• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Μετρό Θεσσαλονίκης

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Όλες αυτές οι ιστορίες δημοσιεύονται επίτηδες για να γελοιοποιούν το μετρό Θεσσαλονίκης; Δηλαδή περίμενε το μετρό για να μην περπατήσει 500μ;

Last edited:

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΔΟΥ Κορίνθου
Διαβάστε στα "Τα σιδερένια νέα του ατμού και του Ματρακά", φύλλο 7.897

υπάρχει κάποια κρυφή ή έστω άτυπη κόντρα μεταξύ των δυο μετρό Αθήνας και Θεσ/κης και αν ναι , ποιο είναι το σκορ? Ο προαστιακός είναι αντίπαλος ή απλά φιλική συμμετοχή? Ο ΟΣΕ λαμβάνει μέρος ως πρωταθλητής ή περιορίζεται στις δάφνες του? Υπάρχει πρόταση κοντραρίσματος και με το μετρό της Μόσχας ή είναι ανυπόστατες φήμες που διασπείρουν οι μπολσεβίκοι? Ποιές ώρες χαλάει το μετρό της Θεσ/κης και ποιές είναι εν λειτουργεία? Τέλος, αληθεύει οτι η Αμαζονία μήνυσε το μετρο της Θ. για αποψίλωση των δασων της προκειμένου να παραχθούν τα -απαραίτητα είναι η αλήθεια- Α4 και πως θα κινηθούν νομικά οι υπεύθυνοι?

Καυτά ερωτήματα που ταλανίζουν την κοινωνία και ζητούν απάντηση
απο τον μάχιμο δημοσιογράφο Χαράλαμπο Χ. Καρεκλίδη

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Σήμερα το ..έζησα κι εγώ..κατά τις 8 το πρωί δεν λειτουργούσε ο σταθμός του Ν Σιδηροδρομικού Σταθμού με αποτέλεσμα να πηγαίνουμε ο κόσμος αναγκασταστικά στο Βαρδάρη ,ΟΜΩΣ παίρνοντας το από εκεί στο σταθμό Αγ Σοφίας έπρεπε να κατέβουμε και να πάμε στην άλλη αποβάθρα και να περιμένουμε άλλο συρμό!για να συνεχίσουμε ανατολικά και εκεί γινόταν Ο ΧΑΜΟΣ από κόσμο!

Δυστυχώς,όπως άλλωστε τα έλεγα όχι μονο εγώ αλλά και άλλα άτομα το μετρό είναι προς το παρόν προβληματικό και αναξιόπιστο από πολλές πτυχές!
την περασμένη κυριακή πάλι από το σταθμό Ν,Σταθμού(τον έναν δηλ από τα δύο τέρματα)έπρεπε να στηθείς σε μια ουρά για καναμισάωρο για τα μηχανήματα για να βγάλεις εισιτήριο!!η ουρά ήταν ατελείωτη λόγω...χαλασμένου μηχανήματος?δεν έδινε ρέστα ,για να είμαι ειλικρινής ούτε που κατάλαβα ακριβώς αλλά βλέποντας την ουρά εννοείται ότι δεν εκατσα να περιμένω
άλλη μέρα πάλι!είχε καθυστέρηση,ακινητοποιηση συρμός για ένα εικοσάλεπτο περίπου κλπ κλπ
ΔΥΣΤΥΧΩΣ επί του παρόντος και από την μέχρι στιγμής εμπειρία μου με τίποτε δεν το παίρνω όταν θέλω συγκεκριμένο χρόνο στις δουλειές μου...
μόνο για ,,,βόλτα αλλά και πάλι ΔΕΝ....

Last edited:

dammys

Member
Φυσικά χρειάζεται το μετρό στη Θεσσαλονίκη και φυσικά είναι έργο πολιτισμού...

Προς το παρόν , όμως δεν είναι λειτουργικό όπως της Αθήνας...Είναι ωραίο για φωτογραφίες και βόλτα αλλά δεν εξυπηρετεί ακόμα τον πληθυσμό της πόλης ώστε να λέμε ότι δίνει ανάσα σε μια επιβαρυμένη πόλη από θέμα παρκινκ και κυκλοφοριακού.
Πρώτον και κυριότερον το μετρό χρησιμοποιείται κυρίως από ανατολικά προς κέντρο ...
Από τον νέο Σ.Σ μπορούν να ανεβούν μόνο οι λίγοι επιβάτες των τρένων και του κτελ θεσσαλονίκης.. Δεν ξέρω πολλούς που μένουν δυτικά να πηγαίνουν προς κέντρο αφού η απόσταση περπατιέται ή εξυπηρετείται ακόμα από πολλές γραμμές λεωφορείων. Επίσης δεν υπάρχουν παρκινκ περίξ του Σ.Σ αλλά και να υπήρχαν δεν είναι ασφαλής περιοχή΄για να παρκάρεις.
Επίσης να πας από δυτικά πού; Μπότσαρη,Μαρτίου ,Ανάληψη; δεν υπάρχει λόγος..

Μέχρι να γίνει λειτουργικό με επεκτάσεις σε Καλαμαριά , Αεροδρόμιο, Κτελ μακεδονία, ΄γήπεδα, Δυτικές συνοικίες, Εύοσμο,Κορδελιό,Σταυρούπολη,Νεάπολη κτλ Τει Σίνδου, Διεθνές πανεπιστήμιο κτλ αφήστε να μας να κάνουμε την καζούρα μας για ένα έργο που το περιμέναμε 30 χρόνια για να γίνει και ακόμα είναι έργο βιτρίνας ...

arabickostas

Member
Σήμερα το ..έζησα κι εγώ..κατά τις 8 το πρωί δεν λειτουργούσε ο σταθμός του Ν Σιδηροδρομικού Σταθμού με αποτέλεσμα να πηγαίνουμε ο κόσμος αναγκασταστικά στο Βαρδάρη ,ΟΜΩΣ παίρνοντας το από εκεί στο σταθμό Αγ Σοφίας έπρεπε να κατέβουμε και να πάμε στην άλλη αποβάθρα και να περιμένουμε άλλο συρμό!για να συνεχίσουμε ανατολικά και εκεί γινόταν Ο ΧΑΜΟΣ από κόσμο!

Δυστυχώς,όπως άλλωστε τα έλεγα όχι μονο εγώ αλλά και άλλα άτομα το μετρό είναι προς το παρόν προβληματικό και αναξιόπιστο από πολλές πτυχές!
την περασμένη κυριακή πάλι από το σταθμό Ν,Σταθμού(τον έναν δηλ από τα δύο τέρματα)έπρεπε να στηθείς σε μια ουρά για καναμισάωρο για τα μηχανήματα για να βγάλεις εισιτήριο!!η ουρά ήταν ατελείωτη λόγω...χαλασμένου μηχανήματος?δεν έδινε ρέστα ,για να είμαι ειλικρινής ούτε που κατάλαβα ακριβώς αλλά βλέποντας την ουρά εννοείται ότι δεν εκατσα να περιμένω
άλλη μέρα πάλι!είχε καθυστέρηση,ακινητοποιηση συρμός για ένα εικοσάλεπτο περίπου κλπ κλπ
ΔΥΣΤΥΧΩΣ επί του παρόντος και από την μέχρι στιγμής εμπειρία μου με τίποτε δεν το παίρνω όταν θέλω συγκεκριμένο χρόνο στις δουλειές μου...
μόνο για ,,,βόλτα αλλά και πάλι ΔΕΝ....
Δεν ειναι μονο θεμα μετρο Θεσσαλονικης αλλα γενικοτερη Ελληνικη νοοτροπια. Φτιαχνουμε ενα εργο, ανακοινωνουμε ημερομηνια εγκαινιων asap γιατι οσο πιο γρηγορα τοσο πιο μαγκες, δεν την αλλαζουμε με τιποτα για να μην επωμιστουμε πολιτικο κοστος ή κραξιμο και στο τελος διαπιστωνουμε ολες αυτες τις, φυσιολογικες για νεο εργο, δυσλειτουργιες... Δεν βαζω καν στη συζητηση, υποννοιες για κακη ποιοτητα στην κατασκευη του εργου, στις συμβασεις, τους εργολαβους κτλ. Μετα φτανουμε στο σημειο ενα εργο που υποτιθεται φτιαχτηκε για να εξυπηρετει τον πολιτη, να ειναι το καθημερινο βασανο του. Εν ετει 2024 με ηλεκτρονικες πληρωμες στα παντα κυριολεκτικα, να περιμενεις στην ουρα για εισητηρια. Σηκωνω τα χερια ψηλα...

Ετσι ειχε γινει και με το Ελ Βενιζελος. Φτιαχτηκε το αεροδρομιο, παραδοθηκε αμεσως και διαπιστωθηκε, αφου τεθηκε σε λειτουργια, οτι ο βασικος δρομος προσβασης απο τα Μεσογεια τοτε, αν θυμαμαι η λεωφορος Μαραθωνος, δεν ηταν ετοιμη ακομα...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.788
Μέλη
39.519
Νεότερο μέλος
PanosZ

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom