• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Κούβα Συναλλαγές στην Κούβα

peiratina7

New Member
Επόμενο Ταξίδι
Βραζιλία
Ταξίδι-Όνειρο
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
παιδία χαιρετώ,
Ζώ στη Σουηδια και θα ταξιδέψω για τη Κούβα τη τετάρτη που μας έρχεται..Ηθελα να ρωτησω αν στα ανταλακτήρια αλλάζουν και απο Σουηδικές κορώνες ή αν πρέπει απο δώ να τα κάνω ευρώ και εκεί να τα κάνω πέσος...Ξέρει κανείς?

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Στα ανταλλακτήρια δεν αλλάζουν πάντα SEK, αλλάζουν όμως σε αρκετές τράπεζες. Οπότε ακόμη κι αν δε βρεις στο αεροδρόμιο, άλλαξε λίγα ευρώ εκεί και το επόμενο πρωί πας σε μια τράπεζα και αλλάζεις και τις SEK σου, αν θεωρείς πως σε συμφέρει η ισοτιμία. Για ισοτιμίες, για να βγάλεις τα συμπεράσματά σου:
http://www.bc.gov.cu/english/exchange_rate.asp

taou

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βρότσλαβ
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυνησία
Καλησπέρα, γνωρίζει κάποιος που έχει πάει πρόσφατα, εάν υπάρχει ακόμα τόσο ηψηλή προμήθεια;
Πόσο ασφαλές είναι να κουβαλάμε 1000-1500€ πάνω μας;

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Καλησπέρα, γνωρίζει κάποιος που έχει πάει πρόσφατα, εάν υπάρχει ακόμα τόσο ηψηλή προμήθεια;φαλής
Πόσο ασφαλές είναι να κουβαλάμε 1000-1500€ πάνω μας;
προμηθεια δεν υπαρχει , εγω άλλαζα ευρω .
Τωρα να κουβαλας τοσα λεφτα , θα τα βαζεις σε χρηματοκιβωτιο στο ξενοδοχειο ή στα δωματια (πολλα εχουν ) , αλλα άμα ταξιδευεις καλιτερα σε εσωτερικη "μπανάνα" που δεν φαινεται.
Γενικά ειναι ασφαλής χωρα.

παρε μαζι σου σε μετρητα αυτα που υπολογιζεις οτι θα χρειαστεις.
Αν σηκωνεις με καρτα η προμηθεια ειναι πολυ υψηλή , καποια στιγμη
που χρειαστηκε να πάρω χρηματα με VISA η προμηθεια ηταν 10-12 % !!!
αυτο αλλαξε πλεον. Οταν σηκωνα μετρητά με VISA η προμηθεια ηταν 3% .

Last edited by a moderator:

taou

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βρότσλαβ
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυνησία
προμηθεια δεν υπαρχει , εγω άλλαζα ευρω .
Τωρα να κουβαλας τοσα λεφτα , θα τα βαζεις σε χρηματοκιβωτιο στο ξενοδοχειο ή στα δωματια (πολλα εχουν ) , αλλα άμα ταξιδευεις καλιτερα σε εσωτερικη "μπανάνα" που δεν φαινεται.
Γενικά ειναι ασφαλής χωρα.

αυτο αλλαξε πλεον. Οταν σηκωνα μετρητά με VISA η προμηθεια ηταν 3% .
Μάλλον δεν έχω γίνει αντιληπτός. Ρωτάω, αν έχω τα χρήματα στην κάρτα μου (χρεωστική visa, όχι πιστωτική) και βγάζω από τα ΑΤΜ, πόσο προμήθεια θα έχει; 3%; Αν ναι, νομίζω ότι συμφέρει, όχι για να βγάζεις 30-40€, αλλά να βγάζεις κάθε 2-3 ημέρες όσα σου χρειάζονται.
Κάθε τράπεζα λογικά, έχει διαφορετικές χρεώσεις. Άμα πάρω στο ΤΤ, θα μου απαντήσουν τι προμήθεια έχει;
Επίσης, δεν έχω κλείσει ξενοδοχείο, αλλά casa, που δεν έχει χρηματοκιβώτιο...

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
σε οποια τράπεζα σηκωνα χρηματα ( και ήταν διαφορες) με πιστωτικη VISA ηταν 3%. Απλα μεσα σε 30 μερες μπορουσα να σηκωσω μόνο 1500 ευρώ . Υπάρχει ποσό "ασφαλειας" στην αναληψη μετρητων περυσι ηταν 1500 ευρώ . Οταν χρειαστηκα περισσοτερα ακομα και οταν μου εβαλαν απο εδω στη κάρτα
χρηματα δεν μπορουσα να τα σηκωσω , αν δεν εληγε ο μήνας.
Αυτο επειδη το εψαξα ισχυει για όλες τις χωρες , οχι μόνο τη Κούβα.
Για χρεωστικη δεν ξερω τι γινεται.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Μη χρησιμοποιήσεις ΑΤΜ. Τα περισσότερα δε δουλεύουν με ξένες κάρτες, κάποια τις τρώνε και γενικά είναι χέσε μέσα. Πολύ καλύτερα να πας σε κάποιο ανταλλακτήριο και να δώσεις την πιστωτική σου για να σου δώσουν cash advance με 3% προμήθεια, όπως έγραψε η ΚΙΚΙ. Τα ΑΤΜ είναι ΤΕΛΕΙΩΣ αναξιόπιστα στην Κούβα, έχω άπειρα παραδείγματα.

• Like
Reactions: GTS

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Μη χρησιμοποιήσεις ΑΤΜ. Τα περισσότερα δε δουλεύουν με ξένες κάρτες, κάποια τις τρώνε και γενικά είναι χέσε μέσα. Πολύ καλύτερα να πας σε κάποιο ανταλλακτήριο και να δώσεις την πιστωτική σου για να σου δώσουν cash advance με 3% προμήθεια, όπως έγραψε η ΚΙΚΙ. Τα ΑΤΜ είναι ΤΕΛΕΙΩΣ αναξιόπιστα στην Κούβα, έχω άπειρα παραδείγματα.
Δεν ξερω αν βοηθαω αλλα χρησιμοποιησα μονο ΑΤΜ, 5-6 συνολικα, τυχαια σε διαφορετικες πολεις και με 4 διαφορετικες καρτες διαφορετικων χωρων. Ολες δουλεψαν οκ, οι ελληνικες με 2Ε προμηθεια ανα συναλλαγη ανεξαρτητως ποσου. Μιλαμε για εντελως διαφορετικη εικονα που σχηματισα απο αυτη που περιγραφεις. Οχι φυσικα οτι αμφισβητω κατι. Σε μενα ετσι ετυχε.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
6 κάρτες "εγκλωβισμένες" μόνο μέσα στο 2013 σε πελάτες δικούς μου συν "κλωνοποίηση" της δικής μου και χρήση της στη Δομ. Δημοκρατία από ένας Θεός ξέρει ποιον... Μου πήρε 3 μήνες για να πάρω τα χρήματα πίσω από την Εθνική (και πάλι καλά, να είναι καλά οι άνθρωποι). Για την κλωνοποίηση δεν μπορώ να είμαι σίγουρος πού ακριβώς έγινε, αλλά μάλλον στην Αβάνα, ήταν η μόνη φορά όπου δε λειτούργησε η κάρτα μου, σε μηχάνημα που συνήθως λειτουργεί.

Ναι, συνήθως λειτουργεί το ΑΤΜ, αλλά το ρίσκο είναι μεγαλύτερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα γνωρίζω. Πάντως το σύνηθες είναι να δουλεύει.

taou

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βρότσλαβ
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυνησία
Νομίζω ότι είναι τεράστιο ρίσκο να έχω ολα τα χρήματα στην κάρτα και ξαφνικά να γίνει κάτι τέτοιο και να μείνω χωρίς χρήματα σε μια ξένη χώρα...
Απλά δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια άλλη λύση από την στιγμή που δεν έχω πιστωτική...
Μήπως υπάρχει η δυνατότητα να ανοίξω λογαριασμό σε κάποια Κουβανική τράπεζα και να τα έχω εκεί όσες μέρες μείνω;

fotast

Member
Μήπως υπάρχει η δυνατότητα να ανοίξω λογαριασμό σε κάποια Κουβανική τράπεζα και να τα έχω εκεί όσες μέρες μείνω;
Το ερώτημα σου είναι ενδιαφέρον γενικά(και ειλικρινά χωρίς αστεία).
Πώς ανοίγουμε λογαριασμό σε κουβανική τράπεζα;
Μπορεί να μας χρειασθεί κάποτε....

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Καλά, αυτό ξέχασέ το τελείως δεν υπάρχει καμία απολύτως δυνατότητα.

Έλα με μετρητά, όπως κάνει όλος ο κόσμος και τα αλλάζεις λίγα-λίγα, η εγκληματικότητα είναι σχεδόν μηδαμινή, εγώ κυκλοφορώ πολύ συχνά με χιλιάδες ευρώ στην τσέπη, ποτέ δεν είχα θέμα. Από κει και πέρα, την κάρτα μπορείς να την έχεις "ενισχυτικά".

Σε περίπτωση που ξεμείνεις από λεφτά όσο είσαι στην Κούβα, στείλε μου sms και θα βρούμε μια λύση: δίνει κάποιος συγγενής σου στην Αθήνα το ποσό στην αδερφή μου και γω σου τα δίνω μετρητά ευρώ στην Αβάνα. Ξεκρέμαστος δε θα μείνεις, μην τρελαθούμε κιόλας.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.633
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom