Γαλλική Πολυνησία Συμβουλές για Μπόρα Μπόρα

S1ckMel0dy

New Member
Καλησπέρα σε όλους,

Έχουμε προγραμματίσει τον γάμο μας για τις αρχές Οκτωβρίου 2025, οπότε αμέσως μετά θα ακολουθήσει το γαμήλιο ταξίδι μας στη Γαλλική Πολυνησία. Θα ήθελα συμβουλές και εμπειρίες από άτομα που έχουν ήδη επισκεφθεί την περιοχή. Σκοπεύω να απευθυνθώ σύντομα σε κάποιο τουριστικό γραφείο και θα ήθελα να θέσω κάποια θέματα προς συζήτηση.

• Προτάσεις για αξιόπιστα τουριστικά γραφεία.
  • Είναι ο Οκτώβριος καλός μήνας για το ταξίδι;
  • Ποιο είναι το ελάχιστο budget για 7 ημέρες διαμονής (εκτός από ξενοδοχείο και αεροπορικά);
  • Προτάσεις για διαμονή σε μπανγκαλόου πάνω στο νερό.
Κάθε βοήθεια είναι καλοδεχούμενη.

Επόμενο Ταξίδι
Κάπου μακριά
Ταξίδι-Όνειρο
Λος Ρόκες
Καλημέρα, και με το καλό!
Αν και είναι πλέον πολλά τα χρόνια πριν που είχαμε πάει εμείς, οπότε δεν έχω updated τιμές, θα σε συμβούλευα τα παρακάτω:
- Πάρε προσφορές από ταξιδιωτικά γραφεία αλλά δες και μόνος σου και κάνε συγκρίσεις. Αυτός ο προορισμός δεν είναι "μαζικός", οπότε τα ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία δεν θα έχουν διαπραγματευτεί ειδικές τιμές ή προσφορές, απλώς θα σου τα πακετάρουν όλα μαζί.
- Οι πτήσεις είναι μεγάλες και κουραστικές, δύσκολο να βγουν όλες σε μία ημέρα συνεχόμενα. Μια πρόταση θα ήταν να το έσπαγες σε ενδιάμεσο προορισμό (πχ LA) για μια δυο μέρες.
- Γενικά, βάλε μέρες παραπάνω στον προορισμό. Θεωρώ μεγάλη ταλαιπωρία την τόσο μεγάλη απόσταση και τις ακριβές πτήσεις για μόλις μια εβδομάδα.
- Η Bora Bora είναι πανέμορφη αλλά θεωρώ 7 ημέρες πολλές για το lagoon της. Βάλε και 1-2 διανυκτερεύσεις σε Tahiti (έχει κάποια αξιοθέατα και ωραίες διαδρομές) και σπάσε τη διαμονή και σε ακόμη ένα τουλάχιστον μικρότερο νησί. Πχ. Moorea ή Huahine από τα κοντινά. Έτσι και κόστος θα εξοικονομήσεις αλλά και θα γεμίσεις με παραπάνω εικόνες.
- Tip: Εμείς όταν είχαμε πάει είχαμε εκμεταλλευτεί μια boutique κρουαζιέρα, μπορείς να πάρεις ιδέες από την ιστορία μας εδώ: Πολυνησία με Ιστιοφόρο Το αναφέρω γιατί έτσι εξοικονομήσαμε τρελά σε καταλύματα, φαγητό (που είναι πανάκριβο εκεί) αλλά καταφέραμε να δούμε και πολλά περισσότερα νησιά. Το συγκεκριμένο ξέρω ότι ότι δεν πάει πλέον εκεί, έχει όμως άλλα, Paul Gaugin, Windstar και ίσως περισσότερα για να τσεκάρεις.

Nikos1986

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κανάρια
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Καλησπέρα σε όλους,

Έχουμε προγραμματίσει τον γάμο μας για τις αρχές Οκτωβρίου 2025, οπότε αμέσως μετά θα ακολουθήσει το γαμήλιο ταξίδι μας στη Γαλλική Πολυνησία. Θα ήθελα συμβουλές και εμπειρίες από άτομα που έχουν ήδη επισκεφθεί την περιοχή. Σκοπεύω να απευθυνθώ σύντομα σε κάποιο τουριστικό γραφείο και θα ήθελα να θέσω κάποια θέματα προς συζήτηση.

• Προτάσεις για αξιόπιστα τουριστικά γραφεία.
  • Είναι ο Οκτώβριος καλός μήνας για το ταξίδι;
  • Ποιο είναι το ελάχιστο budget για 7 ημέρες διαμονής (εκτός από ξενοδοχείο και αεροπορικά);
  • Προτάσεις για διαμονή σε μπανγκαλόου πάνω στο νερό.
Κάθε βοήθεια είναι καλοδεχούμενη.

1. Με τουριστικό γραφείο δεν έχω πάει, γύρισα κάμποσα μια φορά για τη Χαβάη, μου πρότειναν όσο κόστισε όλο το ταξίδι μόνο για αεροπορικά + ξενοδοχεία, και δεν ξαναπήγα. Πάντως, ρίξε μια ματιά σε αυτά τα έξοδα αν έκλεινες μεμονωμένα και μπορείς να πας να ρωτήσεις, δεν χάνεις κάτι. ;)

2. Οκτώβρης / Νοέμβρης είναι μεταβατικοί μήνες για το Νότιο Ειρηνικό. Είχα πάει πέρυσι τον Νοέμβρη στα Κουκ, που είναι δίπλα. Ο καιρός μου έκατσε μια χαρά, δεν είχε και κόσμο. Μόνο μην ξεγελαστείς από τις θερμοκρασίες (στυλ 25 βαθμών), πάρε λεπτότερα ρούχα από αυτά που θεωρείς ότι θα χρειαστείς και μπόλικο αντηλιακό. Ο ήλιος στους τροπικούς καίει δυσανάλογα πολύ σε σχέση με τη θερμοκρασία του αέρα. Μπάνιο έκανες κανονικά (στις λιμνοθάλασσες τουλάχιστον, δεν μπορούσες να βγεις και έξω από τον ύφαλο :haha:). Έχω διαβάσει ότι ο καιρός στον Ειρηνικό χειροτερεύει όσο πας δυτικά (δηλαδή προς Αυστραλία), οπότε θεωρητικά είσαι στη safe side σε σχέση με εμένα.

3 , 4. Το μπάτζετ και τα bungalows δεν τα γνωρίζω, πάντως φημολογούνται ότι είναι ακριβά.

Για πού λέτε; Για τη Bora Bora κάπου το έχασα. Ταϊτή Οκτώβρη δεν θα πήγαινα. Θα κοίταζα και το Huahine, που γράφει και ο tripdreamer1975, αν και πρώτες μου επιλογές θα ήταν Hiva Oa (αν έβγαινε το μπάτζετ - αλλά για να ρωτάς για over-the-water bungalow μάλλον βγαίνει) και Tikehau. Τα δύο τελευταία είναι τελείως διαφορετικά μεταξύ τους, το πρώτο βουνό το δεύτερο θάλασσα.

Last edited:

xalara

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αndromeda
Ταξίδι-Όνειρο
Bora-bora
Εμεις τα είχαμε κλείσει όλα μόνοι μας, το οποίο με booking και Google flights ειναι πανευκολο. Θα πρότεινα να τσεκαρεις τιμες πριν πας σε πρακτορεία.

Μιας και ειναι μακρινό ταξίδι θα πρότεινα και εγω να το σπασετε με ενδιάμεση στάση (Λος Άντζελες ισως το ποιο ευκολο). Εμεις ειχαμε από Χιλή και Νησι Πασχα.

Απο ξενοδοχεία ειχαμε μείνει σε 3 (για ποικιλία). Το Moana, Thalasso και Conrad. Το Thalasso μας αρεσε περισσότερο. Το Moana εχει μια τελεια δημόσια παραλια διπλα.

Το φαι στα ξενοδοχεία αυτα ειναι πανάκριβο, οποτε πηγαμε σε ενα σουπερμάρκετ διπλα στο λιμανι την πρωτη μερα για προμήθειες.

Η άποψη μου είναι οτι το μερος αξιζει μονο αν μεινεις σε overwater villa. Η αίσθηση να βουτας στη θάλασσα απο το δωματιο ή να βλεπεις τα ψαρακια απο το τραπεζακι του σαλονιου είναι μοναδική. Για παράδειγμα στο Conrad μειναμε σε βιλα στην στερια και δεν το απαλαυσαμε το ιδιο. Καταλλα και η Ελλάδα μας εχει τελειες παραλίες.

Απο δραστηριότητες εκτος απο τις ατέλειωτες ωρες snorkeling και κανο, μας αρεσε το κολυμπι με καρχαρίες (εξω απο το λαγκουν) και ο γυρος του νησιου με τζετ σκι. Ειδικά το τελευταίο απο τις καλύτερες δραστηριότητες που χω την τυχη να κανω.

Η Ταϊτή προσωπικά δεν μας άρεσε σαν μερος οπότε αν ξαναπήγαινα θα την απεφευγα τελειως. Το νησι του Moorea ηταν ενδιαφέρον και σχετικα φτηνη πρόσβαση με το φέρι.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα