• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Ταξίδι Ιταλία και περιορισμοί covid

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
σε τηλεφωνικη επικοινωνια μου με την ιταλικη πρεσβεια στην ελλαδα ο υπαλληλος(δεν γνωριζω τι θεση εχει) μου ειπε να το συμπληρωσω οσο νωριτερα γινεται και ας βαλω ασχετο αριθμο θεσης (εννοειται οτι βαζουμε το σωστο αριθμο πτησης,μονο ο αριθμος θεσης λογω του 24ωρου ειναι το προβλημα)
αν μπορω να κανω επεξεργασια και να το αλλαξω πριν μου ερθει ο Qr code εννοειται οτι θα βαλω τη σωστη θεση
κ γω άσχετο αριθμό θέσης συμπλήρωσα....γιατί τσεκάρουν και την boarding card?

mourohavlos

Member
Δεν το τσεκάρουν γενικά. Όταν είχα πετάξει για Ρώμη, το συμπλήρωσα πριν το checkin, βάζοντας ένα τυχαίο κι έκανα την αλλαγή (σου το επιτρέπει) όταν είχα το νούμερο της θέσης.
Υποτίθεται ότι το συμπληρώνεις για σκοπούς ιχνηλάτησης, εφόσον βρεθεί κάποιος θετικός, αλλά με το μπάχαλο που γίνεται σε κάποιες αεροπορικές (π.χ. Ryanair), όπου συχνά άλλη είναι η θέση που σου δίνεται κι αλλού κάθεσαι τελικά, δεν ξέρω κατά πόσο έχει αξία.

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Δεν το τσεκάρουν γενικά. Όταν είχα πετάξει για Ρώμη, το συμπλήρωσα πριν το checkin, βάζοντας ένα τυχαίο κι έκανα την αλλαγή (σου το επιτρέπει) όταν είχα το νούμερο της θέσης.
Υποτίθεται ότι το συμπληρώνεις για σκοπούς ιχνηλάτησης, εφόσον βρεθεί κάποιος θετικός, αλλά με το μπάχαλο που γίνεται σε κάποιες αεροπορικές (π.χ. Ryanair), όπου συχνά άλλη είναι η θέση που σου δίνεται κι αλλού κάθεσαι τελικά, δεν ξέρω κατά πόσο έχει αξία.
Απλά διάβασα ότι το γενικά το συμπληρώνεις 24 ώρες πριν την πτήση. Εγώ το έκανα αρκετά πριν (αφού μου το επέτρεψε...) αλλά οκ όταν θα έχω το νούμερο της θέσης θα κάνω μια αλλαγή να είναι φρέσκο!

mourohavlos

Member
Ποτε ερχεται με μειλ το qr code του ιταλικου plf ?
Κατευθείαν, δεν είναι σαν το ελληνικό που έρχεται τα μεσάνυχτα, ενώ μπορείς να συνδεθείς και να το εκτυπώσεις/αποθηκεύσεις οποιαδήποτε στιγμή

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Τα έχω κάνει και τα δύο plf και έχω το QR του Ευρωπαικού ήδη. Είπα να κάνω παρέα στον @ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ που είναι ανυπόμονος και συμπλήρωσα και το ελληνικό! Το κρίμα στο λαιμός σου :p Σ'ευχαριστώ για τη βοήθεια!

Έχω συμπληρώσει και τη φόρμα που απαιτείται για τις υγειονομικές αρχές και γέλασα πολύ.....Πρέπει ντε και καλά να συμπληρώσεις διεύθυνση εντός της περιοχής του Marche.....οτι να ναι!

Α ναι, και στο ελληνικό plf ζητάει η προσωρινή διευθυνση διαμονής να μην είναι ίδια με την μόνιμη....δλδ όταν γυρίσω μου απαγορεύουν να πάω σπίτι μου.....εμείς οι Έλληνες όταν γυρνάμε πάμε για διακοπές πάλι, μιλάμε πολύ large είμαστε :haha:

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Τα έχω κάνει και τα δύο plf και έχω το QR του Ευρωπαικού ήδη.
Άσχετο και μάλλον θα χει απαντηθεί πιο πίσω, δε χρειάζεται τεστ; Μιλώ για τους πλήρως εμβολιασμένους με πιστοποιητικό.
Αν όχι, που βλέπεις το κανονισμό, τι ζητάει κάθε χώρα;
(Οπως καταλαβαίνετε άρχισα να το ψήνω για Ιταλία :haha: :haha: )

@Spiros89 υπάρχει κάποιο ενδεχόμενο να ήσουν μπροστά στη στάση του Βαπορετο στη γέφυρα Ριάλτο φορώντας μια άσπρη μπλούζα και συνοδευόμενος από μια κοπέλα με μαύρο μαλλί;

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Άσχετο και μάλλον θα χει απαντηθεί πιο πίσω, δε χρειάζεται τεστ; Μιλώ για τους πλήρως εμβολιασμένους με πιστοποιητικό.
Αν όχι, που βλέπεις το κανονισμό, τι ζητάει κάθε χώρα;
Εννοείς για την είσοδο στην Ιταλία; Αν ναι, αυτη τη στιγμή χρειάζεται ή πλήρη εμβολιασμό με 14 μέρες μετά τη δέυτερη δόση ή τεστ ή νόσηση (τις λεπτομέρειες γι αυτό δεν τις έχω ψάξει)
Επίσης θέλει το dPLF και ενημέρωση των υγειονομικών αρχών της περιοχής εισόδου στη χώρα.

Για το τι ζητάει η κάθε χώρα μπαίνω στο re-open και ψάχνω να βρω αν υπάρχουν link για τις επίσημες σελίδες της χώρας που ψάχνω. Αν ναι καλώς. Αν όχι τις ψάχνω μόνη μου στο διαδίκτυο, εξασκημένη είμαι :bleh:
(Οπως καταλαβαίνετε άρχισα να το ψήνω για Ιταλία :haha: :haha: )
Καλά κάνεις, φρόντισε να πας μέχρι τέλος Ιουλίου...γνώμη μου πάντα. Θες τις σελίδες της Ιταλίας;

Edit: Παρόν νήμα, μήνυμα #108

Last edited:

spyros91

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Ντουμπαι
@Spiros89 υπάρχει κάποιο ενδεχόμενο να ήσουν μπροστά στη στάση του Βαπορετο στη γέφυρα Ριάλτο φορώντας μια άσπρη μπλούζα και συνοδευόμενος από μια κοπέλα με μαύρο μαλλί;
Αν εννοείς εμένα , όχι! Αν δεις ένα ζευγάρι με λουλουδατα ρούχα, μπλε απόχρωσης εγώ κόκκινο η κοπέλα, σταμάτησε μας!!! 😁 (Κινούμαστε μεταξύ Ριαλτο και Άγιο Μάρκο σήμερα!! )

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom