• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ταξίδι εξωτερικού, ταξίδι στην Ελλάδα, ή τίποτα από τα δύο?...

positiva

Member
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ...
Γεια σας. Θα ήθελα να μοιραστώ με εσάς ένα δίλημμα/προβληματισμό. Σκοπεύω να προγραμματίσω ένα ταξίδι τον Ιανουάριο (επέτειος γάμου). Πρώτη μου επιλογή είναι το Kitzbuhel. Για 4 ημέρες/3 διανυκτερεύσεις το ζευγάρι κοστίζει 650 ευρώ (πτήσεις - Lufthansa 99.59 euro/άτομο, τρένο Μόναχο-Kitzbuhel-Μόναχο 70 euro/άτομο, ξενοδοχείο 100euro/double room) συν 100 euro/ημέρα ό,τι φάμε κι ό,τι πιούμε. Φτάνουμε λοιπόν στα 1100-1200 ευρώ το ζευγάρι αλλά επειδή καλώς ή κακώς είμαι το αρσενικό της οικογένειας θα κοστίσει 1100-1200/το εν λόγω αρσενικό:rolleyes:... Υπό νορμάλ συνθήκες δεν θα το σκεφτόμουν 2η φορά. Έλα όμως που τον Ιανουάριο παντρεύουμε ένα ζευγάρι όπου το προυπολογισθέν κόστος ανέρχεται στα 3000 ευρώ :shock:...Κάπου αρχίζει και ξεφουσκώνει η τσέπη μου. Θέλω όμως να πετύχω ένα ταξίδι εορτασμού επετείου όπως κάνουμε κάθε χρόνο και θέλω να πιστεύω θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Σκέφτομαι λοιπόν μήπως επιχειρήσω ταξιδάκι στην όμορφη Ελλάδα μας, οπότε κάνω κι εκεί ενα budget και αυτό που καταλήγω είναι περίπου 300 ευρώ πιο φθηνά. Βέβαια το αντίστοιχο ξενοδοχείο του Kitzbuhel κάπου στην Ελλάδα δεν πρόκειται να κοστίσει σε καμία περίπτωση 100 ευρώ. Αξίζει λοιπόν να δώσω 300 ευρώ λιγότερα για να πάω σε ένα μέρος που δεν νομίζω να με χαροποιήσει ιδιαίτερα? Από την άλλη μήπως να προτιμήσω Ελλάδα (αλλά και πάλι που στην ευχή να πάω) διότι οι υποχρεώσεις μου (οι οικονομικές) θα είναι αρκετές εκείνο το διάστημα? Η Ελλάδα έχει θεωρώ περιορισμένους χειμερινούς προορισμούς όπότε οι τιμές θα είναι υψηλές παντού. Η Αυστρία από την άλλη διαθέτει πληθώρα επιλογών. Ψάχνω για εισιτήρια αεροπορικά και όταν βρίσκω προσφορές...ένα κλικ με χωρίζει από αυτές. Ελα όμως που αυτό το κλικ δεν μου βγαίνει πλέον διότι σκέφτομαι και ξανασκέφτομαι όλα τα παραπάνω......Για αυτό το λόγο θα ήθελα....ένα χέρι βοηθείας από εσάς......

GTS

Member
Για μένα πήγαινε το ταξίδι που ονειρεύεσαι και γουστάρεις να πας και τα έξτρα 300 να τα κόψεις από τα 3 χιλιάρικα που θες να κάνεις δώρο στα παιδιά που θα παντρέψεις....θα καταλάβουν και με το παραπάνω αν είναι πραγματικοί σου φίλοι.

maris-lou

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρωμη-Φλωρεντια
Ταξίδι-Όνειρο
περου
Συμφωνω απολυτα.Κοψτε απο το δωρο,ψωνιστε στις εκπτωσεις του Γεναρη και να το ταξιδακι:D Και...μη δεσμευτειτε να τους βαφτισετε το παιδι;)

Επόμενο Ταξίδι
βορεια ιταλια- ελβετια
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνια
μην κάνεις πίσω για 300 ευρώ. θα το μετανιώσεις. κάνε οικονομία οκτώβριο- νοέμβριο και μάζεψε τα. αλλά τον Γενάρη ταξίδι σου θα είναι έτσι όπως το γουστάρεις. μην συμβιβαστείς.

Επόμενο Ταξίδι
Κάπου μακριά
Ταξίδι-Όνειρο
Λος Ρόκες
Αυστρία και πάλι Αυστρία. Και άσε τους Έλληνες χειμερινούς ξενοδόχους να ψάχνονται.

Zeta

Member
Μην το σκέφτεσαι για 300Ε γιατί κάποια στιγμή θα το μετανιώσεις.

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Κόψε τα 300 από αλλού και πήγαινε εκεί που γουστάρεις περισσότερο. Έως το Γενάρη προλαβαίνεις να τα εξοικονομήσεις.

Giristroula

Member
Επόμενο Ταξίδι
κάτσε να μαζώξω κάνα χρήμ
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα, Ιαπωνία
Δεν το συζητώ καν...Εγώ το ταξίδι στο εξωτερικό δεν θα το άλλαζα με τίποτα!Πήγαινε με τη σύντροφό σου να περάσετε τέλεια και μείωσε το κόστος της κουμπαριάς. Μου φαίνονται υπερβολικά πολλά τα 3000 Ε για την κουμπαριά και δεν αξίζει τον κόπο να ξοδέψεις τόσα σε πράγματα που διαρκούν μία ώρα και είναι πεταμένα.Η σχέση σου με τους κουμπάρους δεν αλλάζει είτε διαθέσεις 1000 είτε 3000 Ε.

Rosa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Αυστρία δαγκωτό! Να πάτε και να το ευχαριστηθείτε! Αν κόψεις πέντε εξόδους σε ταβέρνα μες στους επόμενους δυο μήνες, θα τα έχεις αποσβέσει τα 300....

υ.γ. Καλό να βοηθάμε τους ξένους γάμους, αλλά να βοηθάμε και τους δικούς μας, ε???;)

Pandora

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Και βέβαια να πας Αυστρία !
Στα όνειρά σου, μην υποχωρείς...:)

Ε! και μετρίασε τα έξοδα της κουμπαριάς, πολλά δεν είναι τα 3000 ?

meli

Member
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Συμφωνω κι εγω για Αυστρια!!!
:clap::clap:

_antonis_

Member
To ίδιο με τους προλαλίσαντες θα πώ κι εγώ, δε νομίζω ότι αξίζει να το συζητάμε για 300 ευρώ...
Οι λύσεις είναι 2:
α) κάνεις οικονομία μέχρι τον Ιανουάριο-2,5 μήνες ας πούμε να εξοικονομήσεις τα 300 ευρώ
β) κάνεις φτηνότερο δώρο στο ζευγάρι

αν δεν εξοικονομήσεις 300 αλλά πχ 150, κάνεις και 150 ευρώ φτηνότερο δώρο και είσαι μέσα! :D

Νομίζω είναι λογικές σκέψεις και πάνω απ'όλα εφικτές! Ελπίζω να τα καταφέρεις, σε νιώθουμε όλοι και σου λέμε τι θα κάναμε στην ίδια κατάσταση...

υ.γ. τώρα διάβασα όλα τα πόστ, όλοι τα ίδια ακριβώς λέμε :-D

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie