Σώστε το νερό από την ιδιωτικοποίηση!

GTS

Member
Ε... δεν περιμέναμε και κάτι διαφορετικό από αυτούς.
Να περιμένεις. Όταν θα γίνει ελλειματική η διαχείριση του νερού ή όταν πρέπει π.χ. να γίνουν τεράστιες επενδύσεις, θα λένε πως πρέπει να κρατικοποιηθούν πάλι. Γιατί ως γνωστόν, τα κέρδη ιδιωτικοποιούνται, οι ζημιές κρατικοποιούνται.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Κώστα, η φλύαρη (επέτρεψέ μου) έκθεση ιδεών σου, δεν απαντά στο ερώτημα γιατί πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί π.χ. η ΕΥΔΑΠ.
Τότε κάνε ένα κόπο να τη διαβάσεις. Γιατί κάθε άλλο παρά φλύαρο θα το χαρακτήριζα αυτό το κείμενο - ίσα ίσα που είναι τόσο μεστό που καταντά δυσνόητο.

Αν το διαβάσεις, θα δεις ότι απαντά και με το πολύ παραπάνω στις αιτιάσεις σου.

GTS

Member
Τότε κάνε ένα κόπο να τη διαβάσεις. Γιατί κάθε άλλο παρά φλύαρο θα το χαρακτήριζα αυτό το κείμενο - ίσα ίσα που είναι τόσο μεστό που καταντά δυσνόητο.

Αν το διαβάσεις, θα δεις ότι απαντά και με το πολύ παραπάνω στις αιτιάσεις σου.
Δεν απαντά πουθενά και σε τίποτα, τουλάχιστον όσον αφορά εμένα, είναι εντελώς γενικόλογο. Εγώ έθεσα ερωτήματα και σε αυτά περιμένω απάντηση....όπως π.χ. πού είδες ότι η ΕΥΔΑΠ είναι ελλειματική.....και φυσικά η ουσία, στο τι θα προσφέρει (και αν) καλύτερα και φτηνότερα ο ιδιώτης. Αυτό μας ενδιαφέρει ως κοινωνία πρωτίστως, όχι οι ιδεολογικές (προιμώ τον όρο ιδεοληπτικές) απόψεις γενικά και αόριστα.

XRISTOS71

Member
Λ .Γαλατσίου 16 1ος όροφος
Γραφείο δικανονισμού λογαριασμών
Περάστε μια βόλτα όλοι οι ''ιδαιολόγοι'' να δείτε που φθάνουν οι ουρές που κάνουν οι πολίτες γιατι δεν μπορούν να πληρώσουν τους ''φθηνούς'' λογαριασμούς .

επειδή για κάποιους είναι τόσο ''φθηνό'' το νερό της ΕΥΔΑΠ .

Otokodate

Member
Περάστε μια βόλτα όλοι οι ''ιδαιολόγοι'' να δείτε που φθάνουν οι ουρές που κάνουν οι πολίτες γιατι δεν μπορούν να πληρώσουν τους ''φθηνούς'' λογαριασμούς .

Να υποθέσω πως έκανες γκάλοπ και σου είπαν όλοι αυτοί πως το πρόβλημα τους είναι οτι το νερό είναι ακριβό. Δηλαδή αυτό που μας λες είναι πως δεν έγιναν οι ουρές αυτές επειδή τους έχει φτωχοποιήσει το "φάρμακο" (δηλαδή οι νεοφιλελεύθερες μνημόνιακές μπούρδες) που έχει δοθεί στην Ελλάδα ως γιατρειά για την Κρίση με αποτέλεσμα να μην έχουν ούτε ευρώ τσακιστό για να πληρώσουν την ΕΥΔΑΠ.

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη

Απ΄αυτό συμπεραίνουμε πως όταν ιδιωτικοποιηθεί το νερό, θα ναι πιο φτηνό;
"Ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει" που λέγαν και οι παλιοί...

GTS

Member
Βασικά μπορείς να συμπεράνεις ότι οι μνημονιακοί που ούρλιαζαν πριν 2-3 χρόνια κραυγάζοντας υπέρ απόλυσης όλων των ΔΥ, έχουν φτάσει στον διανοητικό πάτο να κατηγορούν το Δημόσιο που με 10 ευρώ/μήνα τους δίνει άφθονο νερό και αποχέτευση και να αγνοούν (από βλακεία ή σκόπιμα) ότι με 30% ανεργία, με μισθούς ΠΕΙΝΑΣ, με αγορά ζόμπι και με την Ελλάδα την τρίτη φτωχότερη χώρα στην Ευρώπη των 27 (!!) (πηγή: Η Ελλάδα η τρίτη πιο φτωχή χώρα στην Ευρώπη | ειδησεις , κοινωνια | Ημερησία), ο πολίτης δεν έχει να πληρώσει ακριβώς λόγω των μνημονιακών πολιτικών.

Διανοητική ένδεια...

XRISTOS71

Member

εγραψα κάπου για ιδιωτικοποίηση του νερού και δεν το βλέπω ??
Αναφέρω πραγματικά γεγονότα και όποιος δεν θέλει να τα δεί η πληρώσει 10 ευρώ το μήνα η του πληρώνουν άλλοι τον λογαριασμό .

Ρωτήστε και κανα δημότη υπερχρεομένου δήμου πόσο έρχονται οι λογαριασμοί του νερού και αν μπορεί να τους πληρώσει .

Απλά πρός ενημέρωση σε δημους όπως Α.Λιοσίων ,Αχαρναι οι πλειοψηφία των λογαριασμών είναι οχι κάτω απο 150 -160 ευρώ το τρίμηνο .

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Εχεις δικιο Χρηστο τα 10€ το μηνα ειναι εξευτελιστικο ποσο. Να φανταστεις στο χωριο μου πληρωνουμε 5€ το μηνα μονο για τελος αποχετευσης που δεν υπαρχει (εχουμε το προνομιο να ασχολουμαστε με βοθρους) και συνολικα το νερο για ενα σπιτι μιας οικογενειας ειναι περιπου 60€ ισως και παραπανω το μηνα.

Βεβαια η λυση στο προβλημα σε καμια περιπτωση δεν ειναι η ιδιωτικοποιηση.

Nedelja

Moderator
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Παρακαλώ να συνεχίσετε on topic και χωρίς χαρακτηρισμούς!

GTS

Member
Εχεις δικιο Χρηστο τα 10€ το μηνα ειναι εξευτελιστικο ποσο. Να φανταστεις στο χωριο μου πληρωνουμε 5€ το μηνα μονο για τελος αποχετευσης που δεν υπαρχει (εχουμε το προνομιο να ασχολουμαστε με βοθρους) και συνολικα το νερο για ενα σπιτι μιας οικογενειας ειναι περιπου 60€ ισως και παραπανω το μηνα.

Βεβαια η λυση στο προβλημα σε καμια περιπτωση δεν ειναι η ιδιωτικοποιηση.
Αν μου επιτρέπεις...προφανώς όταν αναφέρομαι σε 10 ευρώ/μήνα, ξέρω τι λέω, αλλά λέω μόνο για την ΕΥΔΑΠ που ξέρω και πληρώνω. Δε ξέρω τι κάνουν οι Δήμοι που έχουν στη διαχείρισή τους νερό/αποχέτευση, αλλά γενικώς, ΔΕΝ είμαι υπέρ οι Δήμοι να διαχειρίζονται τα δίκτυα ύδρευσης, αλλά κεντρικοί φορείς όπως η ΕΥΔΑΠ ή η ΕΥΑΘ σε σας πάνω.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Αν μου επιτρέπεις...προφανώς όταν αναφέρομαι σε 10 ευρώ/μήνα, ξέρω τι λέω, αλλά λέω μόνο για την ΕΥΔΑΠ που ξέρω και πληρώνω. Δε ξέρω τι κάνουν οι Δήμοι που έχουν στη διαχείρισή τους νερό/αποχέτευση, αλλά γενικώς, ΔΕΝ είμαι υπέρ οι Δήμοι να διαχειρίζονται τα δίκτυα ύδρευσης, αλλά κεντρικοί φορείς όπως η ΕΥΔΑΠ ή η ΕΥΑΘ σε σας πάνω.
Σου επιτρεπω και δεν αμφισβητησα το νουμερο. Απλα επισημανα πως ειναι υπερβολικα χαμηλο συγκρινομενο με αλλες περιοχες.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom