• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ταξίδι ενός χρόνου γίνεται;;

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Το ταμείο ανεργίας δεν το δίνουν για να ταξιδεύεις,καθώς δίνεται μόνον όταν έχει παρουσιαστεί το ίδιο άτομο και όχι εκπρόσωπος προηγουμένως στον ΟΑΕΔ.Καθε μήνα!
Ακριβώς. Αλλιώς διακόπτεται άμεσα η επιδότηση. Και γενικότερα αποτελεί λόγο διακοπής από μόνη της και η αναχώρηση στο εξωτερικό.

paefstra

Member
Plan b τοτε: με τη σύνταξη :p
Θα εχει τελειωσει ο κορωνοιος ως τοτε και τα παππουδια θα γυρισουν τις χωρες που το κοστος ζωης ειναι πολυ χαμηλοτερο απο Ελλαδα :p
Ακριβώς. Αλλιώς διακόπτεται άμεσα η επιδότηση. Και γενικότερα αποτελεί λόγο διακοπής από μόνη της και η αναχώρηση στο εξωτερικό.

8avos

Member
Εντάξει ,σε καμμία χώρα του κόσμου δεν θα δηλώσεις στον αντίστοιχο ΟΑΕΔ ότι θα φύγεις εξωτερικό,παρ όλα αυτά με την μη προσέλευση διακόπτεται αυτόματα.

Nikos86

Member
Εγώ πάλι έχω μια άλλη απορία μετά την αναφορά του επιδόματος ανεργίας για την περίοδο που θα λείπεις και ότι θα μαζέψεις 20.000 ευρώ για το ταξίδι από τώρα.
Με δεδομένο ότι σε καραντίνα όλοι ξοδεύουμε λιγότερα χρήματα γιατί η αγορά και οι δραστηριότητες είναι κλειστές, ας υποθέσουμε ότι ένας εργαζόμενος αποφασίζει να εξοικονομήσει 20.000 ευρώ απλά παρατείνοντας για κάποιο χρονικό διάστημα την καραντίνα και ξοδεύοντας μόνο για τα βασικά- διατροφή και αναγκαίους λογαριασμούς. Ας υποθέσουμε ότι εξοικονομεί 1000 ευρω τον μήνα, τοτε χρειάζονται 20 μήνες. Πρακτικά πολύ δύσκολο για ψυχολογικούς λόγους, αλλά έστω ότι γίνεται.
Παρόλα αυτά, νομίζω ότι πολύ λίγοι άνθρωποι θα άφηναν για έναν χρόνο μια μάλλον καλοπληρωμένη δουλειά για να μπουν σε ταμείο ανεργίας και μετά την επιστροφή φτου κι απ' την αρχή να στήσεις μια ζωή με τα ίδια εισοδήματα.
Παρόλα αυτά, αν υπάρχει κάποια βεβαιότητα, υποθέτω πως το αποφασίζει κάποιος.
Έχω δει αρκετοί να νοικιάζουν το σπίτι τους εξασφαλίζοντας ένα σταθερό έσοδο όσο λείπουν. Σε συνδυασμό με ταμείο ανεργίας, δεν είναι και λίγα.
Δεν πιστεύω ότι είναι απατηλό όνειρο, αν υπάρχει βεβαιότητα για το μέλλον.
Συμφωνω απολυτα! Kαι εγω ετσι πιστευω οτι αν εισαι μισθωτος των 800- 1000 ευρω ειναι πολυ δυσκολο αν οχι ακατορθωτο να μαζεψεις 20.000 ευρω και θελει αιματηρες θυσιες για πολυ-πολυ καιρο, εγω θα λαλουσα. Αλλα και αν εχεις δουλεια των 2.000 ευρω και ανω που ειναι καπως πιο ευκολο να τα μαζεψεις αν εισαι οικονομος, δεν ειναι ευκολο να το κανεις γιατι σε χωρες σαν την Ελλαδα αυτες οι δουλειες δεν ειναι σε αφθονια και συνηθως ειναι επαγγελματα καριερας που απαιτουν επενδυση σε χρονο και χρημα πριν . Δυσκολο καποιος να πει χεσ' τα και να φυγει. Τετοια δουλεια στην Ελλαδα δεν θα τον περιμενει πισω κατα πασα πιθανοτητα. Ο μονος τροπος να το κανεις ειναι οπως ειπες και συ να εχεις εισοδημα απο ενοικιο ακινητων ή συνδυασμο ενοικιου με καποιο επαγγελμα ωστε να εχεις την πολυτελεια (και απο χρονο και απο εισοδημα) να πραγματοποιησεις το εγχειρημα. Απαραιτητη προυποθεση βεβαια και παλι να εισαι και καπως σφιχτος αν το εισοδημα δεν ειναι πραγματικα πολυ μεγαλο. Αλλα αν ειναι πραγματικα πολυ μεγαλο πας οποτε θες φευγεις οποτε θες, δεν χρειαζεται ουτε τοσο μεγαλη οργανωση ουτε τοσο ψαξιμο απο πριν των εισιτηριων ωστε να εισαι και πιο ευελικτος στο ποσο θα κατσεις και που. Βλεποντας και κανοντας που λεμε που ειναι και πιο απολαυστικο κατα τη γνωμη μου. Αν το μπατζετ σου ειναι ισα ισα θελει παρα πολλη οργανωση απο πριν υποθετω. Τουλαχιστον για καποιον πιο χυμα οπως εγω θα του φαινοταν ταλαιπωρια τοση οργανωση.

Last edited:

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Εντάξει ,σε καμμία χώρα του κόσμου δεν θα δηλώσεις στον αντίστοιχο ΟΑΕΔ ότι θα φύγεις εξωτερικό,παρ όλα αυτά με την μη προσέλευση διακόπτεται αυτόματα.
Εγραψα απλά ποιο είναι το σωστό και τι αναφέρει ο ΟΑΕΔ κι επίσημα :lol:

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Το ταμείο ανεργίας δεν το δίνουν για να ταξιδεύεις,καθώς δίνεται μόνον όταν έχει παρουσιαστεί το ίδιο άτομο και όχι εκπρόσωπος προηγουμένως στον ΟΑΕΔ.Καθε μήνα!
Μπορεί όμως να εγγραφεί στους καταλόγους του ΟΑΕΔ και να παρουσιάζεται μια φορά το τρίμηνο, όχι μια φορά τον μήνα. Τουλάχιστον σε φίλο μου Σλοβένο που το έκανε έτσι, ερχόταν Αθήνα μια φορά το τρίμηνο με εισιτήρια 100 ευρώ και ανανέωνε για το επόμενο τρίμηνο επί ένα χρόνο.

Επί συγκεκριμένου, δούλευε 3 χρόνια σε Ελληνική εταιρεία Αθήνα, γράφτηκε Σεπτέμβρη λίγο πριν φύγει από εδώ, ξαναήρθε Δεκέμβρη και Γενάρη-Μάρτη ήταν σε roadtrip στην Λατινική Αμερική. Τέλος Μαρτίου γύρισε Ελλάδα και απλά έλεγε ότι είναι εδώ και συνεχίζει να ψάχνει για δουλειά. Τρόποι υπάρχουν..

Νομίζω δεν αφορά το φόρουμ το πως βρήκε ή θα βρει ο άνθρωπος τα 20000 ευρώ που θέλει να αποταμιεύσει, σκοπός μας είναι να τον βοηθήσουμε να βγάλει ένα αντικειμενικό πλάνο/πρόγραμμα για να του βγουν οι μέρες και τα μέρη που θέλει να ταξιδέψει.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Μπορεί να του δίνει η γιαγιά του γέρο χαρτζιλίκι κάθε μήνα, να πουλάει ναρκωτικά, να κέρδισε στο στοίχημα ή να είναι καλός στο forex και τα bitcoins, δε βλέπω σε τι μας ενδιαφέρει.

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Επί συγκεκριμένου, δούλευε 3 χρόνια σε Ελληνική εταιρεία Αθήνα, γράφτηκε Σεπτέμβρη λίγο πριν φύγει από εδώ, ξαναήρθε Δεκέμβρη και Γενάρη-Μάρτη ήταν σε roadtrip στην Λατινική Αμερική. Τέλος Μαρτίου γύρισε Ελλάδα και απλά έλεγε ότι είναι εδώ και συνεχίζει να ψάχνει για δουλειά. Τρόποι υπάρχουν..
Κάτι τέτοια γίνονται και μετά αναρωτιόμαστε γιατί πιάνουμε πάτο στην οικονομία...
Δε λέω ότι φταίει ο κολλητός σου ( :bleh:) αλλά το σύστημα, που επιτρέπει κάτι τέτοιο.

Nikos86

Member
Μπορεί να του δίνει η γιαγιά του γέρο χαρτζιλίκι κάθε μήνα, να πουλάει ναρκωτικά, να κέρδισε στο στοίχημα ή να είναι καλός στο forex και τα bitcoins, δε βλέπω σε τι μας ενδιαφέρει.
Νομίζω δεν αφορά το φόρουμ το πως βρήκε ή θα βρει ο άνθρωπος τα 20000 ευρώ που θέλει να αποταμιεύσει, σκοπός μας είναι να τον βοηθήσουμε να βγάλει ένα αντικειμενικό πλάνο/πρόγραμμα για να του βγουν οι μέρες και τα μέρη που θέλει να ταξιδέψει.
Ναι αλλα και απο την αλλη μπορει καποιος εδω μεσα να ειναι εφοριακος και να ειναι οντως η δουλεια του να βρει πως βρηκε τα λεφτα ή μπορει η μανα του να μας εχει ζητησει να τον αποτρεψουμε γιατι ανησυχει που θα φυγει ο γιος της για τοσο καιρο ή η κοπελα του να βρηκε καποιον απο δω μεσα για να τον μεταπεισει. Επειτα ειναι και το αγχος για την οικονομια, αν ο κοσμος αρχιζει να ξοδευει τα λεφτα του εκτος συνορων δεν θα ανακαμψει ποτε η ελλ. οικονομια. Καλο ειναι να μην βλεπουμε το πραγμα μονοδιαστατα αλλα απ' οσο το δυνατον περισσοτερες οπτικες αν θελουμε να εχουμε μια πληρεστερη αποψη!

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Ναι αλλα και απο την αλλη μπορει καποιος εδω μεσα να ειναι εφοριακος και να ειναι οντως η δουλεια του να βρει πως βρηκε τα λεφτα ή μπορει η μανα του να μας εχει ζητησει να τον αποτρεψουμε γιατι ανησυχει που θα φυγει ο γιος της για τοσο καιρο ή η κοπελα του να βρηκε καποιον απο δω μεσα για να τον μεταπεισει. Επειτα ειναι και το αγχος για την οικονομια, αν ο κοσμος αρχιζει να ξοδευει τα λεφτα του εκτος συνορων δεν θα ανακαμψει ποτε η ελλ. οικονομια. Καλο ειναι να μην βλεπουμε το πραγμα μονοδιαστατα αλλα απ' οσο το δυνατον περισσοτερες οπτικες αν θελουμε να εχουμε μια πληρεστερη αποψη!
Όντως τώρα; Μπήκε ο άνθρωπος και ρωτάει πως να κάνει ένα μεγάλο ταξίδι που έχει βάλει στόχο και θα του ζητήσουμε που βρήκε τα χρήματα για να το κάνει;;;

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Όντως τώρα; Μπήκε ο άνθρωπος και ρωτάει πως να κάνει ένα μεγάλο ταξίδι που έχει βάλει στόχο και θα του ζητήσουμε που βρήκε τα χρήματα για να το κάνει;;;
Θέλω να πιστεύω ότι αστειεύεται.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα