Nedelja
Moderator
- Ταξίδι-Όνειρο
- Whole Africa,Cuba
Λοιπόν να προσθέσω κι εγώ την προσωπική μου εμπειρία. Στην Πράγα είχα πάει το 2009 έχοντας μαζί μου τη χρεωστική κάρτα της Εθνικής Ethnocash με την οποία σήκωνα από όλα τα ΑΤΜ με γύρω στο 1-1,5 ευρώ επιβάρυνση ανά συναλλαγή. Μετά από ότι είδα και στον αναλυτικό είχα την καλύτερη δυνατή ισοτιμία και δε χρειάστηκε να ψάχνω ανταλλακτήρια. Η χρεωστική π.χ της Πειραιώς είχε τότε επιβάρυνση 4 ευρώ ανά συναλλαγή συν κάποιο ποσοστό επί του ποσού ανάληψης. Γενικά η Εθνική έχει τη μικρότερη επιβάρυνση ειδικά για χώρες εκτός ευρωζώνης.
Τέλος κάποιοι από την παρέα ήθελαν να κάνουν συνάλλαγμα από την Ελλάδα, σε όσες τράπεζες ρωτήσαμε μας έστειλαν στην Τράπεζα της Ελλάδας η οποία όμως μας ενημέρωσε οτι δεν είχε τσέχικες κορώνες. Πάντως δεν αξίζει το συνάλλαγμα να αποτελεί άγχος ειδικά σε ευρωπαϊκή χώρα, οι αναλήψεις είναι πανεύκολες και ασφαλέστατες, ειδικά στην Πράγα αξίζει πιο πολύ να αγχωθείς για το που θα πιείς μια μπύρα μακριά από γκρουπ παρά για το που θα βρεις συνάλλαγμα....
Τέλος κάποιοι από την παρέα ήθελαν να κάνουν συνάλλαγμα από την Ελλάδα, σε όσες τράπεζες ρωτήσαμε μας έστειλαν στην Τράπεζα της Ελλάδας η οποία όμως μας ενημέρωσε οτι δεν είχε τσέχικες κορώνες. Πάντως δεν αξίζει το συνάλλαγμα να αποτελεί άγχος ειδικά σε ευρωπαϊκή χώρα, οι αναλήψεις είναι πανεύκολες και ασφαλέστατες, ειδικά στην Πράγα αξίζει πιο πολύ να αγχωθείς για το που θα πιείς μια μπύρα μακριά από γκρουπ παρά για το που θα βρεις συνάλλαγμα....