• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Καμπότζη Λάος Μαλαισία Στο Λάος χάθηκαν νεφρά και στην Καμπότζη τα μυαλά

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Αστα Αστραλ!! Η αχαριστία προσωποποιημένη!! Αντί να πει και ευχαριστώ....
Τwinkie μου η απατεώνισσα δεν ήταν μικρή ουτε ηλικιακά, ούτε "χρηματικά", αφού μας έφαγε η κατσίκα 55 $ με τσαμπουκά. Θα τα είχαμε πιεί μπύρες.... Καταλαβαίνω ότι ήθελε προμήθεια, αλλά θα μπορούσε να μας πει την αλήθεια, οτι βγαίνουν δηλαδή στα σύνορα οι βίζες.... Τελικά παντού υπάρχουν απατεώνες.

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Μα καλά δίνεσαι από μόνη σου; Τόση στάχτη δηλαδή που ρίχνω τσάμπα να πάει;:bleh:

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Για ποιόν χτυπά η....... εξάτμιση?

Μετά απο -πως να το πούμε κομψά?- το "πιάσιμο" της Γκεσταπίτισας, βγαίνουν έξω στην βροχή. Και τι βροχή... Τρέχουν και βρίσκουν μια καφετέρια δυτικών προτύπων και κάθονται μέχρι να σταματήσει. Εντυπωσιακό είναι πόσο μοντέρνα μαγαζιά υπάρχουν στην Βιεντιάν. Οχι όλα φυσικά, ούτε πολλά, αλλά υπάρχουν. "Τυχερή" μέσα στην ατυχία
της η χώρα είχε αποικιοκράτες τους Γάλλους -και όχι τους Αγγλους που ως γνωστόν μόνο απομυζούσαν τις αποικίες τους χωρίς να επιστρέφουν τίποτα απο τα κέρδη με την μορφή υποδομών- , και έτσι έλαβε κληρονομιά και κάποια θετικά στοιχεία απο αυτούς, αμελητέα μεν, καθοριστικά δε.

Η μέρα κύλησε με άκρατη μπυροποσία, γεύμα σε ένα μαγαζάκι χαμηλού θα λέγαμε προφίλ, λίγα ψώνια -στα οποία δεν υπήρχε και παζάρεμα στην τιμή-, βόλτες με τουκ τουκ και τέλος βραδυνή επίσκεψη στο ποτάμι το οποίο ήταν απλά υπέροχο.
Για κάποιον που έχει περισσότερες ημέρες στην διάθεσή του, η πόλη προσφέρει κάποιες δραστηριότητες όπως επίσκεψη στο πάρκο με τους βούδες (σύγχρονοι και απο τσιμέντο βέβαια), στο εθνικό μουσείο, στην πρωινή αγορά και στους πολλούς ναούς -εκ των οποίων μερικοί χρεώνουν την είσοδο στους ξένους-. Αλλά το καλύτερο που έχει κάποιος να κάνει στην Βιεντιάν , είναι απλά να απολαύσει μια μπύρα Lao , ντόπια, κρύα, φτηνή και ποιοτική στις όχθες του ποταμού.

Απο τιμές είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα. Οικονομική. Ενδεικτικά η μπύρα κοστίζει 1-1.5 ευρώ (αναλόγως που θα την πιείς) , ένα γεύμα σε εστιατόριο περίπου 4-5 ευρώ και μετακίνηση εντός της πόλης με τουκ-τουκ 1-2.
Αυτά.

Την επόμενη ημέρα, αφού έκαναν μια βόλτα να περάσει η ώρα, στήθηκαν στο ξενοδοχείο να περιμένουν το μίνι βαν που τους είχε τάξει η Γκεσταπίτισα.
Οι φίλοι μας είχαν φορέσει τα καλά τους, είχαν αρωματιστεί, χτενιστεί και ήταν σένιοι. Αλλωστε θα πηγαίναν με super λεωφορείο και με κλιματιζόμενο βαν, δεν θα μπορούσαν να είναι σαν λέτσοι. Τι εντύπωση θα έδιναν?. Γιατί όμως οταν έσκασε μύτη -με καθυστέρηση μισής ώρας μάλιστα- αυτό το άθλιο φορτηγάκι, σκουριασμένο, θεοβρώμικο, σκονισμένο, με κάτι σίδερα πεταμένα στο πάτωμα της καρότσας, και
εξάτμιση που ακουγόταν μέχρι το Βιετνάμ, ήρθε ο υπάλληλος και τους λέει να σηκωθούν γιατί ήρθε το μέσο τους? Περίεργα πράγματα! Βέβαιη η Dim, ότι έχει γίνει λάθος και θα πρόκειται για το μεταφορικό μέσο άλλου -φτωχομπινεδιάρη- τουρίστα, απαντά στον υπάλληλο με ύφος βαρώνης, ότι περιμένουν βαν -κλιματιζόμενο παρακαλώ- και όχι φορτηγό-ζόμπι απο το νεκροταφείο αυτοκινήτων. Αυτός απορημένος φεύγει και πάει ξανά
στον οδηγό της κουδουνίστρας. Οι φίλοι μας χαζογελάνε με το περιστατικό και σχολιάζουν
-Βρε Γκιούλιβερ, ποιος θα έμπαινε σε αυτό το έκτρωμα? Το βλέπεις πως είναι? εγώ ουτε τον σκύλο μου δεν θα άφηνα να ταξιδέψει με αυτό... χα χα
-Ελα μωρε... κανένας μπατίρης θα το έχει κλείσει που θέλει να κάνει οικονομία. Είδες τα σίδερα στο πάτωμα? χα χα. Πάντως μην γινόμαστε κακοί. Εγω λυπάμαι τον φουκαρά που θα ανέβει σε αυτό το φορ...
-Συγγνώμη κύριε, συννενοήθηκα με τον οδηγό και εσάς ήρθε να πάρει. είναι το μίνι βαν (γκουχου γκούχου) που έχετε κλείσει απο το Joy Travel.
-Μωρέ Γκιούλι , τι λέει τούτος? Τι είδους κακόγουστης πλάκας είναι αυτή?
-Τι λέει, τι λέει? δεν ακούς τι λέει? κουφάθηκες απο την εξάτμιση? Πάμε να ανέβουμε τώρα και ας ελπίσουμε ότι το πούλμαν δεν θα μετατραπεί απο super σε sakaraka. Πανάθεμά με! μίνι βαν και κουραφέξαλα! Πάντως κλιματιζόμενο είναι. Μπάζει απο παντού αέρα.
-Αμ για τούτο σημαιοστολιζόμασταν απο το πρωί? έβαλα και καθαρά ρούχα τρομάρα μου!
-Αμ εγώ ο χαζός που φόρεσα και ανοιχτόχρωμο παντελόνι? Εχω μυαλό?
-Μωρε και εσύ και εγώ είμαστε πολύ..... Αντε. Πάμε. Αδημονώ να ζήσω την χλιδή μωρό μου! Αυτό είναι να ταξιδεύεις με στυλ! Business Class!!!

Φορτώνονται λοιπόν πάνω στο "είμαι για τα σκουπίδια" φορτηγάκι, -με μεγάλη δυσκολία μάλιστα αφού η καρότσα ήταν στα 35 μέτρα απο το έδαφος - στριμώχνονται στα σίδερα με τα μπαγάζια τους, αποχαιρετούν το προσωπικό του ξενοδοχείου που είχε βγει έξω για να τους χαιρετήσει αλλά και να τους βοηθήσει να ανέβουν στο Karacoram (ισως και για να γελάσουν λίγο) και το ταξίδι μόλις αρχίζει.....

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
-Βρε Γκιούλιβερ, ποιος θα έμπαινε σε αυτό το έκτρωμα? Το βλέπεις πως είναι? εγώ ουτε τον σκύλο μου δεν θα άφηνα να ταξιδέψει με αυτό... χα χα
i rest my case...:cool:

(την πόρτα συνήθως την κρατάγανε οι επιβάτες για να μην εκσφενδονιστεί και εμβολίσει ως νέο αεροδυναμικό αξεσουάρ, κανά παρμπρίζ (πω πως το μιλάω το γαλλικό!))

Μόλις είδα ότι το όχημα διαθέτει και τάπα βενζίνης.. Μωρέ... έτοιμη μολότοφ

Attachments

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
i rest my case...:cool:

(την πόρτα συνήθως την κρατάγανε οι επιβάτες για να μην εκσφενδονιστεί και εμβολίσει ως νέο αεροδυναμικό αξεσουάρ, κανά παρμπρίζ (πω πως το μιλάω το γαλλικό!))
Σε τρώω στα σημεία, γιατί το δικό μας πολύ απλά.... δεν είχε πόρτες!!! Αυτά είναι πολυτέλειες για εσένα τον κεφαλαιοκράτη, που γυρνοβολάς στην Γκάνα με -από ότι μπορώ να δω- κυριλέ αυτακούνατα. Φτού σου! βδέλα του προλετάριου!

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Ααααα τώρα κατάλαβα... Δηλαδή ήταν καινούργιο. Μάλιστα. Ετσι εξηγείται. Το "δικό" μας πάλι το ζήτησαν απο το μουσείο πολέμου, διότι μάλλον ήταν αυτό που χρησιμοποιείτο στον Β' Παγκόσμιο για μεταφορά των αιχμαλώτων... Εεε! Σπύρο μου τι να κάνουμε ? Οι Αφρικανοί είναι με στυλ....
Οσο για το χαμαιλέοντα , έχω να δηλώσω, ότι έχω πάθει μερική τύφλωση απο την εξάτμιση και τους ρύπους της.... Σόρυ....

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Dim μου, μ' αρέσει που ήσασταν τόοοσο σίγουροι πως δεν πρόκειται για εσάς αυτό το υπερσύγχρονο πούλμαν, λες και στα μέχρι τώρα ταξίδια σας δεν είχατε συναντήσει τέτοιου είδους αναποδιές :bleh:
Να σου θυμίσω την "επιβίωση";:cool: Για πάμε λοιπόν παρακάτω....

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Dim μου, μ' αρέσει που ήσασταν τόοοσο σίγουροι πως δεν πρόκειται για εσάς αυτό το υπερσύγχρονο πούλμαν, λες και στα μέχρι τώρα ταξίδια σας δεν είχατε συναντήσει τέτοιου είδους αναποδιές :bleh:
Να σου θυμίσω την "επιβίωση";:cool: Για πάμε λοιπόν παρακάτω....
Tην επιβίωση δεν θέλω να την θυμάμαι. Αν και για να πω την αλήθεια στο Λάος ήταν πολύυυυυ χειρότερα.
Είχαμε σιγουριά για το φορτηγάκι, διότι η Γκεσταπίτισα, μας είχε τάξει κλιματίζομενο βαν και όχι σκουριασμένες λαμαρίνες με ρόδες!!!

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Δεν έχω και που να πατήσω για να παρω μέρος στην κόντρα με σακαράκες..
υπαρχει ένα ξεχαρβαλωμένο βεσπάκι στους χωματόδρομους του Hampi αλλα δεν θα το βάλω στον διαγωνισμό..μέχρι στιγμή το Νο 1 σαράβαλο το έχει η Dim..
Σπύρε έρχεσαι δεύτερος..βάλε κάτι πιο δυνατό!!:D

Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Εντάξει dim είχα μείνει λίγο πίσω στην ιστορία σου, για την ακρίβεια είχα μείνει εκεί που παίζατε τους υδραυλικούς αλλά τώρα που σας έφτασα μπορείς να συνεχίσεις. Ρούφα λίγη μπύρα, απαξίωσε αυτούς τους τύπους που πάνε να παραβγούν μαζί σου σε πολυτελή αυτοκίνητα και ξεκίνα είμαι έτοιμη.

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Το στοίχημα του ευρω

-Την κατσίκα. Την ξεδιάντροπη. Την παγαμπόντισα. Την απατεώνισα. Την ψευτρα. Η Dim είχε αρχίσει την μουρμούρα.
-Τώρα πάει. Εγινε. Και στο κάτω κάτω 30 λεπτά έκανε να μας φέρει .....εδώ στο... στο... στο..... όπου τέλος πάντων έχουμε έρθει. Δεν έγινε και τίποτα σπουδαίο. Πήραμε και τον αέρα μας. Μην σου πω ότι άρχισα να γουστάρω κιόλας....
-Μα να μας κοροιδέψει έτσι? Ας ελπίσουμε ότι το λεωφορείο θα είναι όπως είπε και δεν θα σκάσει μύτη κανένα τρακτέρ να μας φορτώσει στην ρεμούλκα δίπλα απο τα άχυρα.
-Μην το έχεις και σίγουρο. Το πολυτελές πούλμαν εννοώ. Μάλλον κανένα σαράβαλο θα είναι, αν κρίνω απο την εντιμότητά της.
-Μπα!! καλό θα είναι, και πάω στοίχημα. Τα έχω δει σε φωτο στο διαδίκτυο.
-Πάει! Το στοίχημα θα είναι 1 ευρώ. Αν είναι οκ από όλες τις απόψεις το πούλμαν, χάνω, αν πάλι είναι για τα μπάζα κερδίζω.
-Μάλλον θα χάσεις. Σου λέω έχω δει φωτο. Είναι πολύ ωραία. Αλήθεια που διάολο μας έχει φέρει ο τύπος? Στην ερημιά να μας σφάξει?
-Δεν έχω ιδεα. Πάντως σταθμός που μας είπε δεν είναι. Οποία έκπληξη! Ψεύδος αυτή η τίμια γυναίκα? Σοκάρομαι και στην σκέψη!
-Κάτσε, κάτσε, κάτι βλέπω να έρχεται σε στυλ λεωφορείου και αν σταματήσει για εμάς, τότε μάλλον έχω χάσει το στοίχημα!
Ευτυχώς ή δυστηχώς για τους φίλους μας , το συγκεκριμένο λεωφορείο δεν ήταν για αυτούς. Βρίσκονταν, μετά απο μια θριαμβευτική πορεία μέσα απο την Βιεντιαν που θύμιζε την νυφική πομπή με την προίκα μεσα απο τους δρόμους του χωριού στα παλιά χρόνια, στην άκρη ενός δρόμου, 30 λεπτά έξω απο το κέντρο της πόλης, μέσα στην κουδουνίστρα και περίμεναν το πούλμαν να τους παραλάβει. Η αγωνία τους ήταν έντονη. Τι θα αντίκρυζαν τα ματάκια τους? Θα ήταν καλό το μέσο μεταφοράς ή θα κέρδιζε το στοίχημα ο Γκιούλιβερ?
Μετά απο 2 τσιγάρα έρχεται ένα εξωτερικά οκ πούλμαν και ο οδηγός του φορτηγού τους κάνει νόημα ότι με αυτό θα ταξιδέψουν μέχρι τον προορισμό τους. Βάζουν τις αποσκευές στον ειδικό χώρο και μπαίνουν μέσα. Καλούτσικο. Τίποτα ιδιαίτερο δηλαδή, αλλά τουλάχιστον δεν ήταν και για τα μπάζα. Μέσα μόνο ντόπιοι. Κάθονται στην γαλαρία και η Dim σηκώνει τα φρύδια και παίρνει το ύφος του Μωάμεθ του εκπορθητή.
-Να την ακούς την κυρά Dim Γκιούλιιιι. Ξέρει τι λέει ... σου το είπα ότι θα είναι καλό, δεν σου το είπα? σκάσε τώρα ένα ευρώ και παραδέξου ότι είχα δίκιο χι χι.
-Δεν σκάω τίποτα μέχρι να αποδειχθεί ότι όντως έχεις δίκιο.
-Τι πάει να πει αυτό? Μα καλά, δεν το βλέπεις? Μέχρι και τν έχει..
-Οταν φτάσουμε με το καλό στον προορισμό μας, στην ώρα μας , ατσαλάκωτοι και χωρίς απρόοπτα, θα σου δώσω το ευρώ. Πιο πριν όχι. Ασε, γιατί πολλά έχουν δει τα μάτια μου. Ας είμαστε και λίγο επιφυλακτικοί.
-Δικαιολογίες. Απλά δεν θέλει ο αντρικός σου εγωισμός να σου επιτρέψει να παραδεχτείς ότι είχα δίκιο!
-Λέγε εσύ λέγε..... αλλά εγώ είμαι αρνητικά προδιαθετημένος.
-Γρουσουζιές! Για κοίτα... μέχρι και τουαλέτα έχει. Την βλέπεις εκείνη την πορτούλα δίπλα στην είσοδο? Είμαι σίγουρη ότι είναι τουαλέτα. Μιλάμε για χλίδα χρυσό μου. Δυναστεία και Κόλμπι μαζί.
Στην αρχή όλα πήγαιναν καλά. Τους μοιράσαν και απο 2 καραμέλες, υγρά χαρτομάντηλα και ένα μπουκαλάκι νερό. Και ο Γκιούλι είχε αρχίσει να πείθεται ότι όντως ... είχε άδικο. Το ωραίο όμως φίλοι μου είναι ότι ο Γκιούλι δυστηχώς είχε δίκιο, απλά η αλήθεια ήρθε ύπουλα και σιγα σιγά σαν την αλεπού στο κοτέτσι......

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα