michael24gr
Member
Παιδια για Αίγυπτο από που θα προτείνατε να αλλάξω χρήματα? Τράπεζα της Ελλάδος ή από κάποιο ανταλλακτήριο στο αεροδρόμιο τους?
Εχει ανταλλακτηριο με μηδενικη προμηθεια, και καλυτερη απο το revolut 1-> 1.955 στην vitosha.Καλησπέρα. Θα ταξιδέψω Βουλγαρία το επόμενο ΣΚ και προβληματιζόμουν στο που να κάνω συνάλλαγμα. Έχω revolut, αλλά υπάρχει το κλασσικό πρόβλημα με τα σαβατοκύριακα κάτα τα οποία η ισοτιμία πέφτει γύρω στο 1.925. Ταυτόχρονα έχω πιστωτική και χρεωστική alpha bank. Ξέρει κάποιος με τι ισοτιμία αλλάζει η alpha bank (προμήθεια νομίζω κρατάει γύρω στο 1.5 ευρώ ανα συναλλαγή). Με λίγα λόγια αυτό που προσπαθώ να καταλάβω είναι αν αξίζει να χρησιμοποιήσω revolut ακόμα και με την μειωμένη ισοτιμία.
Ξέχασα να αναφέρω ότι θα πάω μελενίκο-μπάνσκο-ριλα, αλλα ευχαριστώ σε κάθε περίπτωση για την απάντηση γιατί τώρα θα έχω στο νου μου και τα ανταλλακτήρια τα οποία πίστευα ότι δεν συνέφεραν σε καμία περίπτωση!Εχει ανταλλακτηριο με μηδενικη προμηθεια, και καλυτερη απο το revolut 1-> 1.955 στην vitosha.
Στο αεροδρόμιο τους. για μεγάλα έξοδα πληρώνεις και με κάρταΠαιδια για Αίγυπτο από που θα προτείνατε να αλλάξω χρήματα? Τράπεζα της Ελλάδος ή από κάποιο ανταλλακτήριο στο αεροδρόμιο τους?
Απέναντι από το ndk (το εκθεσιακό κέντρο μετά το τέλος της βιτοσα) σήμερα αντάλλαξα 1,953. Προσοχή πάνω στη βιτοσα έχει πολλούς με 1,85.Καλησπέρα. Θα ταξιδέψω Βουλγαρία το επόμενο ΣΚ και προβληματιζόμουν στο που να κάνω συνάλλαγμα. Έχω revolut, αλλά υπάρχει το κλασσικό πρόβλημα με τα σαβατοκύριακα κάτα τα οποία η ισοτιμία πέφτει γύρω στο 1.925. Ταυτόχρονα έχω πιστωτική και χρεωστική alpha bank. Ξέρει κάποιος με τι ισοτιμία αλλάζει η alpha bank (προμήθεια νομίζω κρατάει γύρω στο 1.5 ευρώ ανα συναλλαγή). Με λίγα λόγια αυτό που προσπαθώ να καταλάβω είναι αν αξίζει να χρησιμοποιήσω revolut ακόμα και με την μειωμένη ισοτιμία.
Καλησπέρα, επειδή κι εγώ σκοπεύω να ταξιδέψω προς Βελιγράδι σε λίγες μέρες περνώντας οδικώς από Βουλγαρία, θα χρησιμοποιήσω την Revolut και στην Βουλγαρία (για ανεφοδιασμό καυσίμου) αλλά και στο Βελιγράδι για όλες σχεδόν τις αγορές μου....... Έχω revolut, αλλά υπάρχει το κλασσικό πρόβλημα με τα σαβατοκύριακα κάτα τα οποία η ισοτιμία πέφτει γύρω στο 1.925.
...... Με λίγα λόγια αυτό που προσπαθώ να καταλάβω είναι αν αξίζει να χρησιμοποιήσω revolut ακόμα και με την μειωμένη ισοτιμία.
και απο διάφορες συζητήσεις στο communityOn the weekend (Sat-Sun UTC) we fix the rate we provide to protect ourselves against fluctuations, this means we apply markups of:
Since the interbank exchange rate is constantly fluctuating, the rate that we lock in for the weekend may not be the same as the rate that is available when the markets open on Monday morning.
- +0.5% to all major currencies (ie. USD, GBP, EUR, AUD, CAD, NZD, CHF, JPY, SEK, HKD, NOK, SGD, DKK, PLN, and CZK); and
- +1% to all other currencies including THB, RUB, UAH and TRY. (this means over the weekend THB, RUB, UAH, and TRY have a 2% markup.)
Με απλά λόγια, αν έχω καταλαβεί καλά στην revolut για την ισοτιμία χρησιμοποιούν το interbank exchange rate και λόγω αυτού προσφέρουν γενικά καλύτερη ισοτιμία. Tα ΣΚ όμως, επειδή τα exchange markets είναι κλειστά, δεν μπορούν να έχουν απόλυτο έλεγχο της πραγματικής ισοτιμίας και βάζουν ένα καπέλο για να διασφαλιστούν.At the weekend (Friday 23:59 - Sunday 23:59) we apply a small mark up on the spot rate as the Forex markets are closed. We take the rate from Friday 23:59 and apply a 0.5% mark up on major currencies and 1.0% on other currencies to protect the company from potential losses due to a large fluctuation in the rate. For illiquid currencies like Russian Ruble and Thai Baht, there is 1.5% mark up on weekend.
Σωστά σου είπαν. Και, ναι, θα είναι ανοικτά. Στην Kneza Mihaila, Trg Republike και κοντά στο κεντρικό γραφείο τουρισμού θα βρεις αρκετά ανταλλακτήρια με παρόμοιες ισοτιμίες και μηδενική προμήθεια.Επίσης, που συμφέρει να αλλάξω τα € σε RSD; Μου είπαν καλύτερα μέσα στο Βελιγράδι, δίνουν καλύτερη ισοτιμία από ότι στα σύνορα Βουλγαρίας - Σερβίας. Θα είναι ανοιχτά το Σαββατοκύριακο όμως;