Ολλανδία Ταξίδι στο Άμστερνταμ

STKF

Member
Αν σας έλεγαν να πείτε τι σας άρεσε στο Άμστερνταμ σε δύο σειρές τι θα λέγατε;
Μπύρες,αρχιτεκτονική, κανάλια, κόσμος,χαλαρότητα, μπύρες,αίσθηση ελευθερίας, ελευθεριότητα, η <<νυκτερινή περίπολος>> του Ρέμπραντ...νομίζω ότι ξέχασα να αναφέρω τις μπύρες. :)

alvadi

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Μεξικό
Καθαρή πόλη, ευγενικοί και όμορφοι άνθρωποι. Προσφέρεται για περπάτημα, βόλτα στα κανάλια, χάνεσαι στα στενά και στα κανάλια.. και τσουπ ξετρυπώνουν μαγαζάκια που μπορείς να κάτσεις να πιες ένα καφέ/η μπύρα ( :rolleyes-80: εγώ 4 μερες μπύρα δεν ήπια )

NIKOLETA05

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αλσατία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Εφτασε η ωρα. Σε λίγες μέρες θα είμαστε στο Άμστερνταμ για 3,5 μέρες και έχω σχεδιάσει το εξής πρόγραμμα: Φτάνουμε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής. Επειδή θα βρέχει όπως είδα και θα έχει σκοτεινιάσει κιόλας,σκέφτομαι αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο να κλείσω εισιτήρια οnline για το μουσείο Van Gogh (στο οποίο τα εισιτήρια πλέον κλείνονται μονο οnline και διορθώστε με αν ισχύει κάτι άλλο στην πράξη,τουλάχιστον έτσι γράφει στο site του μουσείου) και να πάμε στο μουσείο.Δεν θα ήταν η πρώτη μου επιλογή αν δεν εβρεχε,αλλά εφόσον θα βρέχει και μάλιστα πολύ απ ό,ρι διαβασα,δεν είμαστε για βόλτες....
1η απορία. Το να κλείσω εισιτήρια δύο ώρες πριν την επίσκεψή μας είναι δυνατόν ή πρέπει να έχουν κλειστεί μέρες πριν? Απ όσο είδα για αύριο π.χ. δεν είναι κλεισμένες παρα μόνο λίγες ώρες. Αλλά δεν ξέρω τι γίνεται λίγες ώρες πριν.
Μετά το μουσείο,λέμε να πάμε βόλτα χαλαρά με τα πόδια σε Leidseplein και Rembrandtplein και να κάτσουμε όπου μας αρέσει.
Μέρα 2η: Το πρωί να πάμε βόλτα στα κανάλια με πλοιάριο και μετά βόλτα στη γειτονιά Joordan. Αν μας μείνει χρόνος ίσως πάμε στο Μουσείο Θαλάσσιας Ιστορίας.
2η απορία: Η βόλτα στα κανάλια Δεκέμβρη μήνα μήπως είναι κακή ιδέα λόγω κρύου?
Το βράδυ λέμε να πάμε Red ligh distirct αλλά διάβασα σε έναν οδηγό ότι είναι επικίνδυνα το βράδυ και καλύτερα να πας πρωί ισχύει?
3η μέρα: Θέλω να πάμε στα χωριά Volendam- Edam- Zaachen Sans. Ελπίζω να προλάβουμε σε μια μέρα όλα μαζί...Θα πάμε τη μέρα που δεν θα βρέχει ω ναι είδα μια τέτοια στο δελτίο καιρού,όποια μέρα δεν θα βρέχει θα πάμε...
4η μέρα: Θα γυρνάμε στην πόλη και θα σταματάμε όπου μας αρέσει..Το βράδυ θέλουμε να πάμε στο light festival, αλλά έλα που δεν κατάλαβα όσο κι αν διάβασα ούτε τι ακριβώς γίνεται,ούτε πώς συμμετέχεις,ούτε πού ακριβώς γίνεται.... Πληρώνεις εισιτήριο ή γίνεται σε όλη την πόλη και μπορείς να το δεις με τα πόδια? Είδα κάποιες "βαρκάδες" με 20 ευρω,αλλά αξίζουν? Αν πούμε να το δούμε με τα πόδια πώς θα μάθουμε σε ποια σημεία γίνεται?
Ευχαριστώ πολύ για την ανάγνωση,πάσα βοήθεια δεκτή!!!

Last edited:

vana23kara

Member
Λοιπόν ας τα πάρουμε ένα ένα . Κρουαζιέρα να κάνεις την νύχτα .μετά τις 5 νυχτώνει . Σου λέω νύχτα γιατί έχει το φεστιβάλ φωτός .κ θα περάσεις από όλα τα στολισμένα μέρη . Να το πεις εκεί που θα κάνεις την κρουαζιέρα. Εμείς δισλεδιαλ την έταιρεια lovers. Η redlight μια χαρά είναι την νύχτα . Έχει πολύ κόσμο κ δεν ένιωσα φόβο .έχει και τους μπράβους των κοριτσιών οπότε δεν υπάρχει φόβος .

Βαν Γκογκ έχε υπόψιν κλείνει 5 η ώρα. Όπως κ τα περισσότερα μουσεία. Εγώ είχα κλείσει ιντερνετικά . Κ είχα μαζί το κινητό κ το σκαναρανε δίπλα στο μουσείο έχει μηχανήματα που από ότι καταλαβα κλείνεις από κει εισητηριο. Στην είσοδο δεν κόβουν όμως . Αυτό το μουσείο της θαλάσσιας ιστορίας δεν το θεωρώ hot .αν σου αρέσει η πολύ μοντέρνα τέχνη να πας στο stejelik απέναντι από του Βάγκογκ . Είναι πολύ μπροστά .

Στο ζα σε ζανς υπολόγισε χοντρικά μια ώρα δρόμο να πας κ μια να γυρίσεις. Έχει λεωφορείο στο κεντρικό σταθμό από την πίσω πλευρά κάθε τέταρτο .10 ευρώ κ κάτι πάνε ελα

Το light festival είναι φωτισμένα σημεία σ όλη την πόλη . Μπορείς κ με τα πόδια .αλλά με την κρουαζιέρα είναι ξεκούραστα κ βλέπεις τα περισσότερα. Κοστίζει κοντά στα 25 ευρώ. Είναι κλειστό κ δεν κρυώνεις .

Σημαντικό πολύ αν χρησιμοποιείτε μέσα μαζικής μεταφοράς να παρετε κάρτες. Την χτυπάς μόλις ανέβεις κ μόλις κατέβεις. Εμείς επειδή θέλαμε να δούμε πολλά πήραμε την iamsterdam card των 72 ωρών κοντά στα 80 ευρώ . Περιέχει αξιοθέατα κ μετακινήσεις . Μ αυτήν είδαμε rikjmuseum,stejelik,van gogh,ajax αρένα,μουσείο διαμαντιών,ζωολογικό κήπο με πλανητάριο κ mikropia museum,κρουαζιέρα +8 ευρώ λόγω φεστιβάλ αλλιώς δωρεάν. Σπίτι του Ρέμπραντ,hermitage museum .εμείς ενθουσιάστηκαμε κυρίως με βαν γκοΓκ κ στετζελικ,κρουαζιέρα .
Υπάρχουν κάρτες για όλα τα μεταφορικά που πάνε με την ημέρα .περίπου 8€ . Κ ανεβαίνεις παντού .Σου γράφω από Άμστερνταμ τώρα .αύριο αναχωρούμε . Το αεροδρόμιο τους είναι χάος. Να είστε συγκεντρωμένοι . Χάνεσαι εύκολα .χάος κ ο κεντρικός τους σταθμος . Κόσμος κ ένα χάος.

Last edited by a moderator:

giannismits

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Το πρωί να πάμε βόλτα στα κανάλια με πλοιάριο και μετά βόλτα στη γειτονιά Joordan. Αν μας μείνει χρόνος ίσως πάμε στο Μουσείο Θαλάσσιας Ιστορίας.
Προσωπικά δεν θα πρότεινα βόλτα με πλοιάριο. Πολύ πιο ωραίο να ανακαλύψετε τις γειτονιές και τις γέφυρες με τα πόδια. Επίσης αυτό το μουσείο είναι κάτι που θέλετε να δείτε διακαώς?
Το βράδυ λέμε να πάμε Red ligh distirct αλλά διάβασα σε έναν οδηγό ότι είναι επικίνδυνα το βράδυ και καλύτερα να πας πρωί ισχύει?
Βόλτα και πρωί και βράδυ. Είναι μια από τις ομορφότερες γειτονιές. Κανένας φόβος. Έχει τρελό κόσμο το βράδυ. Μόνο μη βγάζετε ανεξέλεγκτα φωτογραφίες. Μπορείς να βγεις σε μια γέφυρα με φόντο το κανάλι, αλλά μη βγάλετε έστω και καταλάθος καμιά βιτρίνα με τα κορίτσια. Εγώ είχα δεχτεί μια παρατήρηση από έναν της πιάτσας εκεί αλλά ήταν ευγενικός.
Θέλω να πάμε στα χωριά Volendam- Edam- Zaachen Sans. Ελπίζω να προλάβουμε σε μια μέρα όλα μαζί...
Λόγω μικρής διάρκειας μέρας δεν ξέρω αν τα προλάβετε όλα. Νομίζω σου είχα πει τους τρόπους μετάβασης από το ένα μέρος στο άλλο ώστε να τα συνδυάσετε με το Amsterdam & Region Travel Ticket.
Το βράδυ θέλουμε να πάμε στο light festival, αλλά έλα που δεν κατάλαβα όσο κι αν διάβασα ούτε τι ακριβώς γίνεται,ούτε πώς συμμετέχεις,ούτε πού ακριβώς γίνεται.... Πληρώνεις εισιτήριο ή γίνεται σε όλη την πόλη και μπορείς να το δεις με τα πόδια? Είδα κάποιες "βαρκάδες" με 20 ευρω,αλλά αξίζουν? Αν πούμε να το δούμε με τα πόδια πώς θα μάθουμε σε ποια σημεία γίνεται?
Και πάλι θα σου πω καλύτερα με τα πόδια. Πρόκειται για 30 έργα τέχνης που ανάβουν καθημερινά από τις 17:00 έως 23:00. Δες τα εδώ: https://amsterdamlightfestival.com/en/artworks

Όπως λέει το site, η συνολική διαδρομή με τα πόδια είναι 8.5 χιλιόμετρα. Και φυσικά δεν είναι απαραίτητο να τα δείτε όλα σε μια μέρα. Μέρος της διαδρομής είναι προσβάσιμο από τους σταθμούς μετρό.
Δες τη διαδρομή εδώ: https://amsterdamlightfestival.com/en/map

Last edited:

NIKOLETA05

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αλσατία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Βαν Γκογκ έχε υπόψιν κλείνει 5 η ώρα. Όπως κ τα περισσότερα μουσεία. Εγώ είχα κλείσει ιντερνετικά . Κ είχα μαζί το κινητό κ το σκαναρανε δίπλα στο μουσείο έχει μηχανήματα που από ότι καταλαβα κλείνεις από κει εισητηριο. Στην είσοδο δεν κόβουν όμως . Αυτό το μουσείο της θαλάσσιας ιστορίας δεν το θεωρώ hot .αν σου αρέσει η πολύ μοντέρνα τέχνη να πας στο stejelik απέναντι από του Βάγκογκ . Είναι πολύ μπροστά .

Στο ζα σε ζανς υπολόγισε χοντρικά μια ώρα δρόμο να πας κ μια να γυρίσεις. Έχει λεωφορείο στο κεντρικό σταθμό από την πίσω πλευρά κάθε τέταρτο .10 ευρώ κ κάτι πάνε ελα

Το light festival είναι φωτισμένα σημεία σ όλη την πόλη . Μπορείς κ με τα πόδια .αλλά με την κρουαζιέρα είναι ξεκούραστα κ βλέπεις τα περισσότερα. Κοστίζει κοντά στα 25 ευρώ. Είναι κλειστό κ δεν κρυώνεις .

Σημαντικό πολύ αν χρησιμοποιείτε μέσα μαζικής μεταφοράς να παρετε κάρτες. Την χτυπάς μόλις ανέβεις κ μόλις κατέβεις. Εμείς επειδή θέλαμε να δούμε πολλά πήραμε την iamsterdam card των 72 ωρών κοντά στα 80 ευρώ . Περιέχει αξιοθέατα κ μετακινήσεις . Μ αυτήν είδαμε rikjmuseum,stejelik,van gogh,ajax αρένα,μουσείο διαμαντιών,ζωολογικό κήπο με πλανητάριο κ mikropia museum,κρουαζιέρα +8 ευρώ λόγω φεστιβάλ αλλιώς δωρεάν. Σπίτι του Ρέμπραντ,hermitage museum .εμείς ενθουσιάστηκαμε κυρίως με βαν γκοΓκ κ στετζελικ,κρουαζιέρα .
Υπάρχουν κάρτες για όλα τα μεταφορικά που πάνε με την ημέρα .περίπου 8€ . Κ ανεβαίνεις παντού .Σου γράφω από Άμστερνταμ τώρα .αύριο αναχωρούμε . Το αεροδρόμιο τους είναι χάος. Να είστε συγκεντρωμένοι . Χάνεσαι εύκολα .χάος κ ο κεντρικός τους σταθμος . Κόσμος κ ένα χάος.
Ευχαριστώ ωωωωω....Το Van Gogh τις Παρασκευές κλείνει στις εννιά για αυτό λέω να πάμε την πρώτη μέρα.
Πόση ώρα πριν την πτήση να ξεκινήσουμε για το αεροδρόμιο δεδομένου ότι είναι νωρίς το πρωί κ θα πάμε με ταξί; Αγχώθηκα που λες ότι είναι χάος το αεροδρόμιο...Με Transavia πετάξατε ή άλλη εταιρεία;

NIKOLETA05

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αλσατία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Προσωπικά δεν θα πρότεινα βόλτα με πλοιάριο. Πολύ πιο ωραίο να ανακαλύψετε τις γειτονιές και τις γέφυρες με τα πόδια. Επίσης αυτό το μουσείο είναι κάτι που θέλετε να δείτε διακαώς?

Βόλτα και πρωί και βράδυ. Είναι μια από τις ομορφότερες γειτονιές. Κανένας φόβος. Έχει τρελό κόσμο το βράδυ. Μόνο μη βγάζετε ανεξέλεγκτα φωτογραφίες. Μπορείς να βγεις σε μια γέφυρα με φόντο το κανάλι, αλλά μη βγάλετε έστω και καταλάθος καμιά βιτρίνα με τα κορίτσια. Εγώ είχα δεχτεί μια παρατήρηση από έναν της πιάτσας εκεί αλλά ήταν ευγενικός.
Λόγω μικρής διάρκειας μέρας δεν ξέρω αν τα προλάβετε όλα. Νομίζω σου είχα πει τους τρόπους μετάβασης από το ένα μέρος στο άλλο ώστε να τα συνδυάσετε με το Amsterdam & Region Travel Ticket.

Και πάλι θα σου πω καλύτερα με τα πόδια. Πρόκειται για 30 έργα τέχνης που ανάβουν καθημερινά από τις 17:00 έως 23:00. Δες τα εδώ: https://amsterdamlightfestival.com/en/artworks

Όπως λέει το site, η συνολική διαδρομή με τα πόδια είναι 8.5 χιλιόμετρα. Και φυσικά δεν είναι απαραίτητο να τα δείτε όλα σε μια μέρα. Μέρος της διαδρομής είναι προσβάσιμο από τους σταθμούς μετρό.
Δες τη διαδρομή εδώ: https://amsterdamlightfestival.com/en/map
Ευχαριστώ ξανά. Αν δεν προλαβαίνονται και τα τρία χωριά σε μια μέρα,λες να πάμε σε ένα κάθε μέρα ή είναι κάποια κοντά το ένα με το άλλο και να πάμε σε μια μέρα στα δύο; Θέλω να δω και τα τρία....
Στο Zaache Sans άκουσα ότι υπάρχει φωτογραφείο που ντύνεσαι με παραδοσιακές φορεσιές και βγαίνεις φωτό έχετε πάει;

giannismits

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ευχαριστώ ξανά. Αν δεν προλαβαίνονται και τα τρία χωριά σε μια μέρα,λες να πάμε σε ένα κάθε μέρα ή είναι κάποια κοντά το ένα με το άλλο και να πάμε σε μια μέρα στα δύο; Θέλω να δω και τα τρία....
Στο Zaache Sans άκουσα ότι υπάρχει φωτογραφείο που ντύνεσαι με παραδοσιακές φορεσιές και βγαίνεις φωτό έχετε πάει;
Volendam και Marken εννοείται την ίδια μέρα, πολύ εύκολα με λεωφορείο. Είναι πολύ κοντά. Όπως και το Edam. Για να τα δείτε την ίδια μέρα πρέπει να ξεκινήσετε πρώι. Γιατί βραδιάζει στις 16:00.

Αυτό για τις στολές δεν έχω ιδέα. Νομίζω για το Volendam το είχα διαβάσει.

vana23kara

Member
Λοιπόν με τρανσαβια φύγαμε σήμερα.9.10 πετουσαμε. Εγώ αγχωδης σηκωσηκα 5.30. Κ 6.10 ξεκινήσαμε κ σε μισή ώρα ήμασταν αεροπορικά με τραμ-μετρο-τρενο . Τα μέσα μεταφοράς είναι τέλεια. Το σκέφτηκε για ταξί κ ήθελε 35€ . Αρνήθηκα να τα δώσω . Είναι πανευκολα τα μέσα. Πόσο μακρυά από το αεροδρόμιο θα είσαι;;;σε ποιο ξενοδοχείο;;στο αεροδρόμιο θα ρωτάτε συνέχεια που να πάτε . Δε θα γυρνάτε άσκοπα .θα χαθείτε . Ρωτώντας θα τα βρείτε . Μην αγχώνεσαι καθόλου. 2 ώρες πριν να σαι εκεί είναι οκ.
Ευχαριστώ ωωωωω....Το Van Gogh τις Παρασκευές κλείνει στις εννιά για αυτό λέω να πάμε την πρώτη μέρα.
Πόση ώρα πριν την πτήση να ξεκινήσουμε για το αεροδρόμιο δεδομένου ότι είναι νωρίς το πρωί κ θα πάμε με ταξί; Αγχώθηκα που λες ότι είναι χάος το αεροδρόμιο...Με Transavia πετάξατε ή άλλη εταιρεία;

NIKOLETA05

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αλσατία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Δεν χρειάζεται κανένα γκρουπ. Μπορεί να γίνει πανεύκολα και φυσικά και συνδέονται αυτές οι περιοχές μεταξύ τους. Κατ αρχήν θα πάρεις ένα Amsterdam & Region Travel Ticket. Κατέβασε το χάρτη για να δεις τις διαδρομές που μπορείς να κάνεις με αυτό το εισιτήριο. https://en.gvb.nl/amsterdam-region-travel-ticket
Έχω μπερδευτεί με τις κάρτες των μεταφορικών μέσων. Θα μείνουμε 3,5 μέρες και σκοπεύουμε να παμε σε δύο το πολύ μουσεία και στα χωριά που ανέφερα. Απ' ο,τι κατάλαβα η Iamsterdam card δεν μας συμφέρει για τον αριθμό των μουσείων που θέλουμε να πάμε.Σωστα? Το ξενοδοχείο είναι εκτός κέντρου οπότε θα χρησιμοποιούμε καθημερινά τραμ. Να πάρω μια GVB για 48 ώρες και μια Αmsterdam & Region Travel Ticket για τη μέρα που θα πάμε στα χωριά? Η Amsterdam & Region Travel Ticket περιλαμβάνει και τα τραμ εντός Άμστερνταμ? Οπότε για εκείνη τη μερα είμαστε καλυμμένοι από εισιτήρια εντός και εκτός Άμστερνταμ?
Τη μέρα που θα φτάσουμε και θα πρέπει να πάρουμε τρένο και λεωφορείο από το αεροδρόμιο Schiphol να πάρουμε μια Amsterdam & Region Travel Ticket?

giannismits

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Έχω μπερδευτεί με τις κάρτες των μεταφορικών μέσων. Θα μείνουμε 3,5 μέρες και σκοπεύουμε να παμε σε δύο το πολύ μουσεία και στα χωριά που ανέφερα. Απ' ο,τι κατάλαβα η Iamsterdam card δεν μας συμφέρει για τον αριθμό των μουσείων που θέλουμε να πάμε.Σωστα? Το ξενοδοχείο είναι εκτός κέντρου οπότε θα χρησιμοποιούμε καθημερινά τραμ. Να πάρω μια GVB για 48 ώρες και μια Αmsterdam & Region Travel Ticket για τη μέρα που θα πάμε στα χωριά? Η Amsterdam & Region Travel Ticket περιλαμβάνει και τα τραμ εντός Άμστερνταμ? Οπότε για εκείνη τη μερα είμαστε καλυμμένοι από εισιτήρια εντός και εκτός Άμστερνταμ?
Σε όλα ναι. Ακριβώς αυτά που λες!
Τη μέρα που θα φτάσουμε και θα πρέπει να πάρουμε τρένο και λεωφορείο από το αεροδρόμιο Schiphol να πάρουμε μια Amsterdam & Region Travel Ticket?
Όχι. Για να πάτε στο κέντρο είτε με το τρένο είτε με το λεωφορείο Airport Express θα πληρώσετε γύρω στα 5€ τη μονή διαδρομή. Για λεωφορείο πληρώνεις απευθείας στον οδηγό. Την Amsterdam & Region Travel Ticket θα τη χρησιμοποιήσετε τη μέρα που θα βγείτε εκτός.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom