marialovestotrave
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- ΜΠΟΥΤΑΝ
τα προβληματα αυτής της χώρας δυστυχώς είναι πολλά και πολύ φοβάμαι πως λύσεις δεν υπάρχουν πια.............. γιατί:::
η περιοχη μου η παραλια μαραθώνα τελικά γλυτωσε απο την πυρινη λαιλαπα.....η καταστροφή όμως της γύρω περιοχης ειναι ανυπολογιστη για το περιβάλλον και τους ανθρώπους...H περιοχή μου συνεχίζει να καίγεται, για τρίτη βραδιά...Πέντε πυροσβεστικά κόβουν κύκλους το ένα πίσω απ' το άλλο πάνω ακριβώς από το σπίτι μου, για να γεμίσουν στην παραλία. Δυο απ' αυτά, ιταλικά. Protezione civile γράφει στο πλάι, και οι πιλότοι τους απίστευτοι. Μάγκες όσο δεν παίρνει, κάνουν ελιγμούς που μας αφήνουν με ανοιχτό το στόμα. Τους παρατηρούμε με τα κιάλια, που εν τέλει είναι άχρηστα, τόσο κοντά περνάνε. Οι Γάλλοι θα φτάσουν αύριο, λέει...Την τέταρτη μέρα από το ξεκίνημα της φωτιάς...Ακούσαμε πως ο αέρας θα κοπάσει, κι ίσως να γίνει, αργότερα...Προς το παρόν έχουμε αναζωπυρώσεις, ξανά, πολλαπλές εστίες, ξανά, κι ο αέρας βρέχει καύτρες, ακόμα, που μας τσούζουν τα μάτια. Η μικρή είναι καλά, σήμερα. Τα παιδιά έχουν απίστευτες δικλείδες ασφαλείας, άμυνες που εμείς δε φανταζόμαστε. Συνήθισε, μου φαίνεται...Και τις σειρήνες, και τα αεροπλάνα, και τον βρομερό αέρα. Και την αγωνία μας, όσο μπορεί να τη διακρίνει...Τα αεροπλάνα θα σταματήσουν να πετάνε, σε λίγο. Και θα πέσει το βράδυ...