drDorothy
Member
- Μηνύματα
- 132
- Likes
- 1.050
https://www.worldometers.info/coronavirus/Στα στατιστικά του ιού και για όσους επιμένουν ότι η θνητότητά του είναι 3 και 4%, ας δούμε πώς τα πάει η Ισλανδία και η Ελλάδα.
Ισλανδία: 1,220 κρούσματα, 0 θάνατοι και 1 κάτοικος στους 300 είναι φορέας
Ελλάδα: 1,415 κρούσματα, 51 θάνατοι, 1 κάτοικος στους 7,500 είναι φορέας
Η Ισλανδία που μάλλον καταφέρνει να ανιχνεύει πολύ περισσότερα κρούσματα ακόμα και τα πιο ήπια ή ασυμπτωματικά εμφανίζει τεράστιο ποσοστό κρουσμάτων ανά συνολικό πληθυσμό και κανένα θάνατο (γιατί προφανώς τα περισσότερα των ανιχνευθέντων κρουσμάτων είναι πολύ ήπια για να προκαλέσουν απώλεια). Γεγονός που θα μπορούσε να μας κάνει να συμπεράνουμε ότι ίσως η πραγματική θνητότητα του ιού να είναι μικρότερη του ‰, όσο δηλαδή και το άνω όριο της εποχικής γρίπης.
Η Ελλάδα που μάλλον ανιχνεύει μόνο τα επείγοντα και βαριά περιστατικά που εμφανίζονται για εξέταση στο σύστημα υγείας, έχει εξαιρετικά μικρό αριθμό κρουσμάτων και πολύ μεγάλο αριθμό θανάτων.
-Η Ισλανδία έχει 2 θανάτους, 6/1.000.000 κατοίκους (η Ελλάδα 51, 5/1.000.000).
-Οι αρμόδιοι, που απαξιείς από τον καναπέ, έχουν πει επανειλλημένα ότι τα κρουσματα είναι πολλαπλάσια των μετρημένων, και βλέπουμε την κορυφή του παγόβουνου, δεν είναι νέο.
-Το επιχείρημα της θνητότητας ανάλογης της εποχικής γρίπης το θεωρώ αστείο, το διαψεύδει κάθε μέρα η πραγματικότητα σε όλο και περισσότερα μέρη του πλάνητη, και όχι (μόνο) βάσει αριθμών (φαντάζομαι και για τη γρίπη κάθε χρόνο στη Νεα Υόρκη φτιάχνανε νοσοκομείο στο central park και δε μας το λέγανε).
-Στην ιατρική δεν παίζει ρόλο μόνο η θνητότητα και θνησιμότητα ενός λοιμώδους παράγοντα, αλλά και η μεταδοτικότητα, ο τρόπος μετάδοσης, η ύπαρξη ανοσίας στον πληθυσμό, το τι είδους νόσο προκαλούν κλπ. Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν ιό που μεταδίδεται πανεύκολα, δεν έχει σχεδόν κανείς αντισώματα και προκαλεί σε πολλούς βαριά νόσο που σκοτώνει έχοντας καταναλώσει μεγαλους πόρους τους συστήματος υγείας (τα οποία και καταρρέουν, ναι, για πρώτη φορά).