Το 120 απο μονο του δεν ειναι συγκρισιμο στοιχειο. Αλλο 120ε αν ξοδεψες 10000 και αλλο 120ε αν ξοδεψες 500.Revolut και τελος οι αστειες προμηθειες απο τις τραπεζες....
Περσυ σε ταξιδι στο Μπαλι με εναν γρηγορο υπολογισμο σε 10 μερες γλιτωσα συνολικα περιπου 120 ΕΥΡ απο τραπεζικες προμήθειες.
Καλησπέρα, επειδή θα ταξιδέψω Μπαλι τον Αύγουστο, θέλω να σε ρωτήσω αν θα μου πρότεινες να κάνω τις πληρωμές μου εκεί με την revolut, εννοώ πληρωμή ξενοδοχείου, ξεναγήσεις εστιατόρια κλπ.Revolut και τελος οι αστειες προμηθειες απο τις τραπεζες....
Περσυ σε ταξιδι στο Μπαλι με εναν γρηγορο υπολογισμο σε 10 μερες γλιτωσα συνολικα περιπου 120 ΕΥΡ απο τραπεζικες προμήθειες.
Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι, η revolut είναι κάρτα της mastercard και οι ισοτιμίες καθορίζονται από τη mastercard. Δεν υπάρχει διαφορά στα rates με οποιαδήποτε άλλη mastercard, είτε ολλανδική, είτε ελληνική.Κοιτα το ταξιδι συνολο μου βγηκε γυρω στα 2500.
Δεν θυμαμαι ακριβως ολες τις συναλλαγες αλλα εκανα 2-3 δοκιμες σε μικροποσα και σε καθε πληρωμη ειχαν σιγουρα 400-600 ρουπιες διαφορα τα 2 rates.
Επισης για "εξωτικα" συναλλαγματα περα απο τη διαφορα στο rate υπήρχε και transaction fee.
Για αποφυγη παρεξηγησεων αναφερομαι σε Ολλανδικη πιστωτική mastercard vs Revolut. Φανταζομαι οτι οι καρτες στην Ελλαδα δεν διαφερουν κατα πολυ.
Βασική αρχή και πιο συμφέρουσα να κάνεις την συναλλαγή στην Ελλάδα από ανταλλακτήριο χωρίς προμήθειες ,τσεκάροντας τις τιμές η αν όχι όταν προσεγγίσετε την χώρα πηγαίνετε σε ανταλλακτήριο χωρίς προμήθεια βρίσκοντας την καλύτερη τιμή.Θα ήθελα να θέσω το θέμα αυτό, με αφορμή την πρόσφατη εκδρομή μου στη Πράγα...πού είναι καλύτερα από οικονομικής απόψεως να αλλάξουμε συνάλλαγμα? Αεροδρόμιο, σε τράπεζα δική τους ή αλλού? Το θέμα δεν αφορά μόνο τη Πράγα βέβαια και επειδή δε μπορούμε να πούμε για όλες τις χώρες, κάποιοι γενικοί κανόνες θα ήταν πολύ χρήσιμοι...
Εγώ π.χ. έκανα συνάλλαγμα σε Τσέχικες Κορώνες στο Ελ. Βενιζέλος στη Eurochange όπου στα 300 ευρώ, μου κράτησαν προμήθεια 12.5 Ευρώ ενώ η τιμή ανταλλαγής των υπολοίπων έγινε σε ισοτιμία 1 Ευρώ προς 23 Κορώνες (ενώ η διεθνής ισοτιμία ήταν περίπου 1 προς 25 από το www.xe.com). Αν πάρω δηλ. ως βάση το 1 προς 25, η αλλαγή μου έφαγε 10% των χρημάτων μου, το οποίο είναι τεράστιο ποσοστό κατά τη γνώμη μου.
Στη πόλη όμως, έβλεπα ανταλλακτήρια σε κεντρικούς δρόμους όπου είχαν χαρακτηριστική ταμπέλα "No Commission" και καλύτερο rate από το 1 προς 23....
Τελικώς τι κάνουμε?