• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ταξίδια με μηχανή!

vardis

Member
Πώς να το κάνουμε ρε παιδιά, το ταξίδι είναι μόνο με μοτοσυκλέτα. Αισθάνεσαι τον αέρα, τους ανθρώπους γύρω σου, τις μυρωδιές. Με τη μοτοσυκλέτα δεν έχεις ένα προορισμό σε κάθε ταξίδι, έχεις δεκάδες.
Τα ταξίδια στην Ελλάδα είναι πάντα υπέροχα, αλλά μόλις κάποιος ταξιδέψει στο εξωτερικό με μηχανή θα πάθει εθισμό. Το χειμώνα τον περνάω με το όνειρο του επόμενου ταξιδιού. Πάντα είχα μηχανή, αλλά τώρα έχω varadero 1000 και ταξιδεύω με την γυναίκα μου από το 2006, όταν τα παιδιά μας μεγάλωσαν λίγο και μπορέσαμε και τα "παρκάραμε" με ασφάλεια.
Εξοπλιστείτε και τολμήστε το δεν θα χάσετε!

8avos

Member
Σήμερα είναι η μέρα του ξεθάματος για ΄μένα :p.

Έχω μια βεσπούλα και η αίσθηση ειδικότερα την άνοιξη(τώρα καλοκαίριασε) που αποκομίζεις
από την έκθεσή σου στη φύση είναι απερίγραπτη.Μυρωδιές,χρώματα τα βλέπεις όλα χωρίς
τον περιορισμό του παρμπριζ ή την ψευτο-ανακούφιση του κλιματισμού.Επίσης είναι ένας
απολύτως "πριβέ" χώρος για τον αναβάτη-συνεπιβάτη χωρις φανφάρες και μπούρου-μπούρου.

Κάποια ψιλοπροβλήματα που είχα,το πιο πρόσφατο στη Μολδαβία,ήταν αιτία να γνωρίσω ένα
ζευγάρι που θα με βοήθαγε.Δλδ. απλά δεν υπάρχουν προβλήματα.Θέλει ιδιαίτερη προσοχή
σαφώς,ολοκληρωμένο εξοπλισμό για αποφυγή απροόπτων καθώς νομίζω ότι η έκθεσή μας,
οδηγώντας 2 ρόδες σε κάνει πιο προνοητικό απέναντι στην οδήγηση των "αυτοκινητάδων"
μιας που ο άμεσα εκτεθειμένος δεν είναι ο τελευταίος.

Έχω γυρίσει όλη την Ευρώπη και ανατολικά βαλκάνια και ετοιμάζομαι και για Αφρική στα
τέλη Οκτώβρη.Το αυτοκίνητο το χρησιμοποιώ μόνο για "εργασίες" ,όσο για αεροπλάνο μια
φορά ταξίδεψα και η αίσθηση που μου άφησε ήταν ανιαρή!Όσο το επιτρέπει η καρδούλα μου,
η υγεία μου,δεν θα το χρησιμοποιήσω για να κάνω τις διακοπές μου.Έως τώρα,έξι χρόνια το τήρησα ;).

Άντε να γράφουν οι μηχανόβιοι........

vardis

Member
Μετά από αρκετές στερήσεις όλο το χειμώνα, ετοιμάζομαι με την σύζυγο για Ουγγαρία, Σλοβακία, νότια Πολωνία και επιστροφή από Καρπάθια και Βουλγαρία συνολικά 12-13 μέρες. Νάναι καλά όλα τα παιδιά που έγραψαν εδώ μέσα και βρήκα αρκετές και χρήσιμες πληροφορίες. Είμαι στο τελικό στάδιο του σχεδιασμού του ταξιδιού. Καλό καλοκαίρι και καλά ταξίδια σε όλους!

Alex Loco

Member
Επόμενο Ταξίδι
🇫🇮
Ταξίδι-Όνειρο
Pamir highway
Παιδιά θέλω να ρωτήσω διάφορα και ελπίζω να πάρω απαντήσεις. Θέλω σε λίγα χρόνια όσο πιο σύντομα γίνεται να πάω με ένα φιλαράκι στο Nord cappe πάνω στη Νορβηγία για όσους δεν ξέρουν με μηχανή. Τι μηχανή πάνω κάτω θα χρειαστώ γιατί είμαι λίγο άσχετος με μάρκες και τέτοια . Επίσης επειδή το έχω υπολογίσει το ταξίδι είναι σχεδόν 500-600 χιλιόμετρα κάθε μέρα ! Είναι τεράστια η κόπωση η με τη μηχανή είναι πιο άνετα και ωραία ?? Πόσα λεφτά θα χρειαστούν πάνω κάτω για βενζίνες ? Γνωρίζω ότι οι χώρες που θα περάσω χρειάζονται απλά ταυτότητα και είμαι καλυμμένος σε αυτό τουλάχιστον. Οι διαμονές βρίσκονται δεν έχω ούτε εκεί θέμα. Πάνω κάτω πόσα λεφτά να θέλει άραγε ? Mε τρώει άπειρα το ταξιδάκι και ψάχνω απαντήσεις :)

8avos

Member
Πλέον υπάρχουν άπειρα ταξιδιωτικά για νορντκαπ με μηχανή.
Από φράγκα το μινιμουμ θες 2000 και ανάλογα τι τύπος είσαι ανεβάινεις.

Alex Loco

Member
Επόμενο Ταξίδι
🇫🇮
Ταξίδι-Όνειρο
Pamir highway
Πλέον υπάρχουν άπειρα ταξιδιωτικά για νορντκαπ με μηχανή.
Από φράγκα το μινιμουμ θες 2000 και ανάλογα τι τύπος είσαι ανεβάινεις.
Όταν λες ταξιδιωτικά με μηχανή εννοείς πληρώνω και μου δίνουν μια μηχανή ? :p

μη σου πω ότι για το επόμενο ταξίδι μου στον Alex θα αφήσω να μου βρει ξενοδοχεία.:haha:
χαχα εγώ πάντα βρίσκω και αν δεν βρω θα κοιμηθώ σε κανά χωράφι δεν έχω θέμα !!

Last edited by a moderator:

8avos

Member
Ότι έχουνε πάει πάρα μα πάρα πολλοί σ αυτόν τον προορισμό και θα βρείς πολύ ευκολότερα από ποτέ όποιαδήποτε πληροφορία θες.

Alex Loco

Member
Επόμενο Ταξίδι
🇫🇮
Ταξίδι-Όνειρο
Pamir highway
Έχω διαβάσει πολλές ιστορίες εδώ μέσα αλλά κανένας δεν πήγε από τις χώρες που θέλω εγώ. Βουλγαρία - Ρουμανία - Ουγγαρία- Σλοβακία- Πολωνία - Λιθουανία- Λετονία- Εσθονία- Φινλανδία - Νορβηγία !

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα