ioanna balla
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- geneva!!!
- Ταξίδι-Όνειρο
- αμερική
Πηγες να προσευχηθεις στο Kotel ?
πήγα αλλά δεν προσευχήθηκα..δεν το έχω...
πήγα αλλά δεν προσευχήθηκα..δεν το έχω...
Είστε πολύ τυχεροί που μπορέσατε να ταξιδέψετε τόσο πολύ εντός της Δ.Όχθης σχεδόν ανενόχλητοι.Αφού διανύσαμε ακόμα λίγα χιλιόμετρα αντιλαμβάνομαι μια πινακίδα που προειδοποιούσε για έλεγχο μπροστά μας...ώχ..λέω την βάψαμε...
Σταματώ σιγά σιγά και με ευγενικό και γλυκό τρόπο χαιρετώ τον στρατιώτη....εεε..λέω θα μας ευχηθει και αυτός καλό ταξίδι ..αλλά ο στρατιώτης ήθελε να μας κάνει μερικές ερωτησούλες...από που έρχεστε ..που μείνατε το βράδυ..που πάτε...απο που είστε και τέλος ζητησε τα διαβατήρια..αφου τα περιεργάστηκε μας έδωσε την ευχή του για καλό ταξίδι...ένοιωσα μιά ανακούφιση όπως και να το κάνουμε...καταλάβαμε ότι αφήναμε την Δυτική όχθη...
Μα για γιαγκούλα με περασατε όλοι ; Το Τελ Αβιβ θέλει την δέουσα προσοχή.. Έχει αρκετά πράγματα να δεις ξεκινώντας από την παλιά Γιαφα! Η πόλη καθεαυτη ονομάζεται και Λευκη Πολη , έχει 1500 διατηρητέα σπίτια σε στυλ Bauhaus (τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται κατα μήκος της οδού Rothchild.Σε ευχαριστουμε Ιωαννα μου για την ομορφη αφηγηση.
Εγω θα ηθελα να παω καποια στιγμη Ισραηλ με την κορη μου ...τη βλεπω 2 χρονια τωρα που κανουμε Θρησκευτικα στο σχολειο ..κανει πολλες ερωτησεις ..την ενδιαφερει το θεμα ..που εκανε ο Χριστος αυτο και που εκεινο...
Θα ηθελα πολυ να δω τα μερη που μαθαινουμε στα Θρησκευτικα ...τοσα χρονια συνυφασμενα με την πιστη μας ...
Το μονο που δε με εχει ενθουσιασει(απο αυτα που διαβασα κ ειδα απο τις ιστοριες σας) ..κ δε θα με χαλουσε να το παρακαμψω ειναι το Τελ Αβιβ (Βαγγελιτσα μη βαρας!)
Αν με το καλό πας στο Ισραήλ, εννοείται πώς θα κάνεις έστω μια διανυκτέρευση και στο Τελ Αβίβ. Μια χαρά πόλη είναι, ιδίως αν πας άνοιξη. Απλά δεν έχει κάτι το μοναδικό ή το ιδιαίτερο. Είναι μια πόλη που άνετα θα μπορούσε να βρίσκεται στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Καλιφόρνια ή την Αυστραλία. Όταν όμως σκεφθείς οτι μόλις καμιά ογδονταριά χιλιόμετρα νοτιοανατολικότερα βρίσκεται μια από τις κορυφαίες πόλεις παγκοσμίως, με την εκπληκτική ιστορία και τη μοναδικότητά της τότε αυτόματα κάνεις τη σύγκριση μεταξύ τους και τότε βρίσκεις ( εγώ τουλάχιστον) οτι το Τελ Αβίβ υστερεί.Το μονο που δε με εχει ενθουσιασει(απο αυτα που διαβασα κ ειδα απο τις ιστοριες σας) ..κ δε θα με χαλουσε να το παρακαμψω ειναι το Τελ Αβιβ (Βαγγελιτσα μη βαρας!)