Κίνα Στη Κίνα του Μάο...(Ο γύρος του κόσμου)

vasso

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Σκανδιναβία
Περιμένουμε με ανυπομονησία καπετάνιε.Μη κοιτάς που δεν μιλούσα τόσο καιρό.Είμαι λαθρεπιβάτης!!!!
Ιωάννα μου τελεώσατε με τα donuts...αφήστε κατι για εμας στα αμπάρια!!

malysa

Member
Επόμενο Ταξίδι
έλα μου ντε...
Ταξίδι-Όνειρο
3η βραχονησίδα αριστερά
φχαριστώ ioanna mou, να πάρω 2 ??
at0_gstatic_com_images_a00cb363f2e605c6a02a88e502e83458._.jpg
και ένα Muffin
at0_gstatic_com_images_2a81111cf54ea40138d08968e83d9ee6._.jpg

κιλά, ποια κιλά ?......

και για όσους δεν τους αρέσουν τα ντοντας

τι είπε ο καπετάνιος ?... Ληστές ....!!!
awww.pestaola.gr_img_pirates_of_the_caribbean_at_worlds_end.jpg

Dorotija

Member
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Αμα ειναι ληστής ναναι ο Τζακ Σπάροου.. παραδίνομαι!!!

ΥΓ. Μαλυσα και Ιωαννα εχετε φαει τοσο πολύ για πρωινό που έτσι κι αλλιώς ούτε να κουνηθείτε δεν μπορείτε!

Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Ιωάννα μου τελεώσατε με τα donuts...αφήστε κατι για εμας στα αμπάρια
Πάρε Βάσω μου, βγάλε πιάτο να σε σερβίρω.

ΥΓ. Μαλυσα και Ιωαννα εχετε φαει τοσο πολύ για πρωινό που έτσι κι αλλιώς ούτε να κουνηθείτε δεν μπορείτε!
Λάθος, αγαπητή μου, δεν τρώμε ντόνατς, σερβίρουμε ντόνατς, ούτε ένα δεν προλάβαμε να φάμε.

Σπάροου κάτσε και σου ρχομαι.:bleh:

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Το όνομα Cristobal προέρχεται από το «Χριστόφορος» του Κολόμβο
Η παραμονή στο αγκυροβόλιο κρατάει από ένα μέχρι και τρία 24ώρα. Κάναμε προμήθεια καυσίμων και φρέσκων τροφίμων απαραίτητα για το ταξίδι στον μεγάλο Ωκεανό. Επίσης δόθηκε η ευκαιρία στο πλήρωμα για μερικές ώρες εξόδου στην πόλη που γίνεται με λάντζες.

Αρκετές φορές έχω επισκεφτεί αυτή την πόλη και πάντα μας συμβούλευαν να προσέχουμε. Αυτή τη φορά βρέθηκα μαζί με άλλους δυο συναδέλφους μετά από ένα ποτό να τριγυρνάμε στους κεντρικούς δρόμους μέχρι να έλθει η ώρα του δρομολογίου για το πλοίο. Mου έτυχε η μοναδική ληστεία κατά την διάρκεια των ταξιδιών μου στον κόσμο (εκτός αυτής την παραλίγο στο Μπαγκλαντές που έχω περιγράψει). Συνέβη προς τα μάτια μου μέρα μεσημέρι δίπλα σε κεντρικό δρόμο γεμάτο από κόσμο.
Το τρίτο άτομο της παρέας μας γύρω στα 63 γνώστης της ισπανικής γλώσσας και παντρεμένος με Κολομπιάνα. είχε μείνει κάποια στιγμή λίγο πίσω. Κάποιοι μας παρακολουθούσαν και αμέσως βρήκαν ευκαιρία. Ακούσαμε φωνές, ένας αλήτης που κρατούσε μια λάμα τον είχε αγκαλιάσει από πίσω, κι ένας άλλος του έβγαζε το ρολόι και τα ελάχιστα χρήματα που είχε στην τσέπη. Μέχρι να φτάσουμε κοντά έφυγαν τρέχοντας προς τη μεριά του πλήθους που αδιάφορα έβλεπε όλη αυτή την εικόνα. Η απώλεια ήταν ελάχιστη αλλά πιο πολύ μας ενόχλησε το ότι έγινε σένα μέρος που γνωρίζαμε και πάντα παίρναμε τα μέτρα μας. Όμως κανένας μας δεν το περίμενε να γίνει μέρα και σε δρόμο με αρκετή κίνηση.

Το κανάλι του Παναμά είναι ένα τεράστιο ανθρώπινο έργο. Άρχισε να κατασκευάζεται το 1881 από τον Λεσέψ που έφτιαξε και την διώρυγα του Σουέζ. Άλλο όμως το έδαφος της ερήμου με την άμμο και άλλο της ζούγκλας. Έτσι το 1889 το εγκατέλειψαν εξ αιτίας των πολλών προβλημάτων και δυσκολιών που παρουσιάστηκαν, όπως τεχνικά, οργανωτικά και ασθένειες των εργαζομένων από ελονοσία κ.α. 3.000 Έλληνες εργάτες λέγεται ότι ήλθαν και εργάστηκαν για το έργο. Ήταν περιζήτητοι λόγω της εμπειρίας τους από τον ισθμό της Κορίνθου. Πάρα πολλοί πέθαναν από κακουχίες και αρρώστιες μαζί με άλλους 22000 από το 1881-89. Όσοι απέμειναν σκορπίστηκαν σε διάφορες χώρες της λατινικής Αμερικής.
Το 1904 η αμερικανική κυβέρνηση εξαγόρασε την περιοχή του καναλιού και ξαναρχίζουν εκ νέου τα έργα από άλλους μηχανικούς. Ο λόγος που δόθηκε στις ΗΠΑ ήταν ότι, πρώτη αυτή αναγνώρισε τον Παναμά σαν κράτος, αμέσως μόλις αυτή αποσχίστηκε από την Κολομβία. Στις 15 Αυγούστου 1914 το αμερικάνικο πλοίο «Αncon» με πλοίαρχο τον Έλληνα Νικήτα Μαυράκη από την Κάσσο είναι το πρώτο πλοίο που πέρασε το κανάλι. Προς τιμή του υπάρχει μνημείο στο χώρο των εγκαταστάσεων του καναλιού. Μέχρι τις 31/12/1999 το κανάλι ήταν αμερικάνικο έδαφος και η αστερόεσσα κυμάτιζε στην είσοδο και στην έξοδο. Την 1/1/2000, παραδόθηκε μετά από συμφωνία των δύο χωρών στον Παναμά σε επίσημη τελετή παρουσία του Τζίμη Κάρτερ και του τότε προέδρου του Παναμά.

Μπήκαμε στην πρώτη λεκάνη ή δεξαμενή, κλείσανε οι πόρτες της, γέμισε η δεξαμενή, μας ανεβάσαν στο πρώτο επίπεδο, όπου ειδικά τραινάκια μας πήγαν στην επόμενη. Αυτό έγινε τρεις φορές με διαφορετικές δεξαμενές μέχρι που μας ανέβασαν στη λίμνη Γκατούν. Παράλληλα στις διπλανές δεξαμενές γίνεται το αντίστροφο για τα πλοία που έρχονται από τον Ειρηνικό. Η διαδικασία είναι μοναδική και αποσπά το ενδιαφέρον των τουριστών έρχονται για την παρακολουθήσουν. Η λίμνη Γκατούν λένε ότι είναι η μεγαλύτερη λίμνη στον κόσμο με γλυκό νερό και το οποίο είναι και αρίστης ποιότητας, μάλιστα πολλά πλοία αντλούν από εδώ πόσιμο στις δεξαμενές τους. Από τη λίμνη, πάντα με τη καθοδήγηση του πλοηγού, που βρίσκεται στη γέφυρα από την πρώτη στιγμή της διαδικασίας, ταξιδεύουμε στο κανάλι που έχει μήκος 82 ναυτικά μίλια, πλάτους 45 μέτρα, και βάθος 11. Είναι σαν ένα ταξίδι μέσα σε ζούγκλα . Η όλη διαδικασία κρατάει 8-10 ώρες. Γίνεται όλες τις ώρες του 24ώρου. Είναι ιδιαίτερα κουραστική για το πλήρωμα. Ωράριο εργασίας εδώ δεν υπάρχει Προσωπικό κουβέρτας και μηχανής βρίσκεται συνεχώς σε ετοιμότητα, για τις απαιτούμενες κινήσεις, ιδίως αυτών με τα τραινάκια που τραβούν το πλοίο. Φτάνοντας στην έξοδο κάναμε τις αντίστροφές διαδικασίες για να κατέβουμε στον Ειρηνικό ωκεανό, όπου βρίσκεται η πόλη Μπαλμπόα. Πήρε το όνομα της από τον Ισπανό τυχωδιόκτη Μπαλπόα, που εγκατέλειψε τα πλοία του στην όχθη του Ατλαντικού και προχώρησε εσωτερικά για να βρει χρυσάφι.

Νάμαστε επιτέλους στον Ειρηνικό Ωκεανό. Θα ξαναπιάσουμε λιμάνι μετά αφού διανύσουμε μια απόσταση 10.400 ναυτικά μίλια. Στέλνω τη Δόκιμο να μας πει σε πόσες μέρες φτάνουμε Κίνα.

NTINA

Member
Επόμενο Ταξίδι
Άγραφα
Ταξίδι-Όνειρο
Γουατεμάλα
Ευτυχώς που επέστρεψες Καπετάνιε!
να βάλεις τάξη γιατί μετέτρεψαν το πλοίο
σε αμέρικαν μπαρ:haha:

vasso

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Σκανδιναβία
Ταξιδεύω και εγω μαζί σας ..σιωπηλά όμως.

Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Αντιπαρέρχομαι το γεγονός ότι στην ληστεία δεν πρωταγωνιστεί ο Σπάροου αλλά ένας άσημος κλεφτάκος γιατί το επισκιάζει ο Παναμάς.
Πω πω τι καταπληκτικός τρόπος να περάσεις στον Ειρηνικό, αν και εξαντλημένη από την πολύωρη και κουραστική εργασία είμαι ενθουσιασμένη που φτάσαμε στον Ειρηνικό.

Last edited by a moderator:

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Χάρτης διαδρομής του πλοίου στο κανάλι

το ποτάμι
aimg294.imageshack.us_img294_1800_panamacanal03.jpg

οι δύο δεξαμενές. μια προς Ατλαντικό, η άλλη προς Ειρηνικό
aimg706.imageshack.us_img706_8793_p366072panamacanalpanam.jpg

aimg535.imageshack.us_img535_4643_kanali.jpg

Ελληνικό πλοίο βυθισμένο στη λίμνη.Κάθεται στο βυθό. Βλέπετε τα άλμπουρα και την τσιμινιέρα
είχε πάθει βλάβη, παρέμεινε επί χρόνια εκεί, σάπισε από κάτω και βούλιαξε
aimg442.imageshack.us_img442_2639_72241742.jpg

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
O τάφος του πλοιάρχου Μαυράκη
aimg24.imageshack.us_img24_5955_asarticlerecords1913mau.jpg

Δεξαμενές με τις πόρτες κλειστές και δίπλα οι άδειες
aimg18.imageshack.us_img18_2543_94453750.jpg

φωτό από το πλοίο, αριστερά το τραινάκι
aimg718.imageshack.us_img718_5547_kanali1.jpg