• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Συζήτηση για το νέο κοροναϊο

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

drDorothy

Member
Ναι βρε αλλα αλλο το γεγονος και αλλο οι προβλεψεις. Ειναι πολυ πιθανον η αληθεια να βρισκεται στην μεση και εδω που τα λεμε Ο ΠΟΥ εχει αναθεωρησει απο τις αρχικες του εκτιμησεις. Πολυ πιθανον οταν ξεκαθαριστει ολο αυτο η αληθεια να ειναι τοσο στην μεση που θα μπορει να ισχυριζεται ο καθενας τα δικα του και να εχετε την ευκαιρια με τον Νορθ να τσακωνεστε στην αιωνιοτητα για την αναγκαιοτητα ή μη των μετρων. :)
Επίσης όπως γράφεις κι εσύ το δίλλημα δεν είναι αν μας αρεσουν ή όχι τα μέτρα, αλλά αν είναι αναγκαία.
Είναι αναγκαίο κακό, δε νομίζω ότι τα θέλει κάποιος. Αναγκαίο όμως, συμφωνεί και ο Ιωαννίδης ;).

Το μέτρο εγκλεισμού θα αποδειχτεί πράγματι αποτελεσματικό; Είναι μια απαραίτητη, τυφλή απάντηση σε συνθήκες έλλειψης αξιόπιστων δεδομένων. Δεν ξέρουμε πόσο αποτελεσματικός είναι τελικά, αλλά χωρίς δεδομένα δεν υπάρχει άλλη λύση.
https://ygeiamou.gr/ειδήσεις/πολιτι...s-mines-den-echoume-katalavi-pou-vriskomaste/

(Τωρα αν πεταχτεί κάποιος και πεί να βλέπεις που συμφωνείς με τον Ιωαννίδη πραγματικά θα σηκωσω τα χερια ψηλά :lol:)

Nikos86

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Στον χρονο!
Επίσης όπως γράφεις κι εσύ το δίλλημα δεν είναι αν μας αρεσουν ή όχι τα μέτρα, αλλά αν είναι αναγκαία.
Είναι αναγκαίο κακό, δε νομίζω ότι τα θέλει κάποιος. Αναγκαίο όμως, συμφωνεί και ο Ιωαννίδης ;).

Το μέτρο εγκλεισμού θα αποδειχτεί πράγματι αποτελεσματικό; Είναι μια απαραίτητη, τυφλή απάντηση σε συνθήκες έλλειψης αξιόπιστων δεδομένων. Δεν ξέρουμε πόσο αποτελεσματικός είναι τελικά, αλλά χωρίς δεδομένα δεν υπάρχει άλλη λύση.
https://ygeiamou.gr/ειδήσεις/πολιτι...s-mines-den-echoume-katalavi-pou-vriskomaste/

(Τωρα αν πεταχτεί κάποιος και πεί να βλέπεις που συμφωνείς με τον Ιωαννίδη πραγματικά θα σηκωσω τα χερια ψηλά :lol:)
E καλα προφανως και κανενας δεν τα θελει για την αναγκαιοτητα τους μιλαμε. Ενταξει εμμεσως οταν σου λεει οτι ισως παμε σε ενδεχομενο φιασκο σαν να σου λεει οτι τα μετρα ειναι αν οχι αχρειαστα υπερβολικα αλλα υπαρχει και αυτος ο επιστημονας που ειχα ποσταρει και πριν καποιες βδομαδες αν δεν κανω λαθος που τα αμφισβητει ευθεως, Αν θες δεσ το!
Δεν ξερω αν εχει δικιο, παντως υπαρχουν επιστημονες, μειοψηφια μεν αλλα υπαρκτη που αμφισβητει την αναγκαιοτητα των μετρων. Βεβαια αν ημουν πολιτικος και εγω μαλλον στην safe λυση θα πηγαινα. Δεν θα ηθελα να ειμαι υπευθυνος για τυχον θανατο τοσων πολιτων αλλα ως πολιτης αμφιβαλλω για την αναγκαιοτητα τους χωρις ωστοσο να την αμφισβητω, δεν εχω την επιστημονικη επαρκεια για να το κανω.

Υ.Γ.: Aλλαξα το λινκ γιατι δεν ηξερα αν το εβγαζε πριν!

Last edited:

Ntt

Member
Το αν τα μέτρα ήταν ή όχι αναγκαία θα κριθεί εκ του αποτελέσματος.

Επιστήμονας δεν είμαι, αλλά αν είναι τόσο μεταδοτικός, ένα άτομο αρκεί να βγει μετά την άρση της καραντίνας και θα κολλήσει τους πάντες.

Τα μέτρα έγιναν απλά για να δοθεί παράταση στα συστήματα υγείας ανά τον κόσμο.

Όσα συστήματα πρόλαβαν προετοιμάστηκαν.

Τα μέτρα ήταν λογικό να παρθούν γιατί το πολιτικό κόστος είναι ανυπολόγιστο.
Άλλωστε έχετε δει πολιτικό να πληρώνει την οικονομική κρίση? Ποτέ κανείς.

Όμως είναι αλλιώς να πεθάνει κόσμος μετά τα μέτρα γιατί όλοι θα πουν "κάναμε ότι μπορέσαμε"

Καλά όσοι πιστέψατε ότι από 5 μαϊου θα βγείτε και δεν κολλήσετε, καλύτερα να μείνετε μέσα.

Last edited:

paefstra

Member

Ο προφεσορ ειπε για τη μελετη του Imperial College και εκανε γαργαρα τη δικη του του Στανφορντ. Βουρκωσα πραγματικα, εσωσε την αξιοπρεπεια του μετα την κατακραυγη, πολυ καλο σημαδι. Καποιοι βεβαια στον ακαδημαικο χωρο ελπιζαν οτι μετα την κατακραυγη για,τα λαθος δεδομενα και τα αναξιοπιστα τεστ θα εκανε επιτελους λιγη ησυχια, αλλα προτιμα την τακτικη "χερι που δεν μπορεις να δαγκωσεις, φιλησε το" , σε λιγο θα συμφωνει με τον Τσιοδρα και θα μεινουν μονοι σε μια ερημο οσοι περιμενουν τη δικη του.

Last edited:

chrisbd

Member

Είπαμε συμφωνεί διαφωνώντας... όσο και αν κάποιοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν..

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Στην τελευταία του συνέντευξη ο Ιωαννίδης είπε ότι οι ερευνητές του Imperial κάνανε συνεχόμενα, τεράστια λάθη στις εκτιμήσεις τους. Ο άνθρωπος μοιράζει φάπες με χαμόγελο.

43:30-45:50
The problem with the Imperial College study is that they used very inaccurate inputs in their modelling. The scientists who did these calculations, they are knowledgeable scientists but even the best scientists in the world if you give them estimates of parameters that are completely off, in this case actually astronomically off compared to reality, they will get astronomically wrong results.

paefstra

Member
Ο άνθρωπος μοιράζει φάπες με χαμόγελο
Σαν τον Δον Κιχωτη που βαρουσε τους ανεμομυλους.
Πρεπει να νιωθει μεγαλη μοναξια ο προφεσορ που οι κυβερνησεις της Ευρωπης συνολικα τον εγραψαν εδω και 40 μερες στα μεζεα τους γιατι Imperial. Κουραγιο και ευχες για πολιτικη καριερα στο Αμερικα.

Vasileti

Member
tripakias τελικά το ένα από τα τρία μεγάλα ξενοδοχεία που επρόκειτο να λειτουργήσει, στο πολύ μικρό δειγμα που ειχαμε, προετοιμάζεται για του χρόνου, φετος δεν.
Δειτε λίγο αυτό https://www.fortunegreece.com/artic...QS6e5NpqQRdcauH0JWXByEtoPE_n9CQo2wKw75sCBmluw φανταζομαι ότι στα μενου των booking κλπ θα αλλάξουν δραστικά τα φίλτρα αναζήτησης και θα ενοποιηθούν και με τις αναζητήσεις μετακινήσεων κλπ αναγκαίων υπηρεσιών

drDorothy

Member
E καλα προφανως και κανενας δεν τα θελει για την αναγκαιοτητα τους μιλαμε. Ενταξει εμμεσως οταν σου λεει οτι ισως παμε σε ενδεχομενο φιασκο σαν να σου λεει οτι τα μετρα ειναι αν οχι αχρειαστα υπερβολικα αλλα υπαρχει και αυτος ο επιστημονας που ειχα ποσταρει και πριν καποιες βδομαδες αν δεν κανω λαθος που τα αμφισβητει ευθεως, Αν θες δεσ το!
Δεν ξερω αν εχει δικιο, παντως υπαρχουν επιστημονες, μειοψηφια μεν αλλα υπαρκτη που αμφισβητει την αναγκαιοτητα των μετρων. Βεβαια αν ημουν πολιτικος και εγω μαλλον στην safe λυση θα πηγαινα. Δεν θα ηθελα να ειμαι υπευθυνος για τυχον θανατο τοσων πολιτων αλλα ως πολιτης αμφιβαλλω για την αναγκαιοτητα τους χωρις ωστοσο να την αμφισβητω, δεν εχω την επιστημονικη επαρκεια για να το κανω.

Υ.Γ.: Aλλαξα το λινκ γιατι δεν ηξερα αν το εβγαζε πριν!
Το έβαλα να το δω, εχω φτάσει ως το 6ο λεπτό περίπου. Ως εδώ έχει κάνει δυο προβλέψεις στις οποίες έχει πέσει δραματικά έξω. (Η ημερομηνία του βίντεο είναι 3/4)
1. Λέει ότι η επιδημία στην Ευρώπη έχει αρχίσει να σβηνει γιατι οι θάνατοι μείωνονται. Τοτε όμως οι θάνατοι ηταν 38.000 και σήμερα είναι 114.000.
2. Για τις ΗΠΑ προβλέπει 500 νεκρούς τη μέρα (κανοντας ένα λογικό άλμα ότι τα κρούσματα θα μένουν σταθερα). Οι νεκροί στις ΗΠΑ είναι εδώ και 15 μέρες περίπου 2500 την ημέρα.

Γενικά απέναντι σε όλη αυτή την πληροφορία χρειάζεται κριτικη σκέψη, καλώς ή κακώς η ιστορία κυλάει πολύ γρήγορα οπότε συντομα θα δουμε ποιος έχει πέσει μέσα (όσοι τουλάχιστον έχουν ικανότητα αντίληψης της πραγματικότητας)

paefstra

Member
Οι πολίτες ζητάνε ανοιχτά σχολεία.

Βραβειο Κουλιτζερ. Ερευνα χωρις γραφικα με ενοποιηση των κατηγοριων απαντησεων και ωωωωπ γραφικα μονο στη δημοφιλια των κομματων.
Υποθετω οτι Τσιοδρας μεχρι να σβησει ο ηλιος μ αυτο που ειδα/

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
tripakias τελικά το ένα από τα τρία μεγάλα ξενοδοχεία που επρόκειτο να λειτουργήσει, στο πολύ μικρό δειγμα που ειχαμε, προετοιμάζεται για του χρόνου, φετος δεν.
Δειτε λίγο αυτό https://www.fortunegreece.com/artic...QS6e5NpqQRdcauH0JWXByEtoPE_n9CQo2wKw75sCBmluw φανταζομαι ότι στα μενου των booking κλπ θα αλλάξουν δραστικά τα φίλτρα αναζήτησης και θα ενοποιηθούν και με τις αναζητήσεις μετακινήσεων κλπ αναγκαίων υπηρεσιών
Μια χαρα τα λεει. Κι εγω θα θεωρησω τεραστια επιτυχια τζιρο της ταξεως του 20% για το 2020. Αν ανοιξω βεβαια διοτι στη Χαλκιδικη πληθαινουν οι φωνες που θελουν ολα τα ξενοδοχεια κλειστα για φετος το Καλοκαιρι. Και δεν σου κρυβω πως συμφωνω κι εγω με αυτη την προταση.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.641
Μέλη
39.380
Νεότερο μέλος
Stagkia