babaduma
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- terra incognita
- Ταξίδι-Όνειρο
- α του Κενταύρου
1. The pre-game show
Πράξη 1η: Θεσσαλονίκη, Δευτέρα 11 Ιουλίου, 2016
Προχωρημένο απόγευμα στο πατρικό μου σπίτι, η συζήτηση χαλαρή με τον πατέρα μου, για θέματα ελαφρά, καλοκαιρινά, τις διακοπές μας που ξεκινούν σε μια βδομάδα και το ταξίδι μας με την Ε. στην Ινδία, το πρώτο για εκείνην στην υπο-ήπειρο, το τέταρτο για μένα - μετά από 19 ολόκληρα χρόνια!
- "Μπιπ" - ο ήχος στο κινητό μου, χαρακτηριστικός για τη λήψη μηνύματος. Δεν του δίνω σημασία, "κάποιο διαφημιστικό είναι πάλι" - σκέφτομαι και συνεχίζω την κουβέντα με τον πατέρα μου, χωρίς ούτε κάν να στρέψω το βλέμμα μου προς το κινητό.
- "Μπιπ" - ξανά. "Ρε, όρεξη που την έχουν βραδυάτικα" - λέω μέσα μου κι εξακολουθώ να το αγνοώ επιδεικτικά. Όχι όμως κι ο πατέρας μου:
- "Τι είναι;" με ρωτάει.
- "Κάποιο διαφημιστικό ... μάλλον"
- "Δεν θα το δεις;"
- "Θα το δω όταν θα πάω σπίτι"
- "Μπιπ" - τρίτη φορά.
- "Ρε, λύσσα κακιά.Τι θέλουν, τέλος πάντων;"
Ανοίγω το κινητό και βλέπω τα μηνύματα. Ήταν από την Ε. "Πού είσαι;" το πρώτο. "ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!!" το δεύτερο. Το τρίτο είχε ένα λινκ. Ανοίγω το λινκ και παθαίνω σοκ! "Όχι Θεέ μου! Όχι πάλι. Όχι για τέταρτη φορά!" - σκέφτομαι και βάζω μηχανικά το κινητό στην τσέπη μου.
- "Συμβαίνει τίποτα;" ο πατέρας μου.
- "Μπα, όχι, η Ε. θέλει να πάρω κάτι απ'το supermarket πριν κλείσει. Πρέπει να φύγω, να προλάβω. Καληνύχτα..."
Βάζω μπρος τ'αμάξι και φεύγω σφαίρα για το σπίτι. Ευτυχώς δεν είναι μακρυά...
Last edited: