fenia42
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Азербайджан
- Ταξίδι-Όνειρο
- Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Ταξιδεύω με την κόρη μου από τότε που ήταν δυο μισή ετών. ΚΤΕΛ λεωφορεία μέχρι Βουδαπέστη και Βελιγράδι , αεροπλάνα, βαπόρια, σακίδια στην πλάτη, ταλαιπωρία. Πολεμήθηκα αρκετά από τις «κακές γλώσσες» ότι ταλαιπωρώ το παιδί, ότι δε θα θυμάται κάτι, ότι έχει ανάγκη από σταθερότητα και λοιπές αρλούμπες. Στα 15 την πήρα και πήγαμε οι δυο μας στο Μπαλί. Επειδή λέχθηκε πιο πάνω ότι άλλο το αγόρι στην εφηβεία κι άλλο το κορίτσι, πράγματι δεν είναι εύκολο για μια γυναίκα με την έφηβη κόρη της να ταξιδέψουν εκτός Ευρώπης οι δυο τους. Υπάρχει όσο να’ναι ο υπολανθανων ανταγωνισμός της ηλικίας, συγκεκριμένα η δικιά μου κόρη φοβάται τον ταξιδιωτικό ανταγωνισμό, αφού έχει μια μητέρα αρκετά ταξιδεμένη. Στο Μπαλί λοιπόν δεν ήταν εύκολα. Δεν είχε παρέες, δεν είχε ενέργεια, την πείραξε το τζετ λαγκ, της έλειπε το αγόρι της κλπ κλπ. Έξι μήνες μετά όμως μου έστειλε ένα μήνυμα «Μαμα σε ευχαριστώ για αυτά που είδα στο Μπαλί. Ήταν μεγάλο μάθημα.»
Θέλω να πω το μικρόβιο το φυτεύουμε εμείς, αν το παιδί το λάβει καλώς, αν όχι δε πειράζει. Σήμερα που είναι 17 κάνει σχέδια για το ταξιδιωτικό της μέλλον, χωρίς εμένα βέβαια -κι αυτό είναι το φυσιολογικό-αλλά εγώ ξέρω πως τη δουλειά μου την έκανα. Τόσο ως προς την ταξιδιωτική κουλτούρα όσο και προς την ανεξαρτησία στην οποία συντελεί και το ταξίδι.
Θέλω να πω το μικρόβιο το φυτεύουμε εμείς, αν το παιδί το λάβει καλώς, αν όχι δε πειράζει. Σήμερα που είναι 17 κάνει σχέδια για το ταξιδιωτικό της μέλλον, χωρίς εμένα βέβαια -κι αυτό είναι το φυσιολογικό-αλλά εγώ ξέρω πως τη δουλειά μου την έκανα. Τόσο ως προς την ταξιδιωτική κουλτούρα όσο και προς την ανεξαρτησία στην οποία συντελεί και το ταξίδι.