Yorgos
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Umhlanga
- Ταξίδι-Όνειρο
- Περού τότε, τώρα, πάντα
Και μόνο για την επιλογή σας, μπράβο.Προς τα τέλη Ιουλίου και αρχάς Αυγούστου θα βρισκόμαστε Περού και ολίγον από Βολιβία,
Μια χαρά προλαβαίνεις. Και σου περισσέυουν και ΩΡΕΣ.Η πρώτη αφορά το Μάτσου Πίτσου και την ανάβαση στο Huayna Picchu για το οποίο διάβασα τα σχετικά με το δύσκολο, ή μη για κάποιους άλλους, της ανάβασης μέχρι την κορυφή και ξανά μανά κάτω, αλλά η ερώτηση μου είναι εάν βγαίνουν και τα δύο μαζί την ίδια μέρα δίχως να περιορίσεις σημαντικά το χρόνο που έχεις για να δεις τον αρχαιολογικό χώρο. Πιο συγκεκριμένα, με τρώει να ανέβω στο βουνό και να απολαύσω τη θέα αλλά θέλω και το χρόνο μου να ξεναγηθούμε στα αρχαία του Μάτσου Πίτσου με τη σχετική ξενάγηση. Στο σιτε για τα εισιτήρια δε μπορώ να καταλάβω πόσο χρόνο συνολικά θα έχεις και απ'ότι διαπιστώνω τον αρχαιολογικό χώρο θα χρειαστεί να τον περάσεις εν τάχει για να ξεκινήσεις την ανάβαση στο άλλο βουνό εντός της επιτρεπόμενης ώρας για το 2ο γκρουπ (10-11). Σημειωτέον, ότι το προηγούμενο βράδυ θα το περάσουμε στο Άγουας Καλιέντες για να είμαστε πουρνό πουρνό στην είσοδο του χώρου. Είναι κάποιος με ιδίαν εμπειρία επί του θέματος?
Γίνεται και καρα-αξίζει. Να πάτε μέχρι εκεί και να μην δείτε το Ουγιούνι είναι σα να πας 5 ώρες πριν στο γήπεδο και μόλις ξεκινήσει το ματς να πας για σάντουιτς.Δεύτερη ερώτηση. Γενικότερα επειδή το πρόγραμμα θα είναι στενό, ειδικά το κομμάτι της Βολιβίας, θα πρότεινε κάποιος να αφιερώσουμε έστω και δύο ημέρες στο Salar de Uyuni με το αντίστοιχο 2 ημερών τουρ (1 διανυκτέρευση)? Το σκεπτικό είναι από Tiwanaku να πετάξουμε για Uyuni από El Alto να φάμε 1 βράδυ εκεί με τις αντίστοιχες δραστηριότητες 2 ημερών και ξανά πίσω αεροπορικώς για El Alto και Λα Παζ για μιάμιση περίπου ημέρα προ της τελικής επιστροφής μας. Πιστεύετε αξίζει την ταλαιπωρία και το αλμυρόν της υπόθεσης (τα εισιτήρια που βρίσκω είναι μέσω Boliviana de Aviacion πάνω από κατοστάρικο το άτομο πήγαινε-έλα)? Έχω διαβάσει παρεπιπτόντως καλά λόγια για το Red Planet Expedition γενικότερα...
Δε νομίζω ότι χρειάζεται να πετάξετε. Έχει νυχτερινό λεωφορείο από Λα Πας σε Ουγιούνι, πολυτελείας μάλιστα.