marstay
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Ακυρώθηκε!
- Ταξίδι-Όνειρο
- Μαδαγασκάρη
Κάθομαι στο γραφείο και κάνω πως δουλεύω. Χαζεύω απλά την οθόνη του υπολογιστή ενώ το μυαλό μου ταξιδεύει. Έχω ήδη κλείσει ένα ταξιδάκι για Ρώμη με παρέα, αλλά κάτι μου λείπει. Ήθελα κάτι παραπάνω. Για καιρό ήθελα να πραγματοποιήσω ένα ταξίδι μόνος μου και ποτέ δεν το τολμούσα μιας και πάντα έστω και τελευταία στιγμή έβρισκα παρέα και φυσικά ποτέ δεν είχα το κουράγιο να πω “όχι μωρέ θέλω να πάω μόνος μου”. Θα μου πείτε άλλοι ψάχνουν πως και πως για παρέα κι εσύ ήθελες να πας μόνος σου? Δεν έχετε άδικο αλλά το θέμα είναι ότι ήθελα πραγματικά να ηρεμήσω, να περάσω χρόνο μόνος μου και να απολαύσω στο έπακρο το οποιοδήποτε ταξίδι, άσε που με είχε κουράσει τόσο πολύ η δουλειά. Αν στα παραπάνω βάλουμε και κάποια γεγονότα που σίγουρα μου άφησαν κάποια κατάλοιπα, μόνο καλό θα μου έκανε λίγος χρόνος με τον εαυτό μου. Αφήνω λοιπόν στην άκρη τη Ρώμη και αρχίζω να ψάχνω στο skyscanner πιθανούς οικονομικούς προορισμούς για Αύγουστο. Με μια γρήγορη ματιά η προσοχή μου έπεσε στο Μαρόκο. Φθηνά αεροπορικά, προορισμός εκτός Ευρώπης, σίγουρα αποτελούσε μια πρόκληση που κατευθείαν μου έκλεισε το μάτι. Άφησα μερικές μέρες να καταλαγιάσει, έψαξα πληροφορίες, είδα πόλεις, μέρη, κόστος και σε 2 βδομάδες έκλεισα τα αεροπορικά. Αυτό ήτανε, ένα νέο ταξίδι μόλις είχε ξεκινήσει. Σιγά σιγά το ανακοίνωνα σε φίλους και σε λίγους και πολύ κοντινούς συγγενείς. Στη μάνα μου για παράδειγμα. “Ε ξέρετε δεν θα έρθω στην Αμοργό, θα πάω στο Μαρόκο” “μα καλά χάζεψες στο Μαρόκο Αυγουστιάτικα;” “Με γκομενάκι;” “Όχι μόνος μου” “Α οκ”.
Ο καιρός πλησίαζε και η αγωνία μεγάλωνε. Ήμουν πανέτοιμος μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια. Βέβαια τα πράγματα δεν πάνε πάντα όπως τα περιμένουμε αλλά δεν πειράζει αυτά άλλωστε τα μικρά αναπάντεχα συμβάντα είναι που δίνουν ζωή στο κάθε μας ταξίδι. Γι' αυτό άλλωστε προτιμάω να πηγαίνω ανεξάρτητα και όχι με group κάπου. Μου αρέσει να έχω την επιλογή να κάνω και καμιά “πατάτα”, αυτά θα θυμάμαι άλλωστε...Τέλος πάντων ο Αύγουστος είχε φτάσει, τελευταία στιγμή πείρα και την άδεια, μιας και στην εταιρία που δουλεύω δεν ζητάμε άδεια μας τη δίνουν όποτε θέλουν, και ήταν όλα έτοιμα για αναχώρηση. Το πλάνο του ταξιδιού για να πάρετε μια ιδέα είχε ως εξής. Πτήση από Αθήνα για Καζαμπλάνκα μέσω Μαδρίτης, μία διανυκτέρευση Μαδρίτη. Από Καζαμπλάνκα κατευθείαν με τρένο Φες, τρεις διανυκτερεύσεις στη Φες. Μετά με τρένο στο Μαρακές τρεις διανυκτερεύσεις στο Μαρακές και πίσω για Καζαμπλάνκα όπου θα γίνονταν και η τελευταία διανυκτέρευση πριν επιστρέψουμε στην Αθήνα. Στα τριήμερα στη Φες και στο Μαρακές θα έκανα μια μονοήμερη από Φες για Μέκνες, Volubilis και Moulay idris (δεν θυμάμαι πως γράφεται, η απαγορευμένη πόλη τέλος πάντων) και από Μαρακές δεν είχα αποφασίσει, πάντως είχα διάφορα στο μυαλό μου. Είχα διαβάσει για κάτι καταρράκτες, που τι νερά να είχαν καλοκαιριάτικα, για την Εσσαουίρα (ακόμα βαράω το κεφάλι μου) και άλλες...
Ο καιρός πλησίαζε και η αγωνία μεγάλωνε. Ήμουν πανέτοιμος μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια. Βέβαια τα πράγματα δεν πάνε πάντα όπως τα περιμένουμε αλλά δεν πειράζει αυτά άλλωστε τα μικρά αναπάντεχα συμβάντα είναι που δίνουν ζωή στο κάθε μας ταξίδι. Γι' αυτό άλλωστε προτιμάω να πηγαίνω ανεξάρτητα και όχι με group κάπου. Μου αρέσει να έχω την επιλογή να κάνω και καμιά “πατάτα”, αυτά θα θυμάμαι άλλωστε...Τέλος πάντων ο Αύγουστος είχε φτάσει, τελευταία στιγμή πείρα και την άδεια, μιας και στην εταιρία που δουλεύω δεν ζητάμε άδεια μας τη δίνουν όποτε θέλουν, και ήταν όλα έτοιμα για αναχώρηση. Το πλάνο του ταξιδιού για να πάρετε μια ιδέα είχε ως εξής. Πτήση από Αθήνα για Καζαμπλάνκα μέσω Μαδρίτης, μία διανυκτέρευση Μαδρίτη. Από Καζαμπλάνκα κατευθείαν με τρένο Φες, τρεις διανυκτερεύσεις στη Φες. Μετά με τρένο στο Μαρακές τρεις διανυκτερεύσεις στο Μαρακές και πίσω για Καζαμπλάνκα όπου θα γίνονταν και η τελευταία διανυκτέρευση πριν επιστρέψουμε στην Αθήνα. Στα τριήμερα στη Φες και στο Μαρακές θα έκανα μια μονοήμερη από Φες για Μέκνες, Volubilis και Moulay idris (δεν θυμάμαι πως γράφεται, η απαγορευμένη πόλη τέλος πάντων) και από Μαρακές δεν είχα αποφασίσει, πάντως είχα διάφορα στο μυαλό μου. Είχα διαβάσει για κάτι καταρράκτες, που τι νερά να είχαν καλοκαιριάτικα, για την Εσσαουίρα (ακόμα βαράω το κεφάλι μου) και άλλες...