Καλησπέρα στην παρέα. Επειδή σχεδιάζω να πάω ταξίδι Αμερική, θα ήθελα να μάθω τι πρέπει να έχω. Δηλαδή το τι χρειάζομαι. Αυτόν τον μήνα θα πάω να βγάλω και το διαβατήριο κιόλας. Οπότε έχω μερικές ερωτήσεις προς τα άτομα που γνωρίζουν για το θέμα. Να σας πρώτα το πλάνο του ταξιδιού (όπως το σκέφτηκα) για να καταλάβετε κιόλας και να πάρω και τις κατάλληλες απαντήσεις. Λοιπόν, θέλω να πάω για τουρισμό στη Βοστόν σε έναν φίλο μου εκεί για 14-20 μέρες, σε αυτόν θα μείνω κιόλας. Βασικά αυτός μένει σε ένα χωριό 40 λεπτά έξω από τη Βοστόνη συγκεκριμένα. Το ταξίδι έχω σκοπό να το κάνω του χρόνου τέτοια εποχή περίπου, μπορεί και πιο μετά...αλλά θέλω έχω τα πάντα έτοιμα μέχρι τότε (διαβατήριο κτλ). Και όχι να τρέχω τελευταία στιγμή. Πληροφοριακά είναι το 1ο ταξίδι εκτός Ελλάδας,
Η ισχύς τύχη διαβατηρίου πόσο είναι?
Υπάρχει διαφορά από διαβατήριο σε διαβατήριο (άλλο τύπος κτλ)?
Μετά αφού βγάλω το διαβατήριο, τι είναι καλύτερο να κάνω. ..τουριστική βίζα, Esta η Visa Weiner?
Είναι όντως αλήθεια ότι ο συνοριοφύλακας εκεί μπορεί να ελέγξει και το κινητό σου...?
Επειδή από Σεπτέμβρη θα είμαι φοιτητής (αν πάω καλά στις πανελλήνιες), αυτό αποτελεί πιστευτό στοιχείο στον συνοριοφυλακα ότι δε πάω για μόνιμη διαμονή ή όχι ?
Υπάρχει περίπτωση να θελήσει να μιλήσει με τον φίλο μου εκεί η για επιβεβαίωση κάποιων στοιχείων ? Όπως τόπος διαμονής και πόσο καιρό θα μείνω ?
Αυτά θέλω να μάθω, καθώς και οτιδήποτε άλλο μπορείτε να μου πείτε για να με βοηθεισετε....Ευχαριστώ.
Η ισχύς τύχη διαβατηρίου πόσο είναι?
Υπάρχει διαφορά από διαβατήριο σε διαβατήριο (άλλο τύπος κτλ)?
Μετά αφού βγάλω το διαβατήριο, τι είναι καλύτερο να κάνω. ..τουριστική βίζα, Esta η Visa Weiner?
Είναι όντως αλήθεια ότι ο συνοριοφύλακας εκεί μπορεί να ελέγξει και το κινητό σου...?
Επειδή από Σεπτέμβρη θα είμαι φοιτητής (αν πάω καλά στις πανελλήνιες), αυτό αποτελεί πιστευτό στοιχείο στον συνοριοφυλακα ότι δε πάω για μόνιμη διαμονή ή όχι ?
Υπάρχει περίπτωση να θελήσει να μιλήσει με τον φίλο μου εκεί η για επιβεβαίωση κάποιων στοιχείων ? Όπως τόπος διαμονής και πόσο καιρό θα μείνω ?
Αυτά θέλω να μάθω, καθώς και οτιδήποτε άλλο μπορείτε να μου πείτε για να με βοηθεισετε....Ευχαριστώ.