ikons
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Κιουρκα
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ιαπωνια
ηταν στο πρωτο ταξιδι στο εξωτερικο με αυτοκινητο, και τι αυτοκινητο! Citroen Pony αν θυμαστε! Ημουν 20 χρονων και ειχα το αναλογο μυαλο για να κανω βλακειες.. Κοιμηθηκα στους Ευζωνους και την αλλη μερα διεσχισα ολη την πρωην Γιουγκοσλαβια μεχρι το Γκρατς της Αυστριας. Καπου 1300 χιλ. σε 18-19 ωρες χωρις σταση, μονο βενζινη κλπ. με μεγιστη ταχυτητα τα 95-100 χιλ. (δεν πηγαινε περισσοτερο..τα 100 σε κατηφορα) Εφτασα στην Αυστρια στις 3 το πρωι, ανακουφισμενος που μπορουσα πλεον ασφαλης να κοιμηθω στο αυτοκινητο. Ειχα βαλει κουρτινακια στο Πονυ και αναδιπλουμενο κρεββατι και κοιμομουν μεσα. Το μικροτερο camping car του κοσμου..και cabrio ταυτοχρονα!!..Την αλλη μερα συνεχισα και σε 2-3 μερες ημουν στο Μπεργκεν..
Μ' αυτο το πονυ γυρισα τοτε και τα επομενα χρονια, ολη την Ευρωπη, και την ανατολικη. Στην επαρχια της Ρουμανιας το εβλεπαν σαν λιμουζινα.. Στη Γερμανια με σταματουσαν κατι περιεργοι κοντοκουρεμμενοι τυποι με μαυρα και μου ζητουσαν να το αγορασουν. Θα το εβαφαν χακι, για συλλεκτικο, σαν του Γερμανικου στρατου που ειχε παρει μερικα τετοια..
καποτε εδωσα το Πονυ για αποσυρση και μου σφιχτηκε η καρδια.. Μεγα λαθος. Ενας φιλος κρατησε για παντα το ΝτεΣεβω της νιοτης του, που τωρα σκουριαζει αμεριμνα στον κηπο του...
συγγνωμη που βγηκα εκτος θεματος.. νοσταλγια γαρ.
Μ' αυτο το πονυ γυρισα τοτε και τα επομενα χρονια, ολη την Ευρωπη, και την ανατολικη. Στην επαρχια της Ρουμανιας το εβλεπαν σαν λιμουζινα.. Στη Γερμανια με σταματουσαν κατι περιεργοι κοντοκουρεμμενοι τυποι με μαυρα και μου ζητουσαν να το αγορασουν. Θα το εβαφαν χακι, για συλλεκτικο, σαν του Γερμανικου στρατου που ειχε παρει μερικα τετοια..
καποτε εδωσα το Πονυ για αποσυρση και μου σφιχτηκε η καρδια.. Μεγα λαθος. Ενας φιλος κρατησε για παντα το ΝτεΣεβω της νιοτης του, που τωρα σκουριαζει αμεριμνα στον κηπο του...
συγγνωμη που βγηκα εκτος θεματος.. νοσταλγια γαρ.