ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΚΟΠΟ

goneosfun

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ,ΗΠΑ
Οχι δεν πρόκειται για ταξίδι επαγγελματικό !Απλά η διατύπωση εκπαιδευτικό για ένα ταξίδι μιας τετραμελους οικογένειας (παιδιά 14 και 15 ετών) έχει να κάνει με την επιδίωξη .Ηθελα να δείξω ΄στα παιδιά μου ότι υπάρχουν και τετοιες χώρες που αύριο μπορεί να είναι τόπος εργασίας τους .Ως αυριανοί πολίτες θα πρέπει να σκέφτονται τουλάχιστον ευρωπαικά μη πω παγκόσμια .Μακάρι να ζησουν στην Ελλάδα μας αλλά οι ορίζοντες τους πρέπει να είναι υπερπόντιοι .Με αυτή τη φιλοσοφία θα ήθελα να καταγράψω τις εντυπώσεις μου από το προσφατο (20-25/6/2012)ταξίδι μας στο Λονδινο ,ένα όνειρο ετών που πραγματοποιήθηκε μέχρι ελπίζω το επόμενο .
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.896
Likes
16.584
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο-Βερόνα-Μολβένο.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
καλώς όρισες στη μεγάλη μας παρέα.
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.789
Likes
17.935
Καλώς όρισες και μένα.....

Δεν ξέρω αν τα κατάφερες αλλά εμένα μου φαίνεται πολύ δύσκολο.....γιατί αρχίζουν και λένε που μας πας μέσα στο κρύο η στη ζέστη....πότε θα φθασουμε ...όχουου πάλι μουσεία....αλλά σε ατραξιον τύπου ντίσνευλαντ κάθονται όλη μέρα και πεινασμένα (που λέει ο λόγος)..

Αν τα κατάφερες να μας πεις τη συνταγή...

Βασικά πρέπει να βρίσκεις τρόπο στο κάθε τι που να τους κινεί το ενδιαφέρον αλλά πως το κάνεις αυτό;;;
 

North66

Member
Μηνύματα
4.357
Likes
5.209
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Καλώς ήρθες αλλά για να αποκτήσουν υπερπόντιες εμπειρίες θα πρέπει να δουν κάτι έξω απ' την Ευρώπη.
 

goneosfun

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ,ΗΠΑ
Να σκεφτειτε οτι ο υιος εγραψε και το σχολιο στο booking.com χθες.Ενταξει η κόρη δε ξεκολλαγε απο την αγορα του camden και τα μαγαζά στην oxford (που πήγαμε 4-6 την Κυριακή ) αλλά το είχα ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι θα κάνουμε πράματα μαζί γυρίζοντας ολημερίς .Πράγματι καθε μέρα αντέχαμε και λιγότερο ,αφού τσακωθήκαμε στο tower of london απέξω το Σάββατο.Τελικά μπηκαμε μέσα ,αλλά εντός του white tower μπήκα πολύ δημοκρατικά μόνος μου ...Δεν πειράζει είχαν δει την μεσαιωνικη αίθουσα ,το τζούλερι,το μουσειο το στρατιωτικό,φάγαν παγωτό (χαλια και πανάκριβο )και μετά στήλωσαν τα πόδια.Με έφαγε ο γιος για το Γκρίνουιτς επειδή ασχολειται τελευταια με την αστρονομια αλλά το είχα προγραμματίσει για Κυριακή.
 

goneosfun

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ,ΗΠΑ
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή .
πλήρη στοιχεία
Ταξιδι 20-25/6 /2012
Δυο ενήλικες –δυο παιδιά 14 και 15 ετών
Διαδρομή μετά την αφιξη Gatwick –clapham-waterloo
Ξενοδοχειο αλυσιδας στο county hall ,τετράκλινο ,δίπλα στο London eye.
Που πήγαμε
Πε Βρετανικό μουσειο , μετά camden , μετά London eye
Πα Μουσειο φυσικης ιστοριας , μετά επιστημων (red arrow για τα παιδια ), μετά βικτόρια αλμπερτ και τέλος στην τουριστική ατραξιον της Μαντάμ τισό
Σ Περπατημα μεσω Westminster bridge για big ben κλπ εως το Μπάκιγχαμ και την αλλαγη φρουράς .Μετά Tower of London , καθεδρικος αγ. Παύλου και μεσω μιλενιουμ γεφυρας στο Τειτ
Κ Greenwich Park, μουσειο αστρονομιας ,ναυτικο μουσειο ,πίσω στην oxford str. Για τα τελευταία ψώνια
Κόστος λίγο πάνω από 3000 ευρώ. 780 λίρες το ξενοδοχειο,750 ευρώ το ταξίδι αλερετουρ. Δεν βγάλαμε διαβατήρια. Προετοιμασία 6-7 εβδομάδων
Βασίστηκα στον οδηγό lonelyplanet ,πηγές διαδικτυακές (π.χ.travelstories.gr)
Όλα έγιναν μέσω ιντερνετ
Προηγούμενη εμπειρία από εξωτερικό=Είχα πάει μόνος με πτηση τσαρτερ με την αεκάρα βορειων προαστίων το 1994 .Θυμάμαι τις επισκέψεις μου στο Γουέμπλει και στο Ανφιλντ αλλά δε πήρα μυρωδιά από Αγγλία .
Σκοπός δικός μου =να μάθω , να δω ,να καταλάβω την Βρετανία άρα με ενδιαφέρουν πρωτίστως ιστορικοί χώροι ,αυθεντικοί Βρετανοί .Ισως τη σημερινή Αγγλία εκφράζει ο Needs ένας φύλακας -καλλιτέχνης στο βικτόρια αλμπερτ που μας δήλωσε ότι δεν αμοίβεται καλά για να μπορεί να μας ερθει στην Ελλάδα αλλά μας έκανε ερωτήσεις όπως αποκτήσατε κυβερνηση έμαθα ,είναι καλό αυτό ,και άλλα τέτοια .
Ρισκο .Υπήρξε γιατί μέχρι τις εκλογες 2 μερες πριν φύγουμε υπήρχε μεγάλη ρευστότητα .Μας λέγαν ότι θα μας διώξουν από τη Σένγκεν και άλλα εκφοβιστικά
Είναι φανερό γιατί απέφυγα τα ταξιδιωτικά πρακτορεία .H συνταγή για να κινώ το ενδιαφέρον των παιδιών μου είναι απλή. Ενδιαφέρομαι πραγματικά πρώτα εγώ ο ίδιος ,ό,τι μαθαίνω ,γιατί μου αρέσει πολύ να μαθαίνω, το μοιράζομαι μαζί τους καθημερινά. Βάζω στόχους πρώτα για μένα και τα παιδιά εύκολα «παρασύρονται»…
 

goneosfun

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ,ΗΠΑ
Και έρχομαι στις εντυπώσεις μου
1.Ευταξία.Στις κυλιόμενες σκάλες του μετρό υπήρχαν πινακίδες ¨να στεκεστε δεξιά ¨¨προφανώς για να μένει ανοιχτή η αριστερή λουρίδα για τους βιαστικούς και συμμορφώνονταν σχεδόν όλοι. Στους κεντρικούς δρόμους όπου κινηθήκαμε είχαμε την αίσθηση ότι φτιάχτηκαν για τους πεζούς και τους ποδηλάτες και κατά σύμπτωση χρησιμοποιούνταν και από ιχ. Τα λεωφορεία αργουσαν όχι γιατί είχε τράφικ από ιχ αλλά τράφικ ανθρώπων! Για να μη μιλήσω για τις προβλέψεις για τα άτομα με κινητικές δυσκολίες .,την καθαριότητα ,την έλλειψη ζητιάνων (πού τους έχουν κρυμμένους ?) .Αντιμετωπίσαμε ουρές στην έκδοση one day travel card π.χ. αλλά δεν είχα ποτέ κανένα εκνευρισμό γιατί έβλεπες ότι υπήρχε ροή και όλοι πειθαρχούσαν στη σειρά .
2.Ευγένεια και φιλοξενία. Είναι χαρακτηριστικό ότι γυναίκα στην οξφορντ στριτ και ενώ γινόταν ο κακός χαμός με τις ορδές του κόσμου σταμάτησε σε ερώτηση της γυναίκας μου και άνοιξε το αιπάντ της για να μας κατατοπίσει. Γνωρίζαμε καλά τη γλώσσα και οι 4 μας οπότε συνεχώς ρωτούσαμε (αν και καλά προετοιμασμένος είχα πολλές λάθος εντυπώσεις όπως για το clapham junction που δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι ήταν στάση ,τα harrods που νόμιζα ότι ήταν στην oxford str. ,το ότι δεν είχα πληρώσει το ξενοδοχείο αλλά απλώς τα λεφτά μου στην κράτηση το Μάρτιο είχαν μετατοπιστεί (φόρτιση) σε έναν άλλο δικό μου λογαριασμό αυτόν της prepaid card κλπ )
3.Δωρεάν είσοδο στα κύρια μουσεία αλλά με τεράστιες λάρνακες όπου δώριζες όσα χρήματα ήθελες (γεμάτες χαρτονομίσματα και κέρματα )Προσωπικά για τις 150 λίρες που στοίχησαν για όλους το Τυσσώ και το London eye δεν αισθάνθηκα εκ των υστέρων ότι με έπιασαν κορόιδο. Άξιζαν ..
4.Βέβαια μας έλειψε ο ήλιος και η θάλασσα της Ελλάδας .¨Ομως όταν τρως καλά το μεσημέρι στην Ελλάδα σου έρχεται μια υπνηλία ενώ στο Λονδίνο τρως ένα shower και ξυπνάς αμέσως για να συνεχίσεις .όπως έγινε με μένα στο Camden για να εξερευνήσω τα πολυεθνικά μαγαζιά (από Κίνα ,Ταιλάνδη, Λίβανο κλπ) που σερβίρουν δίπλα στο ποτάμι και τον Κινέζο να φωνάζει φάτε τη σπεσιαλιτέ μου δεν θα πεθάνετε .
5.Βέβαια ενοχλεί ο άκρατος καπιταλισμός .Τους ρώτησα στο ξενοδοχείο πόσο χρεώνουν το ποτήρι με το νερό και γέλασαν.3 λίρες ιντερνετ μια μερα και 9 για 7 μερες ,5 λιρες ο μετατροπεας πριζας ( όταν το επιστρεφεις ξαναπαιρνεις τα λεφτά )
Οταν έψαχνα για τροπους εισόδου σε μουσεια κλπ είχα εκπλαγεί από το μαρκετιν Τελικά μη το ψάχνετε πολύ για να κάνετε οικονομία με κάτι London pass κλπ θα σας τα πάρουν αλλιώς ,κατά τη γνώμη μου .Γενικώς πάντως τα μουσεία τους είναι κάτι το φανταστικό ,ακόμα και στο μακρινό από το κέντρο μουσείο αστρονομίας είχες μία πρωτόγνωρη αίσθηση .Το exhibition εκεί έγραφε ότι εργαζόμαστε να κάνουμε την παρουσίαση πιο καλή .Σίγουρα το εννοούνε. Στο δε maritime μουσείο υπήρχε παιδική χαρά με ναυτικό περιεχόμενο ! Ενας γάντζος που το νήπιο κρεμούσε το φορτίο και το μετακινούσε !¨Ένα αίθριο στο κέντρο σαν κατάστρωμα πλοίου και περιμετρικά οι εκθεσιακοί χώροι χωρισμένοι σε χρονικές περιόδους .Υπέροχο αλλά δεν είχαμε πολύ χρόνο για να το απολαύσουμε.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.572
Μηνύματα
901.808
Μέλη
39.312
Νεότερο μέλος
vang_elis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom