• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

ΗΠΑ Ταξίδι στη Νέα Υόρκη

Bosporos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταυλανδη Καμποτζη
Ταξίδι-Όνειρο
Μπουένος Άιρες
Efi ευχαριστώ για την πρόταση για το show! Μου φάνηκε πολύ ωραία ιδέα και θα το ψάξω να πάμε. Εγώ γενικά ειμαι πιο της κουλτούρας αλλά ο άνδρας μου και ο αδερφός του που θα είναι μαζί μας είναι πιο του θεάματος οπότε αν παίζεται αυτό θα πάμε να το δούμε και μπορεί να πάμε να δούμε κι ένα από τα άλλα.
Όσο για τα διώροφα λεωφορεία, σε όσες πόλεις πήγαμε τα χρησιμοποιήσαμε και μας άρεσαν γιατί σε αφήνουν μπροστά από τα αξιοθέατα ( έχουμε οδηγό δεν χρειάζεται να ακούμε ότι λένε αυτοί), και το σκέφτηκα γιατί δεν ξέρω με τόσο κρύο που θα έχει τώρα που πάμε ( -10 έλεγε στο Ίντερνετ) κατά πόσο θα μπορούμε να περπατάμε. Πάντως θα δω, αν είναι τόσο σαράβαλα τότε μπορεί και να μην τα πάρουμε. Απλά σκέφτηκα ότι επειδή οι απόστάσεις είναι λίγο μεγάλες μήπως αξίζει.
ευχαριστώ για όλες τις ίνφο παιδιά!!

perictione

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα σου΄ρχομαι (25/08)
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Καταρχάς σου εύχομαι να περάσεις τέλεια στη Νέα Υόρκη. Θα τη λατρέψεις είμαι σίγουρη. Η επιλογή να δείτε κάποιο musical στο Broadway με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη. Ακόμα και αν κάποιος δεν είναι fun του είδους, αξίζει να αφιερώσει λίγο από το χρόνο του για να δει μια τέτοια παράσταση. Δε θα βγει χαμένος. Η δική μου η πρόταση είναι μια από τις πιο γνωστές παραστάσεις, το the phantom of the opera. Είναι το νούμερο 1 όλων των εποχών musical από πλευράς πωλήσεων και όχι αδίκως. Φοβερή μουσική, φοβερά χορευτικά, φοβερά κουστούμια, φοβερά σκηνικά, μια φοβερή παράσταση! Πρόκειται για το μακροβιότερο musical καθώς παίζεται επί 21 χρόνια σε ένα θρυλικό θέατρο, το Majestic Theater (Majestic Theater New York, Now showing Phantom of the Opera). Εδώ θα δεις τα καλύτερα εμπορικά musicals που έχουν παιχτεί στο Broadway: Top Broadway Shows Summary
Μια δεύτερη πρόταση αρκετά διαφορετική είναι να δείτε και να απολαύσετε τη Lady Gaga στο Radio City Music Hall. Θα δώσει παραστάσεις 20-21 και 23-24 Ιανουαρίου. Η τιμή του εισιτηρίου κυμαίνεται από 50 έως και 70 $. Το Radio City Hall βρίσκεται στο Rockefeller Center, ο χώρος είναι απίστευτος και ιδιαίτερα γνωστός μια και εδώ δίνονται τα Grammy Awards, τα Tony Awards, τα MTV Video Music Awards και επίσης γίνονται πολλές επίσημες πρεμιέρες ταινιών. Radio City Music Hall - Official Web Site - New York City
Τώρα ας περάσουμε στο θέμα μετακίνησης. Εγώ θα τα απέφευγα τα διώροφα λεωφορεία σε μια πόλη με απίστευτη κίνηση αλλά με ένα απίστευτο μετρό. Έχει άπειρες γραμμές και θα πάτε σε όλα τα αξιοθέατα εύκολα και γρήγορα. Μια πολύ καλή ιδέα είναι να πάρετε τη 7 day metro card. Στοιχίζει περίπου 25$ και από τη στιγμή που θα τη χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά ισχύει για 7 ημέρες και για άπειρες διαδρομές. Το μετρό της Νέα Υόρκης είναι αρκετά παλιό και σχετικά βρώμικο αλλά είναι η νούμερο ένα επιλογή για να κινηθείς. Είναι απίστευτα βολικό. Σε αυτό το link MTA Fares Information θα δεις τις τιμές των εισιτηρίων και των καρτών που υπάρχουν.

Bosporos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταυλανδη Καμποτζη
Ταξίδι-Όνειρο
Μπουένος Άιρες
Δεν το ήξερα ότι το μετρό είναι τόσο φθηνό!!! Φυσικά και συμφέρει η κάρτα απεριορίστων διαδρομών που λες. Απλά σκέφθηκα το λεωφορείο με την έννοια να βλέπεις και γύρω τί γίνεται. Αλλά υποθέτω ότι δεν συμφέρει και οικονομικά η λύση του λεωφορείου γιατί συνήθως τα εισιτήρια είναι για 2-3 ημέρες , και μετά τι κάνεις? οπότε μάλλον για μετρό θα προσανατολιστώ.
Θέλω να κάνω και 2 άλλες ερωτήσεις. Η πρώτη είναι πώς πάμε από JFK στην Times Square. Βρήκα κάποια πράγματα στο Ίντερνετ αλλά δεν κατάλαβα. Ταξί δεν θέλουμε να πάρουμε, κάτι για shuttle διάβασα αλλά δεν είμαι και σίγουρη.
Δεύτερη ερώτηση, τί γίνεται με το φιλοδώρημα? Κοίταζα τώρα κάτι στο Ίντερνετ και είδα μια λίστα που έλεγε ενδεικτικά τιπς και στα εστιατόρια έλεγε 15-20%!!! Ισχύει όντως αυτό ή όχι? Θέλω να πω αν αφήσει κανείς 2 δολλάρια όπως κάνουμε εδώ θα του κάνουν παρατήρηση? δεν ξέρω τί ισχύει για αυτό ρωτάω
ΥΓ. Ευχαριστώ για τις προτάσεις για μιούζικαλ. Το Φάντασμα της Όπερας το είδαμε στο Λονδίνο και ήταν τέλειο!!!

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Ρίξε μια ματιά και στο Wicked, εγώ ήμουν προκατειλημμένος αρνητικά και το βρήκα υπέροχο, νομίζω παίζεται Broadway ακόμα.

Για το tip και βέβαια ισχύει αυτό που διάβασες. Είναι νόμος σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ, απλά κάθε πολιτεία έχει διαφορετικό ποσοστό επί του λογαριασμού. Η ΝΥ έχει το μεγαλύτερο αν θυμάμαι καλά. Δεν είσαι υποχρεωμένος να το αφήσεις, αλλά πρέπει νάχεις σοβαρό λόγο να μην το κάνεις, πιθανότατα θα σε ρωτήσουν αν υπήρξε κάποιο πρόβλημα στην εξυπηρέτηση κλπ. Θυμήσου ότι οι σερβιτόροι στις ΗΠΑ δεν παίρνουν μισθό ή ο μισθός τους είναι εκπληκτικά μικρός, ζουν αποκλειστικά από τα φιλοδωρήματα. Και γι'αυτό και σκίζονται βέβαια όλοι να σε εξυπηρετήσουν. Επομένως με λίγα λόγια σέβεσαι το "έθιμο" και αφήνεις πάντα τουλάχιστον 15%.

Για το αεροδρόμιο τώρα, δεν κατάλαβα γιατί δε θέλεις να πάρεις ταξί; δεν είναι και τίποτα εκπληκτικό η τιμή, κάνει κάτι στο στυλ 40-50 δολλάρια.

Όσο για το μετρό, έχω γράψει την άποψή μου στην TRavelpedia. Περπάτημα και πάλι περπάτημα. Για τη Νέα Υόρκη μιλάμε. Αν δεν την περπατήσεις είναι έγκλημα.

perictione

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα σου΄ρχομαι (25/08)
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Στο link που σου παραθέτω θα δεις τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορείς από το αεροδρόμιο να βρεθείς στο Μανχάταν και πόσο κοστίζει Airport Transportation
Εγώ από το αεροδρόμιο είχα πάρει το AirTrain που το εισιτήριο του κόστιζε 5$. Μέσα στο αεροδρόμιο θα δεις πινακίδες που θα σε κατευθύνουν. Αυτό σε αφήνει σε στάση του μετρό και από εκεί με το μετρό κατεβαίνεις Times Square. Αν θυμάμαι καλά από εκεί είχα αγοράσει και τη κάρτα απεριορίστων διαδρομών. Σίγουρα τη Νέα Υόρκη αξίζει να τη περπατήσεις ιδιαίτερα αν έχει καλό καιρό. Παρόλα αυτά το μετρό είναι σχετικά χρήσιμο μιας και όλες οι αποστάσεις δεν είναι ιδιαίτερα κοντινές και θα σε βοηθάει να πηγαίνεις από τη μια περιοχή στην άλλη πολύ πιο γρήγορα.
Όσο για το tips είναι ακριβώς όπως σου τα είπε ο Defkalion. 10% δίνεις αν δεν έμεινες ευχαριστημένος από το servis, 15% είναι το average και από 20 και πάνω αν η εξυπηρέτηση είναι πολύ super. Αυτό θα το καταλάβεις από το πρώτο εστιατόριο που θα κάτσεις. Ο σερβιτόρος που θα σε εξυπηρετεί θα έρχεται κάθε λίγο και λιγάκι στο τραπέζι σου για να δει αν όλα είναι εντάξει! Εγώ δυο φορές έχει τύχει να μην αφήσω tip. Τη μια ήταν τη πρώτη φορά που ήμουν Αμερική και δεν το ήξερα, μάλιστα εκεί απλά του άφησα κάτι φραγκοδίφραγκα που ήθελα να ξεφορτωθώ και τη δεύτερη φορά το έκανα καθαρά από θέμα τσιγκουνιάς όταν ήμουν σε ένα υπέρ-λούξ εστιατόριο στο Las Vegas. Ναι ξέρω είναι περίεργο και κουτό αλλά μας βγήκε και το κάναμε. Και τις δυο φορές λοιπόν, ναι μεν δε μας είπαν απολύτως τίποτα, αλλά οι σερβιτόροι μας κοίταξαν με βλέμμα δολοφονικό και είχαν δίκιο οι άνθρωποι.

efi.hania

Member
Ταξίδι-Όνειρο
papua
τις περισσοτερες φορες το gratuity(tip) εχει ηδη προστεθει μεσα στο λογαριασμο χωρις να σε ρωτησουν.σε καποιες περιπτωσεις αναφερει feel free to reduce αλλα δεν το κανεις....βεβαια σε καποια πολυ ακριβα εστιατορια που πληρωνεις ηδη ακριβα σου ρχετε καπως και το +18%
συμφωνω για το μετρο και το περπατημα
και μην ξεχασεις να υπολογισεις χρονο και χρημα για shopping
ααα!!!!!!και στο show που σου προτεινα,μονο, μην πας Σαββατο στην απογευματινη ""ειναι μονο για αντρες"""

Bosporos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταυλανδη Καμποτζη
Ταξίδι-Όνειρο
Μπουένος Άιρες
Παιδιά ευχαριστώ πάρα πολύ για όλες τις πληροφορίες! Ίσως η ιδέα για το ταξί είναι η καλύτερη γιατί σκέφτομαι ότι θα έχουμε ταλαιπωρηθεί από το ταξίδι και είναι καλύτερο να μπούμε στο ταξί να τελειώνουμε από το να ψάχνουμε μετρό κλπ. Όσο για τα τιπς αφού έτσι είναι το σύστημα πρέπει να το ακολουθήσουμε, άρα πρέπει να κάνουμε και συνάλλαγμα σε μικρότερα χαρτονομίσματα. Να ρωτήσω κάτι: με τα 100δόλαρα υπάρχει κάποιο θέμα? γιατί κάποιος μου είπε ότι είναι τεράστιο ποσό και ότι το κοιτάζουν με καχυποψία.
Όσο για το μιούζικαλ, είδα σε πολλά σάιτς διαφήμιση του Wicked, και από ότι κατάλαβα πρέπει να είναι από τα πιο δημοφιλή μιούζικαλς. Αποφασίσαμε όμως να μη βγάλουμε τα εισιτήρια από το Ίντερνετ, γιατί μας φάνηκαν πολύ ακριβά, και να πάμε επιτόπου την ημέρα του μιούζικαλ να τα πάρουμε σε μισή τιμή ( αν υπάρχουν θέσεις...ε δεν μπορεί σε κάποιο θα υπάρχουν.)
Τέλος να ρωτήσω κάτι: ο βασικός λόγος που πάμε Αμερική είναι γιατί κερδίσαμε με τον άνδρα μου από το Ίντερνετ την Green Card ( άδεια παραμονής και εργασίας στην Αμερική για 10 χρόνια) και πάμε με immigration visa. Είχε κανείς παρόμοια εμπειρία? Θέλω να πω υφίστασαι κάποια ειδική ανάκριση όταν μπαίνεις Αμερική? ή γίνεται ό,τι γίνεται με την τουριστική βίζα? Δεν γνωρίζω κάποιον που να έχει πάρει την πράσινη κάρτα για να τον ρωτήσω γιατί δεν νομίζω ότι πολλοί Έλληνες κάνουν αίτηση να την πάρουν ( κι εμείς για πλάκα το κάναμε στην ουσία και κουφαθήκαμε όταν μας ήρθε γράμματα ότι κερδίσαμε στην κλήρωση!!!)

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Γενικά το να πληρώνεις με μετρητά δεν είναι σύνηθες εκεί. Όλοι πληρώνουν με κάρτες, παντού. Επομένως η απάντηση στην ερώτησή σου είναι ναι, θα σε κοιτάνε περίεργα αν κυκλοφορείς και πληρώνεις με μεγάλα χαρτονομίσματα.

Dancing Queen

Member
Επόμενο Ταξίδι
στα φθινοπωρινα φυλλα
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Από ότι βλεπω το μελος Βοσπορος που ξεκινησε το θεμα εχει ηδη επιστρεψει και γραφει τη ταξιδιωτικη της ιστορια … μενει τωρα η δικη μας σειρα. Θα ειμαι κι εγω Νεα Υορκη 1 -13 Απριλιου και για να μην ανοιγω νέο θεμα αφου υπαρχουν ηδη τοσα πολλα, θα συνεχισω εδώ καποιες αποριες για τη ΝΥ. Ηθελα να ρωτησω τι γινεται με τη κινητη τηλεφωνια. Αν η απορια αυτή εχει λυθει σε άλλο θεμα , σορυ δε θα το προσεξα αν και εψαξα. Συμφερει να εχουμε μαζι μας μια δευτερη συσκευη στην οποια θα βαλουμε μεσα μια καρτα αγορασμενη από εκει? Στην Ελλαδα πλεον για να εχεις καρτοκινητο πρεπει να δηλωσεις τα στοιχεια σου, δεν την αγοραζεις πια από το περιπτερο. Ισχυει το ιδιο και εκει? Συμφερει μηπως καλυτερα να κανουμε ένα μηνιαιο συμβολαιο με καποια εταιρεια?αφου θα ειμαι εκει 12 μερες ισως και να συμφερει. Πως θα επικοινωνουμε με τους δικους μας στην Ελλαδα (εκτος από Skypeκαι messenger) και πως θα επικοινωνουμε και μεταξυ μας με την φιλη μου? Γνωριζω ότι οι χρεωσεις αν κρατησω το κινητο μου και επικοινωνω με Ελλαδα θα είναι τσιμπημενες. Αν γνωριζετε οσοι εχετε ταξιδεψει περιμενω τις απαντησεις σας. Βλεπω ότι πολλοι θα παμε Απριλιο-Μαιο Νεα Υορκη.

giorgosk

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μπέργκαμο Κόμο Λέκο
Ταξίδι-Όνειρο
Los Angeles
Από ότι βλεπω το μελος Βοσπορος που ξεκινησε το θεμα εχει ηδη επιστρεψει και γραφει τη ταξιδιωτικη της ιστορια … μενει τωρα η δικη μας σειρα. Θα ειμαι κι εγω Νεα Υορκη 1 -13 Απριλιου και για να μην ανοιγω νέο θεμα αφου υπαρχουν ηδη τοσα πολλα, θα συνεχισω εδώ καποιες αποριες για τη ΝΥ. Ηθελα να ρωτησω τι γινεται με τη κινητη τηλεφωνια. Αν η απορια αυτή εχει λυθει σε άλλο θεμα , σορυ δε θα το προσεξα αν και εψαξα. Συμφερει να εχουμε μαζι μας μια δευτερη συσκευη στην οποια θα βαλουμε μεσα μια καρτα αγορασμενη από εκει? Στην Ελλαδα πλεον για να εχεις καρτοκινητο πρεπει να δηλωσεις τα στοιχεια σου, δεν την αγοραζεις πια από το περιπτερο. Ισχυει το ιδιο και εκει? Συμφερει μηπως καλυτερα να κανουμε ένα μηνιαιο συμβολαιο με καποια εταιρεια?αφου θα ειμαι εκει 12 μερες ισως και να συμφερει. Πως θα επικοινωνουμε με τους δικους μας στην Ελλαδα (εκτος από Skypeκαι messenger) και πως θα επικοινωνουμε και μεταξυ μας με την φιλη μου? Γνωριζω ότι οι χρεωσεις αν κρατησω το κινητο μου και επικοινωνω με Ελλαδα θα είναι τσιμπημενες. Αν γνωριζετε οσοι εχετε ταξιδεψει περιμενω τις απαντησεις σας. Βλεπω ότι πολλοι θα παμε Απριλιο-Μαιο Νεα Υορκη.

Καλησπέρα φίλε μου !!!

Ήμουν 10 μέρες εκεί το περασμένο καλοκαίρι και διαπίστωσα ότι όχι απλά είναι τσιμπημένες οι τιμές αλλά υπερτσιμπημένες οι κλήσεις με το Ελληνικό κινητό. Μπορείς να βάλεις μια κάρτα από μια τοπική εταιρία εκεί T-Mobile π.χ και να είσαι έτσι σε θέση για πολύ φθηνότερες χρεώσεις.
Άλλωστε θα είσαι 13 μέρες εκεί οπότε νομίζω σε συμφέρει.
Όταν μου ήρθε ο λογαριασμός από το κινητό όταν επέστρεψα στην Ελλάδα χάζεψα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: το κινητό σου να είναι quand band αλλιώς θα είναι άχρηστο εκεί.

Καλά να περάσεις !!!!!!!!!!!!!

Kingston

Member
Mιας και θιχτηκε το θεμα της κινητης τηλ στην ΝΥ με ενδιαφερει και μενα να μαθω ενα φθηνο τροπο επικοινωνιας,μονο η Τ-mobile ειναι?Θα ειμαι εκει κατα τα μεσα Μαρτιου και απ οτι ειδα στο φορουμ πολλα παιδια αναφερουν για πληρωμες με πιστωτικη στη ΝΥ.Εγω δεν ειχα ποτε πιστωτικη,να βγαλω και τι καρτα ακριβως?πχ η προπληρωμενη της Κυπρου ειναι ενταξει?Α,και ενα τελευταιο,θελω να δω αγωνα ΝΒΑ τους ΝΥ Knicks 19/3,μπηκα στο ticketmaster να παρω εισητηρια(με πιστωτικη φιλου μου) αλλα δεν μπορεσα να καταλαβω το εξης:τα εισητηρια τα στελνουν Ελλαδα η κανεις κρατηση και τα παιρνεις απο κει?Καντε το κοπο ρε παιδια να δειτε και πειτε μου.Οτι γνωριζετε για τα παραπανω ενημερωστε σας παρακαλω.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα