• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Συναπαντήματα με έλληνες εκτός των τειχών

Εσείς τι κάνετε όταν πέφτετε πάνω σε έλληνες στο εξωτερικό;

• Μιλάτε αγγλικά

Votes: 2 5,1%
  • Ψάχνετε ευκαιρία να τους μιλήσετε

Votes: 3 7,7%
  • Αδιαφορείτε

Votes: 27 69,2%
  • Άλλο

Votes: 7 17,9%

• Total voters
    39

Gin Tonic

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ψήνεται
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Δεν βρήκα ανάλογο θέμα στο forum και επειδή πιστεύω ότι η ερώτηση έχει ενδιαφέρον τη θέτω προς συζήτηση. Γράψτε άμα θέλετε πως βλέπετε τα πατριωτάκια εκτός Ελλάδος και ποια είναι η συμπεριφορά σας απέναντι τους.

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Μιλάς για άλλους τουρίστες που συναντάει κανείς σε ταξίδια του;

Gin Tonic

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ψήνεται
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Κατά κύριο λόγο ναι. Αν και δεν μπορείς να ξέρεις άμα είναι τουρίστας ή κάτοικος εξωτερικού. Η ερώτηση είναι γενική. Ρωτάω και για την περίπτωσή σου, πως βλέπεις εσύ ως κάτοικος Αυστραλίας τους Έλληνες, τουρίστες ή μη.

Last edited:

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Αναλόγως του μέρους, της διάθεσής μου και του πλήθους των ελλήνων ταξιδιωτών πχ γκρουπ σε ευρωπαϊκή πόλη σαφώς και θα το απέφευγα επιμελώς, σε μεμονωμένους στη καλύτερη να χαμογελούσα και να έκανα κάποιο σχόλιο αν με έπαιρνε. Αν τώρα τους πετύχαινα μεμονωμένους κάπου στο πουθενά στην Αφρική θα φρόντιζα να κουβεντιάσουμε για να ανταλλάξουμε εμπειρίες
Πάντως γενικά είτε έχω συντροφιά είτε ταξιδεύω μόνος δεν έχω τη τάση να αναζητώ εναγωνίως παρέα ημεδαπών ή αλλοδαπών επισκεπτών. Μάλλον προτιμώ ντόπιους που έχουν κάτι να μου πούν για τη χώρα τους

Last edited:

giannismits

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Δεν με λες και το πιο κοινωνικό άτομο! Οπότε όταν ακούω Έλληνες στο εξωτερικό μιλάω χαμηλόφωνα για να μη με ακούσουν και απομακρύνομαι. Στην περίπτωση που σχολιάσουν ή χαιρετήσουν χαμογελάω χωρίς πολλά πολλά! Φυσικά έχουν τύχει και εξαιρέσεις.

varioAthens

Member
Δεν με λες και το πιο κοινωνικό άτομο! Οπότε όταν ακούω Έλληνες στο εξωτερικό μιλάω χαμηλόφωνα για να μη με ακούσουν και απομακρύνομαι. Στην περίπτωση που σχολιάσουν ή χαιρετήσουν χαμογελάω χωρίς πολλά πολλά! Φυσικά έχουν τύχει και εξαιρέσεις.

Και δεν σου το 'χα... :p
Ωστοσο κι εγω πανω-κατω το ιδιο κανω (μιλάω χαμηλόφωνα για να μη με ακούσουν και απομακρύνομαι)... αμα ειναι και ολοκληρο γκρουπ φευγω τρεχοντας...

greg_thess

Member
Μια από τα ίδια και γω..Τώρα αν τύχει και δω κανέναν Έλληνα σε μακρινά μέρη μπορεί και να πούμε καμιά κουβέντα όπως λέει ο hydronetta :)

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Εμένα αυτό που με εκνευρίζει πολύ είναι όταν ο χ, ψ Έλληνας καταλαβαίνει ότι είμαι Ελληνίδα και προσπαθεί να μου (μας αν είμαι με παρέα) τραβήξει την προσοχή, ενώ εγώ το παίζω Κινέζα, κοιτάζω αλλού, προσποιούμαι ότι είμαι απορροφημένη και γενικώς κάνω εμφανές ότι δεν ψήνομαι να πιάσω συζήτηση! :)

Γενικώς όπως θα καταλάβατε δεν έχω πολλά-πολλά με τους συμπατριώτες μου όταν ταξιδεύω, ειδικά όταν πέφτω πάνω σε γκρουπς που (συνήθως) συμπεριφέρονται σαν κοπάδι. Πιθανώς βέβαια να είμαι εγώ απλά η κομπλεξική. :rolleyes-80:

Και για μένα οι μακρινοί προορισμοί αποτελούν εξαίρεση. Μου αρέσει να ακούω τη γλώσσα μου μετά από καιρό! Πρόσφατα που ήμουν στο Κιργιστάν, πηγαίνοντας προς την κουζίνα του χόστελ, άκουσα τον φίλο μου να συζητά με μία κοπέλα με κυπριακή προφορά! Χάρηκα πολύ καθώς είχα σχεδόν 3 εβδομάδες να ακούσω τη γλώσσα μου (από κάποιον άλλο πέρα από εμάς τους δύο εννοώ!) και έτσι χάρηκα τη μικρή μας αλληλεπίδραση με την Κύπρια κοπέλα! :)

Επίσης θυμάμαι ότι όταν έκανα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό και ενώ απέφευγα τα μπουλούκια που έκαναν οι Έλληνες και οι Κύπριοι στην εστία (καλά, αυτοί οι άνθρωποι το είχαν σε κακό να συναναστραφούν άτομα άλλης κουλτούρας; ), παρ' όλα αυτά περίμενα πάντα με χαρά τις εξόδους μου με τη μοναδική Ελληνίδα που έκανα παρέα, έτσι για να μιλήσουμε λίγο στη γλώσσα μας!

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Non-issue για μένα, ούτε τους πλησιάζω, ούτε τους αποφεύγω, όπως κάνω και με όλους τους υπόλοιπους. Σπάνια συνταξιδεύω με Έλληνες έτσι κι αλλιώς, οπότε δεν είναι και το ότι θα με ακούσουν να μιλάω Ελληνικά και πρέπει να μιλήσω σε άλλη γλώσσα. Αλλά φαντάζομαι και να με ακούσουν και να μου μιλήσουν δεν είναι και καμιά καταστροφή. Γενικά αντιδρώ όπως και απέναντι σε οποιαδήποτε 'άλλη εθνικότητα (εκτός από τους Κολομβιανούς που μου είναι απίστευτα συμπαθείς.)

GTS

Member
Ούτε επιχειρώ να πιάσω κουβέντα, ούτε τους αποφεύγω. Μια ευγενική κουβέντα, μια καλημέρα, ένα "τι κάνετε?", απλά πράγματα...πρόσφατα συναντήσαμε ένα ζευγάρι ελλήνων στη Τουλούμ, μιλήσαμε λίγο καθώς περπατούσαμε σε κοινό μονοπάτι στον αρχαιολογικό χώρο, είπαμε "γεια, καλή συνέχεια" και...αυτά.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom