• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ταξίδι αρχές Ιουνίου... μπέρδεμα!

Traveller

Member
Μην ακούτε τον Traveller για Ασία, ο άνθρωπος είναι άσχετος, πέρασε μια βόλτα για 3-4 μέρες και νομίζει ότι κάτι είδε. Τέλος πάντων, το Μπαλί, έχει βεβαίως το χάλι του νότου αλλά και την απίθανη ενδοχώρα του με ασύγκριτο πολιτισμό. Αν κάνεις τις βόλτες σου και βγεις λίγο έξω από την πεπατημένη, θα δεις πράγματα θαυμαστά. Εμένα η γυναίκα μου ακόμα με ψήνει για Μπαλί το καλοκαίρι, παρόλο που έχω ξεκαθαρίσει ότι φέτος είναι η ώρα της Καραϊβικής. Εγώ πάντως θα σου πρότεινα ΝΥ, αλλά είναι λίγα τα χρήματα που διαθέτεις. Και επειδή ο Traveller από Ασία δεν έχει μυρωδιά αλλά από Ευρώπη είναι μάστορας, κοίτα π.χ. για Αμάλφι, είναι μαγικό μέρος.
Ώξω ρε που θα με πεις άσχετο με τους πάτους που πας και στα παρτάλια που μένεις...

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Συμφωνώ απόλυτα με τον Traveller για το Μπαλί. Πήγα το καλοκαίρι και μου φάνηκε πολύ μέτριο. Κι αν κάποια στιγμή αξιωθώ να γράψω γι αυτό το ταξίδι, με τους αιρετικούς θα είμαι (η Ιάβα μου φάνηκε πολύ πιο ενδιαφέρουσα). Γούστα είναι αυτά, βέβαια, αλλά αν θέλεις ντε και καλά να πας προς τα 'κει, γιατί δεν το ψάχνεις για Βιετνάμ ή Βιρμανία? Και μάλλον φθηνότερα από Μπαλί θα σου βγει...

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
H δεύτερη λύση είναι να πάμε Ν.Υ και μέτα Άγιο Δομήνικο αλλά δεν ξέρουμε αν θα είναι καλή η περίοδος για Καραϊβική.
το Oasis of the Seas πουλάει <800 τη βδομαδα σε μπαλκόνι, στην Καραιβική τον Ιούνιο. άλλα 600-700 το αεροπορικό, πηγαίνετε 10 μερες Μαιαμι+κρουαζιέρα στην Καραιβική να περάσετε μυθικά.
το Μπαλί, έχει βεβαίως το χάλι του νότου αλλά και την απίθανη ενδοχώρα του με ασύγκριτο πολιτισμό. Αν κάνεις τις βόλτες σου και βγεις λίγο έξω από την πεπατημένη, θα δεις πράγματα θαυμαστά.
για κάτσε γιατί ο Traveller καλά τα λέει. το μέρος δεν κάνει για γαμήλιο είπε κι έχει δίκιο. πού θα κάνουν μπάνιο? ούτε στο νότο ούτε στο βορρά. πουθενά δεν λέει για μπάνιο, χαλια μαύρα. γαμήλιο για να πας να δεις πολιτισμο? ούτε λέει να πας να κλειστείς σε ένα λουξ χοτελ, αυτό το κανεις παντού. ασε καλύτερα, γαμήλιο σημαινει ξαπλα, αφοσίωση στο έτερο ήμισυ και περιποίηση 5 αστέρων. δηλαδή κρουαζιέρα.

Traveller

Member
Είσαι αγόρι μου, τι να κάνουμε. Πήγες εκεί ένα ΣΚ και έγινες ειδικός? Μουτς!
Όλοι άσχετοι είμαστε λοιπόν ε? και ο baba και ο ακατανόμαστος κι εγώ και εσύ ο σχετικός με τις φόλες που προτείνεις... ρε συ το μέρος δεν κάνει για γαμήλιο ταξίδι... είναι βιασμένο τουριστικά και οι παραλίες του είναι επιπέδου Σκαραμαγκά... τι σου έχει κάνει ο τύπος και θέλεις να τον κρεμάσεις?

Εγώ να δεχθώ ότι το Μπαλί έχει ορισμένα αξιόλογα κομμάτια ειδικά στο κέντρο του νησιού, αλλά να χαραμίσεις ολόκληρο ταξίδι για το Μπαλί ούτε ο Θεός ούτε ο διάολος το θέλει... ναι σε μια επίσκεψη 2-3 άντε 4 ημερών για την εμπειρία της φύσης ΟΧΙ για γαμήλιο ταξίδι 10 ημερών... υπερεκτιμημένο του κερατά το μέρος...

υ.γ. και άμα σου έχει λείψει η ατμόσφαιρα του ΚU DE TA κλείσε ένα τραπέζι στο EΔΩΔΗ να το ευχαριστηθείς καλύτερα...

GTS

Member
για κάτσε γιατί ο Traveller καλά τα λέει. το μέρος δεν κάνει για γαμήλιο είπε κι έχει δίκιο. πού θα κάνουν μπάνιο? ούτε στο νότο ούτε στο βορρά. πουθενά δεν λέει για μπάνιο, χαλια μαύρα. γαμήλιο για να πας να δεις πολιτισμο? ούτε λέει να πας να κλειστείς σε ένα λουξ χοτελ, αυτό το κανεις παντού. ασε καλύτερα, γαμήλιο σημαινει ξαπλα, αφοσίωση στο έτερο ήμισυ και περιποίηση 5 αστέρων. δηλαδή κρουαζιέρα.
Στο Μπαλί για μπάνιο δε λέει, τα έχουμε πει χιλιάδες φορές. Εμένα πάντως δε μου έλειψε το μπάνιο στο Μπαλί, έχει τόσα ωραία πράγματα να δεις και να κάνεις που δε με απασχόλησε το θέμα μπάνιο. Πήγα και στα Γκίλι (στο Τ) και ήταν επιεικώς μέτρια, κοινώς δεν αξίζουν το κόπο.

Όπως τα γράφεις ναύαρχέ μου, είναι σαν γαμήλιο=μπάνιο. Ε, δεν είναι κι έτσι, κι ας το ζητάνε μέσα στο πακέτο. Μπορώ κάλλιστα να φανταστώ βόλτες στην εξοχή του Μπαλί, ένα ωραίο γεύμα σε ένα από τα αρκετά αξιόλογα εστιατόρια (έξω από το Ubud, όχι μέσα) και κατάληξη σε ένα φανταστικό σπα. Κάτι τέτοια κάναμε κι εμείς (όχι σε γαμήλιο αλλά so what) με τη γυναίκα μου και με πρεσάρει προς τα κει για το καλοκαίρι.

Αλλά για μισό, μιλάω με έναν που προτείνει στα σοβαρά γαμήλιο-κρουαζιέρα, οπότε το κόβω εδώ! :haha::haha:

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Στο Μπαλί για μπάνιο δε λέει, τα έχουμε πει χιλιάδες φορές. Εμένα πάντως δε μου έλειψε το μπάνιο στο Μπαλί, έχει τόσα ωραία πράγματα να δεις και να κάνεις που δε με απασχόλησε το θέμα μπάνιο. Πήγα και στα Γκίλι (στο Τ) και ήταν επιεικώς μέτρια, κοινώς δεν αξίζουν το κόπο.
Όπως τα γράφεις ναύαρχέ μου, είναι σαν γαμήλιο=μπάνιο. Ε, δεν είναι κι έτσι, κι ας το ζητάνε μέσα στο πακέτο. Μπορώ κάλλιστα να φανταστώ βόλτες στην εξοχή του Μπαλί, ένα ωραίο γεύμα σε ένα από τα αρκετά αξιόλογα εστιατόρια (έξω από το Ubud, όχι μέσα) και κατάληξη σε ένα φανταστικό σπα. Κάτι τέτοια κάναμε κι εμείς (όχι σε γαμήλιο αλλά so what) με τη γυναίκα μου και με πρεσάρει προς τα κει για το καλοκαίρι.
Αλλά για μισό, μιλάω με έναν που προτείνει στα σοβαρά γαμήλιο-κρουαζιέρα, οπότε το κόβω εδώ! :haha::haha:
το μπάνιο το θέτει σαν κριτήριο η αρχική ποστέρ, όχι εγώ..όλα ωραία κ καλά για το Ubud καμμία αντίρρηση, συμφωνώ απόλυτα. αξίζει όμως ένα τόσο μεγαλο ταξίδι, χιλιάδων ευρώ και τόσο μοναδικής περίστασης-γαμήλιο να αναλωθεί σε βόλτες στο Ubud? όχι βέβαια! να ξαναπάς στο Μπαλί, στο ευχομαι. και να μας πεις με τι θα το συνδυάσεις αυτή τη φορά...;) γιατί μόνο του δε λέει καθόλου όπως ξέρεις..

GTS

Member
...να ξαναπάς στο Μπαλί, στο ευχομαι. και να μας πεις με τι θα το συνδυάσεις αυτή τη φορά...;) γιατί μόνο του δε λέει καθόλου όπως ξέρεις..
Ταϋλάνδη ή ανατολικότερα στην Ινδονησία, Φλόρες, Κόμοντο, όσο ανατολικά πάει, αν μπορώ να φτάσω και Παπούα θα το κάνω. Είμαι σίγουρος ότι ο φίλτατος babaduma θα θέλει να το κάνει αυτό, όχι?

Όσο για μένα, χόρτασα Ν.Α. Ασία 3 καλοκαίρια τώρα, 60 μέρες περιπλάνησης, 4 χώρες, καιρός για άλλα, δυτικότερα....θα χαρώ να ακούσω προτάσεις για το πού να πάω, γιατί έχω ξεμείνει από φαντασία. Πες πως πάω γαμήλιο...

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Είμαι σίγουρος ότι ο φίλτατος babaduma θα θέλει να το κάνει αυτό, όχι?
Ο φίλτατος babaduma το έκανε αυτό, το καλοκαίρι που πέρασε. Και στο Λόμποκ πήγε και στο Κόμοντο και στο Φλόρες. Και την επόμενη φορά που θα πάει προς τα 'κει θα πάει στο Βόρνεο (εις το όλον) και στο Σουλαβέζι. Στην Παπούα - Νέα Γουϊνέα ίσως μιαν άλλη φορά (να ηρεμήσουν λίγο και τα πράγματα).

Όσο για το προηγούμενο ποστ: δεν τά' μαθες? Το καλοκαίρι τελειώνει η μαιζονέτα μας (η δική μου και του Traveller) στο Αμάλφι. Εκεί θα κάνουμε το ταξίδι του μέλιτός μας!

Traveller

Member
Για να τελειώνει πια αυτή η γελοία ιστορία με το ταξίδι του μελήτος στο Μπαλί...

Eγώ ο άσχετος, που δεν είχα πάει ταξίδι του μέλητος έμεινα σε αυτόν εδώ τον πάτο...

Bagus Jati

και έκανα ακριβώς αυτά που εσύ συμβουλεύεις... βόλτες στους ορυζώνες , στο δάσος και στα ηφαίστεια και φυσικά σπα μασάζ και άλλα ωραία... ειλικρινά ήταν εντυπωσιακά... πέρασα περίφημα 2 βράδυα αλλά μετά απλά βαρέθηκα...

Μερικούς μήνες αργότερα πήγα σε κάτι άλλα μέρη και χάζεψα αυτά εδώ τα μέρη και τα ξενοδοχειάκια...

Hotel Caruso Belvedere, Ravello, Italy

Καταλαβαίνετε πιστεύω τώρα γιατί εμένα το Μπαλί και οι γύρω φάσεις μου φαίνονται για γέλια...

Αν έχω επιλογή να μείνω στο Ravello για μια βδομάδα θα διαλέξω ποτέ το Μπαλί? Να είμαστε σοβαροί παρακαλώ...

GTS

Member
Μαζί σου αδελφέ, αλλά ο κόσμος θέλει συνήθως κάτι εξωτικό στο γαμήλιο. Αν θυμάσαι, δεν έριξα εγώ το Μπαλί στο τραπέζι, απλά λέω ότι δεν είναι καθόλου κακή ιδεά. Εσύ άλλωστε ξέρεις τι γαμήλιο έκανα. Όπως ξέρεις ότι θα είμαι κοστιέρα τον Ιούνιο. Και μην ανησυχείς, βαριέσαι εύκολα γιατί σε παίρνουν τα χρόνια, το νιώθω κι εγώ σιγά σιγά :haha:

Επίσης, πολύ στο γαμήλιο κομμάτι εμπλέκεσαι τώρα τελευταία. Ετοιμάζεις κάτι? Έχω φέρει κάτι τόνους ρύζια μπασμάτι από το Μπαλί γι'αυτό...

evaxi

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυνησία
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!
Βέβαια ξεκίνησα το θέμα για να κάνουμε μικροβελτιώσεις σε ένα ενδεχόμενο ταξίδι στο Μπαλί και τελικά έχουμε γεμίσει με ερωτηματικά!!!
Θα το ψάξουμε πάλι και θα επανέλθουμε με ερωτήσεις σε κάτι πιο συγκεκριμένο!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom