• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Συγκέντρωση Πληροφοριών

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
για να καταλαβαίνουν και να καταλαβαινόμαστε μεταξύ μας:
τι σημαίνει η λέξη sticky?:roll:

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Θέμα που βρίσκετια πάνω πάνω στο κάθε φόρουμ άσχετα με το πότε έγινε το τελευταίο ποστ. Υπόμνημα δηλαδή.

eva kas

Member
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη + Αρκτικη
νομιζω οτι το στυλ εγκυκλοπαιδεια θα δουλευε καλα.
αρκει για τον καθε προορισμο που θα φτιαχνεται να βγαινει αυτο το λινκ πρωτο στην αναζητηση,οπως ειναι τα θεματα με το πρασινο χρωμα.
οτι βοηθεια θες εδω ειμαι.

maska_29

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Να δω το Σέλας...
Μου αρέσουν και οι δύο ιδέες. Η λύση του στυλ της Wikipedia φαίνεται λιγότερο καινοτόμα.

Ίσως η δεύτερη επιλογή να μην είναι τόσο αντικειμενική όσο μια "εγκυκλοπαίδεια". Στηρίζεται κυρίως στην προσωπική επιλογή ή γούστο του κάθε χρήστη που θα δώσει την πληροφορία.
Σε κάθε λύση υπάρχει μέσα το προσωπικό στοιχείο.

Προσωπικά κλείνω μάλλον περισσότερο σε μια λύση βαθμολόγησης των σχολίων από τα μέλη (θετικές και αρνητικές βαθμολογίες) ώστε να ξέρει ο καθένας που διαβάζει το επίπεδο χρησιμότητας και αξιοπιστίας των πληροφοριών. Η πλειοψηφία συνήθως έχει μια αντικειμενικότητα. Από κει και πέρα είναι επιλογή του καθενός να υιοθετήσει και να διαχειριστεί όπως επιθυμεί τις πληροφορίες που πήρε.

fitziano

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Το wiki φοβάμαι ότι δε θα πιάσει. Πιστεύω ότι θα γίνει σαν τους χάρτες που δεν έχουμε δυστυχώς σημαντική εξέλιξη. Βέβαια το wiki δεν έχει και κάποιο έξοδο ώστε να στηθεί. Απλά είναι παρόμοιο με τους ταξιδιωτικούς οδηγούς οπότε δεν ξέρω πόσο νόημα έχει. Αντίθετα αν βαθμολογούμε απαντήσεις θα πιάσει γιατί έτσι θα σταματήσουμε να διαβάζουμε ότι να ναι. Και το FAQ μ' αρέσει.
Εγώ για το search χρησιμοποιώ το google που βολεύει περισσότερο από αυτό του site. Ίσως η ενσωμάτωση του google search για το site να ήταν καλή λύση και αποφέρει και κάποιο κέρδος.
Εμένα το μεγαλύτερό μου πρόβλημα είναι ότι δε διαγράφονται topics. Και φυσικά μιλάω κυρίως για την τρισκατάρατη πόλη. Εκατό φορές τα ίδια και τα ίδια. Δεν είναι κακό να σταλούν μερικά θέματα στον κουβά. Πιο εύκολα θα βρίσκονται πληροφορίες αν δε χρειάζεται ο άλλος να ψάξει ανάμεσα σε 100 ίδια θέματα.
Αυτά για την ώρα.

galat

Member
Επόμενο Ταξίδι
...
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
1. Η 1η λύση τύπου wikipedia είναι δοκιμασμένη και επιτυχημένη. Συνεπώς και βέβαια μπορεί να είναι χρήσιμη. Όμως, επειδή δεν γνωρίζω ακριβώς την διαδικασία που γράφονται τα κείμενα, έχω ορισμένες απορίες. Θα έχουν όλοι δικαίωμα εγγραφής; Θα υπάρχει διαδικασία ελέγχου των όσων γράφονται; (κάτι το οποίο υπάρχει στην wikipedia). Υπάρχει δυνατότητα να στηθεί τέτοια διαδικασία ελέγχου; Εαν αυτά μπορούν να απαντηθούν θετικά, τότε η λύση αυτή κατά την γνώμη μου είναι η καλύτερη.

2. Σημαντικό είναι να αξιοποιηθούν οι ήδη υπάρχουσες καταχωρήσεις. Αυτό κατά την γνώμη μου μπορεί να γίνει σε συνδυασμό με την πρώτη λύση. Στο τέλος κάθε λήματος ενός προορισμού, πέρα δηλαδή από το κύριο κείμενο, να υπάρχουν link με έναν απλό επεξηγηματικό τίτλο (κάτι το οποίο υπάρχει και στην wikipedia) προς ήδη υπάρχοντα σχετικά τόπικ και post. Αυτό θα μπορούσε να γίνει σιγα-σιγά από τους ίδιους τους συγγραφείς τέτοιων παλαιών (αλλά και νέων φυσικά) καταχωρήσεων, δημιουργόντας σχετικά link στα αντίστοιχα λήματα.

3. Ενδιαφέρουσα είναι και η ιδέα των βαθμολογήσεων. Όμως σε έναν βαθμό αυτό γίνεται με το κουμπί των "Ευχαριστώ". Μήπως συνεπώς απλά καταχωρήσεις, που συγκεντρώνουν πάνω από έναν μικρό αριθμό "ευχαριστώ" (3-5) θα μπορούσαν αυτόματα να χαρακτηριστούν ως ενδιαφέρουσες;

latina

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
def, εγω ψηφιζω την πρωτη λυση..
λιγοτερο πρωτοτυπη σιγουρα, αλλα πιο ευχρηστη..

απο εκει και περα, για την αντιμετωπιση του φαινομενου του ανοιγματος 100 νεων θεματων για τον ιδιο προορισμο απο νεα μελη..το ενδεχομενο να υπαρχει μεσω της αρχικης σελιδας του φορουμ δυνατοτητα αμεσης προσβασης στις πληροφοριες για ορισμενους προορισμους, που εχουν μεγαλη ζητηση απο τα νεα μελη θα ηταν εφικτο?

glazar

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα..
Ταξίδι-Όνειρο
Ο επόμενος...
Προσωπική μου γνώμη είναι ότι ανάμεσα στις δύο λύσεις καλύτερη είναι το wiki. Σαν πρόταση όμως έχω την εξής. Δεν ξέρω πόσο εύκολο και εφικτό είναι η δημιουργία topics σε ενότητες. πχ.
Ευρώπη >> Δημοκρατία της Τσεχίας >> Πράγα >> Διαμονή,
Ευρώπη >> Δημοκρατία της Τσεχίας >> Πράγα >> Φαγητό,
Ευρώπη >> Δημοκρατία της Τσεχίας >> Πράγα >> Διαμονή
Ευρώπη >> Δημοκρατία της Τσεχίας >> Πράγα >> Εκδρομές γύρω
Ευρώπη >> Δημοκρατία της Τσεχίας >> Πράγα >> Ιστορίες κ.α.
To σκεπτικό είναι εαν κάποιος ψάχνει συγκεκριμένες πληροφορίες να τις αναζητά σε συγκεκριμένα topics χωρίς να αλλοιώνονται οι ιστορίες με τις οποίες οι συμπαθείς συμφορουμίτες μου ξεδιπλώνουν το συγγραφικό τους ταλέντο αλλά και μας προσφέρουν παρέα διαβάζοντας τις ιστορίες τους.

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Η γνώμη μου είναι ότι η κάθε πρόταση από αυτές θα έχει διαφορετικά προβλήματα και είμαι σίγουρη ότι κάποιοι θα αφιερώσουν πολύ χρόνο για την υλοποίησή της, αλλά στο τέλος το αποτέλεσμα θα είναι περίπου το ίδιο. Δηλαδή, οι νέοι που δεν ξέρουν, οι νέοι ή οι παλιοί που βαριούνται και οι άνθρωποι που δεν είναι εξοικειωμένοι με τους υπολογιστές και δυσκολεύονται, πάλι την ίδια τακτική θα ακολουθούν.

Ίσως σε πρώτο βήμα θα ήταν καλύτερα να υπάρξει μια υποκατηγοριοποίηση στην αναζήτηση πληροφοριών. Δηλαδή, πχ. στην Ευρώπη να υπάρχουν υποενότητες με τις χώρες, οπότε να αναζητούνται, να ανοίγονται ή να μεταφέρονται εκεί όλα τα σχετικά θέματα.

Σε κάποιες περιπτώσεις περιοχών που έχουν μεγάλο σουξέ, θα μπορούσε να υπάρχει και επόμενη ενότητα, δηλαδή πχ. Ευρώπη - Τσεχία - Πράγα ή Ευρώπη - Γερμανία - Βερολίνο κ.ο.κ.

interted

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Στα αγγλικά υπάρχει το wikitravel.org, το οποίο μοιάζει με αυτό που περιγράφει ο Def. Πολύ καλή αλλά πολύ φιλόδοξη ιδέα.

Οι άλλες δύο ιδέες με την βαθμολόγηση και τα sticky θέματα πιστεύω είναι επιβεβλημένες!

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Προσωπική μου γνώμη είναι ότι ανάμεσα στις δύο λύσεις καλύτερη είναι το wiki. Σαν πρόταση όμως έχω την εξής. Δεν ξέρω πόσο εύκολο και εφικτό είναι η δημιουργία topics σε ενότητες. πχ.
Ευρώπη >> Δημοκρατία της Τσεχίας >> Πράγα >> Διαμονή,
Ευρώπη >> Δημοκρατία της Τσεχίας >> Πράγα >> Φαγητό,
Ευρώπη >> Δημοκρατία της Τσεχίας >> Πράγα >> Διαμονή
Ευρώπη >> Δημοκρατία της Τσεχίας >> Πράγα >> Εκδρομές γύρω
Ευρώπη >> Δημοκρατία της Τσεχίας >> Πράγα >> Ιστορίες κ.α.
To σκεπτικό είναι εαν κάποιος ψάχνει συγκεκριμένες πληροφορίες να τις αναζητά σε συγκεκριμένα topics χωρίς να αλλοιώνονται οι ιστορίες με τις οποίες οι συμπαθείς συμφορουμίτες μου ξεδιπλώνουν το συγγραφικό τους ταλέντο αλλά και μας προσφέρουν παρέα διαβάζοντας τις ιστορίες τους.

Ο τρόπος αυτός, θα μπορούσε να είναι σε πολλές περιπτώσεις πολύ βολικός για τους αναγνώστες που ξεκινούν να ψάξουν κατι πολύ συγκεκριμένο, όμως πολλές φορές οι συζητήσεις (ερωτήσεις και απαντήσεις των μελών) περιλαμβάνουν συνδυασμό όλων αυτών.

Άρα πρακτικά, όταν κάποιος θέλει να ρωτήσει μαζεμένες πληροφορίες οι οποίες δεν υπάρχουν ή είναι ελλειπείς, ο διαχωρισμός τους σε τέτοιου είδους υποκατηγορίες, θα είναι σίγουρα πιο δύσκολος.

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Εμένα μ' αρέσει η ιδέα του wiki. Το βρίσκω πιο πρακτικό και συγκεντρωτικό, αρκεί βέβαια να υπάρχει προσφορά για να γραφτούν πράγματα.
Επίσης μου άρεσε πολύ η ιδέα με τους χάρτες και τις πληροφορίες που συγκεντρώνονταν πάνω τους. Βέβαια αυτό στην πράξη μάλλον ατόνησε. Αν είναι πιο εύκολα προσβάσιμοι (πχ ενότητα Χάρτες στην πάνω μπλε μπάρα) ίσως να συγκεντρώσει πάλι κάποιο ενδιαφέρον και γίνει ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom