• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ταξίδια με μηχανή!

toumpiotis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
LENSOIS MARAHENSES
Πάντως, χωρίς να ξέρω τις οδηγικές σας ικανότητες, έχω να κάνω μία παρατήρηση. Μην πάτε από τα παπάκια κατευθείαν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού. Καλό είναι να υπάρχουν και κάποια ενδιάμεσα στάδια (αλλιώς είναι σαν να λέμε, ότι επειδή ξέρουμε ποδήλατο, μπορούμε να οδηγήσουμε και Hayabusa!!:shock:) Έτσι το βλέπω, δεν ξέρω αν κάνω λάθος..

Astral αν αναφερεσαι σε μένα έχω μια "ενδιάμεση" μηχανή ,συγκεκριμένα έχω μια παλιά 400αρα Virago ,αλλα οδηγώ και την Transalp του κουνιάδου μου που λείπει στην Φιλανδία.Απο εκει και πέρα σίγουρα δεν έχω εμπειρία απο ταξίδι με μηχανή εκτός Ευρώπης .:D:D:D

astral

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Αργεντινή
Όχι παιδιά, μην παρεξηγηθούμε. Δεν το παίζω ειδική, ούτε αναφερόμουν σε κανένα συγκεκριμένα. Απλά κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται. Αν μη τι άλλο δεν ξέρουμε και πόσοι και ποιοι μας διαβάζουν και όσο τέλεια κι αν είναι τα ταξίδια με μια μηχανή, χρειάζεται και μεγάλη προσοχή. Άλλωστε το ίδιο πράγμα λέω και στον ανηψιό μου που σκέφτεται όταν μεγαλώσει λίγο ακόμα να πάρει μηχανή (ναι, τον έχω πορώσει και αυτόν και η αδερφή μου με κυνηγάει :cool:)

astral

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Αργεντινή

toumpiotis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
LENSOIS MARAHENSES
Όχι παιδιά, μην παρεξηγηθούμε. Δεν το παίζω ειδική, ούτε αναφερόμουν σε κανένα συγκεκριμένα. Απλά κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται. Αν μη τι άλλο δεν ξέρουμε και πόσοι και ποιοι μας διαβάζουν και όσο τέλεια κι αν είναι τα ταξίδια με μια μηχανή, χρειάζεται και μεγάλη προσοχή. Άλλωστε το ίδιο πράγμα λέω και στον ανηψιό μου που σκέφτεται όταν μεγαλώσει λίγο ακόμα να πάρει μηχανή (ναι, τον έχω πορώσει και αυτόν και η αδερφή μου με κυνηγάει :cool:)
Astral και εγώ αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα με τον γιό μου που είναι 17 και θέλει να του αγοράσω μηχανάκι.Τον πήγα μια βόλτα στο νοσοκομείο Φοίνικα (Θεσσαλονίκη)για να δεί κάποιους πως είναι μετά απο ατύχημα με μηχανάκι ,αλλά τίποτα ,απεναντίας με πιέζει περισσότυερο να του πάρω παπάκι.Αυτός είναι και ένας λόγος που δεν οδηγώ πλέον την μηχανή μου (ο άλλος είναι ότι λόγω δουλειάς αναγκαζομαι να μετακινούμε συνέχεια με αυτοκίνητο).
Από εκεί και πέρα σαφώς θα συμφωνήσω με την Ρενάτα ότι με την μηχανή γίνεσαι ένα με τον δρόμο ,με την φύση και τα ταξίδια με μηχανή είναι εμπειρία απίστευτη.

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
toumpioti είπες πολύ σοφά λογια!
απο παπάκι σε μεγάλα κυβικά ειναι εγκληματικό!
καμία σχέση στην συμπεριφορά οδήγησης! σε δύο χρόνια άλλαξα τρείς μοτοσυκλέτες απο 50 έως 250 κυβικά,μετά που κατάλαβα οτι ήταν η μοίρα μου,αποφάσισα συνειδητά οτι ήμουν έτοιμη για το μεγάλο βήμα.πήρα την χοντρή και μετά είχα μεγάλα κυβικά μόνο! ήταν το κύριο και μοναδικό μέσον μου για πολλα χρόνια,ενώ τώρα είναι διαφορετικά τα πράγματα! έχουν και αυτοκίνητο και μηχανή και τελικά δεν την απολαμβάνουν κιόλας!

στο νοσοκομείο χανιων φέτος η νευροχειρουργική κλινική πήρε πρωτοβουλία μαζί με την τροχαία,να φτιάξουν ένα εκθετήριο τρακαρισμένων οχημάτων και μοτοσυκλετών στο προάυλιο...επίσης για λίγα λεπτά να επισκέπτονται μαθητές όλων των σχολείων σταδιακά την μονάδα εντατικής θεραπείας.
ήταν μιά καλή κίνηση,αλλα δεν ξέρω άν λειτούργησε!
σίγουρα αυτό απο μόνο του δεν θα αναχαιτήσει τον οίστρο του εφήβου προς αγορά δίκυκλου!! ψήνουν και εκβιάζουν τα άτιμα τους γονείς μέχρι να τα καταφέρουν!! ακόμα και εικοσάρια κουβαλάνε απο τα μαθήματα για να πείσουν ...
είναι μεγάλη ευθύνη σήμερα να είσαι γονιός!!
η γνώμη μου είναι οτι στα 18 και νόμιμα πιά,ο νέος και η νέα μπορούν να πάρουν μικρό δίκυκλο..δεν ειναι απαγορευτικό.
το χειρότερο είναι να κάθονται σε πίσω θέση αλλου οδηγού,που δεν ξέρουν πως αυτός συμπεριφέρεται και σε τι κατάσταση οδηγεί...
φαύλος κύκλος!
Σημασία μεγάλη εν τέλει παίζει η αγωγή των νέων μας απο το σπίτι,και το κυριότερο η υπευθυνότητα και η ωριμότητα που τους διακρίνει.
άν υπάρχουν αυτά,γονείς και παιδιά δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα!!:cool:

Crash

Member
Επόμενο Ταξίδι
κάπου κοντά
Ταξίδι-Όνειρο
Νορβηγία
Εγώ για να πω την αλήθεια δεν είμαι μεγάλος (21 χρονών) και προηγούμενη εμπειρία από μηχανή δεν έχω. Μόνο από ποδήλατο.:pΠολλά χρόνια.
Σκοπεύω να πάρω μια Transalp με την οποία θα μπορούμε με την παρέα μου να πηγαίνουμε βόλτες εντός Ελλάδας, σε διάφορες πόλεις, στη φύση και όχι μόνο, κάτι σαν μίνι ταξιδάκια αρχικά. Φυσικά όλα αυτά μετά από κάποιο καιρό που είναι απαραίτητος για εξοικίωση με το μηχάνημα. Αρκετά αργότερα θα σκεφτούμε και για εξωτερικό.
Εντάξει, astral συμφωνώ απόλυτα με αυτό που είπες αλλά μια Transalp δεν μπορείς να την πεις "μεγάλη" μηχανή σε σημείο που να γίνεται δύσκολη στο χειρισμό η επικίνδυνη για λιγότερο έμπειρους. Δόξα τω θεώ, δίπλωμα σε μεγάλη μηχανή πήρα γνωρίζω τουλάχιστον τα βασικά. Η transalp ίσως είναι από τις πιο εύκολες της κατηγορίας (μου έχουν πει ειδικοί) αφού από τη μία νεύρο δεν έχουν και από την άλλη έχουν πολύ καλά αντανακλαστικά.
Και όπως είπε και η renata, αν υπάρχει ωριμότητα και υπευθυνότητα(που νομίζω ότι έχω αποκτήσει σε κάποιο βαθμό) δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα.

astral

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Αργεντινή
Εγώ για να πω την αλήθεια δεν είμαι μεγάλος (21 χρονών) και προηγούμενη εμπειρία από μηχανή δεν έχω. Μόνο από ποδήλατο.:pΠολλά χρόνια.
Σκοπεύω να πάρω μια Transalp με την οποία θα μπορούμε με την παρέα μου να πηγαίνουμε βόλτες εντός Ελλάδας, σε διάφορες πόλεις, στη φύση και όχι μόνο, κάτι σαν μίνι ταξιδάκια αρχικά. Φυσικά όλα αυτά μετά από κάποιο καιρό που είναι απαραίτητος για εξοικίωση με το μηχάνημα. Αρκετά αργότερα θα σκεφτούμε και για εξωτερικό.
Εντάξει, astral συμφωνώ απόλυτα με αυτό που είπες αλλά μια Transalp δεν μπορείς να την πεις "μεγάλη" μηχανή σε σημείο που να γίνεται δύσκολη στο χειρισμό η επικίνδυνη για λιγότερο έμπειρους. Δόξα τω θεώ, δίπλωμα σε μεγάλη μηχανή πήρα γνωρίζω τουλάχιστον τα βασικά. Η transalp ίσως είναι από τις πιο εύκολες της κατηγορίας (μου έχουν πει ειδικοί) αφού από τη μία νεύρο δεν έχουν και από την άλλη έχουν πολύ καλά αντανακλαστικά.
Και όπως είπε και η renata, αν υπάρχει ωριμότητα και υπευθυνότητα(που νομίζω ότι έχω αποκτήσει σε κάποιο βαθμό) δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Η απόφαση είναι καθαρά δική σου, δεν μπορεί να σου πει κανείς τι να πάρεις και τι όχι. Φρόντισε μόνο να κυκλοφορείς πάντα με σωστό εξοπλισμό (π.χ. όχι κράνος-κουβά!) και όταν λέω να κυκλοφορείς, εννοώ να τα φοράς εσύ και όχι το χέρι σου, η βαλίτσα σου κλπ κλπ...καταλαβαίνεις τι εννοώ ;)
Σου εύχομαι πολλά, καλά και ασφαλή ταξίδια και πάντα όρθιος!!

positiva

Member
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ...
Astral και εγώ αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα με τον γιό μου που είναι 17 και θέλει να του αγοράσω μηχανάκι.Τον πήγα μια βόλτα στο νοσοκομείο Φοίνικα (Θεσσαλονίκη)για να δεί κάποιους πως είναι μετά απο ατύχημα με μηχανάκι ,αλλά τίποτα ,απεναντίας με πιέζει περισσότυερο να του πάρω παπάκι.Αυτός είναι και ένας λόγος που δεν οδηγώ πλέον την μηχανή μου (ο άλλος είναι ότι λόγω δουλειάς αναγκαζομαι να μετακινούμε συνέχεια με αυτοκίνητο).
Από εκεί και πέρα σαφώς θα συμφωνήσω με την Ρενάτα ότι με την μηχανή γίνεσαι ένα με τον δρόμο ,με την φύση και τα ταξίδια με μηχανή είναι εμπειρία απίστευτη.
Δεν έχω παιδί (ακόμη), είμαι 32 χρονών και οδηγώ μηχανή από τα 27 μου. Μέχρι τότε δεν με άγγιζε καθόλου. Αναγκάστηκα ας πούμε λόγω δουλειάς. Δεν είμαι άνθρωπος που χρησιμοποιεί Μέσα Μεταφοράς (Μετρό, λεωφορεια κτλ κτλ).Έτσι πήρα ένα scooter 50cc. Στο χρόνο πάνω το άλλαξα με scooter πάλι 250cc. Στον επόμενο χρόνο πάλι το άλλαξα και πλέον έχω BMW fgs 650. Πάλι δεν μου φτάνει, θέλω κάτι παραπάνω. Σε αυτά τα 5 χρόνια έχω 2 ατυχήματα. Στο ένα ήμουν συνοδηγός και επί της ουσίας έχω ένα γόνατο off. Στο δεύτερο και μάλιστα πρόσφατο με χτύπησε ένα αυτοκίνητο (καθαρά δική του υπαιτιότητα). Την έβγαλα με μώλωπες. Που θέλω να καταλήξω? Το έχω σκεφτεί και για το δικό μου παιδί (όταν με το καλό ερθει αυτό και είναι και αγόρι). Θα κοστίσει παραπάνω αλλά από μικρή ηλικία σκοπεύω να το πάω σε πίστες όπου τα μαθαίνουν και τα εξοικιώνουν με την οδηγική συμπεριφορά. Η παιδεία που λαμβάνουν θεωρώ ότι είναι πολυ σημαντική. Βέβαια δεν παύει να υπάρχει ο κίνδυνος. Αλλά τουλάχιστον έτσι νομίζω πως τον περιορίζεις στο βαθμό που μπορείς. Ελπίζω να σε βοήθησα...

Φώτης

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
Υπάρχει ένα τραγούδι του Λουκιανού Κηλαηδόνη όπου λέει «πάρε μια δυνατή μοτοσυκλέτα …..και να μην σταματάς πουθενά». Ερωτευμένος με τα δίκυκλα, αν και πρωτοοδήγησα μεγάλος (στα 24 μου). Τόσο πολύ που στο Παρίσι, στην Ρώμη και στο Λ.Α νοίκιασα δίκυκλο αν και πήγα ταξίδι με αεροπλάνο. Ξεκίνησα από παπάκια και με ενδιάμεσες στάσεις έφτασα σε μια BMW 600 cc. Άλλη αίσθηση το να ταξιδεύεις με μηχανή. Έχει τα καλά και τα άσχημά του. Έχει τις μυρωδιές, τα χρώματά, την ευελιξία της οδήγησης και της εύκολης στάθμευσης, τον ήλιο που τον καταλαβαίνεις άμεσα όταν ανατέλλει και ιδίως όταν δύει, την ζέστη της μέρας και το κρύο της νύχτας την ίδια εποχή, το να χωράς παντού, το να προλαβαίνεις σχεδόν τα πάντα, το να πηγαίνεις σε παραλίες που αλλιώς δεν θα μπορούσες να πας, να πλαγιάζεις στις στροφές και να αισθάνεσαι την αδρεναλίνη. Αυτά και άλλα είναι κάποια από τα καλά. Έχει όμως και κάτι άλλα όπως, τον έντονο ήλιο του μεσημεριού – ντυμένος με το μπουφάν προστασίας - ντάλα καλοκαίρι πηγαίνοντας να προλάβεις κάτι, τα έντομα που χώνονται σε μέρη που δεν πρέπει, το έντονο κρύο της νύχτας που καμιά φορά σε βρίσκει ανέτοιμο και αναγκάζεσαι να σκαρφίζεσαι πράγματα όπου μετά θαυμάζεις τον εαυτό σου, την ξαφνική μπόρα την στιγμή που το αδιάβροχο που κουβαλάς το έχεις χωμένο βαθιά στην μπαγκαζιέρα και ψάχνεις εναγωνίως για γέφυρα, τα απόνερα των αυτοκινήτων, το χαμόγελο που παγώνει όταν βλέπεις ξαφνικό εμπόδιο μπροστά σου κλπ. Σου συνηστώ και εγώ να αγοράσεις την δική σου δυνατή μηχανή και να χαρείς το ταξίδι με έναν μοναδικό τρόπο. Και η ευχή αυτών που οδηγούν μηχανή: πάντα όρθιος.

tai

Member
Ταξίδι-Όνειρο
το τελος του δρομου
Για να είναι σωστή η χρήση της μηχανής και να εμπεριέχει λιγότερους κινδύνους, χρειάζεται "παιδεία" !!
Παιδεία είναι ΚΑΙ η γνώση του αντικειμένου.
Το δώρο που έκανα στον υιό μου οταν αγόρασε την cbr600 ηταν μάλλον για μένα.
Τον έγραψα στα μαθήματα ασφαλούς οδήγησης!!
Ολοι μαςι ΝΟΜΊΖΟΥΜΕ οτι ξέρουμε να οδηγούμε.
Στο "σχολείο" αυτό όσοι πάνε, λένε, οτι τόσα χρόνια,(και πολλοί εχουν πολλά) δεν ξέραμε να οδηγούμε.
Αν κάποιος ή κάποια θέλει να εχει το κεφάλι του ήσυχο, πριν το όποιο παιδι καβαλήσει μηχανή, ας του κάνει αυτό το δώρο.

δειτε εδω:cool:
http://www.dreamdays.gr/product.php?id=581

http://www.lifo.gr/mag/features/1314

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376