• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιος - Οκτώβριος 2021 !

Γαλλία Στην Αλσατια...

paefstra

Member
αν έφαγε κάπου φοβερά χωρίς να δώσει νεφρό και τέτοια.
Ευχαριστώ!
Στην Κολμαρ μεσημερι στην σκεπαστη Αγορα διπλα στο ποταμι. Περιπτερα με ντοπιους εμπορους σεεβιρουν σε τραπεζια ο,τι παραγγειλεις απο τις βιτρινες. Ντοπιες συνταγες, νορμαλ τιμες.
Στο Στρασβουργο οπου φαγαμε ηταν μεσω The Fork, τουλαχιστον 30% φθηνοτερα απο τις τιμες καταλογου. Η Ταρτ Φλαμπε μου φανηκε πολυ αδιαφορη ως γευση. Υποθετω οτι θα δοκιμαστε ομως οπως ολοι.

Anemos-T

Member
Στο Guebwiller:

https://www.tripadvisor.com/Restaur..._Vigneron-Guebwiller_Haut_Rhin_Grand_Est.html

Τεράστιες μερίδες, οικονομικό, πολύ καλό φαγητό της περιοχής! Πολύς κόσμος, έτρωγε. επινε, φιλικοί όλοι, μου θύμισε οικογενειακή ταβέρνα στην Ελλάδα...

Στο Obernai:

https://www.tripadvisor.com/Restaur...s-Le_Freiberg-Obernai_Bas_Rhin_Grand_Est.html

Εξαιρετικό κι αυτό, Αλσατικά πιάτα, μέσα στο πανέμορφο Obernai.

maria91

Member
Καμιά updated πληροφορία για την περιοχή υπάρχει;
'Οσον αφορά το ταξιδιωτικό κομμάτι, το έχω τακτοποιημένο, roadtrip στα χωριά, θα ήθελα μερικά χρηστικά αν έχει κάποιος να μοιραστεί. Πχ. που παρκάρεις, αν έφαγε κάπου φοβερά χωρίς να δώσει νεφρό και τέτοια.
Ευχαριστώ!
Brasserie des Tanneurs στο Colmar η καλυτερη ταρτα φλαμπε που εφαγα κ περιπου στο 12-13€
Le Baeckeoffe d'Alsace στο Στρασβουργο για το ομωνυμο πιατο

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Γενικά η κουζίνα στην περιοχή δεν μου αρέσει αλλά έχω φάει σε ένα εστιατόριο στην Obernai που το μνημονευω.
ευχαριστώ πολύ!
Πιστεύεις τέτοια εποχή θέλει ντε και καλά κράτηση; εκτός σκ;

Υπόθεση εργασίας:

Έστω Πέμπτη πρωί με Δευτέρα βράδυ στην Αλσατία.

Εκκίνηση από Ζυρίχη με αυτοκίνητο - μια διανυκτέρευση άγνωστος Χ - δύο διανυκτερεύσεις στο Στρασβούργο - μία διανυκτέρευση στο Φράιμπουργκ - αναχώρηση για Ζυρίχη.

• Την 1η διανυκτέρευση θα την βάζατε στο Κολμάρ ή στη Μυλούζη ή μήπως κάπου αλλού;
  • Ποια δύο αλσατικά χωριά θα προτείνατε για σύντομο stop κατά της διάρκεια της διαδρομής;

mourohavlos

Member
Υπόθεση εργασίας:

Έστω Πέμπτη πρωί με Δευτέρα βράδυ στην Αλσατία.

Εκκίνηση από Ζυρίχη με αυτοκίνητο - μια διανυκτέρευση άγνωστος Χ - δύο διανυκτερεύσεις στο Στρασβούργο - μία διανυκτέρευση στο Φράιμπουργκ - αναχώρηση για Ζυρίχη.

• Την 1η διανυκτέρευση θα την βάζατε στο Κολμάρ ή στη Μυλούζη ή μήπως κάπου αλλού;
  • Ποια δύο αλσατικά χωριά θα προτείνατε για σύντομο stop κατά της διάρκεια της διαδρομής;
Πρώτη μέρα θα περνούσα μια βόλτα από Colmar και θα διανυκτερευα σε κάποιο από τα χωριά.
Για μένα Αλσατία είναι οι διαδρομές, τα χωριά, τα κρασιά.
Χωριά έχει διάφορα, Riquewihr, Ribeauville, Eguisheim αυτά που μου έρχονται πρώτα στο μυαλό.

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Μερικές σκέψεις-εντυπώσεις μετά το ταξίδι μου στην Αλσατία.
Δεν θα γράψω ιστορία, θα ήθελα όμως να μοιραστώ μερικές πληροφορίες.
Ευχαριστώ για τα τιπς των μελών, ήταν όλα χρήσιμα και ήμουν προετοιμασμένη.
Πήραμε αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο κ μείναμε ένα βράδι Μυλούζη,δύο Στρασβούργο και δύο Κολμάρ.

Στη Μυλούζη μείναμε κέντρο και την περπατήσαμε το πρωί πριν αναχωρήσουμε για Στρασβούργο, όμορφο το κέντρο, όμως τίποτα που δεν είχαμε ξαναδεί.
Αποφασίσαμε να κατευθυνθούμε προς το Château du Haut-Kœnigsbourg από επαρχιακούς δρόμους, επιλογή που μας δικαίωσε. Περάσαμε από πολλά όμορφα χωριά, λιγότερο τουριστικά, είδαμε ατελείωτους αμπελώνες, ενώ άξιζε και επίσκεψη στο κάστρο (τιμή 12€). Πιο ωραίο από όλα το Obernai.
Στο Στρασβούργο κάναμε βόλτες με απρόσμενη θερμοκρασία πάνω από 20 βαθμούς την ώρα που στην Ελλάδα άναβαν τα τζάκια, είχαν ξεχυθεί οι πάντες στους δρόμους και στην Petite France γινόταν ο κακός χαμός. Μας άρεσε, αλλά επίσης δεν τρελαθήκαμε. Φαγητό με κράτηση μόνο, δεν ήταν φθηνά, φάγαμε μάλιστα σε μισελενάτο, ωραίο το φαγητό αλλά με στεναχώρησε που είχαν μόνο 5-6 κυρίως πιάτα στον κατάλογο και δεν είχαν κρεμ μπρουλέ που την ονειρευόμουν. Εγώ είμαι πλεμπαία δεν ξέρω από κυριλάτες συνήθειες.

Μετά το Στρασβούργο σειρά είχαν τα διάσημα χωριά τα οποία πήραμε με τη σειρά, ενώ ο καιρός άλλαξε απότομα, βγήκε ...βαρδάρης και κουκουλωθήκαμε.
Κατεβήκαμε στο Berheim, κουκλίστικο αλλά δεν συναντήσαμε ψυχή ζώσα (ξύριζε ο αέρας). Στο Ριμπωβιλιέ ήπιαμε καφεδάκι και το περπατήσαμε, μια κοινή Δευτέρα μιας άκυρης εβδομάδας του χρόνου, ο τουρισμός ήδη έσφιγγε. Πανέμορφο χωριό, δικαίως στα must see. Μετά από αυτό είδαμε το Hunawhir και στο κατόπι το Zellenmberg, αρχίσαμε να παθαίνουμε ανοσία στην αλσατική αρχιτεκτονική και τη ζωγραφένια ομορφιά μέχρι που μπήκαμε στo
Riquewihr και καταλάβαμε ότι πάει και παραπάνω. Μόνο η Μπριζ μου έχει θυμίσει τόσο πολύ παραμύθι πριν από αυτά τα χωριά.
Εκεί φάγαμε μια τάρτ φλαμπαί, ωραίες ήταν σα λεπτή πίτσα, αν δεν είχαν κρεμμύδια θα μου άρεσαν περισσότερο (για τα δικά μου γούστα).
Το τοπικό κρασί τους το Pinot Grir ήταν γλυκούτσικο σαν κοινωνία.
Ακολούθησε η ναυαρχίδα της Αλσατίας, το πολυφωτογραφημένο Colmar που κάπως μας απογοήτεψε. Ισως να ήταν υπερβολικές οι προσδοκίες μας, ασφαλώς πανέμορφη η Petit Venice, αλλά πολύ ....petit, την περίμενα πιο χορταστική. Ο κόσμος θύμισε Βενετία. Ορδές στη διάρκεια της μέρας, νέκρα το βράδι που όλοι επέστρεφαν από εκεί που είχαν έρθει. Ωστόσο ήθελε κράτηση για να φας. Τη δεύτερη μέρα πάντως ψάξαμε μαγαζί δίχως κράτηση (βασικά είχαμε κάνει μία αλλά η ξεμυαλισμένη η φίλη μου είχε κλείσει στο ομώνυμο εστιατόριο στη....Λυόν αντί για το Κολμάρ και μας έπεφτε κομματάκι μακριά), με μία- δύο απόπειρες ωστόσο, μας βόλεψαν και φάγαμε μια χαρά.
Γενικώς φάγαμε πολύ, η παρέα μου αν δεν έτρωγε, μιλούσε για φαγητό, έτσι καθόμασταν συχνά πυκνά να τσιμπήσουμε κάτι και δεν χάσαμε καμιά θερμίδα. Θα μου λείψουν τα θεικά κρουασάν και ο πουρές πατάτας συνοδευτικό του μισελενάτου σχεδόν ωμού φιλέτου o_O
Το πιο αγαπημένο μου χωριό ήταν τελικά το τελευταίο που επισκεφτήκαμε, το απίθανο Eguisheim, εκεί τελικά τρελαθήκαμε! εμένα μάλλον μου άρεσε γιατί ήταν η πιο παλιατζούρα από όλα και τα σπίτια έμοιζαν με ζαχαρωτό, σαν το παραμύθι με το Χανς και τη Γκρέτσελ των παιδικών μου χρόνων. Βάλτε το στα SOS.
Τελευταία μέρα πήγαμε μια βόλτα από τη Βασιλεία, μετά από τέτοια πανδαισία εικόνων, μας φάνηκε "λίγη" και υπερβολικά ήσυχη.
Εμείς ως παρέα βέβαια περάσαμε παντού υπέροχα, τα φάγαμε όλα (το είπαμε αυτό) , ήπιαμε τα περισσότερα και όπως πάντα γελάσαμε πολύ. Φουλάραμε μπαταρίες να αντέξουμε τα της Ελλάδας στην επιστροφή.

Αν ξαναβρεθώ προς Αλσατία θα μείνω σ ένα από τα χωριουδάκια. Πιθανώς στο Obarnai που είναι λιγότερο τουριστικό. Νομίζω συμφωνήσαμε ομόφωνα σ αυτό.

Μεγάλο συν ο πληθωρικός στολισμός για το Πάσχα που έρχεται, τι λαγουδάκια, τι πασχαλινά αυγά, τουλίπες, γενικά λελουδικό σε κάθε παρτέρι, παράθυρο, συντριβάνι, χαζέψαμε από την ομορφιά, πλην όμως δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να βρεθώ εκεί με τις πασχαλινές ορδές, καλύτερα να πάω στο Λιστόν της Κέρκυρας την ώρα που πετάν τις στάμνες-λιγότερο κόσμο θα έχει.

Καλό Πάσχα σε όλους!

ZoiT

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αλσατία
Ταξίδι-Όνειρο
Βιετνάμ
@evaT οι πτήσεις (από Θεσσαλονίκη υποθέτω) προς ποιο αεροδρόμιο ήταν;

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
@evaT οι πτήσεις (από Θεσσαλονίκη υποθέτω) προς ποιο αεροδρόμιο ήταν;
Europe Airport Μυλούζη/Βασιλεία εμείς πετάξαμε με EasyJet αλλά πολλοί από δω προτιμούν την πτήση της Ryan προς Baden Baden

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Europe Airport Μυλούζη/Βασιλεία εμείς πετάξαμε με EasyJet αλλά πολλοί από δω προτιμούν την πτήση της Ryan προς Baden Baden
Μπορούν ακόμα να συνδυαστούν και τα δύο (BSL-FKB) για όποιον έχει μέρες στη διάθεση του, ξεκινώντας για παράδειγμα από Βασιλεία/Μυλούζη/Κολμαρ/Φραϊμπουργκ και καταλήγοντας Στρασβούργο. ;)

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Μπορούν ακόμα να συνδυαστούν και τα δύο (BSL-FKB) για όποιον έχει μέρες στη διάθεση του, ξεκινώντας για παράδειγμα από Βασιλεία/Μυλούζη/Κολμαρ/Φραϊμπουργκ και καταλήγοντας Στρασβούργο. ;)
Συμφωνώ απόλυτα αλλά η παρέα μου ήθελε να το πάμε πολύ χαλαρά. Εγώ με 5 μέρες θα είχα κάνει και τα υπόλοιπα.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.999
Μέλη
39.704
Νεότερο μέλος
Κατερίνα123

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom