thrylosveria
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Βαλτικες
- Ταξίδι-Όνειρο
- φινλανδια
Ε, αφου το λεει το ΟΠΕΝ ,τοπ καναλι, τα αλλα ολα ειναι φληναφηματα !!!
Στην Ροδο οι περισσοτεροι ξενοδοχοι που ξερω προετοιμαζονται για το αισιοδοξο σεναριο που μιλα για ανοιγμα της σεζον για Ιουλη. Τωρα τι ποσοστο ξενοδοχειων θα ανοιξουν με τι τιμες και τι πληροτητα αγνωστο ακομα και για τους ιδιους τους ξενοδοχους. Επισης παιζει ρολο και τι μετρα θα παρουν. Ας πουμε φιλος μου που εχει ξενοδοχειο 70 δωματιων μου ειπε οτι αν απαγορευτει ο μπουφες και απαιτησουν μονο σερβιριστο φαγητο θα ειναι κοστοβορο για τα μικρα ξενοδοχεια να προσλαβουν εξτρα κοσμο για αυτη την δουλεια συν μεγαλη ταλαιπωρια για τριμηνη σεζον. Οποτε θα το σκεφτουν αν το ανοιξουν και αναλογα και με τις κρατησεις βεβαια. Τα μεγαλα λογικα θα ανοιξουν οταν ανοιξει η σεζον οσο κομμενη και να ειναι. Αυτο για τα μεγαλα ξενοδοχεια πιο πολυ δικη μου εκτιμηση συν καποιες σκορπιες πληροφοριες που εχω απο δω και απο κει ειναι και αφορα κυριως Ροδο και νησια. Η Χαλκιδικη μπορει να δεχεται αλλου ειδους τουρισμο. Δεν ξερω ο καιρος θα δειξει.Μια χαρα τα λεει. Κι εγω θα θεωρησω τεραστια επιτυχια τζιρο της ταξεως του 20% για το 2020. Αν ανοιξω βεβαια διοτι στη Χαλκιδικη πληθαινουν οι φωνες που θελουν ολα τα ξενοδοχεια κλειστα για φετος το Καλοκαιρι. Και δεν σου κρυβω πως συμφωνω κι εγω με αυτη την προταση.
Μπουφές δεν νομιζω να υπαρξει. Μαλλον θα παμε σε φαγητο σε κλειστες συσκευασιες (σαν αυτο που δινουν οι περισσοτερες αεροπορικες) που θα παραδιδεται στο δωματιο.Στην Ροδο οι περισσοτεροι ξενοδοχοι που ξερω προετοιμαζονται για το αισιοδοξο σεναριο που μιλα για ανοιγμα της σεζον για Ιουλη. Τωρα τι ποσοστο ξενοδοχειων θα ανοιξουν με τι τιμες και τι πληροτητα αγνωστο ακομα και για τους ιδιους τους ξενοδοχους. Επισης παιζει ρολο και τι μετρα θα παρουν. Ας πουμε φιλος μου που εχει ξενοδοχειο 70 δωματιων μου ειπε οτι αν απαγορευτει ο μπουφες και απαιτησουν μονο σερβιριστο φαγητο θα ειναι κοστοβορο για τα μικρα ξενοδοχεια να προσλαβουν εξτρα κοσμο για αυτη την δουλεια συν μεγαλη ταλαιπωρια για τριμηνη σεζον. Οποτε θα το σκεφτουν αν το ανοιξουν και αναλογα και με τις κρατησεις βεβαια. Τα μεγαλα λογικα θα ανοιξουν οταν ανοιξει η σεζον οσο κομμενη και να ειναι. Αυτο για τα μεγαλα ξενοδοχεια πιο πολυ δικη μου εκτιμηση συν καποιες σκορπιες πληροφοριες που εχω απο δω και απο κει ειναι και αφορα κυριως Ροδο και νησια. Η Χαλκιδικη μπορει να δεχεται αλλου ειδους τουρισμο. Δεν ξερω ο καιρος θα δειξει.
Εκατσα και ξαναειδα λιγο γιατι δεν τα πολυθυμομουν ολα ακομα στο 13ο λεπτο ειμαι αλλα λεει οτι τα μετρα κοινωνικης απομονωσης δεν παιζουν κανενα ρολο και μετα δειχνει και πινακες για αυτο αν θυμαμαι καλα. Αν ισχυει αυτο και παλι τα νουμερα του ειναι πιο κοντα στην πραγματικοτητα απο αυτα του Ιμπεριαλ που αλλαξανε απο 500.000 σε 20.000. Εκεινος αμφισβητει ευθεως το οτι τα μετρα κοινωνικης απομονωσης μπορουν να σωσουν τοσες ζωες. Και λεει οτι με το να περναμε περισσοτερες ωρες εξω ο ιος θα σκοτωθει πιο ευκολα. Επισης λεει αργοτερα αν θυμαμαι καλα οτι στην Κινα επειδη το αντιληφθηκαν αργα κοπασε το θεμα κι οχι λογω αυστηρης καραντινας.Το έβαλα να το δω, εχω φτάσει ως το 6ο λεπτό περίπου. Ως εδώ έχει κάνει δυο προβλέψεις στις οποίες έχει πέσει δραματικά έξω. (Η ημερομηνία του βίντεο είναι 3/4)
1. Λέει ότι η επιδημία στην Ευρώπη έχει αρχίσει να σβηνει γιατι οι θάνατοι μείωνονται. Τοτε όμως οι θάνατοι ηταν 38.000 και σήμερα είναι 114.000.
2. Για τις ΗΠΑ προβλέπει 500 νεκρούς τη μέρα (κανοντας ένα λογικό άλμα ότι τα κρούσματα θα μένουν σταθερα). Οι νεκροί στις ΗΠΑ είναι εδώ και 15 μέρες περίπου 2500 την ημέρα.
Γενικά απέναντι σε όλη αυτή την πληροφορία χρειάζεται κριτικη σκέψη, καλώς ή κακώς η ιστορία κυλάει πολύ γρήγορα οπότε συντομα θα δουμε ποιος έχει πέσει μέσα (όσοι τουλάχιστον έχουν ικανότητα αντίληψης της πραγματικότητας)
Εγω παλι θεωρω πως τα μεγαλα δεν εχουν τοση πολυτελεια να παραμεινουν κλειστα ασε που μπορουν πιο ευκολα να ριξουν το κοστος κλεινοντας τμηματα οπως ειπες ή μειωνοντας προσωπικο απο τα μικρα. Οταν λεω μεγαλα και μικρα εννοω ξενοδοχεια 300-400 δωματιων και πανω εναντι ξενοδοχειων 50-200 δωματιων. Σκεψου οτι και ενα ξενοδοχειο 150 δωματιων και ενα 800 δωματιων εχει ρεσεψιον, εστιατοριο, πισινα και γενικοτερα παρομοιες facilities. Aπλα το μεγαλυτερο εχει περισσοτερες καμαριερες ισως περισσοτερα εστιατορια αλλα αυτο λυνεται πιο ευκολα. Προσλαμβανει λιγοτερες καμαριερες ή ανοιγει μονο το ενα θεματικο εστιατοριο απο τα τρια που εχει αν εχει μειωμενη πληροτητα. Γενικοτερα εχει μεγαλυτερα περιθωρια ευελιξιας γιατι εχει καλυτερες οικονομιες κλιμακας. Ρεσεψιον, συντηρητης πισινας και αλλες ζωτικες λειτουργιες ειναι εξισου απαραιτητες και στα δυο. Μονο που το μεγαλυτερο εχει καλυτερες πιθανοτητες να τις καλυψει και με μειωμενη πληροτητα. Αν βαλεις στην εξισωση και airbnb αλλα και τουριστικα καταλυματα τυπου ενοικιαζομενων διαμερισματων δυναμικοτητας 5-40 κλινων που τα δουλευει σχεδον αποκλειστικα η οικογενεια αντε με 1-2 υπαλληλους. Τοτε ναι η τελευταια κατηγορια ειναι η ευκολοτερη να ανοιξει για ευνοητους λογους που δεν χρειαζεται να εξηγησω μιας και εσυ απασχολεισαι στον τουρισμο οπως και εγω αρα ξερεις τι λεω.Μπουφές δεν νομιζω να υπαρξει. Μαλλον θα παμε σε φαγητο σε κλειστες συσκευασιες (σαν αυτο που δινουν οι περισσοτερες αεροπορικες) που θα παραδιδεται στο δωματιο.
Εκτιμω πως τα μεγαλα λογω και μεγαλυτερου λειτουργικου κοστους θα ειναι τα πρωτα που θα κλεισουν ή θα ανοιξουν μονο καποια τμηματα τους. Φαντασου ενα ξενοδοχειο με εκατονταδες τετραγωνικών μέτρων κοινοχρηστους χωρους τι κοστος θα εχει μονο για τη διαρκη καθαριοτητα τους αν τους αφησει ανοιχτους.
Γενικα σιχαινομαι τους ρεπουμπλικανους. Απλα τυχαινει να θελουν το ιδιο με μενα σε αυτη την περιπτωση, για τελειως διαφορετικους λογους.Με απογοητεύεις. Για liberal σε είχα για διαφορετικά παραδείγματα προς μίμηση...Σιγουρα οχι τα κόκκινα states .
Ελα ρε την ειδα την συνεντευξη του Κ. Λουλη. Ενταξει ρε συ τι ηθελες να σου πει? Δεν ειδα κατι παραλογο. Ειναι μια πρωτογνωρη κατασταση για ολους. Ισα ισα ο ανθρωπος διακινδυνευσε και προβλεψη σε μια κατασταση που κανεις δεν ξερει πως θα παει. Η ΤUI παγκοσμιος κολοσσος ζητησε δανειο 1,8 δις ευρω. Τι θες να σου κανει και η Ελλαδα. Που τα τελευταια 7-12 χρονια για να λεμε την αληθεια γινονται πραγματα στον τουρισμο και ποιοτικα και ποσοτικα. Ενταξει δεν λεω οτι το εκανε η πολιτικη ηγεσια, το αποτελεσμα ειναι δουλεια ολων των ανθρωπων και φορεων που εμπλεκονται στον τουρισμο. Αλλα και καποιες αγκυλωσεις του παρελθοντος εχουν σταματησει να υπαρχουν πλεον και εχουν απλοποιηθει οι διαδικασιες σε μεγαλο βαθμο. Παθογενειες προφανως και υπαρχουν ακομα. Αλλα τα τελευταια χρονια εχει μεγαλη αυξηση ο τουρισμος στην Ελλαδα. Φετος προ κορωνοιου υπηρχαν προβλεψεις για την καλυτερη χρονια εβερ σε αφιξη τουριστων. Αλλα και για την μετα κορωνοιου εποχη πλασαριζομαστε ως χωρα που θα προτιμηθει ως διακοπες ως ασφαλης προορισμος, μενει να φανει κιολας βεβαια. Νεα Δημοκρατια δεν εχω ψηφισει ποτε αλλα μεχρι στιγμης καλα τα εχει παει σε αυτο το θεμα. Εσυ τι περιμενες να σου πει εν μεσω πανδημιας? Δεν ειναι και το πιο ευκολο πραγμα να καταθεσει πληρες υγειονομικο πρωτοκολλο τηρησης απο τα καταλυμματα την στιγμη που δεν υπαρχει προηγουμενο διαχειρισης τετοιας καταστασης αλλα και απο την στιγμη που τα δεδομενα αλλαζουν μερα με την μερα. Μεχρι και η παγκοσμια ιατρικη κοινοτητα διαφωνει για το ποια μετρα πρεπει να ληφθουν και ποια οχι. Μειωση φυσικα και θα υπαρξει αλλα οπως ειδες και στην Παρο οπως και στην Ροδο ετοιμαζονται για το αισιοδοξο σεναριο. Μου φαινεται παραξενο που στην Χαλκιδικη αυτοι που μιλας δεν σκοπευουν καν να ανοιξουν και μαλιστα εισηγουνται να μεινουν κλειστα τα ξενοδοχεια. Στη Ροδο οσοι εχω μιλησει ευχονται ν' ανοιξει και οπως παει. Ενταξει αν οι κρατησεις δεν καλυπτουν ουτε τα λειτουργικα εξοδα (δεν μιλω καν για τα παγια), προφανως δεν θα ανοιξουν. Αυτοι που εχουν δανεια θα εχουν τεραστιο θεμα. Αν για κατι θα κατηγορουσα ολες τις κυβερνησεις του Νοτου οχι μονο την δικη μας ειναι γιατι δεν εθεσαν θεμα βετο για το κορωνοομολογο και δεχτηκαν να δανειστουν απο τον ESM. Αν ειχε βγει κορωνοομολογο θα ηταν πολυ πιο ευκολο οι τραπεζες να διευκολυνθουν και με την σειρα τους να διευκολυνουν την πληρωμη καποιων χρεων σε μεγαλες ξενοδοχειακες και μη επιχειρησεις αλλα και σε ιδιωτες!@Nikos86 οπως θα καταλαβεις αμα δεις το βιντεο (απο το 28 περιπου και μετα).δεν υπαρχει κανενα σχεδιο για τον τουρισμο.
https://m.tvxs.gr/mo/i/315645/f/new...-etaireia-na-apozimionoyme-ergazomenoys-.html
Για να μην αρχισω να μιλαω για το διορισμο της γυναικας του "φτωχου" γραμματεα στο ιδιαιτερο γραφειο του υπουργου τουρισμου.