iopa22
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Πορτογαλία
- Ταξίδι-Όνειρο
- Λας Βεγκας-Νορβηγια
Δεν έχω τέτοια πρόθεση, μακριά από εμένα! Γι 'αυτό μιλάω πάντα με προσωπικά παραδείγματα με πράξεις και αριθμούς. Ίσως αυτό που θα έπρεπε να προσθέσω στη συζήτησή μας ήταν ακόμα ένα παράδειγμα. Πέρυσι αγόρασα με μετρητά κάποιο είδος σε ένα μαγαζί, στο ίδιο μαγαζί αγόρασα και κάτι άλλο με την πιστωτική μου κάρτα (alpha bonus) γιατί δεν έβγαιναν τα μετρητά μου. Όταν γυρίσαμε ήρθε το statement της τράπεζας για να τους πληρώσω και είδα με πόση διαφορά έκαναν την εκκαθάριση της συναλλαγής εδώ στην Ελλάδα σε σχέση με τα μετρητά (είχα κάνει εκεί συνάλλαγμα). Υπήρχε διαφορά, τελεία και παύλα! Το είδα, το έζησα, το πλήρωσα!Ελπίζω να μην πάρεις πολλούς στο λαιμό σου.
Αναφαίρετο δικαίωμά σου να διαφωνείς αγαπητή katkats! Εδώ μιλάμε για πέντε - δέκα λεπτά ξόδεμα χρόνου μέχρι να γίνει η συναλλαγή.Διαφωνώ κάθετα με αυτήν την τακτική, κυρίως γιατί δεν θέλω να ξοδεύω τον περιορισμένο χρόνο του ταξιδιού μου ψάχνοντας την καλύτερη απόδοση στα ανταλλακτήρια. Επίσης, η χρήση καρτών που δίνει μεγαλύτερη ευελιξία, λιγότερο "άγχος", άσε που μάλλον "χτίζει" και το αφορολόγητο .
Θα ήταν πολύ χρήσιμο, να είχαμε και κάποια παραδείγματα συναλλάγματος με ανάληψη ή αγορά με κάρτα. Υποστηρίζω ότι συμφέρει περισσότερο, αρκεί να κάνεις ορθολογική χρήση.
Last edited by a moderator: