perictione
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Ελλάδα σου΄ρχομαι (25/08)
- Ταξίδι-Όνειρο
- Αλάσκα
Μη σε ανησυχεί για το γράψιμο, αυτό είναι σημάδι ότι είσαι καλή μηχανικός! Γενικά η γυναικά μηχανικός στην Ελλαδά έχει να αντιμετωπίσει πάρα πολλά προβλήματα. Μπορεί εγώ προσωπικά να μη βγήκα ποτέ στην αγορά εργασίας αλλά έχω ακούσει πάρα πολλά από φίλες και γνώστες. Όπως επίσης γνωρίζω ότι ο κλάδος μας είναι πολύ δύσκολος και αβέβαιος. Αυτές οι σκέψεις που μόλις ανάφερες με βασάνιζαν και με βασανίζουν ακόμα. Καλώς ή κακώς εγγυήσεις δε μπορεί να σου δώσει κάνενας. Εμένα το συμβόλαιο μου είναι για 2 χρόνια. Μετά τι? Μετά που? Θα συνεχίσω να μένω εδώ στην Αμερική? Θα μπορέσω να βρώ κάτι αντάξιο και να γυρίσω στην Ελλάδα, που αυτό τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα θα προτιμούσα να κάνω? Είμαι και εγώ κοντά στην ηλικά σου, 28 για την ακρίβεια, και η απόφαση που πήρα να φύγω στο εξωτερικό πριν από 2 μήνες περίπου, ήταν η πιο δύσκολη απόφαση που πήρα μέχρι στιγμής γιατί κανείς δε μου εγγυάται ότι θα είναι μόνο για 2 χρόνια. Αυτό λοιπόν που θέλω να πιστεύω είναι ότι ποτέ οι κόποι δεν πάνε χαμένοι και πάντα θα πρέπει να προσπαθούμε για το καλύτερο. Εάν λοιπόν το έχεις ψάξει και είναι κάτι που σου αρέσει τότε να το κάνεις και να δουλέψεις σκλήρα για να αποκτήσεις όσα περισσότερα εφόδια μπορείς. Σίγουρα θα βρεθεί κάτι εκεί έξω αντάξιο των ικανοτήτων σου. Η ζωή θέλει τόλμη και ρίσκο! Φυσικά θα πρέπει να είσαι προετιμασμένη για το “χειρότερο” που θα είναι να μην βρείς κατι να γυρίσεις στην Ελλάδα και να μείνεις εξωτερικό. Γιατί αν πάρεις master απο ένα πολύ καλό πανεπιστημίο, δουλειά θέλω να πιστεύω ότι βρίσκεις στο εξωτερικό, μην σε ανυσηχεί.
Φυσικά το πιό δύσκολο στη δικιά σου περίπτωση είναι ότι θες να δουλέψεις παράλληλα. Εκεί θα πρέπει να βρείς άτομα απο Δανία για να σου δώσουν συμβουλές.
Φυσικά το πιό δύσκολο στη δικιά σου περίπτωση είναι ότι θες να δουλέψεις παράλληλα. Εκεί θα πρέπει να βρείς άτομα απο Δανία για να σου δώσουν συμβουλές.