Συζήτηση για θρησκείες, πρακτικές, κινήματα και άλλα πολλά

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Οριστε τι επαθα τωρα, να εξηγω επιχειρηματα που δεν πιστευω απλα προσπαθησα να καταλαβω (και πλησιασα αρκετα, χωρις να τα αποδεχομαι, αλλα προσπαθω να μην τα βλεπω ολα ασπρο- μαυρο)
Υποψιαζομαι, με καθε επιφυλαξη, πως η ρητορικη της Ευθυνης για την καθε γιαγιουλα που κινδυνευει μοιαζει με την υστερια της Greta Thunberg στα αυτια τους. Ε, γι αυτο πιο παραστατικα βαζουν το παραδειγμα της πιθανως υστερικης γιαγιας της που κουναει το δαχτυλο. Δεν ξερω αν εγινα κατανοητη, ερμηνευντας επιχειρημα που δεν ασπαζομαι και αυτο αρχιζει να ξεπερναει τη διερευνηση τους θεματος που εκανα, ουφ!
Τώρα, άμα σου πω ότι στο αρχικό σου ποστ δεν ήξερα ούτε ποιά είναι η Thunberg θα με ρωτήσεις από ποιόν πλανήτη έρχομαι; Εντάξει, μετά με τη συμπλήρωση του μικρού της ονόματος κατάλαβα για ποιάν μιλάς αλλά και με τις νέες εξηγήσεις σου πάλι δυσκολεύομαι. Ουφ, κουράστηκα, μην ασχολείσαι άλλο, γι αυτό κι εγώ δεν ασχολούμαι με τις θρησκείες παρά μόνον ως εξωτερικός παρατηρητής έργων, συμπεριφορών, τέχνης και αρχιτεκτονικής λατρευτικών χώρων, φυσικά.

paefstra

Member
Ουφ, κουράστηκα, μην ασχολείσαι άλλο, γι αυτό κι εγώ δεν ασχολούμαι με τις θρησκείες παρά μόνον ως εξωτερικός παρατηρητής έργων, συμπεριφορών και αρχιτεκτονικής λατρευτικών χώρων, φυσικά.
Ξεχνας κατι: Εμπλεκεται αμεσα με τη δουλεια μου και υποχρεωτικα. Και ενω δεν υποχρεουμαι να προσευχομαι, πρεπει αν κατανοησω και να αποδεχτω τι κανουν και νιωθουν οι αλλοι , οσο ειμαι στη δουλεια. Οι προσωπικες μου αποψεις ειναι αλλο καπελο και δεν μπαινουν στον παρονομαστη.

Last edited:

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Άλλωστε είχε χαθεί η ουσία, κανείς δεν απάντησε γιατί στις "προοδευτικές" χώρες οι εκκλησίες δεν έκλεισαν να προφυλάξουν τους επισκέπτες έστω,
Στις προοδευτικες χωρες υπαρχει διαχωρισμος κρατους και εκκλησιας. Δεν εχει δικαιοδοσια το κρατος να την κλεισει, εκτος κι αν αποφασισει να κλεισουν τα παντα σε μια περιοχη. Ειναι πανω κατω σαν να αποφασισει η κυβερνηση να κλεισει μια συγκεκριμενη ιδιωτικη επιχειρηση, γινεται;

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Αν και δεν είμαι γυναίκα,θα μπορούσα να σου απαντήσω μόνο σε θεολογική βάση και μόνο αν θέλεις.Σε επίπεδο κουτσομπολιού,όχι.Βέβαια το απόγευμα γιατί ωραία ημέρα σήμερα και πήγα εκδρομουλα.

Ναι με ενδιαφέρει να διαβάσω πως στηρίζεται σε θεολογικη βάση. Φυσικά περιμένω λόγια του Χριστού που να αναφέρουν ότι τον λόγο του Θεού μπορούν να τον διαδωσουν μόνο άντρες.

Χθες ή προχθές ποσταρες ένα λινκ από ένα site poimin, δεν είχα χρόνο να γράψω νωρίτερα αλλά πατώντας στην κεντρική σελίδα του site είδα φαρδιά πλατιά γραμμένο αυτό "είπε ο Χριστός αγάπη, αλλά από αιώνες ο Θεός μοίρασε τα έθνη" για να δικιολογησουν απ'οτι φαντάζομαι την θέση τους για το μετανευστικο. Εκεί προσωπικά εξαντλειται ο σεβασμός μου στην πίστη του άλλου. Όταν μισανθρωπικες θέσεις καλύπτονται απ'τον μανδυα της θρησκείας με δήθεν λόγια του Χριστού.

Μιλάς για την ορθόδοξη εκκλησία. Μάλλον δεν είμαι αντιπροσωπευτική πιστή για να απαντήσω -αφού δεν θα πήγαινα να κοινωνήσω τώρα, προφανώς δεν έχω αρκετή πίστη μέσα μου. Όμως επειδή έχω κάνει την ίδια ερώτηση, η απάντηση ήταν πως δε βασίζεται σε διδασκαλία αλλά στην παράδοση. Και πάλι τα πρώτα χρόνια υπήρχαν διακόνισσες, χειρότερο το βρίσκω να υπάρχουν διακόνισσες μόνο. Πάντως δεν έχω λόγους να είμαι εύθικτη στην υποτίμηση.
Αν βασίζεται μόνο στην παράδοση είναι πολύ παράξενο τόσα χρόνια μετά να μην έχει αλλάξει.

Το ότι δεν είσαι ευθικτη στην υποτιμηση δείχνει την δύναμη της θρησκείας. Φαντάζομαι ότι απορεις με γυναίκες που πιστεύουν σε άλλες θρησκείες που επίσης τις υποτιμουν.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Δεν ειμαι θεολογος ουτε σεξολογος, αλλα υποψιαζομαι πως ενας ριζοσπαστης θεολογος μπορει να εχει μεγαλη φαντασια και να χαρακτηρισει αυτο το ειδος σεξ που περιγραφεις "μικροαστικο". Ειναι μεγαλες σιγανοπαπαδιες :haha:
Καλα το σεξ που κανω δεν θα το ελεγες μικροαστικο (δεν μπαινω σε λεπτομερειες για να μη σοκαρω και εσενα και πολυ περισσοτερο το φορουμ). Παρολα αυτα δεν παω με οποιον τυχει να σταθει μπρος ή πισω μου στην ουρα.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Εκεί προσωπικά εξαντλειται ο σεβασμός μου στην πίστη του άλλου. Όταν μισανθρωπικες θέσεις καλύπτονται απ'τον μανδυα της θρησκείας με δήθεν λόγια του Χριστού.
Είθισται να συγχέεται η έννοια της πίστης με αυτήν της θρησκείας. Εγώ δεν έχω δει κανέναν άνθρωπο να μην πιστεύει σε τίποτα....
Σχετικά με την ερώτηση που έκανες, έχω και εγώ αυτήν την απορία όχι σαν γυναίκα αλλά σαν άνθρωπος. Έχω λάβει και εγώ ως απάντηση ότι σχετίζεται με την παράδοση, αλλά αυτή η απάντηση δεν μου έλυσε την απορία!

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Είθισται να συγχέεται η έννοια της πίστης με αυτήν της θρησκείας. Εγώ δεν έχω δει κανέναν άνθρωπο να μην πιστεύει σε τίποτα....
Εγω βλεπω εναν καθε πρωι με το που ανοιγω τα ματια μου κι εναν ακομη οταν παω κοιτιεμαι στον καθρεφτη του μπανιου. Οσο και να σε ξενιζει δεν πιστευω σε τιποτα. Δεχομαι τις αποδειξεις της επιστημης και τις πιστευω οσο τις πιστευει και η ιδια. Δηλαδη μεχρι να αναιρεθουν απο αλλες μεταγενεστερες. Ειμαι κοινως προβατο της επιστημης.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Εγω βλεπω εναν καθε πρωι με το που ανοιγω τα ματια μου κι εναν ακομη οταν παω κοιτιεμαι στον καθρεφτη του μπανιου.
Δηλαδή δεν πιστεύεις ούτε στον εαυτό σου...
Φυσικα είναι δικαίωμα σου!

paefstra

Member
Δηλαδή δεν πιστεύεις ούτε στον εαυτό σου...
Φυσικα είναι δικαίωμα σου!
Οι ανθρωποι που δεν πιστευουν σε τιποτα δεν θα χρησιμοποιουσαν αυτη την εκφραση. Για τον εαυτο τους γνωριζουν οτι υπαρχει και ειναι αυτο που ειναι. Δεν "πιστευουν" οτι υπαρχει και ειναι αυτο που ειναι.
Και γενικα γνωριζουν η δεν γνωριζουν κατι, δεν "πιστευουν" η "δεν πιστευουν" κατι.
Ξερω ειναι, δυσκολη η κατανοηση μεταξυ των 2 πλευρων :haha:.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh