greco
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ???
- Ταξίδι-Όνειρο
- Γυρος Τουρκιας
Ακριβως.
Κι εγώ αυτό φοβάμαι. Δυστυχώς λόγω εποχής, λόγω επισκέψεων σε Αουσβιτς και αλατωρυχεία και με δεδομένο ότι θα μείνουμε μόνο 5 μέρες και έχουμε να δούμε και την Κρακοβία, δε μας βγαίνει να κάνουμε -έστω και μίνι-roadtrip ή εκδρομές. Ίσως σε άλλη επίσκεψη που δε θα μείνουμε καθόλου Κρακοβία.Άμα είναι να νοικιάσετε αυτοκίνητο μόνο για Άουσβιτς και αλατωρυχεία νομίζω δεν αξίζει τον κόπο γιατί μπορείτε να βρείτε εκδρομές μέσα από την πόλη για τα συγκεκριμένα μέρη που περιλαμβάνουν και μεταφορά ενώ και η ξενάγηση ούτως ή άλλως είναι αναγκαστική. Επίσης στα αλατωρυχεία είχα φάει όλη την ημέρα γιατί είχε και αρκετή ουρά. Λόγω εποχής δε νομίζω να είναι το ίδιο αλλά πάλι θα φάτε αρκετές ώρες και εκεί.
Παντως η διαδρομή απο Κρακοβια για αλατωρυχειο με τρενο ειναι συντομη και το εισιτηριο πολυ φθηνο. Και το τρενο σε αφηνει πολυ κοντα.. Με τρενο πηγαμε και στο Αουσβιτς αλλα ο σταθμος ειναι λιγο μακρια. Περπατησαμε κανενα 20λεπτο. Και στον γυρισμο που ειχε νυχτωσει πηραμε ταξι (μεχρι τον σταθμο του τρενου).Κι εγώ αυτό φοβάμαι. Δυστυχώς λόγω εποχής, λόγω επισκέψεων σε Αουσβιτς και αλατωρυχεία και με δεδομένο ότι θα μείνουμε μόνο 5 μέρες και έχουμε να δούμε και την Κρακοβία, δε μας βγαίνει να κάνουμε -έστω και μίνι-roadtrip ή εκδρομές. Ίσως σε άλλη επίσκεψη που δε θα μείνουμε καθόλου Κρακοβία.
Για Αουσβιτς λέγαμε να μην πάμε με ξεναγό και γενικά να αποφύγουμε τα τουρ. Βέβαια στο αλατωρυχείο είναι υποχρεωτικό, αλλά άμα δε νοικιάσουμε αυτοκίνητο, μάλλον θα πάμε με λεωφορείο ή τρένο.
Αν και ήθελα για την εμπειρία να νοικιάσουμε, φοβάμαι ότι δεν αξίζει.
Ευχαριστώ πάντως!! Ίσως αποφασίσουμε επι τόπου.