• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Σχετικά με τη γρίπη των χοίρων (Όλες οι πληροφορίες εδώ)

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

shadow88

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θεσσαλονίκη
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip στη Τοσκάνη..
Γνωρίζετε σε πόσο διάστημα εκδίδεται η ευρωπαικη καρτα ασφάλισης?

Dafni

Member
Γνωρίζετε σε πόσο διάστημα εκδίδεται η ευρωπαικη καρτα ασφάλισης?

Eμένα μου ήρθε στο σπιτι με κούριερ σε τρεις εργάσιμες μέρες από τη στιγμή που κατέθεσα την αίτηση,όπως ακριβώς μου είχαν πει (3-5εργάσιμες)

Christian

Member
Eμένα μου ήρθε στο σπιτι με κούριερ σε τρεις εργάσιμες μέρες από τη στιγμή που κατέθεσα την αίτηση,όπως ακριβώς μου είχαν πει (3-5εργάσιμες)
Τον Μάρτιο του 08' κατέθεσα την αίτηση, μου είχαν πεί και σ' εμένα 3 με 5 εργάσιμες.
Ακόμα περιμένω!!!:D

discolata

Member
Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
raja ampat
γυρίσαμε απο αργεντινή σωοι και αβλαβείς.. προσεχαμε αρκετά .. με το αλκοολουχο διάλυμα αν χειρας συνεχώς , αποφυγαμε το μετρό και τα αστικά λεωφορεια , κινουμασταν με ταξί ..
μαλλον ειμασταν και τυχεροί.. αφου καναμε 4000χλμ με λεωφορεια και λογω κουρασης και μονο θα ειμασταν πιο ευάλωτοι..
χαιρομαι πολυ που πηγα στο ταξίδι παρόλο που ειχαμε αμφιβολιες μεχρι και τελευταια στιγμή για το αν θα το κάνουμε.. και ολοι μας τρομοκρατουσαν συνεχώς..
στο κατω κατω ειναι μια βαριά γρίπη..
δειτε λιγο αυτά..
Top 10 Worst Things for Your Immune System
9 Power Foods That Boost Immunity
10 Swine Flu Safety Dos and Don'ts - Prevention.com
καλά ταξίδια!
(α και συμφωνα με τη συνταξιδιωτισσα μου που δουλευει στο αττικο νοσοκομειο τον σεπτεμβρη θα αρρωστησει ενας στους 3 ! )

Dafni

Member
Τον Μάρτιο του 08' κατέθεσα την αίτηση, μου είχαν πεί και σ' εμένα 3 με 5 εργάσιμες.
Ακόμα περιμένω!!!:D

Iσως να επιστράφηκε στην υπηρεσία ....εμένα με προειδοποιησαν ότι στελνεται συστημένο και αν δεν είναι κανείς στο σπιτι να το παραλαβει τη στιγμή που θα έρθει ,τότε επιστρεφεται και θα πρεπει να το αναζητήσεις στην υπηρεσια ......

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Θέμα: πανδημία κέρδους

Κάθε χρόνο παγκοσμίως πεθαίνουν δύο εκατομμύρια άνθρωποι από μαλάρια, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί με μια κουνουπιέρα.
Οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα γι’αυτό.

Κάθε χρόνο παγκοσμίως πεθαίνουν δύο εκατομμύρια παιδιά από διάρροια, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί με ένα σιρόπι των 25 σέντς.

Και οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα γι’ αυτό.

Ιλαρά, πνευμονία, ασθένειες θεραπεύσιμες με φτηνά εμβόλια είναι υπεύθυνες για το θάνατο δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως κάθε χρόνο.
Και οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα.

Είναι κάποια χρόνια που εμφανίστηκε η γνωστή πια γρίπη των πουλερικών.

Παγκοσμίως οι δημοσιογράφοι μας πλημμύρισαν με πληροφορίες, πανικό, σήματα κινδύνου.

Επιδημία, η πιο επικίνδυνη απ’ όλες, μια πανδημία!!!
Μιλάγανε μόνο για την τρομακτική αυτή ασθένεια των πουλερικών.
Και βέβαια, η γρίπη των πουλερικών προκάλεσε το θάνατο μόλις 250 ατόμων παγκοσμίως. 250 θάνατοι σε 10 χρόνια, δηλαδή αναλογικά 25 θάνατοι το χρόνο.

Η κοινή γρίπη σκοτώνει μισό εκατομμύριο ανθρώπων το χρόνο παγκοσμίως.

Μισό εκατομμύριο έναντι 25.

Για ένα λεπτό. Τότε γιατί τόση φασαρία με τη γρίπη των πουλερικών;

Γιατί πίσω από αυτά τα κοτόπουλα υπήρχε ένας «κόκορας», ένας κόκορας με μεγάλο λειρί.

Η διεθνής φαρμακευτική Roche με το πασίγνωστο Tamiflú της πούλησε εκατομμύρια δόσεων στις Ασιατικές χώρες.

Ακόμα και αν το Tamiflú έχει αμφίβολη αποτελεσματικότητα, η Βρετανική Κυβέρνηση αγόρασε 14 εκατομμύρια δόσεις για την πρόληψη του πληθυσμού της.

Με την γρίπη των πτηνών, η Roche και η Relenza, οι δύο μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες που προμηθεύουν την αγορά με αντιγριππικά, κέρδισαν χιλιάδες εκατομμύρια δολάρια.

Πρώτα με τα πουλερικά και τώρα με τα χοιρινά.

Ναι, τώρα ξεκίνησε η ψύχωση της γρίπης των χοίρων. Και όλοι οι δημοσιογράφοι του κόσμου μιλάνε μόνο γι’αυτό.

Πια δεν λένε τίποτα για την οικονομική κρίση ούτε τους βασανισμένους στο Guantánamo.

Μόνο για τη γρίπη των χοίρων.

Και διερωτώμαι: αν πίσω από τα πτηνά υπήρχε ένας «κόκορας», πίσω από τα γουρουνάκια να μην υπάρχει ένα «μεγάλο γουρούνι»;

Ας δούμε τι λέει ένας υπεύθυνος των εργαστηρίων της Roche.
ROCHE: Εμάς μας απασχολεί πολύ αυτή η πανδημία, τόσος πόνος, γι’ αυτό δίνουμε στην αγορά το θαυματουργό Tamiflú.

- Και πόσο πωλείται το «θαυματουργό» Tamiflú;

- Λοιπόν, είναι 50 δολάρια το κουτί.

- 50 δολάρια το κουτί με τις κάψουλες;

- Πρέπει να καταλάβετε κυρία ότι τα θαύματα πληρώνονται ακριβά.

- Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι αυτές οι εταιρείες βγάζουν μεγάλα κέρδη από τον δικό μας πόνο.

Η εταιρεία Gilead Sciences της Β. Αμερικής έχει την πατέντα του Tamiflú.
Ο κύριος μέτοχος αυτής της εταιρείας δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία προσωπικότητα της αριστερής πολιτικής, τον Donald Rumsfeld, γραμματέα αμύνης του George Bush, υπεύθυνο για τον πόλεμο κατά του Ιράκ.

Οι μέτοχοι των φαρμακευτικών Roche και Relenza τρίβουν τα χέρια τους, είναι ευτυχείς με τις πωλήσεις τους, που για άλλη μια φορά φέρουν εκατομμύρια, του αμφίβολου Tamiflú. Η πραγματική πανδημία είναι η απληστία, τα τεράστια κέρδη αυτών των ιδιοτελών της υγείας.

Δεν αρνούμαστε τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης που λαμβάνει η κάθε χώρα.

Αλλά αν η γρίπη των χοιρινών είναι μια φοβερή πανδημία απ’ ό,τι λένε τα μέσα ενημέρωσης, εάν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τον απασχολεί τόσο πολύ αυτή η ασθένεια, γιατί δεν τη δηλώνει ως παγκόσμιο πρόβλημα της δημόσιας υγείας και να δώσει εντολή να παρασκευασθούν γενικά φάρμακα για την αντιμετώπισή της; Να απορρίψει τις πατέντες της Roche και της Relenza και να κάνει διανομή δωρεάν γενικών φαρμάκων σε όλες τις χώρες και ειδικά στις πιο φτωχές. Αυτή θα ήταν η καλύτερη λύση.

αυτό το κείμενο κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο...

maris-lou

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρωμη-Φλωρεντια
Ταξίδι-Όνειρο
περου
δεν αναρωτιομαστε για τ'αυτονοητα,τα καρτελ των φαρμακων απο τη μια και τα κορακια οι δημοσιογραφοι απο την αλλη κι ετοιμο το σκηνικο του τρομου.Και οσο ο τρομος καλα κρατει η εξουσια θα τριβει τα χερια της

ANEL

Member
να συμπληρώσω:και οι λαοί θα γίνουν πειραματόζωα (ειδικά τα παιδιά πάνω στα οποία θα δοκιμαστεί τελικά το νέο εμβόλιο!!!!)και από πανω θα είμαστε και ευχαριστημένοι!!!!!

Christian

Member
Τα οικονομικά μεγέθη μιας γρίπης​

Γρηγοριάδης Κώστας

Ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση με τη γρίπη, υπάρχουν κάποιοι που τρίβουν τα χέρια τους για την πανδημία. Είναι οι πολυεθνικές, που λυμαίνονται το χώρο της παραγωγής και διακίνησης φαρμάκου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, τρεις - τέσσερις κολοσσοί στο χώρο του φαρμάκου έχουν ήδη εξασφαλίσει πακτωλό κερδών, είτε το εμβόλιο έρθει στην ώρα του, είτε όχι. Το ποσό που θα βάλουν στην τσέπη τους ξεπερνάει τα 10 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του χρηματοπιστωτικού οργανισμού JΡ Μorgan. Οι παραγγελίες σε εμβόλια που έχουν κάνει οι κυβερνήσεις παγκοσμίως φτάνουν σήμερα τα 600 εκατομμύρια δόσεις. Σε αυτές προστίθενται άλλα 350 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων είτε σε ενέσιμη μορφή (για την Ευρώπη), είτε σε ρινικό εκνέφωμα (ΗΠΑ). Από τις μέχρι τώρα παραγγελίες (1 δισ. εμβόλια) και με δεδομένο ότι το κόστος κάθε εμβολίου κυμαίνεται γύρω στα 10 ευρώ, μάνι μάνι τέσσερις εταιρίες που έχουν τη δυνατότητα παραγωγής έχουν εξασφαλίσει 10 δισ. ευρώ κέρδη, χωρίς να υπολογίζει κανείς τα εκατομμύρια των επιπλέον παραγγελιών που μπορεί να προκύψουν. Και μ' αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνεται ότι κάποιοι κερδίζουν από την αρρώστια. Γιατί; Μα, ακριβώς επειδή το φάρμακο στον καπιταλισμό είναι εμπόρευμα. Και σαν τέτοιο δεν μπορεί παρά να αξιοποιείται για να κερδοσκοπούν μια χούφτα πολυεθνικών, οι οποίες, το τελευταίο για το οποίο νοιάζονται είναι η υγεία των εκατομμυρίων ανθρώπων που ενδέχεται να νοσήσουν από τη «νέα γρίπη». Οπως και να έχει, η οικονομική πλευρά της γρίπης δίνει άλλη διάσταση σ' αυτά που ζούμε τον τελευταίο καιρό, με τη διαχείριση (προπαγανδιστική και πραγματική) της πανδημίας...

ΞʽΞ™Ξ–ΞŸΞ£Ξ*ΑΣΞΞ—Ξ£ : ΞΞ± ΞΏΞΉΞΊΞΏΞ½ΞΏΞΌΞΉΞΊΞ¬ μΡγΞ*ΞΈΞ· ΞΌΞΉΞ±Ο‚ γρίπης

LULLU

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
Θέμα: πανδημία κέρδους
...:(αριστερος ο Ντοναλντ? πολυ λυπηρο βρε παιδακι μου:(:(
εσυ δεν κυκλοφορεις με μασκα στο νοσοκομειο? καραντινα εχετε σημερα το ξερεις?
Οσο για ολα τα αλλα ,,,,..., :(γνωστα και χιλιοειπωμενα...:(

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Για να πω κι εγώ την εμπειρία μου από τον επληκτικά Ελληνικό χειρισμό της γρίππης...

Την κυριακή το βράδυ, φτάνοντας στο Ελ. Βενιζέλος, περνάμε όλοι μπουλούκι από τη θερμική κάμερα. Η οποία με ανιχνεύει με πυρετό (που οφειλώταν σε άλλη αιτία και όχι στη γρίπη, όπως τελικά αποδείχτηκε). Το παλικάρι που χειριζόταν την κάμερα με φωνάζει στην άκρη, μου δίνει μια μάσκα να φορέσω, και ειδοποιεί τη γιατρό να έρθει από το γραφείο της. Εν τω μεταξύ οι υπόλοιποι επιβάτες συνεχίζουν και περνάν δίπλα μου, και να με κοιτούν σαν έκθεμα ανθρώπου συλληφθέντα με τη γρίπη (τους το κάνουν ακόμα πιο προφανές οι αφίσες περί γρίπης και τα σχετικά φυλλάδια γύρω μου).
Μετά τη δημόσια διαπόμπευση, η γιατρός μου ζητάει να την ακολουθήσω στο ιατρείο/γραφειάκι της. "Μή βγάλετε τη μάσκα σας εδώ μέσα, εγώ θα κοιμηθώ εδώ σήμερα", μου λέει πριν μπούμε. Αφού της εξηγώ ότι δεν έχω κανένα άλλο σύμπτωμα γρίπης πέραν του πυρετού, δε με εξετάζει κλινικά, απλά καταγράφει τα στοιχεία μου και μου εξηγεί ότι έχουν πάψει να στέλνουν τους ασθενείς στο νοσοκομείο με το ειδικό ασθενοφόρο (κρίμα, δεν θα δώ τους νοσοκόμους-αστροναύτες τελικά), αλλά θα πρέπει να πάω με δικά μου μέσα στο νοσοκομείο. "Μη βγάλετε τη μάσκα, και μην πλησιάσετε κανένα κοντύτερα από το 1 μέτρο" μου δίνει εντολή. "Μα απ' ότι καταλαβαίνω οι πιθανότητες λένε ότι δεν έχω γρίπη, εφόσον δεν έχω άλλα συμπτώματα", απαντώ. "Α, εγώ δεν ξέρω, πρώτη μέρα είμαι εδώ" είναι η αποστομωτική απάντηση.

Επεισόδιο δεύτερο. Χθές το πρωί, Αττικό νοσοκομείο, εφημερεύον για περιστατικά γρίπης. Πάω στην κύρια είσοδο (με μάσκα εννοείται) και με νουθετούν που μπήκα μέσα και δεν πήγα γύρω γύρω: "Στην πύλη δεν το είπατε ότι έρχεστε για γρίπη?" (Σιγά μη φανταστώ ότι πρέπει να δώσω ιατρικές λεπτομέρειες στον κάθε φύλακα). Πηγαίνω τέλος πάντων εκεί που πρέπει να πάω, και βρίσκω ένα συνοθύλευμα ανθρώπων με μάσκες να περιμένει στο ύπαιθρο, πίσω από μια κλειδωμένη πόρτα, σε ένα κατά τα άλλα έρημο σημείο του νοσοκομείου, πίσω από την οποία βρίσκεται το ιατρείο που εξετάζει για τη γρίπη. Η ουρά είναι γεμάτη ασθενείς, συγγενείς ασθενών, αλλοδαπούς οικοδόμους που κάτι χτίζουν δίπλα κλπ. Ελάχιστες θέσεις καθημενων (3?), και όλοι οι υπόλοιποι όρθιοι ή στο πεζοδρόμιο (Άραγε το σκέφτηκαν καθόλου πρωτού αφήσουν ανθρώπους με 39 πυρετό να περιμένουν όρθιοι στο ύπαιθρο?). Οι συνθήκες υγιεινής άθλιες (ο άλλος έβγαλε λίγο τη μάσκα για να... φτύσει στο έδαφος), και χωρίς να έχεις τη γρίπη εκεί πέρα είναι πιθανό να την αποκτήσεις αν δε λάβεις τα μέτρα σου. Αλλά κανείς δεν ελέγχει.

Φυσικά ο γιατρός με έδιωξε αμέσως ("δεν έχετε γρίππη...")

Και κατά τα άλλα ο υπουργός υγείας διατείνεται ότι η χώρα τηρεί υπεύθυνη στάση για το θέμα... Εγώ απλά αναρρωτιμέαι αν η αντιμετώπιση των ενδεχομένως ασθενών σαν λεπρών είναι υπεύθυνη στάση.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills