• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Συμβουλή για ταξίδι γενεθλίων

zmaria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Θέλω να πάω ένα ταξίδι στα γενέθλιά μου (4-5 ημέρες), στο εξωτερικό.
Στο ταξίδι αυτό θα πάω μόνη μου και βασικός μου στόχος είναι να ηρεμήσω και να αναλογιστώ, καθότι χωρισμένη και πελαγωμένη.
Τι θα μου προτείνατε;[/quote

Υπάρχει η εντύπωση, ή αυταπάτη καλύτερα, ότι ταξιδεύοντας ξεχνάς τα προβλήματά σου, ανανεώνεσαι και λοιπές μπούρδες χαρωπές. Η αλήθεια είναι ότι όταν είσαι μόνος, μια όμορφη πόλη το μόνο που θα καταφέρει είναι να κάνει την μοναξιά σου βαρύτερη. Τα ταξίδια δεν είναι πανάκια, λύσε τα προβλήματά στο σπίτι σου, εκεί που πατάς γερά στα πόδια σου, και μετά θα βρεις σε πια πόλη θα περάσεις καλύτερα!
Δεν έχεις άδικο, αλλά έτσι κι αλλιώς τον χωρισμό τον βιώνεις κι έτσι πρέπει να τον βιώσει κιόλας, ως χωρισμό, ως κάτι που σίγουρα δεν είναι ευχάριστο, προφανώς είναι επίπονο, αλλά τι να κάνουμε όλα περαστικά είναι.. Εντάξει δεν είπαμε ότι θα γυρίσει και θα χει γιατρευτεί ή οτι δεν θα είναι στεναχωρημένη αλλά γιατί εντωμεταξύ να μην έχει χαρίσει στον εαυτό της ένα ταξιδάκι?

σαιτας

Member
Στο ταξίδι αυτό θα πάω μόνη μου και βασικός μου στόχος είναι να ηρεμήσω και να αναλογιστώ, καθότι χωρισμένη και πελαγωμένη.
Τι θα μου προτείνατε;[/quote

Υπάρχει η εντύπωση, ή αυταπάτη καλύτερα, ότι ταξιδεύοντας ξεχνάς τα προβλήματά σου, ανανεώνεσαι και λοιπές μπούρδες χαρωπές. Η αλήθεια είναι ότι όταν είσαι μόνος, μια όμορφη πόλη το μόνο που θα καταφέρει είναι να κάνει την μοναξιά σου βαρύτερη. Τα ταξίδια δεν είναι πανάκια, λύσε τα προβλήματά στο σπίτι σου, εκεί που πατάς γερά στα πόδια σου, και μετά θα βρεις σε πια πόλη θα περάσεις καλύτερα!
ανανεωση ζηταει και φυσικα ενα ταξιδι παντα ειναι. μια ομορφη πολη θα καταφερει να γεμισει το μυαλο με ωραιες εικονες και σιγουρα μια αλλη αποψη για το θεμα που την απασχολει. πιστευω οτι βοηθαει πολυ ενα ταξιδι. γιατι να μεινει σπιτι ? να κλαιει την μοιρα της ?
belladonna ενα βερολινο ειναι οτι πρεπει.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Τι θα μου προτείνατε;
Λισαβόνα. Ότι πρέπει για την περίπτωση....

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
O Mr. North66 απεφάνθη:

H ηρεμία και ο διαλογισμός θέλει μέρη με ησυχία mr babaduma... αν δεν ξέρετε από χωρισμούς και πελαγώματα, μην ομιλείτε...

Εντάξει, λοιπόν. Αφού δεν ξέρω, δεν ομιλώ. Θ' αφήσω άλλους να ομιλήσουν. Belladona, για σένα είναι αυτό. Δες το:

Και ξαναδές το.

Δείτε το όσες φορές χρειαστεί - όλοι όσοι ξέρουν ή νομίζουν ότι "ξέρουν" (αυτό για σένα το λέω North66). Κι ακόμη καλύτερα: Ακούστε το CD. Πολλές φορές. Κάθε νέο άκουσμα θα είναι διαφορετικό, καλύτερο.

Και διαβάστε και την ιστορία του πώς και πού γράφτηκε. Υπό ποιές συνθήκες.

Πιστεύω ότι οι σκέψεις που θα κάνετε μετά (είτε πρόκειται για ταξίδι, είτε για οτιδήποτε) και οι αποφάσεις που θα πάρετε θα είναι καλύτερες.

Αυτά από κάποιον που δεν "ξέρει"...

Last edited by a moderator:

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ρε, πατε καλα; Η κοπελα θελει ενα μερος να ξεχαστει λιγο. Κοπελια αν θες τη γνωμη μου μην κανεις μονη το ταξιδι. Παρε μαζι σου ενα ατομο που σε κανει να γελας και να ξεχνιεσαι (προσεχε καποιον που δεν ξερει το προβλημα σου, ωστε να μην το συζητησετε καθολου). Αν δεν γινεται κατι τετοιο πηγαινε σε μια ζωντανη πολη, με κοσμο, πολυ κοσμο. Μιλησε μαζι τους και με καποιον θα κολλησεις και θα κανεις παρεα.
Αν πας σ' ενα μερος μονη με ησυχια και τριγυρνας στα αξιοθεατα ή αγναντευεις τα βουνα και τα λαγκαδια χειροτερα θα γινεις και δεν θα καταλαβεις και τιποτα απο το ταξιδι σου. Σ' αυτην την περιπτωση καλυτερα κατσε σπιτι σου οπως σου ειπε ο Borealis.
Πηγαινε Λονδινο λοιπον κι αν σου κανει κρυο ή μουντο ή δεν ξερω γω τι, τραβα Βαρκελωνη.

piccolo_mondo

Member
Φιλη, καταρχας καλη δυναμη και κουραγιο.. ευχομαι γρηγορα να "φανει" οτι ολα συνεβησαν για το καλο (σου!).. Οσο για το ταξιδακι, πηγαινε Μιλανο που 'ναι και διπλα και γιατι.. πως να το κανουμε.. shopping IS therapy!!!

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ρε σεις ηρεμήστε λίγο.Η μελαγχολική διάθεση δεν είναι απαραίτητα και καταστρεπτική.Δηλαδή δεν έχετε πιάσει ποτέ τον εαυτό σας να μελαγχολεί με ένα περιστατικό που είδε,με τον καιρό,με μια τυχαία εικόνα κλπ κλπ κλπ και να μπει σε μια τέτοια διάθεση;

Η μελαγχολία,σε νορμάλ επίπεδα,μπορεί εύκολα να είναι δημιουργική γιατί βγαίνοντας από αυτή κάνεις μια νέα αρχή -μικρή ή μεγάλη- γιατί είδες κάποιες πτυχές της ζωής ή του εαυτού σου που ίσως δεν είχες πάρει ως τότε στα σοβαρά ή δεν είχες διάθεση να τις αντιμετωπίσεις γιατί στην τελική και το χαζοχαρούμενο κουράζει ώρες-ώρες.Όλες οι εκφάνσεις των συναισθημάτων είναι θεμιτές γιατί αυτό δείχνει ότι ΖΕΙΣ.

Μάλλον θα φταίει η βροχή που βλέπω απ'το παράθυρο και τα γράφω αυτά...:)

Α,για να μη με βγάλουν off ξαναπροτείνω τη Φλωρεντία και ενδεχομένως το Βερολίνο που αν και δεν έχω πάει νομίζω πως θα ταίριαζε στην περίπτωση κι έχει και πλειάδα διαφορετικών πραγμάτων να δεις και να κάνεις.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ρε, πατε καλα; Η κοπελα θελει ενα μερος να ξεχαστει λιγο.
Τα ακριβή λόγια της ήταν "να ηρεμήσω και να αναλογιστώ".Τελεία.Και για αυτά τα δύο μια πόλη σαν το Λονδίνο......δεν νομίζω ότι βοηθάει.

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Εγω παντως συμφωνω οτι πρεπει να κρατα το μυαλο της απασχολημενο ,ωστε να μην γυρναει συνεχεια στα δυσαρεστα.Ειτε ειναι απασχολημενο με μουσεια-ειτε με σπα -ειτε με shopping -ειτε σε μια ζωντανη κεφατη πολη που ενδεχομενως μπορει να εχει και καποιο/α φλερτακια.Το να γυρνα σε ρομαντικες περιοχες -λιμνες βουνα -λαγκαδια ..μπορει η ιδια να λεει οτι θελει να σκεφτει ..αλλα το μυαλο συνεχεια θα σκεφτεται: τωρα εδω με τον πρωην θα εκανα αυτο ..θα ελεγα το αλλο κλπ
Εντωμεταξυ δεν εχει μιλησει η ιδια η τοπικ σταρτερ να μας δωσει να καταλαβουμε:
1.Για να λεει οτι θελει να σκεφτει κ να περισυλλογιστει =μηπως δεν ειναι οριστικος ακομα ο χωρισμος και θελει ηρεμο και καθαρο μυαλο να παρει αποφασεις ή να κανει διορθωσεις?Οποτε=βουνα ..λαγκαδια..καστρα κλπ κλπ
2.Ειναι μη αναστρεψιμος ο χωρισμος ,οποτε θελει να ξεχαστει?Αρα=κρατω το μυαλο απασχολημενο..με καλη χαρουμενη παρεα..με δραστηριοτητες..κλπ

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Εντωμεταξυ δεν εχει μιλησει η ιδια η τοπικ σταρτερ να μας δωσει να καταλαβουμε:
Να δειτε που τα ξαναβρηκε με τον αλλον κι εμεις τσαμπα παιδευομαστε...

Belladonna

Member
Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!
Δυστυχώς (ή ευτυχώς) δεν τα ξαναβρήκαμε, οπότε το ερώτημα παραμένει.
Μου άρεσαν πολύ οι προτάσεις σας και τις εξετάζω όλες. Επειδή είμαι σχετικά μοναχικό άτομο, ξεχνιέμαι ιδιαίτερα σε μέρη με αξιοθέατα, μουσεία, εκθέσεις κτλ. Να ξεκινήσω μια μια τις προτάσεις.
Το Βερολίνο μου αρέσει πολύ αλλά έχω πάει ήδη δύο φορές οπότε το αφήνω προς το παρόν.
Το Λονδίνο... χμμμ έχω αρχίσει να το σκεύτομαι σοβαρά, μου άρεσε η ιδεα της πολυσύχναστης πόλης με τα πολλά μνημεία και αξιοθέατα.
Βαρκελώνη και Μιλάνο έχω πάει...
Η Φλωρεντία μου κινεί το ενδιαφέρον (μα... πως δεν το είχα σκευτεί;;;) - μου ταιριάζει τελικά η Ιταλία...
Επίσης ενδιαφέρουσα πρόταση είναι η Σλοβενία - πολύ καλή θα έλεγα!! σε αυτή την περίπτωση όμως θα ήθελα λίγες παραπάνω πληροφορίες για τα προσφερόμενα προς θέαση μνημεία κτλ.

Αχχχχ τα σπα δεν με βοηθάνε στην παρούσα φάση - μια φίλη φρόντισε να μου κάνει ένα τετοιο δώρο αλλά ήταν πολύ παροδικό!! :D

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom