paefstra
Member
Επειδη εχει ενδιαφερον αυτο, ενας καλος χριστιανος θα σου πει οτι καποιες ερωτικες πρακτικες ειναι το ιδιο και πιο σιχαμερες αλλα αυτο δεν σταματα τους ανθρωπους.2. Μου ερχεται να ξερασω και μονο στην ιδεα να το βαζω στο στομα μου. Δεν ειναι αηδια;
Επειδη εχει ενδιαφερον, επισης, εψαξα λιγο τις αποψεις ριζοσπαστων θεολογων για το θεμα (υπαρχουν κι αυτοι, απιστευτο ε?). Λοιπον, λενε πως ολη αυτη η θεολογια της Ευθυνης ως πολεμικη της θεολογιας της Ευχαριστιας ειναι παλια ιστορια αλλα αναδεικνυεται πιο εντονα αυτες τις μερες . Ειναι σαν να λενε σε σενα "το να κανεις σεξ ειναι ανευθυνο εναντια στους ηλικιωμενους". Πως θα ενιωθες αν σου ελεγε η γιαγια της Thunberg "you stole my future. How dare you?" με βλοσυρο υφος σε αυτη την περιπτωση γιατι εχεις ευθυνη για την επιβιωση της? Καπως ετσι νιωθουν.
Το τονιζω οτι δεν μεταφερω δικες μου σκεψεις η αποψεις, εγω δεν πιστευω, αλλα εμαθα πως ενας ριζοσπαστης θεολογος θα θεωρουσε πως η μετοχη στην Ευχαριστια σημερα χαρακτηριζεται ως "ανευθυνη" οπως η μετοχη σε καθε ερωτα, ενω ολη αυτη η θεολογια της Ευθυνης δεν ειναι παρα ενας ανεραστος μικροαστισμος. Βρηκα τη σκεψη ενδιαφερουσα, κι ας μην πιστευω.
Last edited: