• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Στις φλόγες...ξανά...

Ταξίδι-Όνειρο
ΜΠΟΥΤΑΝ
τα προβληματα αυτής της χώρας δυστυχώς είναι πολλά και πολύ φοβάμαι πως λύσεις δεν υπάρχουν πια.............. γιατί:::

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Παιδιά λυπάμαι γιατί βλέπω ότι πάλι κλειστήκαμε σε ένα βρόγχο από ατέρμονες και βλοσυρές κατάρες. Απέναντι στην κυβέρνηση, στον εμπρηστή και στον ελεεινό λαουτζίκο με τις κακές συνήθειες τους. Μα σε τέτοια θέματα δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει. Σε αυτό το θέμα δεν μπορείς να πεις «αυτή είναι η άποψή μου» για να γλιτώσεις περεταίρω ανάλυση. Εδώ όλοι μαζί πορευόμαστε πάνω στην ίδια λογική και είναι λίγο βαρετό σε μια συζήτηση όλοι να συμφωνούμε. Η υπέρβαση, πουθενά! Διάολε είναι ο αέρας μας, ο ελεύθερός μας χρόνος μακριά από την δουλειά, η εκδρομή για τα παιδιά μας, είναι η ζωή μας! Όχι κάτι μακριά από εμάς! Και στο προηγούμενο ποστ μου φώναζα! Τι μπορούμε να κάνουμε? Όλοι ξέρουμε αλλά τι κάνουμε? βοηθάμε στην κατάσβεση, δεν είναι αρκετό. αναδασώνουμε, δεν είναι αρκετό. και βέβαια το αίσθημα ευθύνης είναι αξιέπαινο αλλά πιο ψηλά τι γίνεται? δυο χρόνια τα χτίζουμε, σε μια βδομάδα τα γκρεμίζουν! κατάρα! (κι από εμένα)

ioanna balla

Member
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
H περιοχή μου συνεχίζει να καίγεται, για τρίτη βραδιά...Πέντε πυροσβεστικά κόβουν κύκλους το ένα πίσω απ' το άλλο πάνω ακριβώς από το σπίτι μου, για να γεμίσουν στην παραλία. Δυο απ' αυτά, ιταλικά. Protezione civile γράφει στο πλάι, και οι πιλότοι τους απίστευτοι. Μάγκες όσο δεν παίρνει, κάνουν ελιγμούς που μας αφήνουν με ανοιχτό το στόμα. Τους παρατηρούμε με τα κιάλια, που εν τέλει είναι άχρηστα, τόσο κοντά περνάνε. Οι Γάλλοι θα φτάσουν αύριο, λέει...Την τέταρτη μέρα από το ξεκίνημα της φωτιάς...Ακούσαμε πως ο αέρας θα κοπάσει, κι ίσως να γίνει, αργότερα...Προς το παρόν έχουμε αναζωπυρώσεις, ξανά, πολλαπλές εστίες, ξανά, κι ο αέρας βρέχει καύτρες, ακόμα, που μας τσούζουν τα μάτια. Η μικρή είναι καλά, σήμερα. Τα παιδιά έχουν απίστευτες δικλείδες ασφαλείας, άμυνες που εμείς δε φανταζόμαστε. Συνήθισε, μου φαίνεται...Και τις σειρήνες, και τα αεροπλάνα, και τον βρομερό αέρα. Και την αγωνία μας, όσο μπορεί να τη διακρίνει...Τα αεροπλάνα θα σταματήσουν να πετάνε, σε λίγο. Και θα πέσει το βράδυ...
η περιοχη μου η παραλια μαραθώνα τελικά γλυτωσε απο την πυρινη λαιλαπα.....η καταστροφή όμως της γύρω περιοχης ειναι ανυπολογιστη για το περιβάλλον και τους ανθρώπους...
συμφωνω με την ρόζα για τους πιλότους και τα πυροσβεστικά....εκαναν υπερανθρωπες προσπάθειες για την κατασβεση της φωτίας..
σημερα το πρωι στο nuevo στον σχοινια 12 αεροπλανα πηγαινοερχοταν για να γεμισουν νερό....πετουσαν σε πολυ χαμηλό υψος.....και ακομα τώρα συνεχιζουν να πετουν ...
τι να πώ..λυπαμαι πάρα πολύ....
και αυτός ο αέρας δεν λέει να κοπάσει......
συνεχίζει να λυσσομανάει με αποτέλεσμα ....τις αναζωπυρώσεις....
κρίμα.....οι λέξεις χάνουν την αξία τους μπροστά σε αυτή την καταστροφή.......

idem

Member
Επόμενο Ταξίδι
???????
Ταξίδι-Όνειρο
ο γυρος του κοσμου
ειμαι και εγω πολυ ευαισθητος οσο αφορα τις φωτιες.μενω 25 χρονια στην αγ.κυριακη σπατων συνορα ραφηνας.σε μια περιοχη που ειχε πολυ πευκο.καθε καλοκαιρι φοβομασταν μηπως μας καψουν.τελικα εγινε το καλοκαιρι του 2005.μεγαλη καταστροφη και τοτε.στην αγ.τριαδα καηκαν πολλα σπιτια αλλα και σε μας.στο δικο μας μονο στη αυλη επιασε φωτια.αναγκαστηκαμε να φυγουμε απο τα σπιτια μας.οταν ομως επιστρεψαμε και ειδαμε την μαυριλα ολη του καμμενου πονεσε η ψυχη μας.τωρα εχουν αρχισει και βγαινουν κατι μικρα πευκακια και ελπιζω να μην τα καψουν ποτε ξανα.οι φωτιες ομως μπαινουν για καποιο λογο.δυστηχως.αν θα τα καψουν ομως ολα μετα τι θα εχουν να κανουν;να καψουν και καμια πολυκατοικια;;;;;;;;;;;;;;;;;;;:(:(:(:(:(

Pandora

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
25.8.2009 Γελοιογραφία του Κ.Μητρόπουλου, εφημερίδα Τα Νέα

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Εμένα πάνω απ' όλα σ΄αυτή την κατάσταση με ενοχλεί ότι αυτό που ζήσαμε τις προηγούμενες μέρες, αλλά και τόσες φορές τα προηγούμενα χρόνια, θα το ξαναζήσουμε και πάλι στο μέλλον. Με απόλυτη βεβαιότητα.
Ως χώρα, διαχειριζόμαστε την κρίση με όρους επικοινωνιακούς. Να σβήσουμε τη φωτιά και να φανούμε αποτελεσματικοί. Να φανούμε, όχι να είμαστε. Να φανεί ότι αντιδρούμε.

Αλλά από ουσία τίποτα. Καμμία στρατηγική.

Χρειαζόμαστε πραγματικά μια εθνική στρατηγική για τις πυρκαγιές. Όχι απ' αυτή που θυμούνται κάθε τόσο οι πολιτικάντηδες και τα κόμματα μας, μια πραγματική στρατηγική.
Πρέπει να αποφασίσουμε επιτέλους οι πολιτικές μας που πρέπει να δίνουν έμφαση και που όχι. Δε μπορούμε να τα έχουμε όλα τέλεια - τουλάχιστον όχι ακόμα. Πρέπει να αποφασίσουμε π.χ. αν δίνουμε έμφαση στην πρόληψη, στην έγκαιρη διάγνωση, στη γρήγορη αντίδραση των μηχανισμών, στη δύναμη κατάσβεσης, στον περιορισμό με αντιπυρικές ζώνες, στην αναδάσωση, στις ποινές στους παραβάτες, σε τι απ' όλα. Το "θα κάνουμε τα πάντα" δεν είναι στρατηγική. Είναι η στρατηγική της ζούγκλας, ή ο καλύτερος τρόπος για να μην κάνουμε τίποτα. Λένε πως μια καλή στρατηγική, σε ότιδήποτε κι αν αφορά, πρέπει να λέει 10 όχι για κάθε ναι που λέει. Πρέπει να αναγνωρίσουμε επιτέλους ότι κάποιες δράσεις ΔΕΝ θα τις κάνουμε, καθώς δεν μπορούμε με τους πόρους που διαθέτουμε να κάνουμε τα πάντα, και να πούμε και κάποια ΟΧΙ. Να θέσουμε συγκεκριμένους στόχους, ώστε να μπορούν να εξασφαλιστούν οι πόροι και η μέθοδος για να επιτευχθούν.

Pandora

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Μαύρη πρωτιά για την Αττική

Τα 212.700 στρέμματα που κάηκαν είναι τα περισσότερα φέτος στην Ευρώπη

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Χάρης Καρανίκας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Πανευρωπαϊκό και παμμεσογειακό ρεκόρ καμένων εκτάσεων σημειώθηκε με την καταστροφική φωτιά της Βορειοανατολικής Αττικής για το 2009. Σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις η έκταση που απανθρακώθηκε έφτασε τα 198.000 στρέμματα, εκ των οποίων τα 135.000 ήταν δασικές εκτάσεις.

Όμως το Ευρωπαϊκό Πληροφοριακό Σύστημα Δασικών Πυρκαγιών (Εuropean Forest Fire Ιnformation System- ΕFFΙS) υπολογίζει με τους δορυφόρους του ότι το «ολοκαύτωμα» που άρχισε το βράδυ της προηγούμενης Παρασκευής από το Σέσι Γραμματικού έκαψε 212.710 στρέμματα δασών, χαμηλής βλάστησης, καλλιεργειών και περιαστικών χώρων, τα οποία αποτελούν επισήμως τη μεγαλύτερη έκταση που καίγεται από μία φωτιά φέτος ανάμεσα στις 13 χώρες στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου που πλήττονται περισσότερο από δασικές πυρκαγιές.

Ωστόσο η πρόσφατη οικολογική καταστροφή δεν εξαντλείται σε αυτό και μόνο το τραγικό ρεκόρ: από τα στοιχεία της βάσης δεδομένων του ΕFFΙS προκύπτει ότι από τις 17 έως τις 22 Αυγούστου οι έξι μεγάλες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν μετέτρεψαν σε κρανίου τόπο 344.450 στρέμματα- ρυθμοί καταστροφής που δεν καταγράφηκαν σε καμία άλλη ευρωπαϊκή και μεσογειακή χώρα.

ολόκληρο το άρθρο http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4533058

idem

Member
Επόμενο Ταξίδι
???????
Ταξίδι-Όνειρο
ο γυρος του κοσμου
το μονο που ξερουν να λενε ειναι οτι δεν φταινε αυτοι για ολοι την κατασταση και ο καθενας που εβγαινε και μιλουσε ηταν και ο ειδικος.θελει στρατηγικη και τριχες κατσαρες και ειχε προλαβει και τα ειχε γραψει και στο χαρτι για να μην τα ξεχασει.τι τα γραφεις ρε μεγαλε;;;λογο βγαζεις;;;ενα εχω να πω και θα το πω,χωρις αυτο να σημαινει οτι ειμαι με καποιον συγκεκριμενα,οσο χρονια ειναι αυτο το κομμα εχουν μπει παρα πολλες φωτιες με τεραστιες καταστροφες.μην μου πειτε οτι δεν το εχει σκεφτει κανενας;ο ενας ειναι χειροτερος απο τον αλλον και ο καθενας κοιταζει πως να φαει....:mad:

Pandora

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Για τις αλλαγές του μικροκλίματος, στις περιοχές που επλήγησαν από την οικολογική καταστροφή, στην Αττική...
ένα ενδιαφέρον άρθρο, εδώ

Οι 7 πληγές της Αττικής - TO BHMA

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
έλαβα σήμερα το κάτοθι mail
Ολόκληρο το άρθρο:
ΤVXS.gr (BETA) - «Γιατί τα δάση καίγονται σε χρονιές εκλογών;»

Τριπλάσιες από τις άλλες χρονιές, κατά μέσο όρο, είναι οι εκτάσεις που καίγονται κάθε χρόνο που πρόκειται να λάβουν χώρα εκλογές στην Ελλάδα. Αυτό προέκυψε από έρευνα των καθηγητών Σ. Σκούρα και Ν. Χριστοδουλάκη στην οποία ανέλυσαν στοιχεία πυρκαγιών από το 1955-2008. Άρθρο τους που αναλύει τα ευρήματα της έρευνας δημοσιεύτηκε στην «Καθημερινή» στις αρχές Ιουλίου.

(…)

Η εντατικοποίηση των εμπρησμών παράλληλα με την μειωμένη αποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού είναι και ο λόγος που –σύμφωνα με την έρευνά μας– στις χρονιές των εκλογών οι καιόμενες δασικές εκτάσεις είναι κατά μέσον όρο τριπλάσιες απ’ ό,τι στις υπόλοιπες.

(…)

Μάλιστα, ενώ οι καιόμενες εκτάσεις στην Ελλάδα συνήθως συμβαδίζουν με τις αντίστοιχες στην Ιταλία όπου επικρατούν παρόμοιες περιβαλλοντικές συνθήκες, η συσχέτιση αυτή εξαφανίζεται στις χρονιές εθνικών εκλογών στην Ελλάδα!

(…)

Η ταυτότητα όσων κερδίζουν από τον εμπρησμό των δασών μπορεί εύκολα να εντοπιστεί αν δημοσιεύεται στο Διαδίκτυο ο ονομαστικός πίνακας ιδιοκτητών των δασικών εκτάσεων, καθώς και όλες οι άδειες ανέγερσης που εκδίδονται σε αυτές.
Όταν καίγεται μια δασική περιοχή για οποιονδήποτε λόγο και αιτία, να επιβάλλεται εισφορά σε όλους τους ιδιοκτήτες των καμένων εκτάσεων ίση με την αξία που θα αποκτούσε η γη εάν οικοπεδοποιείτο.

(…)

Το ερώτημα, βέβαια, είναι γιατί η σημερινή να είναι η πρώτη κυβέρνηση που θα κάνει κάτι τέτοιο και ενδεχομένως το πληρώσει εκλογικά; Το μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι ότι καθώς οι πολίτες ενημερώνονται για το πρόβλημα και τη λύση του, η συμπεριφορά τους θα αλλάξει και αυτό θα υποχρεώσει την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την επαναλαμβανόμενη ψηφοθηρική αριθμητική.

Ολόκληρο το άρθρο:
http://www.tvxs.gr/v18843

θα πρόσθετα και ένα σχετικό διάγραμμα αλλά η επιλογή επισύναψης δεν μου εμφανίζεται στην σύνταξη κειμένου..

Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα