Συζήτηση για το νέο κοροναϊο

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ναι μαλλον , γιατι ολοι διαβασαμε αυτο και καταλαβαμε οτι δεν λεει για Β Ευρωπη:
να εργάζεται μειωμένο ωράριο για 450 ευρώ/μήνα για να πληρώσει την ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη η οποία δεν είναι δωρεάν καθώς είναι και υποχρεωτική.
Δεν ξερω αν υπαρχει χωρα της Β. Ευρωπης που δεν παρεχει ασφαλεια στους φοιτητες. Σιγουρα ομως η ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη δεν ειναι 100% δωρεαν καθως υπαρχει ελαχιστη συμμετοχη ή απαλλαγη στα νοσηλεια. Η ουσια ειναι πως ναι, οι φοιτητες συνηθως δουλευουν (βεβαια αρκετοι ζουν με δανεια και επιδοματα)
για την υγεια τους και για αλλα εξοδα (μεταξυ των οποιων συχνοτατο ειναι τα ταξιδια) γιατι λεφτα απο τον μπαμπα και τη μαμα δεν έχει (κι αν εχει, ειναι δανεικα ή δωρο σε εξαιρετικες περιπτωσεις).

Sevro

Member
@Sevro σε προσωπικο επιπεδο, σου ευχομαι ειλικρινα να μην εχεις εκκρεμμοτητες με στρατολογιες κλπ το 7μηνο που εισαι στην Ελλαδα. Αυτο πραγματι θα παει τη ζωη σου πολυ λαθος αυτη τη στιγμη, οχι το αν θα πινεις καφεδες. Και ολα να τελειωσουν αναιμακτα για ολους, αν γινεται.
Δεν θα παταγα το ποδι μου εδω αν υπηρχε ενδεχομενο να μη μπορω να ξαναφυγω λογω...στρατου.

chrisbd

Member
Ένας συμφοιτητής του γιου μου Σουηδός του λέει πέρσι λίγο πριν κλείσουν για καλοκαιρι "τι θα κάνεις ;;"
"θα πάω Ελλάδα" του απαντά " αα θα δουλέψεις εκεί;; δεν βρήκες τίποτα εδώ;;" "τι εννοεις;"
"ε δεν θα δουλέψεις για να βγάλεις κάτι για τα έξοδά σου;;" ο δικός μου ντράπηκε και του εδωσε μια απάντηση όπως ο πρόεδρος του Εδεσσαικού ανάθεμα και αν κατάλαβε τι του είπε...

Όλοι τους εργάζονται και οχι μόνο τα καλοκαίρια..

paefstra

Member
Ένας συμφοιτητής του γιου μου Σουηδός του λέει πέρσι λίγο πριν κλείσουν για καλοκαιρι "τι θα κάνεις ;;"
"θα πάω Ελλάδα" του απαντά " αα θα δουλέψεις εκεί;; δεν βρήκες τίποτα εδώ;;" "τι εννοεις;"
"ε δεν θα δουλέψεις για να βγάλεις κάτι για τα έξοδά σου;;" ο δικός μου ντράπηκε και του εδωσε μια απάντηση όπως ο πρόεδρος του Εδεσσαικού ανάθεμα και αν κατάλαβε τι του είπε...

Όλοι τους εργάζονται και οχι μόνο τα καλοκαίρια..
Κι εγω εργαζομουν στην Ελλαδα ως φοιτητρια. Γι αυτο δεν πηγα Erasmus (μου ειχε κακοφανει λιγο γιατι πηγαν οι περισσοτεροι φιλοι μου). Υποθετω οτι το κανουν αρκετοι φοιτητες κι εδω. Ειναι θεμα νοοτροπιας και πως αντιμετωπιζεις την ανεξαρτησια.

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Υπάρχει και σε άλλα blogs, δεν το βλέπω πουθενά σε ενημερωτικά sites.. Επίσης με φίλη μου που μίλησα στην Ιταλία, 1 ώρα από το Μιλάνο, πληθαίνουν οι φωνές ότι κάποιους θάνατους στη περιοχή της λόγω καρδιακής προσβολής, τους "χρεώνουν" στον κορωνοϊό.

https://newsin10-gr.blogspot.com/2020/04/78.html

alma

Member
Το κρατος κανει αυτο που θεωρει οτι ειναι το σωστοτερο για να προστατεψει την δημ υγεια, τους πορους για την δημ.υγεια κλπ...μας αρεσει δεν μας αρεσει...
Τωρα το αν εσενα η εμενα δεν μας αφηνει να παιξουμε ενα μπασκετακι λυπαμαι αλλα ετσι ειναι...
Οταν ζεις σε μια κοινωνια κρατος κλπ υπαρχουν καποιοι κανονες...αν δεν μας αρεσουν μπορουμε να παμε σε αλλο κρατος...
Τα κράτη παίρνουν μέτρα αυστηρότερα το ένα μετά το άλλο. Στην Ευρώπη, την Ασία, την Λατινική Αμερική...Ακόμα κι αν κάποιος είναι τελείως αδιάφορος για τη δημόσια υγεία αν ψάχνει κράτη χωρίς μέτρα θα δυσκολεύεται όλο και περισσότερο να βρει.Κατά τα άλλα συμφωνώ πως όλοι είναι ελεύθεροι να πάνε σε άλλο κράτος αν κάποιο δεν τους αρέσει, εφόσον βέβαια το άλλο κράτος τους δέχεται...

Κατά τ'άλλα είμαστε πολλοί οι νέοι που και για τη δημόσια υγεία είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε θυσίες και ενδιαφερόμαστε για τους 60ρηδες, τους 70ρηδες, τα παιδιά και τους ενήλικες με προβλήματα υγείας που ανήκουν στις ευπαθής ομάδες και όχι μόνο..
Χάρηκα που μιλώντας με άτομα της ηλικίας μου(όλοι λίγο πριν ή λίγο μετά τα 30) οι περισσότεροι δεν σκέφτονταν τον εαυτούλη τους. Φυσικά πάντα θα υπάρχουν κι αυτοί που λες...που θα τους ενδιαφέρει κυρίως π.χ.αν θα παίξουν μπασκετάκι. Εννοείται με όσους τέτοιους έχω μιλήσει δηλώνουν πως αν νοσούσε άτομο της οικογένειας τους(παιδί, γονιός, αδερφός κλπ) θα άλλαζαν αρδην γνώμη...

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Υπάρχει και σε άλλα blogs, δεν το βλέπω πουθενά σε ενημερωτικά sites.. Επίσης με φίλη μου που μίλησα στην Ιταλία, 1 ώρα από το Μιλάνο, πληθαίνουν οι φωνές ότι κάποιους θάνατους στη περιοχή της λόγω καρδιακής προσβολής, τους "χρεώνουν" στον κορωνοϊό.
Μην κάνεις θόρυβο. Τα πρόβατα είναι τώρα στο μαντρί και περιμένουν ενημέρωση.

Υ.Γ. Την ίδια ενημέρωση είχα από γνωστό που ζει και εργάζεται στο Βαρέζε.

drDorothy

Member

https://newsin10-gr.blogspot.com/2020/04/78.html
Ταυτόχρονα αυξάνονται οι λίγο πιο επίσημες φωνές που λένε ότι οι θανατοι σε Ιταλία και Ισπανία είναι υποεκτιμημένοι και στην πραγματικότητα πολύ περισσότεροι.

http://archive.vn/aEO3g
https://www.economist.com/graphic-d...-appears-higher-than-official-figures-suggest
https://www.web24.news/u/2020/03/th...virus-is-clearly-underestimated-in-spain.html
https://www.wsj.com/articles/italys-coronavirus-death-toll-is-far-higher-than-reported-11585767179
Σε όλα τα άρθρα το συμπέρασμα βασίζεται κυρίως στο ότι οι συνολικοι θάνατοι (ανεξαρτήτως αιτίου) σε ορισμένες περιοχές είναι πολύ περισσότεροι από το άθροισμα των αναμενόμενων θανάτων (αναλογικά με προηγούμενα έτη) και θανάτων απο covid19.

*τα δύο πρωτα λινκ είναι το ίδιο αρθρο, απλά απευθειας απο τον economist θέλει συνδρομή

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1201971219303285
In recent years, Italy has been registering peaks in death rates, particularly among the elderly during the winter season. Influenza epidemics have been indicated as one of the potential determinants of such an excess. The objective of our study was to estimate the influenza-attributable contribution to excess mortality during the influenza seasons from 2013/14 to 2016/17 in Italy.

We estimated excess deaths of 7,027, 20,259, 15,801 and 24,981 attributable to influenza epidemics in the 2013/14, 2014/15, 2015/16 and 2016/17, respectively, using the Goldstein index.

drDorothy

Member
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1201971219303285
In recent years, Italy has been registering peaks in death rates, particularly among the elderly during the winter season. Influenza epidemics have been indicated as one of the potential determinants of such an excess. The objective of our study was to estimate the influenza-attributable contribution to excess mortality during the influenza seasons from 2013/14 to 2016/17 in Italy.

We estimated excess deaths of 7,027, 20,259, 15,801 and 24,981 attributable to influenza epidemics in the 2013/14, 2014/15, 2015/16 and 2016/17, respectively, using the Goldstein index.

Όταν τελειώσει αυτή η επιδημία θα μπορούμε να κανουμε και για αυτην estimations.

x7777

Member
Επόμενο Ταξίδι
Mexico
.Κατά τα άλλα συμφωνώ πως όλοι είναι ελεύθεροι να πάνε σε άλλο κράτος αν κάποιο δεν τους αρέσει, εφόσον βέβαια το άλλο κράτος τους δέχεται...

Οταν ζεις σε μια κοινωνια κρατος κλπ υπαρχουν καποιοι κανονες...αν δεν μας αρεσουν μπορουμε να παμε σε αλλο κρατος...
Χωρίς να παίρνω το μέρος κανενός απο τα δύο άκρα για τα μέτρα (εμένα μου φαίνεται ότι παίρνουν το μόνο μέτρο που μπορούν,μη αποδοτικό μακροπόθεσμα, χωρίς κανένα σχεδιασμό για την επόμενη μέρα), φαντάζομαι αυτό που γράφετε (ότι σε όποιον δεν του αρέσει φεύγει) ισχύει και όταν κόβονται συντάξεις, όταν μειώνονται οι μισθοί δημοσίου/ιδιωτικού τομέα κλπ.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.644
Μέλη
39.395
Νεότερο μέλος
Sofiakorali