Στη Ρουμανία θα βρεις καλύτερη ισοτιμία.Θα κάνεις λίγα στο αεροδρόμιο για τα πρώτα έξοδα και τα υπόλοιπα σε ανταλλακτήρια ή τράπεζες στην πόλη. Επίσης δέχονται πιστωτική παντού.Γειά σας φίλοι, θα ταξιδέψω Ρουμανία τον Μάρτιο και αναρωτιέμαι που μου συμφερει να αλλαξω λεφτά. Η ισοτιμία να αλλάξω εδώ στην Κύπρο είναι 100 lei = 21 euro, είναι καλά? Αν αλλάξω στην ρουμανία βρίσκω καλύτερη ισοτιμία? και αν ναι που ακριβώς να πάω?
Νομίζω ότι δεν θα βρεις στις τράπεζες της Κύπρου lei , στην Ελλάδα τουλάχιστον δεν μπορείς να κάνεις συνάλλαγμα σε lei. Η ισοτιμία είναι ίδια στη Ρουμανία. Ίσως η τιμή να παίζει στο δεύτερο δεκαδικό ψηφίο. Χονδρικά η ισοτιμία είναι 1 προς 4. Η Ρουμανία δεν είναι ακριβή. Σε μερικά καλά μαγαζιά που πιθανόν να πας για πρωινό ή μεσημεριανό ίσως να σου φανούν ακριβά, αλλά πίστεψε με ότι αξίζουν μέχρι το τελευταίο lei τα χρήματά τους καθώς το πρώτο είναι σε ποσότητα branch και το δεύτερο σε πολύ καλές ποσότητες.Γειά σας φίλοι, θα ταξιδέψω Ρουμανία τον Μάρτιο και αναρωτιέμαι που μου συμφερει να αλλαξω λεφτά. Η ισοτιμία να αλλάξω εδώ στην Κύπρο είναι 100 lei = 21 euro, είναι καλά? Αν αλλάξω στην ρουμανία βρίσκω καλύτερη ισοτιμία? και αν ναι που ακριβώς να πάω?
Πότε δεν συμφέρει η ανάληψη μετρητών από κάρτα, πληρώνεις με κάρτα ή κάνεις συνάλλαγμα...Προκειμένου να βοηθήσω και εγώ σε κάτι γράφω τα δεδομένα σχετικά με αναλήψεις μετρητων απο ΑΤΜ στη Ρουμανία μετά απο σχετική επικοινωνία με τις 4 μεγαλύτερες Ελληνικές τράπεζες. Από ότι είδα δεν το έχει αναρτήσει κάποιος απο το 2017 ως σήμερα. Εχουμε και λέμε:
Εθνική: 1% προμήθεια επί του ποσού με ελάχιστητα 3 ευρω και μέγιστο τα 5 ευρω
Πειραιώς: 2% με ελάχιστο το 1 ευρω και μέγιστο τα 4 ευρω
Αλφα: 1% με ελάχιστη το 4,4 ευρω
Eurobank: 2% με ελάχιστο το 1 ευρω και επιπλέον 1,5%
Εννοείται αποφεύγουμε τα ΑΤΜ της euronet
Συμπέρασμα: Μπορεί να σου κοστίσει ακριβότερα να κάνεις ανάληψη σε καποιες περιπτώσεις, με κάποιες τράπεζες από ότι να αγοράσεις το ίδιο ποσό απο κάποια ανταλλακτήρια. Αλλά χρησιμοποιώντας τα παραπάνω δεδομένα μπορεί κανείς να ξέρει πως να κινηθεί καλύτερα και να περιορίσει τη χασούρα
Τα ανταλλακτήρια έχουν, αλλά δεν συμφέρει! Οι τράπεζες πάντα έχουν καλύτερη ισοτιμία στο συνάλλαγμα, αλλά δεν έχουν λέι. Σίγουρα συμφέρει να αλλάξεις ευρώ στην Ρουμανία αλλά παντούδέχονται κάρτα!Στον πειραια όλα έχουν...
Στη Ρουμανία, δεν δέχονται παντού κάρτα. Στα πολύ τουριστικά μέρη ναι, δέχονται κάρτες, αλλα και πάλι υπάρχουν εξαιρέσεις. Δες παλάτι Πέλες πχ...Σίγουρα συμφέρει να αλλάξεις ευρώ στην Ρουμανία αλλά παντούδέχονται κάρτα!
Κάνεις λάθος, στο παλάτι Πέλες έχει μηχάνημα, στο δρόμο δεξιά, πριν τα ταμεία, που δέχεται κάρτα. Αλλά σε κάθε περίπτωση υπάρχει και ΑΤΜ.Στη Ρουμανία, δεν δέχονται παντού κάρτα. Στα πολύ τουριστικά μέρη ναι, δέχονται κάρτες, αλλα και πάλι υπάρχουν εξαιρέσεις. Δες παλάτι Πέλες πχ...
Δλδ εσείς πληρώσατε με κάρτα; Γιατί εγώ στο Pelisor που μπήκα πλήρωσα μετρητά. Όταν έβγαλα τη κάρτα πήρα αρνητική απάντηση αν και είχα ήδη διαβάσει στο site οτι δέχονται μόνο μετρητά! Επίσης ο παρκαδόρος στο Peles σε καμία περίπτωση δεν είχε μηχάνημα μαζί του και δεν σε άφηνε να μπείς αν δεν του έδινες μετρητά σε Λέι για το πάρκινγκ!Κάνεις λάθος, στο παλάτι Πέλες έχει μηχάνημα, στο δρόμο δεξιά, πριν τα ταμεία, που δέχεται κάρτα. Αλλά σε κάθε περίπτωση υπάρχει και ΑΤΜ.
Αν σε παίρνει ο χρόνος βγάλε μια κάρτα Revolut. Αυτό κάναμε εμείς και σωθήκαμε. Βγάζεις και κάποια μετρητά με την κάρτα αυτή χωρίς καμία χρέωση έως τα 200€ και είδα καλυμμένος. Και όπου σε παίρνει πληρώνεις με κάρτα παλι χωρίς καμία προμήθεια.Γειά σας φίλοι, θα ταξιδέψω Ρουμανία τον Μάρτιο και αναρωτιέμαι που μου συμφερει να αλλαξω λεφτά. Η ισοτιμία να αλλάξω εδώ στην Κύπρο είναι 100 lei = 21 euro, είναι καλά? Αν αλλάξω στην ρουμανία βρίσκω καλύτερη ισοτιμία? και αν ναι που ακριβώς να πάω?