• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ηνωμένο Βασίλειο Στοουνχετζ απο Λονδίνο

misha19

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία-Θεσσαλονίκη
Ταξίδι-Όνειρο
Round the world
Γειά σας! θα βρεθώ στο Λονδίνο για μια ολόκληρη μερα! :p θέλω να πάω εκδρομή στο Στόουνχετζ (μόνο) . Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος που έχει πάει με κάποιο πρακτορείο ?? Επίσης έχω διαβάσει ότι δεν σε αφήνουν να περπατήσεις ανάμεσα στις πέτρες και να τις αγγίξεις και είσαι αρκετά μέτρα μακριά τους. Τελος καθώς έψαχνα για εκδρομή βρήκα ένα πρακτορείο που έλεγε ''Οι ξεναγήσεις περιλαμβάνουν επίσης τη μοναδική ευκαιρία να εισέλθετε στον κύκλο του μνημείου, η πρόσβαση του οποίου δεν επιτρέπεται συνήθως στους τουρίστες." Ποια η πιθανότητα να ισχύει αυτό και να μην είναι απλά λόγια ? Ποιος μπορεί να μου το εγγιηθεί αυτό αφού η κράτηση είναι συνήθως απο διαδίκτυο και χρειάζεται μέρες πριν οπόταν δεν μπορώ να περάσω απο πρακτορείο και να μιλήσω μαζί τους. Απλά για εμένα μετράει πολύ να μην το δώ απλά απο μακριά και να περπατήσω έστω για μερικά δευτερόλεπτα ανάμεσα στις πέτρες. Μπορεί αυτό σε μερικούς να ακούγεται τρελό και να μην τους κάνει διαφορά... τι να κάνουμε γούστα είναι αυτά... Οποιος γνωρίζει κάτι ας μου απαντήση αν κάποιος έχει πάει παρακαλώ για τις πληροφορίες του και την εμπειρία του!!

vasilis.gkik

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ο Γυρος του Κοσμου
Παντως αν πας θα περιμενουμε φωτογραφιες....ειναι απιστευτο μνημειο...

misha19

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία-Θεσσαλονίκη
Ταξίδι-Όνειρο
Round the world
Εννοείται!! έχω και καλή κάμερα :p ελπίζω να καταφέρω να πάω και θα το απολάυσετε και εσεις απο τις φωτογραφίες!!

misha19

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία-Θεσσαλονίκη
Ταξίδι-Όνειρο
Round the world
το έχω ήδη κάνει απλά δεν ξέρω πιο είναι αξιόπιστο και σοβαρό ( αν χαλάσει το λεωφορείο να μην μας αφήσουν εκει για ώρες! το βράδυ πετάω) καθώς και αν όντως μπορώ να εισέλθω στο κύκλο του μνημείου

misha19

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία-Θεσσαλονίκη
Ταξίδι-Όνειρο
Round the world
ελπίζω το πρωί (μεσημέρι?) που θα ξυπνήσω να βρώ απαντήσεις! :)

HummingBird

Member
Δεν έχω πάει ακόμα, αλλά σκοπεύω να πάω το καλοκαίρι οπότε το έχω ψάξει λίγο.
Για να βρεθείς ανάμεσα στις πέτρες πρέπει να κλείσεις μέσω English Heritage http://www.english-heritage.org.uk/
Έχει την αίτηση εδώ http://www.english-heritage.org.uk/daysout/properties/stonehenge/prices-and-opening-times?lang=en δεξιά στη σελίδα, Stone Circle Access λέγεται. Μπορείς να μπεις μόνο πολύ πρωί πριν ανοίξει ή αργότερα το βράδυ αφού κλείσει. Πχ αν ανοίγει 9.30 και κλείνει 19.00, το Stone Circle Access είναι πριν τις 9.30 και μετά τις 19.00.
Στο ενδιάμεσο πηγαίνεις μόνο με κανονικό εισιτήριο (που πλέον είναι υποχρεωτικό να το έχεις κλείσει εκ των προτέρων, δεν μπορείς απλά να εμφανιστείς και να πάρεις εισιτήριο επί τόπου) και είσαι σε κάποια απόσταση από τις πέτρες, κάπου 10 μέτρα, έχει ένα σκοινί που σε κρατάει σε απόσταση.
Αν έχεις μόνο μία μέρα στο Λονδίνο δύσκολα το προλαβαίνεις, πρέπει να υπολογίσεις και την απόσταση μεταξύ Λονδίνου και Salisbury ή Amesbury. Αν πας μόνος σου με τρένο, δεν υπάρχει τρένο που να φεύγει αρκετά νωρίς ή να επιστρέφει αρκετά αργά για να μπορέσεις να μπεις στο Stone Circle Access. Μόνο αν κανονίσεις με κάποιο tour, τα οποία δεν έχω ψάξει καθώς προτιμώ να τα κανονίζω όλα μόνη μου. Αν δεν βρεθεί κάποιος εδώ να σου πει σχετικά με τα tours που υπάρχουν, μπορείς να ρωτήσεις στο forum του Salisbury στο tripadvisor, υπάρχουν κάποιοι "destination experts" που γνωρίζουν περί αυτού.
Επίσης μόλις είδα ότι πετάς το βράδυ, δύσκολο έως αδύνατο να προλάβεις. Προς Λονδίνο πότε πετάς; Την ίδια μέρα το πρωί; Ή την προηγουμένη; Αν πετάς την ίδια μέρα δυστυχώς θα πρέπει να το ξεχάσεις, αν πετάς την προηγούμενη ίσως να τα καταφέρεις με κάποιο tour group που να φεύγει χαράματα από Λονδίνο.
Εγώ πάντως θα πάω με το τρένο πρωί πρωί στο Salisbury, θα πάρω το απλό εισιτήριο (χωρίς πρόσβαση στις πέτρες) που περιλαμβάνει λεωφορείο από το Salisbury, τον καθεδρικό του Salisbury και το Old Sarum. Δεν θα μπω ανάμεσα στις πέτρες, για μένα καλύτερα γιατί θα μπορέσω να το φωτογραφίσω μόνο του χωρίς κόσμο.
Πάντως δεν υπάρχει περίπτωση να μπεις ανάμεσα στις πέτρες στις κανονικές ώρες λειτουργίας του, οπότε αν δεις κάποιο tour που να υπόσχεται κάτι τέτοιο, δεν ισχύει.

misha19

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία-Θεσσαλονίκη
Ταξίδι-Όνειρο
Round the world
φτάνω την προηγούμενη το βράδυ έχω μια μέρα γεμάτη... οι εκδρομές που βρήκα είναι μόνο για Στόουνχετζ οπόταν θα διαρκέσουν 5-6 ώρες... Τώρα να βρεθώ πριν τις 9 κ 30 μου φένεται αδύνατον αφού απο Λονδίνο θα πρέπει να φύγω χαράματα. Αν πάω με πρακτορείο που λέει ότι περαλαμβάνει είσοδο πάλι θα πρέπει να έχω κλήση εγω εισιτηριο??

HummingBird

Member
Όχι, το πρακτορείο κανονίζει αυτό για τα εισιτήρια. Πρέπει να προσέξεις να περιλαμβάνει πρόσβαση στις πέτρες, που θα πρέπει να είναι τις ώρες που σου είπα. Σε εκείνο το pdf που είναι η αίτηση που σου έγραψα στο προηγούμενο ποστ, γράφει στη σελίδα 5 τις ώρες ανάλογα με την εποχή, δες το να πάρεις μια ιδέα τι ώρες μπορείς να έχεις πρόσβαση στις πέτρες. Αναγκαστικά πρέπει να βρεις τουρ που ξεκινάει χαράματα από Λονδίνο.
Οτιδήποτε άλλο εκτός των ωρών αυτών δεν δίνει πρόσβαση στις πέτρες. Και αν είναι να μην έχεις πρόσβαση στις πέτρες, δεν αξίζουν τα τουρ γιατί χρεώνουν τον κούκο αηδόνι, καλύτερα να το κάνεις μόνος σου. Εδώ http://www.thestonehengetour.info/ είναι το σάιτ του επίσημου λεωφορείου που σε πάει από Salisbury στο Stonehenge, που είναι και ο μόνος τρόπος για να φτάσεις εκεί από το Salisbury, εκτός από το ποδαράτο (περίπου 16 χλμ) και το ταξί. Λέω και ξαναλέω για το Salisbury γιατί αυτό είναι εύκολα προσβάσιμο από το Λονδίνο, με τρένο.
Θα ψάξω κι εγώ να βρω πρακτορεία που να κανονίζουν stone circle access με εκκίνηση το Λονδίνο, θέλει αρκετό ψάξιμο όμως γιατί δεν έχω προσωπική εμπειρία ούτε ξέρω κανέναν που να έχει. Πρέπει να δω κριτικές. Ό,τι βρω θα σου το γράψω εδώ.

Λοιπόν, βρήκα αυτό http://www.londontoolkit.com/tours/stonehenge_special_access_tours.htm
Βλέπω καλά λόγια για την Premium Tours.
http://www.premiumtours.co.uk/tours...te-viewing-at-sunrise----new-dates.id287.html
Ξεκινάς από το Λονδίνο κατά τις 05.00, σε παραλαμβάνουν από τα σημεία που γράφει, επισκέπτεσαι και Lacock και Bath. Είσαι πίσω στο Λονδίνο κατά τις 15.00-16.00. Έχει όμως συγκεκριμένες ημερομηνίες, δες το ημερολογιάκι.

Επίσης από Ιούνη μόνο Σάββατο Evan Evans http://www.evanevanstours.co.uk/stonehenge-at-sunrise.htm
Περιλαμβάνει και Oxford και Windsor Castle, επιστρέφεις Λονδίνο στις 15.00.

Δεν το γλυτώνεις το ξεκίνημα χαράματα, δυστυχώς. Αν όμως θέλεις οπωσδήποτε να βρεθείς ανάμεσα στις πέτρες τώρα που θα πας Λονδίνο είναι η μόνη λύση (αν βολεύουν και οι ημερομηνίες βεβαίως).

Last edited by a moderator:

misha19

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία-Θεσσαλονίκη
Ταξίδι-Όνειρο
Round the world
Δεν βολέυη κανένα ! δεν έχει ημερομηνίες :(

HummingBird

Member
Φτου!
Πήγαινε με το κανονικό τότε. Κι ας είσαι σε απόσταση από τις πέτρες. Από το καθόλου...
Υπάρχει και το Woodhenge, που ναι μεν δεν είναι το ίδιο, αλλά ας πούμε μοιάζει, είναι κοντά, είναι δωρεάν και περπατάς ανάμεσα στα ξύλινα τέτοια. Είναι περίπου μια παρηγοριά μέχρι να πας στο Stonehenge http://www.english-heritage.org.uk/daysout/properties/woodhenge/
Αλλιώς κανόνισέ το άλλη φορά, που θα κάνεις το ταξίδι μόνο για αυτό.
Θα ψάξω κι άλλα πρακτορεία όμως, μπας και.

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα