Eftichia
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- τοσκανη
- Ταξίδι-Όνειρο
- καραιβικη
ωραία, περιμένουμε φωτογραφικό υλικό και πλήρη ανασκόπηση για το 1ο μέρος ( είναι στόχος ενός ακόμα ταξιδιού στην Ιρλανδία). Αφήνεις έξω τη Βόρεια Ιρλανδία ε?
Ενδιαφέροντα όσα λες, για το κόστος ειδικά όλοι έχουν να το λένε, ακόμη και άτομα που έχουν ζήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο(!), που μια φορά φθηνό δεν το λες. Από περιέργεια, αν και κάπως off topic: ποιες χώρες κατατάσσεις στις πρώτες θέσεις και γιατί; Ή και ολόκληρη την κατάταξη, αν θες να τη μοιραστείς, ενδεχομένως και σε ξεχωριστό τόπικ.Εχω επισκεφθεί όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και την κατατάσσω στην τελευταία θέση
Ευχαριστώ που επικοινώνησες μαζί μου. Ευχαρίστως να κατατάξω αν και νομίζω ότι τα κριτήρια του κάθε ταξιδιώτη είναι διαφορετικά. Για να καταλάβεις την κατάταξη θα πω ότι δεν με ενδιαφέρουν οι χώρες που έχουν μοντέρνα γυάλινα κτίρια ή πολυόροφες τετράγωνες πολυκατοικίες ούτε τα εμπορικά κέντρα. Μου αρέσουν πρώτα πρώτα οι χώρες που έχουν διαφορετικό πολιτισμό, κουλτούρα γενικότερα μικρές γειτονιές και όμορφες εικόνες. Αν αναφερόμαστε στην Ευρώπη επειδή λίγο πολύ έχουμε σε πολλές χώρες ομοιότητες θα έβαζα πρώτη την Ιταλία γιατί διαθέτει απίστευτες ομορφιές ξεχωριστές πολιτιστικές εμπειρίες και (στο Νότο βέβαια) χαμογελαστό κόσμο. Όπου και να γυρίσεις το μάτι σου η Ιταλία είναι ένα απέραντο μουσείο. Στη συνέχεια μου άρεσε πολύ το ταξίδι στην Αλσατία. Τα χωρία την είναι ένα παραμύθι Οι απέραντοι αμπελώνες το ξεχωριστό κρασί της η ωραία μουσική της. Νομίζω ότι μπορώ να μιλάω μέχρι το άλλο βράδυ γι αυτό και θα πω στα γρήγορα ότι η Ισπανία (κυρίως η Ανδαλουσία ) η Γαλλία (από το Παρίσι και κάτω) η Αγγλία με το υπέροχο πολυπολιτισμικό Λονδίνο και ένα υπέροχο Εδιμβούργο η Νορβηγία (κυρίως το Μπέργκεν),φυσικά η Πράγα,οι Βαλτικές χώρες ( Λετονία, Εσθονία Λιθουανία ) με αυτή την σειρά από το Βέλγιο η Brugge και η Γάνδη από την Ολλανδία η Χάγη και λίγο το Άμστερνταμ Νομίζω ότι αδίκησα την Πετρούπολη έπρεπε να την βάλω πιο πάνω Η Μόσχα σαν πόλη δεν μου άρεσε πολύ έχει όμως μια απίστευτη κόκκινη πλατεία και πάρα πολλά θεάματα. Η Ρουμανία επίσης είναι υπέροχη κυρίως κυρίως Μπρασόβ, Σιγκισοάρα Σιμπίου και μετά το Βουκουρέστι . Εδώ θα έλεγα ότι όλες οι πόλεις της βαλκανικής χερσονήσου έχουν τις δικές του ξεχωριστές ομορφιές πόλεις πράσινες με τεράστιες λεωφόρους με απίστευτα πάρκα με φιλόξενους ανθρώπους και πολύ ωραία μουσική. Ξέχασα να σου πω ότι ξεχωρίζει επίσης η Κρακοβία και Η Βαρσοβία. Όλες οι άλλες πόλεις της Ευρώπης είναι όμορφες να τις επισκεφθείς για ένα τριήμεροΕνδιαφέροντα όσα λες, για το κόστος ειδικά όλοι έχουν να το λένε, ακόμη και άτομα που έχουν ζήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο(!), που μια φορά φθηνό δεν το λες. Από περιέργεια, αν και κάπως off topic: ποιες χώρες κατατάσσεις στις πρώτες θέσεις και γιατί; Ή και ολόκληρη την κατάταξη, αν θες να τη μοιραστείς, ενδεχομένως και σε ξεχωριστό τόπικ.
μπορείς να πας Δουβλίνο μόνο με ταυτότητα ή χρειάζεται διαβατήριο?Το Δουβλίνο είναι σχετικά μικρό, δύο μέρες είναι καλές για να πάρεις μία πάρα πολύ καλή εικόνα (υποθέτοντας ότι θα το γυρίσεις). Εγώ είμαι υπέρ του να μείνετε και Δουβλίνο.
Η περιοχή που σκέφτεσαι, όπως και γενικά η δυτική Ιρλανδία εκτός λίγων hotspot, είναι πολύ ήσυχα, αγροτικά μέρη με μικρούς δρόμους, εκπληκτικές θέες, μικρή τουριστική κίνηση και σχετική απομόνωση.
Δε ξέρω τι έχετε στο νου σας αλλά χωρίς μεταφορικό μπορεί να είναι δύσκολα τα πράγματα, δηλαδή να μη μπορείτε να πάτε πουθενά (συν για φαγητό ή προμήθειες) πέρα από ότι μπορείτε να περπατήσετε από το μέρος που θα μένετε.
Εγώ, που δεν είμαι της παρατήρησης, θα πρότεινα τουρ με ένα βράδυ σε διαφορετικό μέρος, με 4-5 βράδια και μεταφορικό μπορείτε να καλύψετε ένα μεγάλο μέρος της περιοχής. Δε θα ξεκουραστείτε αλλά νομίζω θα σας καλύψει περισσότερο από το να είστε στο ίδιο μέρος συνέχεια. Αλλά και πάλι η πρότασή μου είναι με βάση το δικό μου τρόπο ταξιδιού (δε βάζω κώλο κάτω), οπότε δείτε το ανάλογα.
Η Ιρλανδία ανήκει στην ΕΕ, επομένως στην πρωτεύουσα Δουβλίνο πηγαίνεις κανονικά με ταυτότητα. Από εκεί και πέρα αν θες να βάλεις μέσα Μπέλφαστ (και Βόρεια Ιρλανδία γενικότερα) θα χρειαστείς διαβατήριο, καθώς ανήκει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κατ' εμέ αξίζει πολύ η Βόρεια Ιρλανδία.μπορείς να πας Δουβλίνο μόνο με ταυτότητα ή χρειάζεται διαβατήριο?
Ναι μεν είναι στην ΕΕ αλλά δεν είναι στην Σένγκεν, οπότε υπάρχει συνοριακός έλεγχος και η δυνατότητα να πας με ταυτότηταΗ Ιρλανδία ανήκει στην ΕΕ, επομένως στην πρωτεύουσα Δουβλίνο πηγαίνεις κανονικά με ταυτότητα. Από εκεί και πέρα αν θες να βάλεις μέσα Μπέλφαστ (και Βόρεια Ιρλανδία γενικότερα) θα χρειαστείς διαβατήριο, καθώς ανήκει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κατ' εμέ αξίζει πολύ η Βόρεια Ιρλανδία.