thanassis33
Member
Πάντως το μετρό του Ντουμπάι είναι εντυπωσιακό και εξυπηρετικό.
Ναι ε; Ειδα απο κατι ξενοδοχεια που βρισκω (π.χ. Arabian Park Dubai, an Edge by Rotana Hotel ) ότι με ταξι ειναι 10 λεπτα απο το Dubai Mall πχ, οτι με το μετρο ειναι 55 λεπτά... Μου φανηκε υπερβολικη η ωρα σε σχέση με τα 7 χιλιόμετρα που απέχει με το ταξί. Διάβασα όμως οτι και τα ταξί είναι φθηνά (0,70 λεπτά το χιλιόμετρο) οπότε μάλλον το αφήνουμε το αμάξι!Πάντως το μετρό του Ντουμπάι είναι εντυπωσιακό και εξυπηρετικό.
Τσέκαρε αν θες το JW Marriott Marquis hotel Dubai, σ αυτο ειχα μεινει, πολυ νορμαλ τιμη κ βολικη τοποθεσια. Προσωπικα θα αγχωνομουν να οδηγησω στο Dubai!Ναι ε; Ειδα απο κατι ξενοδοχεια που βρισκω (π.χ. Arabian Park Dubai, an Edge by Rotana Hotel ) ότι με ταξι ειναι 10 λεπτα απο το Dubai Mall πχ, οτι με το μετρο ειναι 55 λεπτά... Μου φανηκε υπερβολικη η ωρα σε σχέση με τα 7 χιλιόμετρα που απέχει με το ταξί. Διάβασα όμως οτι και τα ταξί είναι φθηνά (0,70 λεπτά το χιλιόμετρο) οπότε μάλλον το αφήνουμε το αμάξι!
Είναι αρκετά εκτός του budget μας, αλλά σε ευχαριστώ πολύΤσέκαρε αν θες το JW Marriott Marquis hotel Dubai, σ αυτο ειχα μεινει, πολυ νορμαλ τιμη κ βολικη τοποθεσια. Προσωπικα θα αγχωνομουν να οδηγησω στο Dubai!
Το είδα τωρα και εγω και οντως ειναι ανεβασμενες οι τιμες του. Ειχα βρει μια απιστευτη προσφορα εκει για 5 βραδια πριν 2 χρονια κ μαλιστα Χριστουγεννα και μας εκαναν κ αναβαθμιση σε σουιτα οποτε ελεγα μηπως εχει κατι τετοιο αλλα τζιφος!Είναι αρκετά εκτός του budget μας, αλλά σε ευχαριστώ πολύ
Μάλλον τείνουμε στο να αρκεστούμε στα μέσα και στο ταξί! Βρήκα και ξενοδοχείο που έχει δικά του λεωφορεία για τα βασικά σημεία της πόλης, οπότε μια χαρά
Ευχαριστούμε πολύΤο είδα τωρα και εγω και οντως ειναι ανεβασμενες οι τιμες του. Ειχα βρει μια απιστευτη προσφορα εκει για 5 βραδια πριν 2 χρονια κ μαλιστα Χριστουγεννα και μας εκαναν κ αναβαθμιση σε σουιτα οποτε ελεγα μηπως εχει κατι τετοιο αλλα τζιφος!
Να τα περασετε σουπερ!
Σκέφτομαι πως η ενοικίαση αυτοκινήτου με τοση κίνηση που θα έχει και με την στάθμευση που είναι δύσκολη δεν θα είμαι ήσυχος, το ξενοδοχείο που κλείσαμε είναι δίπλα στο μετρό και σε συνδυασμό με ταξι που είναι οικονομικά, συγκεκριμένα η εφαρμογή careem σε συνδυασμό με uber που ξερεις τι πληρώνεις είναι καλύτερη επιλογή νομίζω.Σας ευχαριστώ πολύ!
Και εγώ έτσι το σκέφτομαι.. Βασικά σκέφτομαι διανυκτέρευση πρώτη μέρα Abu Dhabi και πρωινή βόλτα Abu Dhabi την επόμενη! Και απογευματάκι ταξί για Dubai για όλες τις υπόλοιπες μέρες.
Έχετε εικόνα αν αξίζει μήπως η ενοικίαση αυτοκινήτου; Γιατί είδα πως και μέσα στο Dubai η μετακίνηση με τα μέσα είναι πολύ δύσκολη, οπότε θα θέλει ταξί φαντάζομαι!
Πράγματι η κίνηση στο Ντουμπάι είναι απίστευτη. Εμείς πολλές φορές ζητήσαμε από τον ταξιτζή να μας αφήσει πριν τον προορισμό μας και να περπατήσουμε το υπόλοιπο (μπορεί να χρειαζόνταν και μία ώρα για 10 χιλιόμετρα με το ταξί).Σκέφτομαι πως η ενοικίαση αυτοκινήτου με τοση κίνηση που θα έχει και με την στάθμευση που είναι δύσκολη δεν θα είμαι ήσυχος, το ξενοδοχείο που κλείσαμε είναι δίπλα στο μετρό και σε συνδυασμό με ταξι που είναι οικονομικά, συγκεκριμένα η εφαρμογή careem σε συνδυασμό με uber που ξερεις τι πληρώνεις είναι καλύτερη επιλογή νομίζω.
Εννοειται αυτο... ετσι λειτουργουν εδω και χρονια.... το 1990, λογω του Πολεμου του Κολπου, σε πτήση που ειχαμε κλεισει για Ασια επειδη περνουσε πανω απο τις εμπλεκομενες περιοχες αλλαξαν ολα τα δρομολογια και στην επιστροφη αναγκαστηκαμε να μεινουμε 3 μερες παραπανω στην Σιγκαπουρη και μαλιστα ΟΛΑ πληρωμενα απο την αεροπορικη!Πιο πολυ ριψοκινδυνο μου φαινεται η πτηση απο Αθηνα που περναει πανω απο ολα αυτα τα κρατη,αλλα πλεον και για αυτο δεν ειναι χαζες οι αεροποριακες πανε περιφερειακα κανοντας μεγαλυτερη την πτηση .