• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γενικά Σύγχυση λόγω διακοπών...Τα φώτα σας παρακαλώ!

Dreamer...

Member
Η Ερμουπολη κατα την αποψη μου ειναι γραφικη,οχι με κυκλαδιτικο χρωμα-ασπρα μπλε σπιτακια- αλλα ειναι γραφικη,ομορφη και εχει μια μεγαλοπρεπεια!
Βαζω και μερικες φωτο για να παρεις μια γευση!Οι δυο πρωτες φωτο και οι δυο τελευταιες ειναι σκαναρισμενες γι'αυτο ειναι λιγο περιεργες και αχρωμες.
Στην πρωτη φωτο ειναι ο Αγιος Νικολαος,και καπου εκει κοντα εχει και ενα ωραιο μπαρακι και κανεις την βουτιτσα σου αν δεν θες να παρεις αμαξι ή λεωφορειο.Το μπαρακι λεγοταν Αστερια(φαινεται στις δυο τελευταιες φωτο)
Στην τριτη φωτο ειναι το μεγαλοπρεπες δημαρχειο,υπαρχει το πολυ ωραιο θεατρο απολλων που ειναι μικρογραφια της σκαλας του μιλανο,εχει πολυ ωραιες εκκλησιες,την ανω συρο και γενικα εχει πολλα πραγματα να δεις και να φωτογραφισεις.
Θα εβαζα και αλλες φωτο αλλα στις πιο πολλες ή εγω θα ειμαι μεσα ή καποιος απο την παρεα;)
Φαγητο εχει πολυ καλο οπως ξαναειπα.Ειχα σκασει στο φαι και εφαγα και τις καλυτερες τηγανιτες σε ενα γραφικο σοκακι κοντα στο δημαρχειο.
Οσον αφορα τις θαλασσες εχει καλες αλλα οχι κατι εξαιρετικο και κυριως ,οπως ειπες και εσυ,πηγαμε στο νοτιο τμημα του νησιου:Αγκαθοπες,Βαρη,Κομιτο και στο δυτικο τμημα:Κυνη.Θα πηγαμε κ αλλου αλλα δεν τις θυμαμαι ολες..(φωτο απο θαλασσα χωρις την φατσα μου δεν εχω :()
Διασκεδαση εχει αλλα μην φανταστεις τιποτα φοβερο.Οικονομικα ειναι.
Εσυ αποφασιζεις!!:)
Πω πω...Τα περιγράφεις πολύ όμορφα!Όταν λες πως η θάλασσες δεν είναι και τίποτα ιδιαίτερο,φαντάζομαι εννοείς σύγκριση με τις υπόλοιπες κυκλάδες!Δεν είναι και σαν της Λούτσας δα!Ε?
Οι παραλίες αυτές θυμάσαι σε απόσταση από την Ερμούπολη πως μεταφράζονται???

Dreamer...

Member
μου κανει εντυπωση που δεν σκεφτεσαι για μηλο,μηπως εχεις παει?αν δεν εχεις παει μην το σκεφτεσαι εχει ολα αυτα που ψαχνεις και ειναι τελεια για ζευγαρι που ειστε. Αλλιως εγω προτεινω ανεπιφυλακτα Αστυπαλαια (πηγα περσυ,εγω και σχετικη ιστορια) φθηνα δωματια,η πιο γραφικη χωρα του αιγαιου μετα τη σαντορινη,τη ψιλοβγαζεις και χωρις αμαξι αρκει μια-δυο μερες να παρεις το καραβακι(εμεις νοικιασαμε αμαξι για 2 μερες απτις 6 που πηγαμε για να παμε σε καποιες πιο μακρινες παραλιες). Το μονο μειονεκτημα ισως το πολυωρο ταξιδι και το οτι το καραβι φτανει 4-5 το βραδυ και φευγει την ιδια ωρα.
Όσο κι αν σου κάνει εντύπωση δεν μου αρέσει η Μήλος...Μόνο για τις παραλίες έχω ακούσει καλά λόγια αλλά κατά τ' άλλα για το λιμάνι και την Χώρα δεν έχω ακούσει και τις καλύτερες εντυπώσεις...

Αστυπάλαια ήθελα κι εγώ κάποια στιγμή αλλά δεν το έψαξα παραπάνω...Έλεγα όμως να μην χάσω πολλές ώρες στα πέρα-δώθε...Θυμάσαι μήπως πόσες ώρες είναι?Από παραλίες και φαγητό τι λέει?

Dreamer...

Member
Πριν δυο χρονια σε ίδια φάση με σένα και σε ίδια ακριβώς ηλικία επέλεξα την Ίο. Πολύ όμορφες παραλίες (με αγαπημένη μου το Μαγγανάρι-λάτρεψα!), γραφική χώρα, ευκολία στις συγκοινωνίες και αρκετά οικονομικα. Βέβαια είχα πάει μέσα Ιουλίου που είναι η εποχή των Άγγλων δεκαπεντάχρονων (απο αυτή την άποψη μας βγήκε λίγο ξυνό) αλλά υπήρχαν και χαλαρά μέρη να πιείς ανενόχλητος το ποτάκι σου (πχ ammos).
Τώρα το γεγονός οτι κλείνεις προς Σύρο μια χαρά μου φαίνεται. Η χώρα μπορεί να μην είναι κλασσική κυκλαδίτικη αλλα είναι γραφικότατη και το νησί δεν είναι ούτε πολύ μικρό αλλά ούτε και πολύ μεγάλο. Αν μείνεις Ερμούπολη (που το προτείνω) θα βρεις και οικονομική διαμονή, πιστεύω, αλλα και αν χρειαστει να μετακινηθείτε, υπάρχει συγκοινωνία. Και γενικά είναι οικονομικό νησί και αρκετά περιποιημένο.
Τέλος, μη βάζετε ταμπέλες τύπου νεοχιπι, μποεμ κλπ στα νησιά. Οπου και να πας ανάλογα με τις προτιμήσεις σου θα βρεις να κάνεις τα πράγματα που θες. Αυτά.:)
Είχα σκεφτεί κι εγώ Ίο αλλά τον Αύγουστο έχω ακούσει πως πήζει...Από νεαρόκοσμο βέβαια αλλά πήζει...Για τις πληροφορίες για Σύρο σ' ευχαριστώ!Αν και δεν λέω να πάρω μια απόφαση πια!:p

Όσο για τις ταμπέλες -που δεν θα τις ονόμαζα ακριβώς έτσι- είναι ένας υποκειμενικός χαρακτηρισμός για κάποιο νησί , που με βάση αυτόν τον χαρακτηρισμό θα μπορούσα να το "ερωτευτώ'' αν κάποια στιγμή βρισκόμουν εκεί...Σαφώς και για κάποιους είναι διαφορετικά τα πράγματα!

Σ' ευχαριστώ πολύ!:)

ikarialover

Member
Αγαπητή dreamer όσον αφορά τη Φολέγανδρο θα σου πω περιληπτικά κάποια βασικά για το νησί. Εσύ αποφασίζεις!

Έχει τρεις οικισμούς όλους κι όλους. Το λιμάνι, τη Χώρα και ένα άλλο χωριουδάκι, την Άνω Μεριά (όπου δεν έχει να δεις κάτι ιδιαίτερο). Στην ουσία δηλαδή όλη η ζωή συγκεντρώνεται στη Χώρα.
Η Χώρα είναι πραγματικά πανέμορφη. Είναι μικρούλα (τη γυρνάς μέσα σε περίπου 10 λεπτά), κουκλίστικη, γεμάτη λευκά στενά σοκάκια με τα κλασικά μπλε παράθυρα κτλ. Ό,τι σου έρχεται στο μυαλό σκεφτόμενη κυκλαδίτικο, το ενσαρκώνει η Χώρα! Επίσης, έχει μία εκπληκτική θέα προς τη θάλασσα, σκέψου ότι είναι κτισμένη στην άκρη ενός βράχου και η θέα προς το πέλαγος θυμίζει λίγο Σαντορίνη.
Στη Χώρα είναι συγκεντρωμένα και όλα τα εστιατόρια, ταβέρνες, μπαράκια του νησιού. Για το λόγο αυτό, αν μείνεις εκεί, δεν θα έχεις κανένα λόγο να μετακινείσαι βραδιάτικα με λεωφορεία.
Όσον αφορά τις παραλίες, εκ των πραγμάτων λιγοστές είναι αυτές που τις προσεγγίζεις με αυτοκίνητο. Στην πιο τουριστική εξ αυτών, την Αγκάλη, πάει και λεωφορειάκι (παλιότερα περνούσαν κάθε μισάωρο περίπου από τη στάση της Χώρας).
Για τις υπόλοιπες παραλίες, αυτές τουλάχιστον που αξίζουν (Κάτεργο κτλ.), πάνε καθημερινά καραβάκια και επιβάλλεται να τα πάρει κανείς μία φορά για να κάνει το γύρο του νησιού (μοναδική εμπειρία).

Όσον αφορά τη διαμονή, σκέψου ότι τουλάχιστον πια υπάρχουν και ενοικιαζόμενα. Όταν πήγα εγώ, ήταν ελάχιστα. Πάντως, 55-60 ευρώ για υψηλή σεζόν (Αύγουστο) είναι μία σχετικά καλή τιμή. Μου κάνουν εντύπωση τα 35 που βρήκες στη Σύρο για τόσο υψηλή σεζόν..Είναι σίγουρο ότι αυτά σου παρέχουν όλα όσα θέλεις (το λέω καλοπροαίρετα, για να μη παρεξηγηθώ);

Sailor Moon

Member
Βρηκα και μια φωτο απο την παραλια Κινι (νομιζω) που δεν εχει καμια φατσα μεσα:lol:
Οι θαλασσες ειναι καλες αλλα οχι κατι φοβερο.Απο κυκλαδες εχω παει Μυκονο και Παρο και εχουν καλυτερες θαλασσες απο Συρο.Μην αγχωνεσαι,απλα δεν θα εντυπωσιαστεις,οχι οτι ειναι χαλια.
Τωρα οι αποστασεις δεν ειναι και κατι τρομερο,ρωτησα το αμορε(γιατι εγω αλτσχαιμερ) και μου ειπε κανα τεταρτακι-εικοσαλεπτο απο Ερμουπολη καναμε!Το οδικο δικτυο ειναι στενο,δηλ σε καποια σημεια πρεπει να εισαι μαγκας για να μην εχεις προβλημα,αρα καλυτερα ενα μικρο ευελικτο αμαξι χρειαζεται.
Η Συρος ειναι οικονομικη και δεν μου κανει εντυπωση που βρηκες οικονομικο δωματιο.
Λοιπων τωρα σε σιγοψηνω γι'αυτο οποιος μου την πει θα γινω πιο κακια και θα ανεβασω κ αλλες φωτο:evil::D

Attachments

ikarialover

Member
Λοιπων τωρα σε σιγοψηνω γι'αυτο οποιος μου την πει θα γινω πιο κακια και θα ανεβασω κ αλλες φωτο:evil::D
Χαχαχα! Εμένα sailormoon δεν μου άρεσαν σχεδόν καθόλου οι παραλίες της Σύρου :bleh:, αλλά θα συμφωνήσω ότι είχε ΘΕΪΚΟ φαγητό!!

Sailor Moon

Member
Χαχαχα! Εμένα sailormoon δεν μου άρεσαν σχεδόν καθόλου οι παραλίες της Σύρου :bleh:, αλλά θα συμφωνήσω ότι είχε ΘΕΪΚΟ φαγητό!!
Καλα αυτο με το φαγητο,πραγματικα ειχα παθει πλακα!Πολυ καλο φαγητο,αχ κ αυτες τις τηγανιτες δεν θα τις ξεχασω (μηπως σας εχω κουρασει με τις τηγανιτες;;:D)
Ε οχι και καθολου οι παραλιες μωρε!Ετσι κ αλλιως η Dreamer μου (σε εκανα και "μου" για να μη μου ξεφυγεις-θα πας Συρο:haha:) θα ονειρευεται οτι ειναι σε φανταστικη παραλια!!
Τωρα σοβαρα απλα δεν ξετρελαθηκα αλλα με την καμια δεν ειναι χαλια παραλιες,εγω θα ελεγα απλα αδιαφορες!
Νομιζω οτι με αυτον που θα μονομαχησω θα ειναι η ikarialover,οποτε δωσε μου εναν λογαριασμο να καταθεσω μερικα..χαρτακια,να ακουσω και εγω η κακομοιρη απο εναν σ'αυτο το φορουμ :"Ευχαριστω την πολυτιμη βοηθεια της Sailor Moon...μπλα μπλα":bleh:Γιατι για πολλους προορισμους δεν μπορω να βοηθησω κ κανα ταξιδι δεν προβλεπεται στο αμεσο μελλον λογω τριων μπ@στ@%δων!:mad:

Last edited by a moderator:

Dreamer...

Member
Αγαπητή dreamer όσον αφορά τη Φολέγανδρο θα σου πω περιληπτικά κάποια βασικά για το νησί. Εσύ αποφασίζεις!

Έχει τρεις οικισμούς όλους κι όλους. Το λιμάνι, τη Χώρα και ένα άλλο χωριουδάκι, την Άνω Μεριά (όπου δεν έχει να δεις κάτι ιδιαίτερο). Στην ουσία δηλαδή όλη η ζωή συγκεντρώνεται στη Χώρα.
Η Χώρα είναι πραγματικά πανέμορφη. Είναι μικρούλα (τη γυρνάς μέσα σε περίπου 10 λεπτά), κουκλίστικη, γεμάτη λευκά στενά σοκάκια με τα κλασικά μπλε παράθυρα κτλ. Ό,τι σου έρχεται στο μυαλό σκεφτόμενη κυκλαδίτικο, το ενσαρκώνει η Χώρα! Επίσης, έχει μία εκπληκτική θέα προς τη θάλασσα, σκέψου ότι είναι κτισμένη στην άκρη ενός βράχου και η θέα προς το πέλαγος θυμίζει λίγο Σαντορίνη.
Στη Χώρα είναι συγκεντρωμένα και όλα τα εστιατόρια, ταβέρνες, μπαράκια του νησιού. Για το λόγο αυτό, αν μείνεις εκεί, δεν θα έχεις κανένα λόγο να μετακινείσαι βραδιάτικα με λεωφορεία.
Όσον αφορά τις παραλίες, εκ των πραγμάτων λιγοστές είναι αυτές που τις προσεγγίζεις με αυτοκίνητο. Στην πιο τουριστική εξ αυτών, την Αγκάλη, πάει και λεωφορειάκι (παλιότερα περνούσαν κάθε μισάωρο περίπου από τη στάση της Χώρας).
Για τις υπόλοιπες παραλίες, αυτές τουλάχιστον που αξίζουν (Κάτεργο κτλ.), πάνε καθημερινά καραβάκια και επιβάλλεται να τα πάρει κανείς μία φορά για να κάνει το γύρο του νησιού (μοναδική εμπειρία).

Όσον αφορά τη διαμονή, σκέψου ότι τουλάχιστον πια υπάρχουν και ενοικιαζόμενα. Όταν πήγα εγώ, ήταν ελάχιστα. Πάντως, 55-60 ευρώ για υψηλή σεζόν (Αύγουστο) είναι μία σχετικά καλή τιμή. Μου κάνουν εντύπωση τα 35 που βρήκες στη Σύρο για τόσο υψηλή σεζόν..Είναι σίγουρο ότι αυτά σου παρέχουν όλα όσα θέλεις (το λέω καλοπροαίρετα, για να μη παρεξηγηθώ);

Πω πω..Οι περιγραφές σου με βάζουν σε μπελάδες!Το καραβάκι θυμάσαι αν κόστιζε πολύ???Απλά επειδή έχω πονηρέψει τελευταία,σκέφτομαι πως αν γλυτώσω και κάποια λεφτά από τη διαμονή θα ψάξω να πάω και κανένα τριήμερο ακόμα και πάλι θα ρωτάω σαν χαμένη και θα το κάνω επιστήμη!χαχαχα!
Όλα τα δωμάτια παίζουν γύρω στα 60 +- 5 ευρώ...Βρήκα και με 50 αλλά λέει είναι σε υπόγειο!:S

Όσο για τα δωμάτια στην Σύρο, έχω βρει και με 50 και με 40 και με 30 ευρώ!
(για το λόγου το αληθές: Booking.com: ξενοδοχείο Αρχόντισσα, Ερμούπολη, Ελλάδα. Κάντε κράτηση σε ξενοδοχείο τώρα! )

Dreamer...

Member
Καλα αυτο με το φαγητο,πραγματικα ειχα παθει πλακα!Πολυ καλο φαγητο,αχ κ αυτες τις τηγανιτες δεν θα τις ξεχασω (μηπως σας εχω κουρασει με τις τηγανιτες;;:D)
Ε οχι και καθολου οι παραλιες μωρε!Ετσι κ αλλιως η Dreamer μου (σε εκανα και "μου" για να μη μου ξεφυγεις-θα πας Συρο:haha:) θα ονειρευεται οτι ειναι σε φανταστικη παραλια!!
Τωρα σοβαρα απλα δεν ξετρελαθηκα αλλα με την καμια δεν ειναι χαλια παραλιες,εγω θα ελεγα απλα αδιαφορες!
Νομιζω οτι με αυτον που θα μονομαχησω θα ειναι η ikarialover,οποτε δωσε μου εναν λογαριασμο να καταθεσω μερικα..χαρτακια,να ακουσω και εγω η κακομοιρη απο εναν σ'αυτο το φορουμ :"Ευχαριστω την πολυτιμη βοηθεια της Sailor Moon...μπλα μπλα":bleh:Γιατι για πολλους προορισμους δεν μπορω να βοηθησω κ κανα ταξιδι δεν προβλεπεται στο αμεσο μελλον λογω τριων μπ@στ@%δων!:mad:
χαχαχαχα!Sailormoon Ευχαριστω για την πολυτιμη βοηθεια (αβίαστα)!
Πάντως μου έχετε κάνει ζημιά κι εσύ κι η ikaria lover!
χαχαχαχαχαχαχα!Προσυλητισμό μυρίζομαι!:p
Παίρνεις κάποια ποσοστά από τις τηγανίτες???:bleh:

Last edited by a moderator:

Sailor Moon

Member
Λοιπον επειδη σε βλεπω μου λακιζεις ξανακανω επιθεση..με φωτο!!:evil:

Πρωτη φωτο ειμαστε στα ομορφα,γραφικα λευκα σοκακια της Ανω Συρου(τα πολλα κοσμητικα επιθετα δειχνουν την υπερπροσπαθεια μου..:lol:)
Δευτερη φωτο απο τα σκαλια του επιβλητικου δημαρχειου αγναντευω την γραφικη Ερμουπολη!
Τριτη φωτο μεσα στο θεατρο απολλων(που λεγαμε σαν σκαλα του μιλανο)
Τεταρτη φωτο φευγουμε απο Συρο και την αποχαιρετουμε!
Ikarialover σε προκαλω!!
Υ.Γ. Παντως ωραιο θεμα δεν θα ηταν war με φωτογραφιες μονο;
Αντε να το παρω να φυγω;;!!:oscar::haha::haha:

Attachments

ikarialover

Member
Χαχα!! Μετά τα διλήμματα τύπου Λονδίνο ή Παρίσι, Ρώμη ή Βαρκελώνη, έρχεται το υπερδίλημμα.. Σύρος ή Φολέγανδρος;;

Αποδέχομαι την πρόκληση λοιπόν.. Dreamer ιδού..

https://www.google.gr/search?q=Φολέ...ct=mode&cd=2&ved=0CEMQ_AUoAQ&biw=1440&bih=726

Πέρα από την πλάκα, νομίζω ότι όπου και να πας, θα περάσεις τέλεια. Το ζήτημα είναι αν θες κάτι πιο κυκλαδίτικο (Φολέγανδρος) ή κάτι πιο κοσμοπολίτικο (Σύρος). Όσον αφορά την τιμή για το καραβάκι, δυστυχώς δεν θυμάμαι, κανά 30άρι τότε για το γύρο του νησιού. Ίσως και 50 ευρώ.Όσον αφορά τη διαμονή για ποια περίοδο ακριβώς σκέφτεσαι;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom