• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Στην Αθήνα μετά από 10 χρόνια!

kabamarou

Member
Τι να σας πω βρε παιδιά, μπορεί να με έχει αποκτηνώσει αυτή η πόλη και να μην με ταρακουνά τίποτα πια. :haha:
Ναι πολλά πράγματα αν τα συνηθίσουμε δεν μας φαίνονται και πολύ παράξενα.Θυμάμαι που είμουν με μια φίλη μου στα Εξάρχεια και είχαν βάλει φωτιά εκείνη την ημέρα ένα κατάστημα και καθόμουν και κοιτούσα την πυροσβεστική που ήρθε και έσβηνε την φωτιά και αυτή μου έλεγε-έλα εντάξει πάμε να φύγουμε αυτά συμβαίνουν σχεδόν κάθε μέρα εδώ!Παρεμπιπτόντως μου αρέσουν πολύ τα Εξάρχεια σαν περιοχή.

paefstra

Member
Τα Εξάρχεια είναι επικίνδυνα περισσότερο για τους αστυνομικούς, όχι για τους πολίτες :roll:. Ζούν οικογένειες φίλων μου με μικρά παιδιά και τα λατρεύουν. Πολλά ταβερνάκια των Εξαρχείων είναι μια χαρά επιλογή για τις πιο "εναλλακτικές" οικογένειες του κέντρου. Η περιοχή γύρω από την Ομόνοια έχει προβλήματα και το Μουσείο. Ακόμη και κατά τη διάρκεια της μέρας.

mfish

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
Τα Εξάρχεια είναι επικίνδυνα περισσότερο για τους αστυνομικούς, όχι για τους πολίτες :roll:. .
παρ'ολ'αυτα αυτο που με χαλαει περισσοτερο στα εξαρχεια ειναι οτι πρεπει να περάσω ανάμεσα απο ορδες αστυνομικών και κλούβες για να απολαυσω το ποτάκι μου.....παντως στα στενα βρίσκεις μερικα απο τα καλύτερα μαγαζάκια για ποτάκι....

Προς το φιλο που θα κατέβει αθήνα...Αν δεν επιθυμεί υπερβολική βαβούρα καθώς πίνει το ποτό του και να ακουει μουσικη σε υπερβολικά ντεσιμπελ σε μαλλον αδιαφορους χωρους καλύτερα να μη πάει προς γκαζι που σκεφτεται για ποτό...Ιδιώς το σκ..θα πρότεινα να προτιμήσει τα μπαράκια προς Κολοκοτρώνη που είναι εξίσου κεντρικά και πιο ανθρώπινα. Επίσης άλλη πρόταση είναι το ΤΑΥ στο μοναστηράκι, χαλαρό μαγαζάκι με εσωτερική αυλή, εκθέσεις στους γυρω χώρους και καλη μουσική...

Για φαί στο Πειραιά η αδερφή μου επισκέφτηκε πρόσφατα αυτό και έμεινε πολυ ικανοποιημένη, οι περιγραφές της μου άνοιξαν την όρεξη, αλλα δεν ειναι στη θάλασσα...Για θάλασσα προς καστέλλα έχει αρκετα εστιατόρια και ωραία θέα
Εστιατόριο Βασίλαινας

Nedelja

Moderator
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
. Επίσης άλλη πρόταση είναι το ΤΑΥ στο μοναστηράκι, χαλαρό μαγαζάκι με εσωτερική αυλή, εκθέσεις στους γυρω χώρους και καλη μουσική...

Για φαί στο Πειραιά η αδερφή μου επισκέφτηκε πρόσφατα αυτό και έμεινε πολυ ικανοποιημένη, οι περιγραφές της μου άνοιξαν την όρεξη, αλλα δεν ειναι στη θάλασσα...Για θάλασσα προς καστέλλα έχει αρκετα εστιατόρια και ωραία θέα
Εστιατόριο Βασίλαινας
Επειδή συνήθως βγαίνω μόνο κέντρο αλλά και δουλεύω κοντά στην Πλατεία Βικτωρίας όντως τα τελευταία χρόνια το κέντρο, ειδικά η περιοχή γύρω από την Ομόνοια έχει παρακμάσει εντελώς, δεν ξέρω αν θα με αποθάρρυνε να μείνω εκεί η ασφάλεια ή η δυστυχία των ανθρώπων που βλέπεις όπως και να έχει πάντως η περιοχή γύρω από την Ομόνοια δεν είναι και η Νο1 επιλογή για διαμονή...όμως έχει 2-3 φτηνά και αξιοπρεπή ξενοδοχεία στο Σταθμό Λαρίσης πάνω στο μετρό που είναι μια χαρά επιλογή π.χ Oscar Hotels - Athens - Greece - Welcome to Oscar Hotels Athens
Τώρα για ποτό όπως τα λέει το ψαράκι, Γκάζι πολύ βαβούρα, Εξάρχεια, Σύνταγμα, Πετράλωνα πολύ πιο ανθρώπινα...
+1 και για το TAF
Όσον αφορά το Βασίλαινα, επειδή πήγα χτες (φέρτε μου μια σόδα...:haha:), όντως το φαγητό είναι πολύ ενδιαφέρον, η τιμολόγηση των κρασιών εντιμότατη, άριστη και καθόλου δήθεν εξυπηρέτηση αλλά ο χειμερινός χώρος δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο -η καλοκαιρινή ταράτσα μου φάνηκε πολύ πιο ενδιαφέρουσα- και η περιοχή επίσης, οπότε δεν ξέρω αν αξίζει κάποιος που μένει κέντρο να κουβαληθεί στις γειτονιές μου.

XRISTOS71

Member
Πάντως, επειδή είμαστε και σχεδόν συνομήλικοι, στο παραπάνω διαφωνώ πλήρως μαζί σου. 9-10 χρόνια πριν με θυμάμαι να βγαίνω για ινδικό στη Μενάνδρου και μετά για ποτό και η περιοχή είχε μια όμορφη πολυπολιτισμικότητα ακόμα και βράδυ, δεν φοβόσουν να κυκλοφορήσεις. Και πάνω στην πλατεία δεν το συζητώ. Όχι ότι μπορώ να θυμηθώ ποτέ την Ομόνοια σαν ειδυλλιακό μέρος, αλλά όχι και όσο επικίνδυνη αναφέρετε.

Και για να ολοκληρώσω τη συμμετοχή μου σε αυτό το topic να διευκρινήσω και πάλι ότι δεν ανέφερα πουθενά ότι η Ομόνοια θα έπρεπε να είναι η πρώτη επιλογή του ανθρώπου για να μείνει. Εννοείται πως όχι. Αλλά δεν θα ήθελα και να μείνει στο μυαλό του η περιοχή σαν ένα διαβόητο, απλησίαστο γκέτο όπως παρουσιάστηκε σε αρκετά posts.
Ξέχνα οτι ήξερες τότε ,εχουν αλλάξει πολλά .
Αρχές '90 στην Μενάνδρου ηταν όλα ησυχα και ειδιλιακά το πρώιμε τα μαγαζιά και την πολεοδομία που ήταν επι της Μενάνδρου και το βράδυ έκαναν πιάτσα οι πόρνες .
Αργότερα που έφυγαν αυτές πλάκωσαν τα πρεζόνια και οι ξένοι .
Σημερα είναι γκέτο ''κακών'' αλλοδαπών και δυστυχώς αυτό φτάνει σε όλη την περιοχή της Ομόνοιας .
Μέρα μεσημέρι σου ανοίγουν το αμάξι εν κινήσει και σε κλέβουν και τοσα άλλα ..

Η Αθήνα έχει τόσα άλλα μέρη να μείνει κάποιος που κάνει την Ομόνοια να είναι απο τις τελευταίες επιλογές

XRISTOS71

Member
Επειδή συνήθως βγαίνω μόνο κέντρο αλλά και δουλεύω κοντά στην Πλατεία Βικτωρίας όντως τα τελευταία χρόνια το κέντρο, ειδικά η περιοχή γύρω από την Ομόνοια έχει παρακμάσει εντελώς, δεν ξέρω αν θα με αποθάρρυνε να μείνω εκεί η ασφάλεια ή η δυστυχία των ανθρώπων που βλέπεις όπως και να έχει πάντως η περιοχή γύρω από την Ομόνοια δεν είναι και η Νο1 επιλογή για διαμονή...όμως έχει 2-3 φτηνά και αξιοπρεπή ξενοδοχεία στο Σταθμό Λαρίσης πάνω στο μετρό που είναι μια χαρά επιλογή π.χ Oscar Hotels - Athens - Greece - Welcome to Oscar Hotels Athens
Τώρα για ποτό όπως τα λέει το ψαράκι, Γκάζι πολύ βαβούρα, Εξάρχεια, Σύνταγμα, Πετράλωνα πολύ πιο ανθρώπινα...
+1 και για το TAF
Όσον αφορά το Βασίλαινα, επειδή πήγα χτες (φέρτε μου μια σόδα...:haha:), όντως το φαγητό είναι πολύ ενδιαφέρον, η τιμολόγηση των κρασιών εντιμότατη, άριστη και καθόλου δήθεν εξυπηρέτηση αλλά ο χειμερινός χώρος δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο -η καλοκαιρινή ταράτσα μου φάνηκε πολύ πιο ενδιαφέρουσα- και η περιοχή επίσης, οπότε δεν ξέρω αν αξίζει κάποιος που μένει κέντρο να κουβαληθεί στις γειτονιές μου.

Απο την Σκύλα στην Χάρυβδη δηλαδή ................

Nedelja

Moderator
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Απο την Σκύλα στην Χάρυβδη δηλαδή ................
Δεν είπα οτι είναι η πιο ενδεδειγμένη περιοχή ούτε η καλύτερη προφανώς αλλά επειδή το ξενοδοχείο είναι πάνω στο μετρό και έχουν μείνει πολλοί γνωστοί μου που έψαχναν κάτι οικονομικό και κεντρικό δεν αισθάνθηκαν λεπτό φόβο ή ανασφάλεια...ακόμα και άνθρωποι από επαρχία που δεν είναι εξοικειωμένοι με τη σημερινή εικόνα του κέντρου.
Βέβαια αν κάποιον δεν τον ενδιαφέρει το οικονομικό και θέλει να είναι κέντρο ωραία περιοχή είναι γύρω από το Μουσείο της Ακρόπολης αλλά οι τιμές ανεβαίνουν...

fotast

Member
Εναλλακτική λύση πέρα από Σύνταγμα-Πλάκα που ήδη προτάθηκαν είναι τα ξενοδοχεία στα Ιλίσια-Μιχαλακοπούλου-Πλατεία Μαβίλη.Κοντά σε στάσεις μετρό,με πολλά μουσεία στήν περιοχή(άν ενδιαφέρουν) και το Κολωνάκι ακόμη και με τά πόδια.

XRISTOS71

Member
Nedelja said:
Δεν είπα οτι είναι η πιο ενδεδειγμένη περιοχή ούτε η καλύτερη προφανώς αλλά επειδή το ξενοδοχείο είναι πάνω στο μετρό και έχουν μείνει πολλοί γνωστοί μου που έψαχναν κάτι οικονομικό και κεντρικό δεν αισθάνθηκαν λεπτό φόβο ή ανασφάλεια...ακόμα και άνθρωποι από επαρχία που δεν είναι εξοικειωμένοι με τη σημερινή εικόνα του κέντρου.
Βέβαια αν κάποιον δεν τον ενδιαφέρει το οικονομικό και θέλει να είναι κέντρο ωραία περιοχή είναι γύρω από το Μουσείο της Ακρόπολης αλλά οι τιμές ανεβαίνουν...
Το πως αισθάνεται ο καθένας μας τον φόβο είναι αυστηρά υποκειμενικό και μόνο . ΠΧ η getxo έκανε άλμα ελευθέρας και άλλες γυναίκες δεν μπαίνουν καν στο metro.

Το να μείνει κάποιος στην Ομόνοια η στον Σταθμό Λαρισσης δεν είναι δεδομένο ότι θα τον κλέψουν η θα τον σφαξουν !!
Απλά αν κάποιος μπορει να αποφύγει αυτές τις περιοχές καλο θα είναι

Και στο γράφει κάποιος που όταν πήγε Παρίσι έμεινε στο Gare du Nord και στο Gare de l'est και όχι στο marais

Η καλύτερη επιλογή είναι τελικά αυτά που προτείνονται στο προηγούμενο post
Περιοχή Καλλιροης κτλ ....κέντρο αποκεντρο

fekish

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαλί και Μπόρα Μπόρα
Τελικά υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις για το κέντρο της Αθήνας...

Οπως και να'χει νομίζω το ταξίδι πιο πιθανό θα ακυρωθεί με τις φασαρίες και τις απεργίες στο κέντρο... Να τραβήξουμε προς καμιά Συρία ή Ιορδανία... Δυστυχώς....

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Τελικά υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις για το κέντρο της Αθήνας...

Οπως και να'χει νομίζω το ταξίδι πιο πιθανό θα ακυρωθεί με τις φασαρίες και τις απεργίες στο κέντρο... Να τραβήξουμε προς καμιά Συρία ή Ιορδανία... Δυστυχώς....
προτιμάς τη Συρία επειδη φοβασαι τις απεργίες και τη φασαρία στο κέντρο της Αθηνας ; Τι να πω , γουστα ειναι αυτά !!:shock:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα