AntRo
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- All over the world
Καθολου θα ελεγα, απλα ψαχνομαι να δω τι και πως(σε ευλογο χρονικο διαστημα πριν το ταξιδι) για να ειμαι προετοιμασμενος....Η eurobank μου ειπε οτι υπαρχει 2,5 ευρω χρεωση για καθε συναλλαγη με την χρεωστικη καρτα!!!!! Οποτε το β) δεν ισχυει για ολες. Και η πειραιως μου ειπε αν θυμαμαι καλα για 5% προμηθεια στη χρηση της χρεωστικης καρτας για πληρωμη απευθειας σε καταστηματα. Εθνικη ακομα δεν εχω ρωτησει ειναι η αληθεια.Μου φαίνεται ότι πελαγοδρομείς. Καταρχήν ρώτα ξανά στις τράπεζες σου, συνολικά για όλα αυτά: α) την προμήθεια/χρέωση για ανάληψη από ατμ β) την προμήθεια/χρέωση για χρήση χρεωστική για αγορές γ) αν έχες πιστωτική το ίδιο.
Εγώ ξέρω ότι α) για ανάληψη υπάρχει προμήθεια/χρέωση και την χαμηλότερη την έχει παραδοσιακά η Εθνική
β) για αγορές με τη χρεωστική δεν υπάρχει καμιά επιπλέον χρέωση
γ) για αγορές με τη πιστωτική visa/mastercard υπάρχει επιπλέον χρέωση 2% (μπορεί να έχει αυξηθεί)
Επισης οσες ρωτησα (Πειραιως/eurobank) εχουν μεγαλη προμηθεια για αναληψη και απο τα εκει atm.
Μου εχει μεινει μονο η Εθνικη αλλιως μετα μου μενει να παρω ευρω απο εδω (μετρητα) και να κανω παζαρια στα ανταλλακτηρια του κεντρου εκει για να μου δωσουν καλητερο rate σε μεγαλυτερα ποσα.
παλαιοτερα με ειχε εξυπηρετησει πολλακις η Τραπεζα της Ελλαδος. Και μαλιστα εδινε με διαφορα απο τον δευτερο τα καλυτερα rate. Τωρα τι εχει αλλαξει και δεν εξυπηρετουν?? Ηταν σωτηρια
Τωρα τελευταια διαβαζω και για μια εφαρμογη "revolut" που την διαφημιζουν παντου. Φτιαχνεις λεει λογαριασμο και περνας χρηματα μεσα και σου δινει τα καλυτερα rate χωρις προμηθειες αλλα ψαχνομαι ακομα στο πως δουλευει το ολο συστημα...