alkistismaria
Member
Ξέρετε αν μου μείνουν ούγγρικα φιορίνια σε κέρματα αν μπορώ να τα πολυλήσω σε ανταλλακτήριο;Γιατί έχω ακούσει οτι τα κέρματα δεν μετράνε ως συνάλλαγμα παρά μόνο τα χαρτονομίσματα.
Τα φώτα σας παρακαλώΑν και δεν είναι καλή ιδέα να περπατάμε με πολλά χρήματα πάνω μας, τα ΑΤΜ δεν είναι και η καλύτερη λύση διότι δεν δίνουν τις καλύτερες ισοτιμίες.
Κρύβουν τις προμήθειες στην ισοτιμία συναλλάγματος και δεν σε χρεώνουν άμεσα μεγάλη προμήθεια για να βλέπεις εύκολα τι χάνεις.
Τα μικρά ανταλλακτήρια μέσα στις πόλεις (όχι στα αεροδρόμια!) έχουν συνήθως τις καλύτερες ισοτιμίες και δεν κρατάνε και άμεσες προμήθειες. Αυτό το άρθρο εξηγεί καλά πως μας κλέβουν οι τράπεζες και τα ανταλλακτήρια με κρυφές προμήθειες όταν αλλάζουμε χρήματα σε συνάλλαγμα.
πριν μια βδομαδα ημουν εξωτερικο, εκανα 2-3 αναληψεις κατω απο 300 ευρω (απο καρτα εθνικης) και οντως η χρεωση ηταν 1 ευρω. Για μεγαλυτερα ποσα δε γνωριζωEυχαριστώ για την απάντησή σου, αλλά όταν πήρα τηλ. στην εθνική μου είπαν μέχρι 350 ? οτι χρεώνουν 1 ? , μέχρι 450 ? ,1,1 ? και απο 451 ? και πάνω 1,25 ? . Το 0,05 % ισχύει;
Ακόμα και αν είναι έτσι όπως τα λες , συμφέρει περισσότερο απο συναλλακτήριο απ' ότι καταλαβαίνω
τα ουγγρικα κερματα ετσι και αλλιως εχουν ελαχιστη αξια (288 φιορινια ειναι ενα ευρω )....παντως στο ανταλλακτηριο στο βενιζελος αλλαζουν μονο χαρτονομισματαΞέρετε αν μου μείνουν ούγγρικα φιορίνια σε κέρματα αν μπορώ να τα πολυλήσω σε ανταλλακτήριο;Γιατί έχω ακούσει οτι τα κέρματα δεν μετράνε ως συνάλλαγμα παρά μόνο τα χαρτονομίσματα.
αυτα που σου ειπαν μαλλον ειναι για συναλλαγες διας εντος ελλαδος