Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Ντουμπάι Ταξίδι σε Αμπου Νταμπι και Ντουμπάι

Evi_Stav

Member
Πάντως το μετρό του Ντουμπάι είναι εντυπωσιακό και εξυπηρετικό.
Ναι ε; Ειδα απο κατι ξενοδοχεια που βρισκω (π.χ. Arabian Park Dubai, an Edge by Rotana Hotel ) ότι με ταξι ειναι 10 λεπτα απο το Dubai Mall πχ, οτι με το μετρο ειναι 55 λεπτά... Μου φανηκε υπερβολικη η ωρα σε σχέση με τα 7 χιλιόμετρα που απέχει με το ταξί. Διάβασα όμως οτι και τα ταξί είναι φθηνά (0,70 λεπτά το χιλιόμετρο) οπότε μάλλον το αφήνουμε το αμάξι!

annoula

Member
Ναι ε; Ειδα απο κατι ξενοδοχεια που βρισκω (π.χ. Arabian Park Dubai, an Edge by Rotana Hotel ) ότι με ταξι ειναι 10 λεπτα απο το Dubai Mall πχ, οτι με το μετρο ειναι 55 λεπτά... Μου φανηκε υπερβολικη η ωρα σε σχέση με τα 7 χιλιόμετρα που απέχει με το ταξί. Διάβασα όμως οτι και τα ταξί είναι φθηνά (0,70 λεπτά το χιλιόμετρο) οπότε μάλλον το αφήνουμε το αμάξι!
Τσέκαρε αν θες το JW Marriott Marquis hotel Dubai, σ αυτο ειχα μεινει, πολυ νορμαλ τιμη κ βολικη τοποθεσια. Προσωπικα θα αγχωνομουν να οδηγησω στο Dubai!

Evi_Stav

Member
Τσέκαρε αν θες το JW Marriott Marquis hotel Dubai, σ αυτο ειχα μεινει, πολυ νορμαλ τιμη κ βολικη τοποθεσια. Προσωπικα θα αγχωνομουν να οδηγησω στο Dubai!
Είναι αρκετά εκτός του budget μας, αλλά σε ευχαριστώ πολύ :D

Μάλλον τείνουμε στο να αρκεστούμε στα μέσα και στο ταξί! Βρήκα και ξενοδοχείο που έχει δικά του λεωφορεία για τα βασικά σημεία της πόλης, οπότε μια χαρά :D

annoula

Member
Είναι αρκετά εκτός του budget μας, αλλά σε ευχαριστώ πολύ :D

Μάλλον τείνουμε στο να αρκεστούμε στα μέσα και στο ταξί! Βρήκα και ξενοδοχείο που έχει δικά του λεωφορεία για τα βασικά σημεία της πόλης, οπότε μια χαρά :D
Το είδα τωρα και εγω και οντως ειναι ανεβασμενες οι τιμες του. Ειχα βρει μια απιστευτη προσφορα εκει για 5 βραδια πριν 2 χρονια κ μαλιστα Χριστουγεννα και μας εκαναν κ αναβαθμιση σε σουιτα οποτε ελεγα μηπως εχει κατι τετοιο αλλα τζιφος!
Να τα περασετε σουπερ!

Evi_Stav

Member
Το είδα τωρα και εγω και οντως ειναι ανεβασμενες οι τιμες του. Ειχα βρει μια απιστευτη προσφορα εκει για 5 βραδια πριν 2 χρονια κ μαλιστα Χριστουγεννα και μας εκαναν κ αναβαθμιση σε σουιτα οποτε ελεγα μηπως εχει κατι τετοιο αλλα τζιφος!
Να τα περασετε σουπερ!
Ευχαριστούμε πολύ :xalara:

lefosbib

Member
Σας ευχαριστώ πολύ!

Και εγώ έτσι το σκέφτομαι.. Βασικά σκέφτομαι διανυκτέρευση πρώτη μέρα Abu Dhabi και πρωινή βόλτα Abu Dhabi την επόμενη! Και απογευματάκι ταξί για Dubai για όλες τις υπόλοιπες μέρες.

Έχετε εικόνα αν αξίζει μήπως η ενοικίαση αυτοκινήτου; Γιατί είδα πως και μέσα στο Dubai η μετακίνηση με τα μέσα είναι πολύ δύσκολη, οπότε θα θέλει ταξί φαντάζομαι!
Σκέφτομαι πως η ενοικίαση αυτοκινήτου με τοση κίνηση που θα έχει και με την στάθμευση που είναι δύσκολη δεν θα είμαι ήσυχος, το ξενοδοχείο που κλείσαμε είναι δίπλα στο μετρό και σε συνδυασμό με ταξι που είναι οικονομικά, συγκεκριμένα η εφαρμογή careem σε συνδυασμό με uber που ξερεις τι πληρώνεις είναι καλύτερη επιλογή νομίζω.

vanda

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Βιετνάμ και Αργεντινή
Σκέφτομαι πως η ενοικίαση αυτοκινήτου με τοση κίνηση που θα έχει και με την στάθμευση που είναι δύσκολη δεν θα είμαι ήσυχος, το ξενοδοχείο που κλείσαμε είναι δίπλα στο μετρό και σε συνδυασμό με ταξι που είναι οικονομικά, συγκεκριμένα η εφαρμογή careem σε συνδυασμό με uber που ξερεις τι πληρώνεις είναι καλύτερη επιλογή νομίζω.
Πράγματι η κίνηση στο Ντουμπάι είναι απίστευτη. Εμείς πολλές φορές ζητήσαμε από τον ταξιτζή να μας αφήσει πριν τον προορισμό μας και να περπατήσουμε το υπόλοιπο (μπορεί να χρειαζόνταν και μία ώρα για 10 χιλιόμετρα με το ταξί).

Επίσης, επειδή μερικές φορές πήραμε ταξί από πιάτσα (όχι με εφαρμογή) ενώ δέχονται πληρωμή με πιστωτική κάρτα δεν είχαν ίντερνετ ή έτσι είπαν και χρειάστηκε να πληρώσουμε με μετρητά. Καλό είναι να έχετε χρήματα σε τοπικό νόμισμα γιατί εγώ δεν είχα και πλήρωσα σε ευρώ σε πολύ κακή ισοτιμία.

evdokiak.

Member
Καλησπέρα σε όλη την παρέα! Έχω κλείσει εδώ και μήνες για Ντουμπάι για τον ερχόμενο Φλεβάρη - Μάρτιο ( 6 μέρες Ντουμπάι , 3 Αμπού Ντάμπι). Δεδομένων των συνθηκών στη Μέση Ανατολή έχω προβληματιστεί πάρα πολύ για το κατά πόσον ενδείκνυται πια ο συγκεκριμένος προορισμός για την ασφάλεια μας. Πήγε κάποιος πρόσφατα ;

Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Καλησπερα ,
δεν πηγα προσφατα πηγα βασικα πριν γινει το μεγαλο μπαμ με το Ισραηλ,αλλα τα Εμιρατα θεωρουνται μια απο τις πιο ασφαλεις χωρες στον κοσμο.Δεν εχουν αναμεικτει στον πολεμο προσωρινα και δεν το βλεπω λογω οτι κανεις δεν τολμαει να ασχοληθει με ενα παμπλουτο εμιρατο.Για να λεμε και αληθειες οι γειτονικες του χωρες φλεγονται ,ειναι κανονικοτατο εμπολεμες ζωνες,Το Ιραν ειναι απεναντι τοσο κοντα οσο ειναι η Κυπρος σε μας ή η Ιταλια.
Ακομα ομως και να ειναι μια ακομα αραβικη χωρα ,το Dubai ζει στην δικη του φουσκα και ακομα και να πεφτουν ρουκετες τριγυρω θα συνεχισει να ζει στον δικο του κοσμο ,με τα party του ,τα mall και ολα αυτα.
Μεχρι τοτε ειναι παρα πολυς καιρος ,οποτε για αρχη μην ακυρωσεις,αλλα με τα τωρινα δεδομενα δεν δειχνου να υπαρχει καποια αναμειξη με τα Εμιρατα.Εισαι οσο ασφαλης να πας στην Κοπεγχαγη.Πιο επικινδυνα ειναι η Τουρκια ,η Κυπρος ακομα και η Ελλαδα τωρα.

Πιο πολυ ριψοκινδυνο μου φαινεται η πτηση απο Αθηνα που περναει πανω απο ολα αυτα τα κρατη,αλλα πλεον και για αυτο δεν ειναι χαζες οι αεροποριακες πανε περιφερειακα κανοντας μεγαλυτερη την πτηση .

varioAthens

Member
Πιο πολυ ριψοκινδυνο μου φαινεται η πτηση απο Αθηνα που περναει πανω απο ολα αυτα τα κρατη,αλλα πλεον και για αυτο δεν ειναι χαζες οι αεροποριακες πανε περιφερειακα κανοντας μεγαλυτερη την πτηση .
Εννοειται αυτο... ετσι λειτουργουν εδω και χρονια.... το 1990, λογω του Πολεμου του Κολπου, σε πτήση που ειχαμε κλεισει για Ασια επειδη περνουσε πανω απο τις εμπλεκομενες περιοχες αλλαξαν ολα τα δρομολογια και στην επιστροφη αναγκαστηκαμε να μεινουμε 3 μερες παραπανω στην Σιγκαπουρη και μαλιστα ΟΛΑ πληρωμενα απο την αεροπορικη!

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα