marianna nik
New Member
ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ Κ ΑΠΟ ΜΕΝΑ! Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΜΟΜΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΒΙΖΑ Κ ΑΣ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ??
Ναι, το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι στη ζώνη Schengen, χρειάζεται visa. Εφόσον δεν είστε παντρεμένοι, βγάζει κανονική visa που κοστίζει κάπου 100 ευρώ νομίζω. Μπορείς να βρεις πληροφορίες στο σχετικό site του Ηνωμένου Βασιλείου.ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ Κ ΑΠΟ ΜΕΝΑ! Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΜΟΜΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΒΙΖΑ Κ ΑΣ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ??
Ναι, το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι στη ζώνη Schengen, χρειάζεται visa. Εφόσον δεν είστε παντρεμένοι, βγάζει κανονική visa που κοστίζει κάπου 100 ευρώ νομίζω. Μπορείς να βρεις πληροφορίες στο σχετικό site του Ηνωμένου Βασιλείου.
Υ.Γ.: Νομίζω τα κεφαλαία απαγορεύονται στο forum
Ωραία ευχαριστώ θα την ξεκινήσουμε σήμερα κι όλαςΦαντάζομαι εννοείς αυτό το site, έτσι; https://www.gov.uk/apply-uk-visa
Αν θέλετε να φύγετε Χριστούγεννα, ξεκινήστε άμεσα τη διαδικασία, γιατί μετά την ηλεκτρονική αίτηση που συμπληρώνεις (στα Αγγλικά όλα, με πάρα πολλές "ηλίθιες" ερωτήσεις), κλείνεις και διαδικτυακά ραντεβού για συνέντευξη στην Αθήνα, κάπου στο Παλαιό Φάληρο.
Αν δεν ξέρετε Αγγλικά καλά, βρες ένα φίλο που ξέρει, να τελειώσετε με την αίτηση online, να κλειστεί το ραντεβού για να πάρετε σειρά. Είναι λίγο πολύπλοκη η διαδικασία, και σου λέει κιόλας ότι αν δε γίνει δεκτή η αίτηση (αν υπάρχει λόγος βέβαια) τα χρήματα δεν επιστρέφονται.
Αν σου ανοίγει αυτό το link, συνεχίζεις από εδώ και πέρα: https://www.gov.uk/check-uk-visa/y/albania/tourism , πατάς στο "standard visitor visa" και ξεκινάς. Όπως λέει παρακάτω, κοστίζει 85 λίρες, και έχεις απάντηση μέσα σε τρεις εβδομάδες.
Ναι, από το Κρασνοντάρ αν ξέρεις. Λέω να κανονίσω κανένα ταξιδάκι εδώ στα Βαλκάνια, τουλάχιστον όπου δε χρειάζεται visa, θα έχει ενδιαφέρον να ξαναδώ το Βελιγράδι, αυτή τη φορά όχι single.Έτσι είναι Κωσταντίνε, διαδικασία μεγάλη...δυστυχως.
Και ναι, απο Σερβία είμαι. Η γυναίκα σου είναι Ρωσσίδα;
Όπως συνηθίζω να πιστεύω "Από αυτά που ακούω δεν πιστεύω τίποτα,κι από αυτά που βλέπω πιστεύω τα μισά".καλησπερα κ απο μενα ξανα. ακομα προσπαθω με την αιτηση ακοσα απο καποιον οτι για αυτους που ειναι απο την αλβανια δεν βγαζουν ευκολα βιζα τον αλλον τον εστειλαν για συνεντευξη στη ρωμη κ του την αποριψαν κι ολας μετα.